Προς το περιεχόμενο

Ελληνικό δίπλωμα μηχανής

billxl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκέφτομαι να βγάλω δίπλωμα μηχανής. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχω γερμανικό δίπλωμα οδήγησης, το οποίο απέκτησα πριν κάποια χρόνια ανταλλάσοντας το ελληνικό που είχα με γερμανικό. Βαριέμαι τη διαδικασία να μείνω γερμανία κανα δυο μήνες συνεχόμενους (πρέπει να είναι και καλοκαίρι) για να το βγάλω εκεί. Έλεγα, όπως με συμβούλεψε φίλος, να βγάλω εντελώς νέο ελληνικό μόνο για μηχανές και να κάνω τον Κινέζο ότι έχω ήδη γερμανικό για αυτοκίνητο.Τι λέτε, θα με πιάσουν αν κάνω αίτηση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν νομίζω να την γλιτώσεις. το να βγάλει εντελώς νέο είναι αδύνατο γιατι ήδη είσαι φακελωμένος σε Η/Υ (στην Ελλάδα ήταν το πρώτο του αυτοκινήτου) . Λογικά όταν το μετέτρεψες οι Γερμανοί πρέπει να έστειλαν την άδεια σου εδώ. Δεν ξέρω αν μπορείς πάλι να την αλλάξεις και να πάρεις την παλιά. Θα το δώ και θα σου απαντήσω.

Ο φίλος που με συμβούλεψε είναι ίδια περίπτωση με 'μένα. Είπε αρχικά ότι έχει γερμανικό δίπλωμα και του λέγαν στο υπουργείο ότι δε γίνεται κλπ. Απήβδησε και τους λέει ΟΚ δεν έχω καθόλου δίπλωμα. Τελικά το έβγαλε και έχει τώρα 2 διπλώματα.

δηλαδή έδωσε πάλι σήματα οδήγησης;; αν κάνει παράβαση ποιο δειχνει;; με το αυτοκινητο το γερμανικο και με το μηχανακι το ελληνικο. μπορει να μην τον εχουν γράψει αλλα να ξέρεις οτι απο τις κλήσεις μπορει να τον εντοπίσουν.Στην ασφάλεια που έχει κάνει πιο δίπλωμα δείνει;; Μήπως ο φίλος σου είχε βγάλει στην γερμανια του αυτοκινήτου;; ειναι μεγαλο πρόβλημα πάντως.

Δηλαδή σε κάθε χώρα που πηγαίνεις πρέπει να έχεις και το διαβατηριο που εκδίδεται στην εν λόγω χώρα.

Έλεος. Απαράδεκτο μου φαίνεται.

δηλαδή έδωσε πάλι σήματα οδήγησης;; αν κάνει παράβαση ποιο δειχνει;; με το αυτοκινητο το γερμανικο και με το μηχανακι το ελληνικο. μπορει να μην τον εχουν γράψει αλλα να ξέρεις οτι απο τις κλήσεις μπορει να τον εντοπίσουν.Στην ασφάλεια που έχει κάνει πιο δίπλωμα δείνει;; Μήπως ο φίλος σου είχε βγάλει στην γερμανια του αυτοκινήτου;; ειναι μεγαλο πρόβλημα πάντως.

Ναι έδωσε πάλι σήματα.Όταν οδηγεί μηχανή δείχνει το ελληνικό, όταν οδηγεί αυτοκίνητο το γερμανικό.Το ερώτημα είναι πως δεν τον πιάσαν όταν έκανε την αίτηση για εξετάσεις για δίπλωμα ή όταν εκδώθηκε το δίπλωμα.Δεν γίνεται διασταύρωση τότε;Και άντε το ανακαλύπτουν, τί θα κάνουν;Θα του πουν να βγάλει ένα διπλωμα και για τις δύο κατηγορίες.Και τα δύο διπλώματα είναι έγκυρα αφού έδωσε και στα δύο εξετάσεις.

Τώρα θυμήθηκα ότι και ένας άλλος φίλος έχει δύο διπλώματα.Αυτός όταν πήγε να αλλάξει το ελληνικό με γερμανικό έκανε παγαποντιά (έλληνας γαρ) και είπε ότι το έχασε κλπ.Τελικά του έδωσαν το γερμανικό, κράτησε και το ελληνικό.Τώρα οι Γερμανοί δεν ειδοποίησαν τους Έλληνες για την απώλεια;Πάντως έχει κάνει παραβάσεις και δεν έχει συμβεί τίποτα.

Είναι παράνομο και πραγματικα καποια στιγμή θα έχουν πρόβλημα. Αναφορικά θα σου πω ότι όταν πας για δίπλωμα καινούργιο κάνεις υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχεις άλλο δίπλωμα ελληνικό ή άλλης χώρας Ε.Ε. Οταν πας για επέκταση δηλ για δεύτερη κατηγορία πάλι κάνεις υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχεις άλλο δίπλωμα και οτι έχεις μόνο αυτό. Το πιο απλο είναι ψευδή δήλωση. Κάποια στιγμη θα μπλέξει. Πρέπει να είναι πολυ τυχερος για να γλιτώσει. Και σιγά-σιγά όλα περνιούνται στον η/υ και αρκει ένα κλικ. Το τυπικό είναι ένα δίπλωμα για όλες τις κατηγορίες. Αυτο γίνεται γιατι αν κανεις μια παράβαση που έχει αφαιρεση διπλώματος σου το παίρνουν και δεν οδηγάς τίποτα.

ε δεν ειναι λιγοι αυτοι που βγαζουν διπλωμα απο αλλη χωρα ε.ε. οταν τυχαινει να τους παιρνουν το διπλωμα για χ μηνες....

απλα για να στο βγαλουν εκει θα πρεπει να τηρεις καποιες προυποθεσεις(εφορια,ακινητη περιουσια)...

----------

πιο πολυ θα ηθελα να μαθω αν οντως βρισκονται με ενα κλικ οταν η τροχαια για παραβαση σου χει παρει το διπλωμα...(μιας και το διπλωμα μενει στο τμημα που σε εγραψε)

Δηλαδή σε κάθε χώρα που πηγαίνεις πρέπει να έχεις και το διαβατηριο που εκδίδεται στην εν λόγω χώρα.

Έλεος. Απαράδεκτο μου φαίνεται.

Ακριβώς αυτό. Τι στο διάλο ευρωπαϊκή ένωση έχουμε όταν σε κάθε χώρα απαιτούν το δίπλωμα από εκεί για να οδηγείς;

αν το δίπλωμα που έχεις είναι ευρωπαικης ενωσης μπορείς να οδηγήσεις σε όλες τις χώρες Ε.Ε. Αν θες να οδηγήσεις σε κάποια άλλη χώρα εκτός Ε.Ε απευθύνεσαι στην ΕΛΠΑ και σου λένε τι να κάνεις. Επειδή το έψαξα λίγο βρήκα ένα νόμο που λέει οτι αν καποιος αποκτήσει κανονική διαμονή στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένος να το μετατρέψει σε Ελληνικο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...