giannis00 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Έχω εναν σκληρό δίσκο Seagate (ST3320620AS) και σύμφωνα με το Hard Disk Sentinel εμφανίστηκε ενας bad sector.Για την ακρίβεια το μήνυμα ηταν: The drive found 1 bad sectors during its self test.There are 1 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk. At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further. Αυτο μου δημιούργησε κάποιες απορίες. 1)Ο δίσκος είναι εντός εγγύησης αλλα το πρόγραμμα λέει πως δεν ειναι εφικτή η αντικατάσταση του.Ισχύει αυτο; 2)Σε αυτο το δίσκο έχω το λειτουργικό.Τι πιθανότητες έχει να χαλάσει τελείως;Μπορώ να το αγνοήσω ή θα πρέπει να πάω για νέο δίσκο; Τυχόν προγράμματα για επιδιόρθωση bad sector θα βοηθήσουν ή οχι;
niksakl Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Επιδιόρθωση γενικά σε bad sector είναι απλά το μαρκάρισμα τους ώστε ο δίσκος να μην προσπαθεί να εγγράψει ή να ανασειρει δεδομένα από τα σημεία αυτα του μαγνητικού μέσου.. αν απλά είναι ένα μεμονωμένο bad sector δε νομίζω πως χρειάζεται να ανησυχείς... Sent from my HTC Wildfire
giannis00 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Βασικά με ένα bad sector υπάρχει RMA; Μήπως πρέπει να περιμένω να μεγαλώσει το πρόβλημα για να μου τον αλλάξουν;
antonl Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Για WD, που θυμάμαι, υπάρχει κάποιο tool στο site που κάνει κάποιους ελέγχους και στο τέλος σου λέει τι βρήκε και κάποιες φορές βγάζει ένα μήνυμα του στυλ "please contact vendor / replace disk" ή κάτι τέτοιο. Δες στο site της Seagate αν υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα. Πάντως για 1-2 bad sectors δε νομίζω να μπορείς να κάνεις RMA.
rafail1994 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Για WD, που θυμάμαι, υπάρχει κάποιο tool στο site που κάνει κάποιους ελέγχους και στο τέλος σου λέει τι βρήκε και κάποιες φορές βγάζει ένα μήνυμα του στυλ "please contact vendor / replace disk" ή κάτι τέτοιο. Δες στο site της Seagate αν υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα.Πάντως για 1-2 bad sectors δε νομίζω να μπορείς να κάνεις RMA. κατέβασε το από εδω γραψτό σε ένα cd και κάνε boot από αυτό
washcloud Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Βασικά με ένα bad sector υπάρχει RMA; Μήπως πρέπει να περιμένω να μεγαλώσει το πρόβλημα για να μου τον αλλάξουν; 1ας BS δεν είναι λόγος σοβαρής ανησυχίας. Το θέμα είναι να μην αρχίσουν να φουρλατάνε κι άλλοι. Το δε HD Sentinel μάλλον αναφέρει τον ένα που έχει ποτέ υπάρξει, κι ας έχει αντικατασταθεί απ' την καβάτζα του δίσκου. Σε κάθε περίπτωση, τρέξε το επίσημο διαγνωστικό που σου είπαν, και μόνο όταν αυτό πει για αντικατάσταση, τον πας. Πάρε κι ένα Image τουλάχιστον των Windows σου με το True Image καθώς κι αντίγραφα των σημαντικών σου αρχείων, κι έχετα αποθηκευμένα σε άλλο μέσο.
antonl Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Άσχετο: 1ας BS δεν είναι λόγος σοβαρής ανησυχίας. Το θέμα είναι να μην αρχίσουν να φουρλατάνε κι άλλοι. [...] Το google δεν έβγαλε τίποτα. Ο παλιός wc δεν έκανε mistypes. Τι θα πει ή ποιος είσαι;
giannis00 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δες στο site της Seagate αν υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα. Το κατέβασα το iso και το δοκίμασα.Αυτό βρήκε το πρόβλημα και μου έβγαλε fix για να ''κρύψει'' πιθανότατα τον προβληματικό sector.Τώρα όλα δείχνουν εντάξει.Διάβασα πως πάντα υπάρχουν bad sector στους δίσκους απλά το firmware τους τα απομονώνει.Ισχύει αυτό;
washcloud Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Για την ακρίβεια, κάθε δίσκος έχει μια μικρή καβάτζα από σέκτορς. Και κάθε που μαρκάρεται ένας σέκτορας ως μπαντ, μπαίνει σε χρήση ένας απ' τους καβατζωτούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.