aledjo Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 θελω τα μεγαλα μυαλα του insomnia να συγκεντρωθουν στο προβλημα μου γιατι θα τρελαθω. ειχα μια ati 2600 pro 512mb και στο παιχνιδι Battlefield Bad Company 2 σε αναλυση 1024 επαιζα με 40-50 fps (σε 1680 9fps) ετσι σκεφτηκα να αγορασω μια ati 5770 1gb για να παιζω καλυτερα αλλα εγινε χειροτερα! http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=iidCxhgPOMl5Zs9R&templete=2 σε αναλυση 1024 ποιανει 20 fps και σε 1680 παλι 20fps! οτιδηποτε ρυθμιση κι'αν κανω παιζει περιπου στα 20! εχω δοκιμασει τα παντα, εσβησα drivers, εβαλα απο την ati, εβαλα απο την asus μεχρι και τροφοδοτικο αλλο δοκιμασα μηπως και δεν εφτανε το ρευμα αλλα τιποτα! αφηστε οτι κολαει πολλες φορες ακομα και στα 1024 για λιγο και πεφτουν τα fps στα 4-5 και μετα απο λιγο επανερχεται. το pc μου ειναι amd dual 5600+ και 4gb ram. μη μου πειτε τωρα οτι φταιει η cpu... αφου με την ati 2600 επιανα 40-50. τι μπορει να φταιει?
liakjim Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Cpu bottlenecked. Αν μπορεις δωσε γκαζι στον AMD αλλιως πρεπει να πας για αναβαθμιση...
aledjo Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Cpu bottlenecked. Αν μπορεις δωσε γκαζι στον AMD αλλιως πρεπει να πας για αναβαθμιση... και πως εξηγεις οτι με την ati 2600 παιζει καλυτερα? edit: καταλαβα τι θες να πεις. δε ηξερα γι'αυτο, το εξαψα και το εμαθα. πως θα δω ομως αν οντως φταιει αυτο?
liakjim Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Κανε overclocking στην CPU. Αν δεις τα frames να ανεβαινουν ολα καλα. Αν οχι τοτε θα το δουμε. Αλλα κατα τα 99% θα ανεβουν. Βεβαια η αληθεια ειναι οτι ειναι αρκετα αδυναμος. Προσπαθησε να τον πας στην συχνοτητα του 6400 , δηλαδη τα 3.2GHZ. Αν δεν αρκει πες το mobo που εχεις. Λογικα θα εισαι σε ΑΜ2. Μετα μπαινεις στο σιτε της εταιριας ωστε να δεις ποιες cpu υποστηριζει. Απο οτι θυμαμαι με αναβαθμιση bios , φορας τους πρωτους Phenom. Αλλα γενικα να ξερεις οτι με 200Ε , ευκολα πας σε καινουργια σειρα AMD+mobo+4gb ram.
aledjo Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 εχω την asrcock A780GXE/128M http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A780GXE/128M overclocking πως να κανω? να αφησω την ιδια ψυκτρα που εχω? αμα ειναι να αρχισω τις πατεντες τοτε αντε γεια. και τη διαφορα θα δω?? θα φτασω τις επιδοσεις της καρτας γραφικων ή θα δω 5 fps παραπανω?
EddieObscurant Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Yπαρχουν πολλά προβλήματα με τη σειρά 5χχ0 και το bad company 2. Δες λίγο στα forum της amd 1 2 3 4. Καλύτεροι drivers πάντως απ' ό,τι έχω διαβάσει λίγο για το συγκεκριμένο παιχνίδι πρέπει να ναι οι 10.8. Σίγουρα σε κάποια πράγματα σε κόβει ο επεξεργαστής αλλά δεν νομίζω ότι φταίει τόσο πολύ. Επίσης αν με τα ίδια settings και ανάλυση με την 2600 έφτανες τα 40-50fps και σε έκοβε ο επεξεργαστής, τουλάχιστον τα ίδια έπρεπε να πιάνεις με την 5770. Εκτός άν άλλαξες τα settings, έβαλες dx11 ή ό,τιδήποτε άλλο και πχ ο επεξεργαστής έχει να υπολογίσει περισσότερα κομμάτια απο τις εκρήξεις και άρα έχεις λιγοτερα fps. Με τα ίδια πάντως settings έπρεπε να είχες τουλάχιστον ίδιες επιδόσεις με τη νέα κάρτα αν σε έκοβε ο επεξεργαστής. edit: το 2 και το 4 απ' ότι βλέπω δεν δουλεύουν, τεσπα το μόνο που έκανα ήταν να βάλω στο search του 1 λέξεις όπως bad company, bfbc κλπ edit2: απ'ότι βλέπω η μητρική σου έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Δεν πιστεύω όταν έβγαλες τη παλια σου κάρτα να σύνδεσες το καλώδιο της οθόνης στη ενσωματωμένη της μητρικής, να ξέχασες να το βγάλεις όταν έβαλες την καινούρια και ουσιαστικά να παίζεις με αυτή της μητρικής και να παιδευόμαστε τσάμπα βραδιάτικα?
aledjo Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 edit2: απ'ότι βλέπω η μητρική σου έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Δεν πιστεύω όταν έβγαλες τη παλια σου κάρτα να σύνδεσες το καλώδιο της οθόνης στη ενσωματωμένη της μητρικής, να ξέχασες να το βγάλεις όταν έβαλες την καινούρια και ουσιαστικά να παίζεις με αυτή της μητρικής και να παιδευόμαστε τσάμπα βραδιάτικα? χαχαχαχα και να επιανα 20 fps σε 1680 + high με την ενσωματομενη hd3200?? δε γινεται αυτο.... λοιπον εκανα overclocking και το ανεβασα απο 2800 σε 3000 και το αποτελεσμα μια τρυπα στο νερο! μη σας πω χειροτερα... εμενα παντος δε μου κολαει να παιζει χειροτερα απο την 2600 σε 1024. τουλαχιστον επρεπε να πιανει τα ιδια fps. πειτε καμια αλλη ιδεα
vasilisga Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 αμα επιανε 40-50 fps η 2600 ξαναβαλτη...
aledjo Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 αμα επιανε 40-50 fps η 2600 ξαναβαλτη... στα 1024 μονο ασε που την εδωσα αλλου
LouCi4er Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 στα 1024 μονο ασε που την εδωσα αλλου Παρτον και πεστου οτι ανταλαζεις την 2600 με μια 5770.Λογικα θα στην ξαναφερει πισω.
aledjo Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 δοκιμασα το Tomb Raider - Anniversary και παει full! στα 1680 και χτυπαει ακομα και 200 fps! το κατωτερο ειναι 100fps. στο Tomb Raider - Underworld ομως και στα 1680 δειχνει τα fps ειναι 50 αλλα το παιχνιδι σερνεται! δε μπορεις να παιξεις.... παρολο που λεει περιπου 50 fps. τι κουφα ειναι αυτα??
EddieObscurant Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Κοιτα η πιο απλή λύση είναι να την δοκιμάσεις σε ένα pc φίλου να δεις αν όλα είναι οκ. Μια άλλη λύση είναι να κάνεις φορματ, γιατί όπως και να το κάνουμε , πάντα κάτι μένει απο προηγουμενους drivers. Eπισης αν θες να δεις αν η κάρτα έχει κάποιο πρόβλημα μπορείς να κατεβάσεις το occt , βάλτο να τρέξει κανα 15 λεπτο σε full screen με shader complexity 8 και επιλεγμένο το error check και αν δεν σου βγάλει πρόβλημα είσαι οκ.
aledjo Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Κοιτα η πιο απλή λύση είναι να την δοκιμάσεις σε ένα pc φίλου να δεις αν όλα είναι οκ. Μια άλλη λύση είναι να κάνεις φορματ, γιατί όπως και να το κάνουμε , πάντα κάτι μένει απο προηγουμενους drivers. Eπισης αν θες να δεις αν η κάρτα έχει κάποιο πρόβλημα μπορείς να κατεβάσεις το occt , βάλτο να τρέξει κανα 15 λεπτο σε full screen με shader complexity 8 και επιλεγμένο το error check και αν δεν σου βγάλει πρόβλημα είσαι οκ. εβαλα το occt και μολις πηγα να το ανοιξω μου ειπε οτι δεν υποστηριζεται η vga και οτι θελει ανωτερη απο nvidia και κατι τετοιο....
EddieObscurant Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Λογικά δεν πρέπει να σε αφήνει στο gpu memtest που είναι μόνο για nvidia και cuda και ελέγχει τη μνήμη της κάρτας. Το κανονικό gpu occt αμα επιλέξεις απο αριστερά πρέπει να το τρέχει κανονικά.
aledjo Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Λογικά δεν πρέπει να σε αφήνει στο gpu memtest που είναι μόνο για nvidia και cuda και ελέγχει τη μνήμη της κάρτας. Το κανονικό gpu occt αμα επιλέξεις απο αριστερά πρέπει να το τρέχει κανονικά. ναι οντως ειναι ετσι οπως τα λες. εκανα το τεστ οπως ειπες και δεν εβγαλε κανενα error. ποιο ειναι το συμπερασμα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.