kurkosdr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) δεν στ'εκει αυτ'ο που λες, Η ΝΕΤ και η ΕΤ1 'οταν εκπέμπουν ΠΑΛ Πλους γυρνούν σε 16:9. Μήπως όταν εκπέμπουν ψηφιακά εκπέμπουν σε anamorphic; Στο αναλογικό μπορεί να συνεχίζουν να εκπέμπουν σε pal plus/letterboxed, δεν έχει σημασία. Αν και δεν εχω ασχοληθεί και πολύ με mpeg transport streams οπότε δεν παίρνω και όρκο... Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2010 από kurkosdr
paplomatothiki Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Βασικα έχουν ψεύτικη εικόνα (για τους λόγους που είπα στο προηγούμενο ποστ) προκειμένου την πρώτη φορά που θα τις δεις στο μαγαζί να πεις "κοίτα τη ζωντανή εικόνα έχει αυτή και πως ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες". Δεν το κάνουν δηλαδή για να σου δώσουν λίγο πιο ζωντανή εικόνα (άμα ήθελαν κάτι τέτοιο, θα έκαναν το φίλτρο λιγότερο καταστρεπτικό στην ποιότητα, ειδικά όσον αφορά το μπλε) αλλά το κάνουν ως μέσο φθηνού εντυπωσιασμού, και για να κρύψουν ατέλειες των panel τους και να σε κάνουν να αγοράσεις βασιζόμενος σε λάθος εντυπώσεις. Και μπορεί σε "συνηθισμένες" εικόνες (πχ μπάλα. δελτία ειδήσεων) να μην πειράζει τόσο το ψεύτικο, αλλά άμα πεις να βάλεις καμία κονσόλα επάνω τότε πραγματικά κλαφτα χαραλαμπε. Μια φορά την πάτησα με τις samsung μη ξέροντας για το φίλτρο (κοινώς πιάστηκα κορόιδο), πότε ξανά. Τι να σου πω...παντως την τηλεοραση μου την εχω δοκιμασει και σε εικονες HD και σε κονσολες και γενικα σε προγραμματα απαιτητικα ,με γρηγορη εναλλαγη κινησης και ημουν πολυ ευχαριστημενος ! Επιμενω στις ρυθμισεις που κανεις εσυ και οχι στις προεπιλεγμενες,γιατι ειναι οντως πολυ εντονες. Η ΕΤ-3 εχει μεινει τελικα πολυ πισω σε ποιοτητα εικονας και γινεται εμφανες τωρα που εχουμε πλεον πεντακαθαρη μεταδοση ολων των καναλιων.Θυμιζει περιφερειακα καναλια προηγουμενης δεκαετιας.Το καναλι της ΒΟΥΛΗΣ επισης,εδω στη Θεσ/νικη εχει πολυ χειροτερη ποιοτητα εικονας στην ψηφιακη μεταδοση απ' ο,τι στην αναλογικη.Πως γινεται αυτο ?
alcemist Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Κι εμένα οι ΕΤ και σία εξαφανίστηκαν ενώ αρχικά τα είχα πιάσει. Η TV μου είναι Samsung σχτικ΄πα παλιά με MPEG2 μόνο. Μήπως τα νέα κόλπα που ξεκίνησε η ΕΡΤ που περιγράφετε δεν υποστηρίζονται από πιο παλιούς δέκτες και γι αυτό τα χάσαμε εμείς οι πίσω στην τεχνολογία;; Να σημειώσω ότι έχασα (Αθήνα) και τα ραδιόφωνα. Στα Digea έχω μόνο ήχο ενώ τα της ΕΡΤ πλέον δεν τα βλέπει καν! Όποιος ξέρει ας βοηθήσει.
magoofhs25 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 παιδες να ρωτησω κατι γιατι ειμαι λιγο ασχετος.ανα εχεις τηλεοραση με mpeg4, πιανει το mpeg2??h xρειαζεται αποκωδικοποιητη.το λεω γιατι βρισκομαι στην κυψελη ,ηρθε σημερα ο ηλεκτρολογος να μου φτιαξει τα καναλια και μετα βιας επιασε στα αναλογικα ετ1 και νετ ολα τα αλλα χαλια,φταιει η περιοχη μου ειπε
runner69 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Κι εμένα οι ΕΤ και σία εξαφανίστηκαν ενώ αρχικά τα είχα πιάσει. Η TV μου είναι Samsung σχτικ΄πα παλιά με MPEG2 μόνο. Μήπως τα νέα κόλπα που ξεκίνησε η ΕΡΤ που περιγράφετε δεν υποστηρίζονται από πιο παλιούς δέκτες και γι αυτό τα χάσαμε εμείς οι πίσω στην τεχνολογία;; Να σημειώσω ότι έχασα (Αθήνα) και τα ραδιόφωνα. Στα Digea έχω μόνο ήχο ενώ τα της ΕΡΤ πλέον δεν τα βλέπει καν! Όποιος ξέρει ας βοηθήσει. και μενα εινα κατι φορες που τα ΝΕΤ,ΕΡΤ κλπ κανουν διακοπες/σπασιματα (ακομα και να χασει το σημα) ενω της digea ειναι μια χαρα. Δεν ξερω αν φταιει η κεραια ή αν κανει τιποτα η ΕΡΤ παιδες να ρωτησω κατι γιατι ειμαι λιγο ασχετος.ανα εχεις τηλεοραση με mpeg4, πιανει το mpeg2??h xρειαζεται αποκωδικοποιητη.το λεω γιατι βρισκομαι στην κυψελη ,ηρθε σημερα ο ηλεκτρολογος να μου φτιαξει τα καναλια και μετα βιας επιασε στα αναλογικα ετ1 και νετ ολα τα αλλα χαλια,φταιει η περιοχη μου ειπε ναι θα τα πιανει. Αλλωστε ολα τα αναλογικα ειναι σε mpeg2. Εχεις εσωτερικη κεραια ή εξωτερικη;
magoofhs25 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 ναι θα τα πιανει. Αλλωστε ολα τα αναλογικα ειναι σε mpeg2. Εχεις εσωτερικη κεραια ή εξωτερικη; κι ομως δεν τα πιανει.εχω εξωτερικη κεραια αλλα η κατασταση με τα αναλογικα καναλια ειναι τραγικη εδω στην κυψελη.δεν πιανει τιποτα πολυ καλα.σου λεω μονο νετ και ετ1 επιασα σημερα και κουνωντας 3 ωρες την κεραια.εφτιαχνε το ενα και χαλαγε το αλλο πιανω ολα τα ψηφιακα και της ερτ και τα αλλα (συνολο 20) ,ακομα και κατι ακυρα ομως νετ ερτ κτλ δεν πιανει. πως γινεται?
magoofhs25 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 και μενα εινα κατι φορες που τα ΝΕΤ,ΕΡΤ κλπ κανουν διακοπες/σπασιματα (ακομα και να χασει το σημα) ενω της digea ειναι μια χαρα. Δεν ξερω αν φταιει η κεραια ή αν κανει τιποτα η ΕΡΤ αυτο με τα σπασιματα και τα κολληματα το κανε και σε μενα ,μου εβαλαν ενα μικτη και εστρωσε
runner69 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 κι ομως δεν τα πιανει.εχω εξωτερικη κεραια αλλα η κατασταση με τα αναλογικα καναλια ειναι τραγικη εδω στην κυψελη.δεν πιανει τιποτα πολυ καλα.σου λεω μονο νετ και ετ1 επιασα σημερα και κουνωντας 3 ωρες την κεραια.εφτιαχνε το ενα και χαλαγε το αλλο πιανω ολα τα ψηφιακα και της ερτ και τα αλλα (συνολο 20) ,ακομα και κατι ακυρα ομως νετ ερτ κτλ δεν πιανει. πως γινεται? δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει. Και η ΕΡΤ3 & η Βουλη (ψηφιακα) σε mpeg2 ειναι, οπως και τα αλλα ψηφιακα της ΕΡΤ
paplomatothiki Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Η μεταδοση του αγωνα σε 16:9 απο τη ΝΕΤ ηταν ενυπωσιακη.Πεντακαθαρη εικονα,πλουσια,πολυ ζωντανη ( αν κερδιζαμε κιολας...:cry:) . Ειδα οτι η ΝΕΤ εξεπεμπε σε 16:9 και στις διαφημισεις και σε καποια τρειλερ -οπου σε ενα ηταν εμφανης η μετατροπη απο 4-3 σε 16-9 .Γιατι να μη συνεχισει να εκπεμπει ολοκληρο το προγραμμα της σε 16-9 ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 θα το γυρίσει σταδιακά, υπομονή
magoofhs25 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 malista.να ρωτησω και κατι αλλο για να τα πιασει πρεπει να ειναι γυρισμενη η κεραια στον υμμητο?μονο εκει τα πιανει?
kurkosdr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 φταιει η περιοχη μου ειπε Χε χε... Σήμα κατατεθέν των απανταχού ηλεκτρολόγων. Γιατί άμα σου έλεγε "βαλε παιδάκι μου τριαξονική televes και δυνατό ενισχυτη για να τα βλέπεις όλα τελεία, είναι τόσο εύκολο που μπορείς να το κανείς και μόνος σου" δεν θα είχε την ευκαιρία να πάρει το 50άρικο που πήρε για τα γυρίσματα που έκανε στην υπάρχουσα κεραία. Έτσι και στο πατρικό του παππού μου "έφταιγε η περιοχή" που δεν πιαναμε ούτε ΕΤ1, και ερχόταν πάσης φύσεως ηλεκτρολόγοι να γυρίζουν την κεραία, και μετά πηγα στο καφενείο στη γωνία και τα πιάνε όλα πεντακάθαρα! Ούτε ψεγαδι, ούτε καν στα περιφερειακά! Το μυστικο; Τριαξονική και δυνατός ενισχυτης φυσικά. Οπότε ακούω "φταίει η περιοχή", σε περιοχές όπου υπάρχει οπτική επαφή με το απέναντι βουνό, αναφώνώ "τι λαμογια υπάρχουν σε αυτην τη χώρα, και τι άλλο σλόγκαν θα βρουν να εξαπάτησουν τον κόσμο (που δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει)" Υ.Γ.: Μόνο κάτι τελευταίο να πω, άμα η κεραία είναι κοινόχρηστη και το καλώδιο διακλαδιζεται σε πολλά διαμερίσματα, τότε μπορεί να χρειαστεί να ελέγξεις τι γίνεται εκεί. Αυτό δεν ισχύει άμα έχεις ιδιοκτήτη κεραία.
poihths Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 ρε παιδια πριν 1 βδομαδα περιπου έπιασα κανονικα τα νεα ψηφιακά της ερτ ετ1,νετ,ετ3 κλπ... αλλα αυτο διήρκεσε για 2-3 μερες.. μετα χαθηκε το σήμα και απο τοτε δεν τα πιανω... ενω πιανω τα αλλα 3 ψηφιακα της ερτ σπορ+,πρισμα ... τι εχει συμβεί; μενω γλυφάδα (υ.γ : εγώ τελικα απο ποιους αναμεταδότες πιάνω
poihths Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 ρε παιδια πριν 1 βδομαδα περιπου έπιασα κανονικα τα νεα ψηφιακά της ερτ ετ1,νετ,ετ3 κλπ... αλλα αυτο διήρκεσε για 2-3 μερες.. μετα χαθηκε το σήμα και απο τοτε δεν τα πιανω... ενω πιανω τα αλλα 3 ψηφιακα της ερτ σπορ+,πρισμα ... τι εχει συμβεί; μενω γλυφάδα (υ.γ : εγώ τελικα απο ποιους αναμεταδότες πιάνω και απανταω μονος μου γιατι ως γνωστον το google τάχει ολα http://alterthess.blogspot.com/2010/09/blog-post_7821.html και το ερώτημα είναι , μεχρι πότε θα μεινουν down?? απο αιγινα τουλαχιστον θα εκπεμπψουν;
dhmak Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Εδώ πάντως απο τότε που τα πρωτόπιασα μέχρι σήμερα δέν τα έχω χάσει (πιάνω Υμηττό)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα