pavlos77 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Να ρωτήσω κάτι.. To mtv,mad ψηφιακα μπορώ να τα δώ.ΑΘηνα Μένω. Έγιναν και άλλα κανάλια ψηφιακά εκτός της ΕΡΤ?
kyriakoslp Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Παντος και εγω που μενω γερακα τα πιανω ολα τελεια ψηφιακα.οχι ομως τα mtv και mad.
runner69 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Έγιναν και άλλα κανάλια ψηφιακά εκτός της ΕΡΤ? "Ξεκίνησε χθες, 1/9/2010, η εκπομπή ψηφιακού σήματος σταθμών περιφερειακής εμβέλειας της Αττικής από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της ψηφιακής μετάβασης, η DIGEA ξεκίνησε την εκπομπή ψηφιακού σήματος των τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας 0-6 TV , ATTICA TV, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, MAD TV, MTV GREECE, NICKELODEON και SPORT TV, καλύπτοντας ένα μεγάλο τμήμα του λεκανοπεδίου Αττικής...." http://www.digea.gr/news/details/004003/17.html
zanzavar Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Συμφωνώ και επαυξάνω... Υπάρχουν όμως αστάθμητοι παράγοντες... Α. Η σύζυγος Β. Ο χώρος που πιάνει η matchline ο συνδυασμός των δύο παραπάνω κερδίζει οποιοδήποτε φύλο (είναι κάτι σαν τους δύο άσσους στο στούκι).. χαχα ίσως... Α. ανύπαντρος Β. μεγάλο διαμέρισμα ο συνδυασμός αυτών των δύο είναι επίσης ανίκητος! :p
Tilemaxx Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Στην επαρχια οι πομποι μαλλον δεν εχουν ρυθμιστει ακομα. Παντως στην Αθηνα, ειδαμε εκπομπη Champions NET σε αναμορφικο widescreen με bitrate 6.5 Mbps. Α ρε Μεγαλεία..!!! Και σε αναλογικό μια χαρά την έδειξε την εκπομπή
GaGaS_Thess Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 ρε παιδια να κανω μια ερωτηση ? Ειχα πιασει ΕΤ1 - ΝΕΤ - ΕΤ 3 και τα ραδιοφωνα τους την πρωτη μερα εκπομπης τους . Τωρα εδω και 3 μερες δεν βλεπω τιποτα παρα μαυρο . Πρεπει να τα ξανα ψαξω ? Αλλαξαν συχνοτητα ? ή κανω κατι λαθος ? Επαιζαν αψογα μεχρι προχθες
antonissis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 καλησπερα!μενω 40 εκκλησιεσ κεντρο θεσσαλονικη!το ιδιοπροβλημα αντιμετοπιζω εδω και μια εβδομαδαΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ GaGaS_Thess!την πρωτη μερα 22 η 23 δεν θυμαμαι καλα επιασα ολα τα καναλια και τα ραδιοφωνα.Την επομενη μερα δεν επιανε τιποτα! εψαξα στο google και διαβασα καπου οτι θ αρχισουν να εκπεμπουν κανονικα στις 27!! το αφησα! ξαναπροσπαθω απο εχτες και κανενα αποτελεσμα με το ζορι μου βγαζει τα κλασσικα τησ digea(mega ant1 κτλ) ενω πλεον δεν πιανει ουτε καποια αλλα που μπηκαν τωρα τελευταια οπως το tv thesalloniki.. time..και αλλα 2!εσεις πιανετε κανονικα ολα τα καναλια? εχω κανει τα παντα! θα με βοηθουσατε πολυ..ευχαριστω εκ των προτερων!
Chewbacca Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Γεια σας. Εγώ τα πιάνω τζάμι στη Σταυρούπολη, μόνο που έχουν κάνει κάτι λάθος οι τύποι στην ΕΡΤ. Η ΕΤ3 όποτε εκπέμπει σε PAL Plus δεν γυρίζε σε 16:9...
dazeman Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Γεια σας.Εγώ τα πιάνω τζάμι στη Σταυρούπολη, μόνο που έχουν κάνει κάτι λάθος οι τύποι στην ΕΡΤ. Η ΕΤ3 όποτε εκπέμπει σε PAL Plus δεν γυρίζε σε 16:9... Ναί, έχεις δίκηο στην ψηφιακή εκπομπή δεν γυρίζει. Αντίθετα στην αναλογική γυρίζει. -δοκιμη το μεσημερι σημερα, εκπομπη απο υμμητο-
paplomatothiki Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 1. Καλησπερα απο Θεσσαλονικη. Μια χαρα πιανουν ολα τα ψηφιακα και της ΕΡΤ και του διωτικου παροχου (ωραια το 'πα ε ??? βαριομουν να το γυρισω σε αγγλικα).Μηπως κανει κατι λαθος ο φιλος απο τις 40 Εκκλησιες στο συντονισμο ? Για ξανατσεκαρε το λιγο. Παντως χθες που εξεπεμψε η ΝΕΤ σε 16:9 ειχε πραγματικα φοβερη εικονα ! εχω την εντυπωση οτι βελτιωθηκε η ποιοτητα της εκπομπης σε σχεση με πριν μια εβδομαδα ! 2. Οντως λιγα τα λογια για τις παλιες τηλεορασεις ,ειδικα των 100Hz .Οι καινουριες ειναι μονο για HD , εκει δειχνουν το προτερημα τους. Παντως επειδη κι εγς εχς μια SAMSUNG ,εχουν οντως υπερβολικα-μπορω να πω -ζωντανα χρωματα. Εγω το εχω στην "ΤΥΠΙΚΗ" ρυθμιση και παλι χαμηλωνω και το κοντραστ και τον κορεσμο , γιατι φαινεται σαν παιδικη ζωγραφια -εχουν ομως πολυ λαμπερη εικονα ! (αλλα ....ΑΙΣΧΡΟ , ΑΙΣΧΡΟΤΑΤΟ ηχο ) ! (πολυ off topic βγηκα...)
antonissis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 καλησπερα σε ολους! προς: paplomatothiki..δεν ξερω αν εχω κανει κατι λαθος το θεμα ειναι οτι δεν πειραξα τιποτα!το μονο που εκανα ηταν να ξαναψαξει τα καναλια.μια samsung εχω αλλα δεν νομιζω οτι φταιει αυτο γιατι στο αλλο δωματιο εχω μια μικρη με εξωτερικο δεκτη και δεν τα πιανει ουτε αυτη.αν μπορει να μου πει οποιος γνωριζει τι ρυθμισεις χρειαζεται να κανω και αν γνωριζει συχνοτητες να το κανω χειροκινητα.ευχαριστω!
Dias Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Τα κανάλια 0-6 TV ,MAD TV, MTV GREECE, SPORT TV τα πιάνω ξόφαλτσα από Αίγινα με πολύ χαμηλό σήμα στο κανάλι 63, μιας και η κεραία μου βλέπει Υμηττό (εγω ειμαι στον Πειραιά). Τα υπόλοιπα 4 κανάλια ATTICA TV, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, NICKELODEON δεν μπορώ να τα πιάσω ούτε για δείγμα μιας και από το κανάλι 54 που εκπέμουνε από την Αίγινα εκπέμπεται ταυτόχρονα το Contra TV από τον Υμηττο και υπερκαλύπτει το σήμα τους. Μόνη λύση είναι να γυρίσω την κεραία στην Αίγινα και να χάσω τα αναλογικά παρακμιακά κανάλια Β , για να μπορέσω να δώ τα ψηφιακά παρακμιακά κανάλια Α.
kurkosdr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) εχουν ομως πολυ λαμπερη εικονα!) Βασικα έχουν ψεύτικη εικόνα (για τους λόγους που είπα στο προηγούμενο ποστ) προκειμένου την πρώτη φορά που θα τις δεις στο μαγαζί να πεις "κοίτα τη ζωντανή εικόνα έχει αυτή και πως ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες". Δεν το κάνουν δηλαδή για να σου δώσουν λίγο πιο ζωντανή εικόνα (άμα ήθελαν κάτι τέτοιο, θα έκαναν το φίλτρο λιγότερο καταστρεπτικό στην ποιότητα, ειδικά όσον αφορά το μπλε) αλλά το κάνουν ως μέσο φθηνού εντυπωσιασμού, και για να κρύψουν ατέλειες των panel τους και να σε κάνουν να αγοράσεις βασιζόμενος σε λάθος εντυπώσεις. Και μπορεί σε "συνηθισμένες" εικόνες (πχ μπάλα. δελτία ειδήσεων) να μην πειράζει τόσο το ψεύτικο, αλλά άμα πεις να βάλεις καμία κονσόλα επάνω τότε πραγματικά κλαφτα χαραλαμπε. Μια φορά την πάτησα με τις samsung μη ξέροντας για το φίλτρο (κοινώς πιάστηκα κορόιδο), πότε ξανά. Γεια σας.Εγώ τα πιάνω τζάμι στη Σταυρούπολη, μόνο που έχουν κάνει κάτι λάθος οι τύποι στην ΕΡΤ. Η ΕΤ3 όποτε εκπέμπει σε PAL Plus δεν γυρίζε σε 16:9... Λογικό, αφού στα ψηφιακά σηματα δεν υπάρχει δυνατοτητα για letterbox flag. Έτσι, το letterbox flag ουσιαστικά "χάνεται" κατα τη μετατροπή από αναλογικό σε ψηφιακό και η τηλεόραση το αντιλαμβάνεται ως 4:3 μετάδοση. Δεν είναι δηλαδή σαν το anamorphic του ΣΚΑΪ, όπου κρατάμε την εικόνα ως έχει (άντε καμία απλή μετατροπή από αναλογικό σε ψηφιακό), βάζουμε το ψηφιακό anamorphic flag στο 16:9 και όλα οκ. Αντίθετα, στην περίπτωση της ΕΤ3 πρέπει να περάσει το σήμα από αναλογικό σε ψηφιακό μετατροπέα με υποστήριξη pal plus ή έστω με δυνατότητα να κόβει της μαύρες μπάρες του letterboxing, και μετά εκπομπή σε ψηφιακό anamorphic. Αλλά ξέρεις, δημόσιοι υπάλληλοι... Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2010 από kurkosdr
Chewbacca Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Λογικό, αφού στα ψηφιακά σηματα δεν υπάρχει letterbox flag. Έτσι, το letterbox flag ουσιαστικά "χάνεται" κατα τη μετατροπή από αναλογικό σε ψηφιακό και η τηλεόραση το αντιλαμβάνεται ως 4:3 μετάδοση. Δεν είναι δηλαδή σαν το anamorphic του ΣΚΑΪ, όπου κρατάμε την εικόνα ως έχει (άντε καμία απλή μετατροπή από αναλογικό σε ψηφιακό), βάζουμε το (ψηφιακό) anamorphic flag στο 16:9 και όλα οκ. Αντίθετα, στην περίπτωση της ΕΤ3 πρέπει να περάσει το σήμα από αναλογικό σε ψηφιακό μετατροπέα με υποστήριξη pal plus ή έστω με δυνατότητα να κόβει της μαύρες μπάρες του letterboxing, και μετά εκπομπή σε ψηφιακό anamorphic. Αλλά ξέρεις, δημόσιοι υπάλληλοι... δεν στ'εκει αυτ'ο που λες, Η ΝΕΤ και η ΕΤ1 'οταν εκπέμπουν ΠΑΛ Πλους γυρνούν σε 16:9.
SupaCoopa Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 δεν στ'εκει αυτ'ο που λες, Η ΝΕΤ και η ΕΤ1 'οταν εκπέμπουν ΠΑΛ Πλους γυρνούν σε 16:9. Μια χαρα τα λεει ο kurkosdr To PAL Plus εχει εφαρμογη μονο στην αναλογικη μεταδοση. Το ψηφιακο χρειαζεται απλο αναμορφικο σημα (συμπιεσμενο στον οριζοντιο αξονα δηλαδη) οπως ακριβως εχουμε τοσα χρονια στα DVD. Τις τελευταιες μερες η ΕΤ1 και η ΝΕΤ κανουν (σε καποιες εκπομπες) ακριβως αυτο, δινουν δηλαδη και στην αναλογικη και στην ψηφιακη αναμορφικο σημα, το οποιο με το καταληλο flag μας δινει αυτοματα 16:9 (αν εχουμε την TV στο auto mode). Αντιθετα η ΕΤ3 εξακολουθει να παιζει στα αναλογικα με PAL Plus (αρα εκει εχεις οντως αυτοματο 16:9), το οποιο στα επιγεια ψηφιακα, οπως και στην Nova τοσα χρονια, παιζει letterbox, πιθανοτατα για τους λογους που ανεφερε ο kurkosdr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα