Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μήπως έχει κανείς επίσημες πληροφορίες για το άν εκπέμπουν αυτή την στιγμή στην Αθήνα τα κανάλια ή όχι?

Και επίσης πότε θα εκπέμψουν τα καινούργια της digea απο Υμηττό?

τα καναλια της ΕΡΤ εκπεμπουν κανονικα

• Απαντ. 243
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μια πιανω τα cine+ κτλ, μια πιανω ΝΕΤ κτλ, και μια δεν πιανω τιποτα.....

Ποτε θα σταθεροποιηθουν; μετα τις 27;

Μήπως έχει κανείς επίσημες πληροφορίες για το άν εκπέμπουν αυτή την στιγμή στην Αθήνα τα κανάλια ή όχι?

Και επίσης πότε θα εκπέμψουν τα καινούργια της digea απο Υμηττό?

ειχα το ιδιο προβλημα που μια επιανα τα cine+ κτλ μια οχι, ενω τα net,ερτ δεν τα επιανα καθολου. Εφταιγε η εσωτερικη κεραια χωρις ενισχυτη που δεν μπορουσε να τα πιασει. Εβαλα παλι μια εσωτερικη αλλα με ενισχυτη αυτη τη φορα και βρηκε σωστα και τα cine+ και τα net κτλ. Με την εσωτερικη χωρις ενισχυτη επιανε καμπανα τα mega κτλ. Τα καινουρια περιφερειακα (της digea) της Αιγινας ουτε εγω τα πιανω. Λογικα εκει θελει εξωτερικη κεραια προσανατολισμενη προς την Αιγινα

Δημοσ.
Συγνώμη αλλά θέλω να κάνω δύο ερωτήσεις:

1) Ο φίλος σου έφυγε για Αγγλία πάλι, επειδή δεν είχε τηλεοπτικό σήμα HD εδώ?

2) Και αν είχαμε και τα 8 κανάλια σε ποιότητα HD 1080p τί θα άλλαζε στη ζωή σου? Θα μπορούσες να λες ότι βλέπεις το "αξίζει να το δεις" και να λυπάσαι-εκνευρίζεσαι πιο καθαρά γιατί δεν έχει χιόνια?

Εγώ ξέρω φίλε μου ότι το πρόβλημα της τηλεόρασης, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σχεδόν σε όλο κόσμο, δεν είναι η ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος αλλά το περιεχόμενο.

Και ακόμα κάτι ξέρω: οι συχνότητες πανελλήνιας εμβέλιας είναι δημόσιο αγαθό. Ας μη ζητάμε τόσο διακαώς την εμπορευματοποιήσή του τόσο εύκολα!

Και ένα τελευταίο, πες τώρα ότι ο SKAI το γυρίζει σε HD! ΟΚ, παραδέχομαι ότι είναι ένα τεχνικό βήμα (και όχι τεχνολογικό όπως διαβάζω συνέχεια) χωρίς να φέρνω καμία αντίρρηση. Είναι ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός που θα εκπέμπει σε HD. Και τί έγινε? Θα βλέπω την Όπρα και θα καταλαβαίνω πόσο μακιγιάζ έχει βάλει? Θα βλέπω τι σε αυτή την ποιότητα? Γιατί ταινίες της προκοπής δε βάζει! Κάτι τελειωμένες συνήθως σειρές βάζει και ντοκυμαντέρ!

Δεν απαξιώνω τα ντοκυμαντέρ, προσωπικά έχω μεγάλη συλλογή από ντοκυμαντέρ στο αρχείο μου και δε μου τα στέλνει ο θείος. Τα συγκεκριμένα του SKAI είναι σε γενικές γραμμές τα χειρότερα. Σπάνια να βάλει κάποιο καλό.

Αλλά να καταλάβω φίλε μου την ποιότητα HD αν έβαζε και καμιά ταινία που λέει ο λόγος. Τώρα τι να την κάνω την HD ποιότητα? Αυτό αναρωτιέμαι.

Και όχι μπάλα. Πάλι δε μπορώ να καταλάβω αυτό το κόλλημα με το να βλέπω το γρασίδι μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια... Το θεωρώ ανούσιο! Όταν απάνω του πατάει ο Σαλπιγγίδης ίσως να είναι πιο ένδιαφέρον αλλά τότε δε θα δω τον αγώνα. Όταν το πατάει ο Μέσι για παράδειγμα χέστηκα αν θα βλέπω το γρασίδι σε HD, με το συμπάθιο κιόλας.

Μην ξηγιέσαι σκουληκιάρικα... Το να βλέπουμε ντοκυμανταίρ σε HD είναι τελείως αλλού.

Επίσης δεν θα με χάλαγε καθόλου να βλέπω moto GP σε HD...

Αν υπήρχε και ειδικό φίλτρο να κόβει τις βλακείες που λέει ο Διατσίδης θα ήταν τέλεια.. :P

Ή φόρμουλα 1 , Champions League κλπ.

Πάντως συμφωνώ ότι τα σκουπίδια που βλέπουμε (το πρωί λαλακίες μαγειρικές και χαζομάρες, το μεσημέρι κουτσομπολίστικες εκπομπές που σχολιάζουν τα πρωινάδικα, το απόγευμα σειρές ΓΤΠ ή χιλιοπαιγμένες, και το βράδυ πανικός και αίμα στα δελτία ειδήσεων και μετά εκπομπές που κοροϊδεύουν τα πρωινο μεσημεριανάδικα και πουλάνε άποψη), δεν έχει νόημα να είναι σε HD.

Το θέμα είναι ότι όταν έχεις τηλεόραση HD σου σπάνε τα νεύρα οι low definition μεταδόσεις (τα χρώματα , τα degrade που φαίνονται στην εικόνα κλπ.), και δεν θες να αισθάνεσαι μαλ:X που έδωσες ένα κάρο λεφτά χωρίς ουσιαστικό λόγο, παρά μόνο για να δεις καμιά ταινία bluray και να ξεχαρμανιάσεις (και με τα χάλια που έχει και ο κινηματογράφος τα τελευταία χρόνια δεν αξίζουν και πολλές ταινίες).

Ούτε dvd δεν μπορώ να δω χωρίς να πέφτει το μάτι μου στις ατέλειες που φαίνονται στην εικόνα (πήρα μια 40άρα SAMSUNG LED 6000 πρόσφατα και πραγματικά θέλω να τη βάλω στην άκρη και να ξαναστήσω την παλιά μου 29άρα CRT Philips matchline για να μην βλέπω τα χάλια της εικόνας και να τρελλαίνομαι.Άσε που η matchline είχε αξεπέραστα φίλτρα-activecontrol, και PIP σε 2 κανάλια TV που η καινούργια δεν τα χει..

Δημοσ.

Δε ξημιέμαι σκουληκιάρικα... Το HD προσωπικά το απολαμβάνω μόνο σε ταινίες που έχουν θέμα την αναπαραγωγή της ακρίδας και σκηνές δράσης. Τα υπόλοιπα είναι λίγο...

Το MotoGP πλέον δε το παρακολουθω, κατάντησε βαρετό (ίσως εγώ μεγάλωσα αλλά μου φαίνετε ίδια χάλια με F1). Τώρα για τον Διατσίδη ποτέ δε μου άρεσε αλλά τι να κάνουμε... Το mute δεν αποτελεί λύση.

Πάντως λίγα τα λόγια σου για την 29άρα CRT Philips matchline γιατί με θίγεις... Ζωντανή εικόνα χωρίς υπερβολή, 100Hz, τελεια χρώματα, μωσαϊκό, και πολλά άλλα καλούδια, την έχω συνδιάσει και με το TV Box της On Telecoms που έχω και πραγματικά δε βλέπω λόγω να την αλλάξω.

Απολαμβάνω τα πάντα, αναλογική tv, mpeg2/4, internet, έχει πολύ καλό ήχο αν και την έχω πετάξει στον ενισχυτή του στερεοφωνικού.

Όπως κατάλαβες, δε σηκώνω κουβέντα με την matchline μου. Το μόνο παράπονο που έχω είναι από την ΔΕΗ. 2 φορές μου έχει κάψει κύκλωμα στο τροφοδοτικό της αλλά μέχρι τώρα απλά το επισκευάζω. Όταν τα φτύσει εντελώς ίσως πάρω καινούργια αν δεν την φτιάξω πάλι να υπάρχει!!!

Δημοσ.

Το MotoGP πλέον δε το παρακολουθω, κατάντησε βαρετό (ίσως εγώ μεγάλωσα αλλά μου φαίνετε ίδια χάλια με F1).

Το MotoGP από τότε που πέρασαν σε τετράχρονα δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο και ναι, με τα σημερινά πλέον συστήματα προστασίας (βλέπε traction control κλπ) όντως πλησιάζει τη βαρεμάρα της F1. Ο Διατσίδης μπορεί να μην ακούγεται, αλλά κάτι μου λέει ότι είναι από τους ανθρώπους που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να συνεχίσουμε να βλέπουμε MotoGP στην Ελληνική τηλεόραση.

Παρόλα αυτά εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μηχανοκίνητα αθλήματα και χαίρομαι πολύ που το έχει ο ΣΚΑΙ και το απολαμβάνω σε 16:9

Δημοσ.

Αν και είμαστε offtopic, ένα τελευταίο σχόλιο. Το MotoGP το είχε και το EuroSport και εκεί εγώ το είδα σε 16-9 πριν ανοίξει πάλι ο ΣΚΑΙ. Τώρα όταν το βλέπω πάλι εκεί γιατί όπως σου είπα το έχω μέσω της OnTelecoms free. Αλλά και στο site του ΣΚΑΙ δε μπορείς να το δεις HD σε 16-9? Το woop.gr δε το έχει?

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι όταν έχεις τηλεόραση HD σου σπάνε τα νεύρα οι low definition μεταδόσεις (τα χρώματα , τα degrade που φαίνονται στην εικόνα κλπ.), και δεν θες να αισθάνεσαι μαλ:X που έδωσες ένα κάρο λεφτά χωρίς ουσιαστικό λόγο . . .

Ούτε dvd δεν μπορώ να δω χωρίς να πέφτει το μάτι μου στις ατέλειες που φαίνονται στην εικόνα (πήρα μια 40άρα SAMSUNG LED 6000 πρόσφατα και πραγματικά θέλω να τη βάλω στην άκρη και να ξαναστήσω την παλιά μου 29άρα CRT Philips matchline για να μην βλέπω τα χάλια της εικόνας και να τρελλαίνομαι.

Εμ, αυτα παθαίνεις αμα σπας τον ιερό όρκο των χαϊφιντελαδων προς τις philips και toshiba, και πας και αγοράζεις τα κονσουμεραδικα της samsung και sharp που είναι σχεδιασμένα για να δείχνουν μπάλα και μόνο μπάλα (άντε και κανα xfactor:-D).

Ειδικά αυτές οι samsung έχουν ένα φίλτρο ονόματι DNIe/wide enchancer που κυριολεκτικά καταστρέφει την εικόνα. Στην ουσία μετατρέπει το 70% μπλε και πανω σε τέρμα μπλε (100%) και το 80% κόκκινο και πανω σε τέρμα κόκκινο (100%). Το αποτέλεσμα είναι στα σημεία όπου η εικόνα έχει μπλε ή κόκκινο να "παίρνει φωτιά", ενώ χαλάει και η ακρίβεια των χρωμάτων. Επίσης samsung και sharp έχουν λάθος ρύθμιση στο sharpness, με αποτέλεσμα να φαίνονται ατέλειες γύρω από τα γράμματα. Δοκίμασε να βάλεις την samsung από το "δυναμική" στο "τυπική" ή στο "φυσική" όπου κάπως περιορίζει το DNIe και οι ρυθμίσεις στο sharpness είναι λίγο καλύτερες.

Αυτα τα λέω γιατί εχω δει xbox1, ps2 να παίζει σε φλατ philips και δεν έχει κανένα από τα προβλήματα που ανέφερες. Η εικόνα φαίνεται σαν να έρχεται από μια... 42αρα matchline, δηλαδή όπως πρέπει.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αυτόν του χαμό για το HD. Το μόνο παραπάνω που σου δίνει σε σύγκριση με το SD είναι ανάλυση (δηλ λεπτομέρεια), ούτε ποιότητα χρώματος ούτε λιγότερες ατέλειες, αρκεί να μην υπάρχουν πονηρά φίλτρα και να υπάρχει καλός upscaler στην τηλεόραση.

Δημοσ.
Το MotoGP από τότε που πέρασαν σε τετράχρονα δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο και ναι, με τα σημερινά πλέον συστήματα προστασίας (βλέπε traction control κλπ) όντως πλησιάζει τη βαρεμάρα της F1. Ο Διατσίδης μπορεί να μην ακούγεται, αλλά κάτι μου λέει ότι είναι από τους ανθρώπους που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να συνεχίσουμε να βλέπουμε MotoGP στην Ελληνική τηλεόραση.

Παρόλα αυτά εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μηχανοκίνητα αθλήματα και χαίρομαι πολύ που το έχει ο ΣΚΑΙ και το απολαμβάνω σε 16:9

Δεν αντιλέγω. Ο ΔΔ μάλιστα σπρώχνει και λεφτά από την πάρτη του για την κ:X:Xλα του, και για να προωθήσει τους αγώνες ταχύτητας γενικά.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μου ανεβαίνει η πίεση με τα απίστευτα που λέει στις μεταδόσεις. :lol::lol:

Αν και είμαστε offtopic, ένα τελευταίο σχόλιο. Το MotoGP το είχε και το EuroSport και εκεί εγώ το είδα σε 16-9 πριν ανοίξει πάλι ο ΣΚΑΙ. Τώρα όταν το βλέπω πάλι εκεί γιατί όπως σου είπα το έχω μέσω της OnTelecoms free. Αλλά και στο site του ΣΚΑΙ δε μπορείς να το δεις HD σε 16-9? Το woop.gr δε το έχει?

Δεν το έπιανα το eurosport όταν το είχε (τώρα πάει κι αυτό το καταργήσανε από free).

On δεν έχω, και το woop.gr ο θεός να το κάνει HD. Άσε που παίζει μόνο στο παράθυρο που είναι λιγότερ από μισή οθόνη..

Εμ, αυτα παθαίνεις αμα σπας τον ιερό όρκο των χαϊφιντελαδων προς τις philips και toshiba, και πας και αγοράζεις τα κονσουμεραδικα της samsung και sharp που είναι σχεδιασμένα για να δείχνουν μπάλα και μόνο μπάλα (άντε και κανα xfactor:-D).

Ειδικά αυτές οι samsung έχουν ένα φίλτρο ονόματι DNIe/wide enchancer που κυριολεκτικά καταστρέφει την εικόνα. Στην ουσία μετατρέπει το 70% μπλε και πανω σε τέρμα μπλε (100%) και το 80% κόκκινο και πανω σε τέρμα κόκκινο (100%). Το αποτέλεσμα είναι στα σημεία όπου η εικόνα έχει μπλε ή κόκκινο να "παίρνει φωτιά", ενώ χαλάει και η ακρίβεια των χρωμάτων. Επίσης samsung και sharp έχουν λάθος ρύθμιση στο sharpness, με αποτέλεσμα να φαίνονται ατέλειες γύρω από τα γράμματα. Δοκίμασε να βάλεις την samsung από το "δυναμική" στο "τυπική" ή στο "φυσική" όπου κάπως περιορίζει το DNIe και οι ρυθμίσεις στο sharpness είναι λίγο καλύτερες.

Αυτα τα λέω γιατί εχω δει xbox1, ps2 να παίζει σε φλατ philips και δεν έχει κανένα από τα προβλήματα που ανέφερες. Η εικόνα φαίνεται σαν να έρχεται από μια... 42αρα matchline, δηλαδή όπως πρέπει.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αυτόν του χαμό για το HD. Το μόνο παραπάνω που σου δίνει σε σύγκριση με το SD είναι ανάλυση (δηλ λεπτομέρεια), ούτε ποιότητα χρώματος ούτε λιγότερες ατέλειες, αρκεί να μην υπάρχουν πονηρά φίλτρα και να υπάρχει καλός upscaler στην τηλεόραση.

Μου αρέσουν τα έντονα χρώματα της Samsung και την πήρα παρόλο που είμαι τρελλό Philips fanboy.

Αν πήγαινα σε philips όμως θα έπαιρνα CINEOS και θα την πλήρωνα για 10 χρόνια, για αυτό είπα να φύγω τελείως από τον έρωτα , και να διαλέξω αυτό που μου άρεσε στα λεφτά μου.

Απλά τρώω τη μπανανιά που λες με την πιστότητα και την κακή προβολή σε χαμηλή ανάλυση..

Δημοσ.
Δε ξημιέμαι σκουληκιάρικα... Το HD προσωπικά το απολαμβάνω μόνο σε ταινίες που έχουν θέμα την αναπαραγωγή της ακρίδας και σκηνές δράσης. Τα υπόλοιπα είναι λίγο...

Το MotoGP πλέον δε το παρακολουθω, κατάντησε βαρετό (ίσως εγώ μεγάλωσα αλλά μου φαίνετε ίδια χάλια με F1). Τώρα για τον Διατσίδη ποτέ δε μου άρεσε αλλά τι να κάνουμε... Το mute δεν αποτελεί λύση.

Πάντως λίγα τα λόγια σου για την 29άρα CRT Philips matchline γιατί με θίγεις... Ζωντανή εικόνα χωρίς υπερβολή, 100Hz, τελεια χρώματα, μωσαϊκό, και πολλά άλλα καλούδια, την έχω συνδιάσει και με το TV Box της On Telecoms που έχω και πραγματικά δε βλέπω λόγω να την αλλάξω.

Απολαμβάνω τα πάντα, αναλογική tv, mpeg2/4, internet, έχει πολύ καλό ήχο αν και την έχω πετάξει στον ενισχυτή του στερεοφωνικού.

Όπως κατάλαβες, δε σηκώνω κουβέντα με την matchline μου. Το μόνο παράπονο που έχω είναι από την ΔΕΗ. 2 φορές μου έχει κάψει κύκλωμα στο τροφοδοτικό της αλλά μέχρι τώρα απλά το επισκευάζω. Όταν τα φτύσει εντελώς ίσως πάρω καινούργια αν δεν την φτιάξω πάλι να υπάρχει!!!

Συμφωνώ και επαυξάνω...:-(

Υπάρχουν όμως αστάθμητοι παράγοντες...

Α. Η σύζυγος

Β. Ο χώρος που πιάνει η matchline

ο συνδυασμός των δύο παραπάνω κερδίζει οποιοδήποτε φύλο (είναι κάτι σαν τους δύο άσσους στο στούκι)..

Δημοσ.

Επειδή σκάλωσε η άχρηστη DIGEA με το κέντρο digital εκπομπής στην Πάρνηθα της ΕΡΤ δεν θα βλέπει η μισή Αθήνα τα ψηφιακά; (net - et1 - et3)!!!! Ποιά υδροκέφαλα ανθρωπάκια στήνουνε κ@λο στον κλικλίκου δεν μπορώ να καταλάβω!

Δημοσ.

Ρε παιδιά, έχω τηλεόραση 16:9 και στην εκπομπή champions-NET βλέπω ότι αριστερά και δεξιά τα κείμενα κόβονται! Γιατί συμβαίνει αυτό; Μένω Βόλο. Υποτίθεται ότι μέχρι να έρθει το ψηφιακό σήμα στα μέρη μας θα τα βλέπουμε όλα κομμένα;;;

Δημοσ.

Στην επαρχια οι πομποι μαλλον δεν εχουν ρυθμιστει ακομα.

Παντως στην Αθηνα, ειδαμε εκπομπη Champions NET σε αναμορφικο widescreen με bitrate 6.5 Mbps. Α ρε Μεγαλεία..!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...