Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 243
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο ΣΚΑΙ είναι demo της SONY κ έχει πολύ καλα μηχανήματα!Μόνο οι εκπομπές ´´Γυρισματά´ κ ´´ I LOVE GR'' έχουν γυριστεί με HD κάμερες!Ακόμα όμως εκπέμπει αναλογικά άρα δεν βλέπουμε κάτι σε HD!

Δημοσ.

Δεν απαξιώνω τα ντοκυμαντέρ, προσωπικά έχω μεγάλη συλλογή από ντοκυμαντέρ στο αρχείο μου και δε μου τα στέλνει ο θείος. Τα συγκεκριμένα του SKAI είναι σε γενικές γραμμές τα χειρότερα. Σπάνια να βάλει κάποιο καλό.

Αλλά να καταλάβω φίλε μου την ποιότητα HD αν έβαζε και καμιά ταινία που λέει ο λόγος. Τώρα τι να την κάνω την HD ποιότητα? Αυτό αναρωτιέμαι.

Και όχι μπάλα. Πάλι δε μπορώ να καταλάβω αυτό το κόλλημα με το να βλέπω το γρασίδι μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια... Το θεωρώ ανούσιο! Όταν απάνω του πατάει ο Σαλπιγγίδης ίσως να είναι πιο ένδιαφέρον αλλά τότε δε θα δω τον αγώνα. Όταν το πατάει ο Μέσι για παράδειγμα χέστηκα αν θα βλέπω το γρασίδι σε HD, με το συμπάθιο κιόλας.

Δημοσ.
και για την ιστορια η ετ3 πρωτη ειχε αρχισει τις εκπομπες σηματος σε 16:9

Σιγά ρε παιδιά, είπαμε δηλαδή, επειδή μας δώσανε τεχνολογία θα τους πάρουμε και πίπες; Καταλαβαίνετε ότι τόσα δεκάδες χρόνια εκβιαστικά εκπέμπανε με προσωρινές άδειες και θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν; Αναρωτιέστε πόσο αξίζει μια άδεια εκμπομπής πανελλήνιας εμβέλειας τη στιγμή που ο αριθμός των συχνοτήτων είναι πεπερασμένος εθνικός πόρος; Βγαίνουν τα άτομα και μιλάνε για χρηστή διαχείριση σε εποχή κρίσης και αυτοί εκβιάζουν με τον πιο ύπουλο τρόπο (προπαγάνδα) για να συνεχίσουν να εκπέμπουν με προσωρινές άδειες και να μή πληρώσουν μία ξανά.

Ειδικά ο ΣΚΑΙ που έχει ΔΣ τον ύπουλο Παναγόπουλο πρώην ΔΣ της ΕΡΤ που τα πεπραγμένα του στην ΕΡΤ πλέον ελέγχονται από εισαγγελείς, το κανάλι του τις τελευταίες μέρες έχει λυσάξει εναντίον της ΕΡΤ.

Πες τα ρε φιλαρακο μιλαει και ο ΣΚΑΙ .

Βλεπουμε τον ρολο των ιδιωτικων σταθμων ολων= Παραπληροφορηση.

Οσο για την ΕΡΤ παντα ηταν υποχειριο της καθε αχρηστης κυβερνησης.

Το HD τι να το κανω να βλεπω τον Τραγκα και τον Κωνστα ή τις ταινιες του 1950

Μονο για κανενα ματς αξιζει το HD αφου πρωτες προβολες δεν εχουν

Δημοσ.

Ολίγον τι offtopic αλλά επειδή αναφέρθηκε: PALPlus

Το σύστημα αυτό είναι anamorphic widescreen (όπως τα DVD) ή είναι κάτι διαφορετικό? Το ρωτάω γιατί στην CRT που έχω, ενώ ΣΚΑΙ & MTV γυρνάνε κανονικά σε wide screen mode, εκπομπές σε PALPlus εμφανίζονται letterboxed...

Δημοσ.

Αυτή την στιγμή η ΕΤ3 εκπέμπει σε πλήρες 16:9, ενώ ΕΤ1-ΝΕΤ είναι ακόμα σε letterbox.

Υ.Γ: Γιατί εμένα σαν τηλεθεατή πρέπει να με νοιάζει το παρασκήνιο του κάθε καναλάρχη;

Δημοσ.

Εγώ είμαι Αθήνα ( Κεντρο ) και δεν μπορώ να πιάσω τα κανάλια της ΕΡΤ ( ούτε τα νέα Nickeleodon κλπ )ξέρει κανείς τι παίζει ???

Δημοσ.

Υ.Γ: Γιατί εμένα σαν τηλεθεατή πρέπει να με νοιάζει το παρασκήνιο του κάθε καναλάρχη;

Γιατί όπου "παρασκήνιο" βάλε τη φράση "διαχείριση χρημάτων" και όπου "διαχείριση χρημάτων" βάλε "δημόσιο χρήμα", και αυτό το δημόσιο χρήμα που διαχειρίζονται είναι από φόρους και κρατικές παροχές.

Δημοσ.

Γιατί αν σε νοιάζει να κρίνεις τις πληροφορίες που λαμβάνεις αντί για να τις χαφτεις, τότε θα πρέπει να ενδιαφερεσαι για τους σκοπούς του πομπου. Αν νομίζεις ότι οι σκοποί του καθενός που ξοδεύει εκατομμύρια € είναι φατσαφορα στο προσκήνιο, τότε έχουμε εντελώς διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Ολίγον τι offtopic αλλά επειδή αναφέρθηκε: PALPlus

Το σύστημα αυτό είναι anamorphic widescreen (όπως τα DVD) ή είναι κάτι διαφορετικό?

Βασικα ειναι διαφορετικο. Μια και αναφέρθηκε, ας τα πάρουμε και τα τρία:

Anamorphic widescreen: Η εικόνα "μαζεύεται" σε 4:3 (γινεται squeeze), και ενα ειδικο σήμα (anamorphic flag) τοποθετείται στο κενό μεταξύ των καρέ, το οποίο το ανιχνεύει μια 16:9 τηλεόραση, και κάνει strech την εικόνα σε 16:9 (ανάμεσα στα καρέ μιας αναλογικής εκπομπής υπάρχει παντα ένα κενό, μέσα στο οποίο μπορούμε να τοποθετήσουμε οτι σήμα θέλουμε χωρίς να επηρεαστεί η εικόνα, αφού μια απλη τηλεόραση αγνοεί οτι υπάρχει μεσα στο κενό). Στις παλιές τηλεοράσεις που δεν μπορούν να δουν το anamorphic flag, πατάμε το κούμπακι 16:9, αν υπάρχει. Είναι δηλαδή περίπου όπως στο DVD. Σε αυτό το σύστημα εκπέμπει ο ΣΚΑΪ.

Letterboxed: Τοποθετούνται μαύρες μπάρες πάνω-κάτω, οι οποίες έχουν συγκεκριμένο πάχος (δηλαδη αποτελούνται από συγκεκριμένο αριθμό οριζόντιων γραμμών). Μια 16:9 τηλεόραση, "βλεποντας" οτι υπαρχουν αυτές οι μαύρες μπάρες, μετατρέπει την εικόνα σε 16:9 κοβωντας τες. Προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί και ενα letterbox flag (διαφορετικό από αυτό του anamorpic), στο κενό μεταξύ των καρέ, που όταν το ανιχνεύει μια 16:9 τηλεόραση κόβει τις μαύρες μπάρες (ώστε σε περίπτωση που δεν ανιχθευθουν σωστά οι μαύρες μπάρες να μην υπάρχει πρόβλημα) Το κακό με αυτό το σύστημα είναι ότι χάνεις μερικές οριζόντιες γραμμές και άρα ανάλυση. Σε αυτό το σύστημα εκπέμπει η ΕΤ3.

PAL Plus: Ισχύει ότι και στο letterboxed, μόνο που στο κενό ανάμεσα στα καρέ, πέρα από το letterbox flag, τοποθετούνται και επιπλέον πληροφορίες που στην ουσία επιτρέπουν την "ανακατασκευή" των οριζόντιων γραμμων που "χάθηκαν" λόγω τις τοποθέτησης των μαύρων μπαρών.

Μετά ένα ειδικό φίλτρο pal plus συνδυαζει την κυρίως εικόνα με τις επιπλέον πληροφορίες και ετσι παράγει εικόνα που έχει ίδια λεπτομέρεια με το anamorphic.

Σε περίπτωση που μια 16:9 τηλεόραση δεν έχει φίλτρο pal plus τοτε βλέπει μόνο το letterbox flag (δηλ αγνοεί τις επιπλέον πληροφορίες για βελτίωση της λεπτομέρειας) και ισχύει ότι ισχύει για το letterboxed.

Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι διατηρείται πληρης συμβατότητα με παλιές τηλεοράσεις (που δεν έχουν κούμπακι 16:9 και αρα θα εμφάνιζαν παραμόρφωμένη μια anamorphic εικόνα), και δεν χάνουμε λεπτομερεια όπως στο letterboxed.

Δυστυχώς το pal plus φίλτρο είναι λιγάκι πανάκριβο και υπάρχει μόνο σε ελάχιστες τηλεοράσεις, ενω κανείς ελληνικός σταθμός δεν εκπέμπει σε pal plus (η ετ3 εξεπεμπε κάποτε σε pal plus, αλλά το γύρισε σε letterboxed).

Επεξ/σία από kurkosdr
Δημοσ.

Μήπως έχει κανείς επίσημες πληροφορίες για το άν εκπέμπουν αυτή την στιγμή στην Αθήνα τα κανάλια ή όχι?

Και επίσης πότε θα εκπέμψουν τα καινούργια της digea απο Υμηττό?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...