Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

άσε το ΣΚΑΙ ήσυχο, χωρίς αυτόν ούτε 16:9 δε θα είχαμε...

Σιγά ρε παιδιά, είπαμε δηλαδή, επειδή μας δώσανε τεχνολογία θα τους πάρουμε και πίπες; Καταλαβαίνετε ότι τόσα δεκάδες χρόνια εκβιαστικά εκπέμπανε με προσωρινές άδειες και θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν; Αναρωτιέστε πόσο αξίζει μια άδεια εκμπομπής πανελλήνιας εμβέλειας τη στιγμή που ο αριθμός των συχνοτήτων είναι πεπερασμένος εθνικός πόρος; Βγαίνουν τα άτομα και μιλάνε για χρηστή διαχείριση σε εποχή κρίσης και αυτοί εκβιάζουν με τον πιο ύπουλο τρόπο (προπαγάνδα) για να συνεχίσουν να εκπέμπουν με προσωρινές άδειες και να μή πληρώσουν μία ξανά.

Ειδικά ο ΣΚΑΙ που έχει ΔΣ τον ύπουλο Παναγόπουλο πρώην ΔΣ της ΕΡΤ που τα πεπραγμένα του στην ΕΡΤ πλέον ελέγχονται από εισαγγελείς, το κανάλι του τις τελευταίες μέρες έχει λυσάξει εναντίον της ΕΡΤ.

• Απαντ. 243
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Σταματησαν οι εκπομπες λογω νομικων κολληματων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελικά η φράση "ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;" είναι διαχρονική!

Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας έχει προκαλέσει στον κλάδο των Η.Μ.Μ.Ε. τεράστιες εντάσεις με επίκεντρο την ΕΡΤ και εκείνους που τη θεωρούν αντίπαλό τους να επιχειρούν χτυπήματα με όλα τα μέσα εναντίον της. Η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, η παθητική στάση της προηγούμενης διοίκησης στο πλαίσιο του νόμου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η καθυστέρηση εφαρμογής της νομοθεσίας, η αδυναμία χάραξης συνολικής στρατηγικής για την ψηφιακή εποχή, λόγω έλλειψης διοίκησης και αδυναμιών που υπάρχουν στην ΕΡΤ, την έχουν αφήσει έκθετη απέναντι στους ανταγωνιστές της.

Μετά την χθεσινή επιτυχή προσπάθεια της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να εκπέμψει ψηφιακά τα εθνικής εμβέλειας κανάλια της ΕΤ-1, ΝΕΤ και ΕΡΤ-3, καθώς και τα ραδιόφωνα της, δυστυχώς μετά από παρεμβάσεις της DIGEA στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και Δικτύων ανάγκασαν την μεταβατική διοίκηση της ΕΡΤ να σταματήσει την εκπομπή από τα Κ.Ε. Πάρνηθας και Πηλίου. Χρησιμοποιώντας ανυπόστατα επιχειρήματα έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίζουν το σύστημα MPEG2 ακατάλληλο, γιατί δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Αναγκάζουν την ΕΡΤ που έχει εγκαταστάσεις από την δεκαετία του 60 και έχουν νομιμοποιηθεί από Διεθνείς Συμβάσεις, να μετακινήσει τα σημεία εκπομπής της, προκειμένου να ικανοποιηθεί το σχέδιο των ανταγωνιστών της, που υπαγόρευαν πολιτική κατά την περασμένη περίοδο. Είναι αδιανόητο να χάνονται τα εκατομμύρια ευρώ των επενδύσεων που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός. Καλούμε εδώ και τώρα...

την διοίκηση της ΕΡΤ και τα αρμόδια Υπουργεία να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της ΕΡΤ και του ελληνικού λαού. Εμείς οι εργαζόμενοι τεχνικοί δεν θα παραδώσουμε σε κανέναν τον αγώνα δεκαετιών και θα δώσουμε τη μάχη, παρά τις κασσάνδρες και τα εμπόδια που υπάρχουν για να έχει ελεύθερη πρόσβαση ο ελληνικός λαός στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με το λιγότερο δυνατό κόστος. Ο Σύλλογος μας στηρίζει τις προσπάθειες των μελών του για μια αποτελεσματική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση που θα υπηρετεί τον πολίτη και θα του παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες στην ψηφιακή εποχή.

Η Πρόεδρος, Μηλιά Κοτσιώνη

O Γενικός Γραμματέας, Γιάννης Κουκόπουλος

Μαλιστα . Δηλαδη 5 - 10 τσουτσεκια κανουν για μια ακομα φορα οτι θελουν σε αυτη την χωρα χωρις κανεις να τους ελεγχει ......

Δημοσ.
Σιγά ρε παιδιά, είπαμε δηλαδή, επειδή μας δώσανε τεχνολογία θα τους πάρουμε και πίπες; Καταλαβαίνετε ότι τόσα δεκάδες χρόνια εκβιαστικά εκπέμπανε με προσωρινές άδειες και θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν; Αναρωτιέστε πόσο αξίζει μια άδεια εκμπομπής πανελλήνιας εμβέλειας τη στιγμή που ο αριθμός των συχνοτήτων είναι πεπερασμένος εθνικός πόρος; Βγαίνουν τα άτομα και μιλάνε για χρηστή διαχείριση σε εποχή κρίσης και αυτοί εκβιάζουν με τον πιο ύπουλο τρόπο (προπαγάνδα) για να συνεχίσουν να εκπέμπουν με προσωρινές άδειες και να μή πληρώσουν μία ξανά.

Ειδικά ο ΣΚΑΙ που έχει ΔΣ τον ύπουλο Παναγόπουλο πρώην ΔΣ της ΕΡΤ που τα πεπραγμένα του στην ΕΡΤ πλέον ελέγχονται από εισαγγελείς, το κανάλι του τις τελευταίες μέρες έχει λυσάξει εναντίον της ΕΡΤ.

και για την ιστορια η ετ3 πρωτη ειχε αρχισει τις εκπομπες σηματος σε 16:9

Δημοσ.

δεν θα αργήσει να γίνει παντού υπάρχει dath line από ΕΕ

η ΕΡΤ έχει mpeg2 διότι ξεκίνησε πρώτη δοκιμαστικά και από ότι είπε ο διοικητής της χτες στη τηλεόραση θα μεταβεί και αυτή στο mpeg4 απλός οι δόκιμες έγιναν στο παλιό σύστημα εφόσον ήτανε διαθέσιμο ( το τελευτεο έτσι πιστεύω εγώ ) άλλα αφ όσον δεν είναι τουλάχιστον 720p τι να λέμε μια ακόμα άπατη γίνεται

Δημοσ.

φιλος μου βρετανος μετα απο 10χρονη διαμονη στην ελλαδα αποφασισε να γυρισει πισω μεγ. βρετανια, μου ειπε οτι στη βουλγαρια υπαρχουν 15 καναλια που εκπεμπουν σε HD ενω στην αλβανια ειναι 5!!!οποτε καταλαβαινετε ποσο πισω ειμαστε.εδω υπαρχουν καναλια που δεν εχουν ηχο στερεο τι HD ζηταμε???

Δημοσ.

Ποσο εχει η αδεια, και ποιος φταιει που δεν εχει κανενας ιδιωτικος αδεια;

Δημοσ.

Δεν ξέρω ακριβώς αλλά παλαιότερα που είχα κοιτάξει για το wimax μέσω πλειοδότησης είχε φτάσει τα 20 εκ ευρώ.

Αντί να δοθούν άδειες και να καλυφθεί η ζήτηση, δλδ να μοιραστούν και να αξιοποιηθούν πρώτα οι πόροι και μετά ανάλογα με την τηλεθέαση και τους πόρους του εκάστοτε καναλιού να ζητηθούν είτε ποσοστό των κερδών ή αν αυτό είναι πολύ μικρό να δοθεί πίσω η άδεια ώστε να χορηγηθεί σε άλλο κανάλι που θα πληρώσει αυτό το ποσό, εξαρχής ζητάνε ένα υπέρογκο ποσό που δεν θα επιτρέψει σε όσους δεν είναι αυτής της οικονομικής επιφάνειας να μπουν στον χώρο ακόμα και αν είναι σε θέση τελικά μέσω της σωστότερης αξιοποίησης να δώσουν πίσω πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσο έχει η άδεια, αλλά είναι λογικό να είναι πανάκριβη και είναι και δημόσια περιουσία (τα κανάλια συχνοτήτων), δε μπορεί να τη καταχραστεί έτσι εύκολα ο οποιοσδήποτε.

Στην ερώτηση ποιός φταίει η απάντηση είναι ΟΛΟΙ και εξηγούμαι:

1. Είναι γνωστή η επιρροή που έχουν τα μέσα, σε περίπτωση που πάει να γίνει πολιτική κίνηση για την εφαρμογή του νόμου θα πνιγούμε στην προπαγάνδα.

2. Είναι γνωστά κουλάδια οι πολιτικοί μας, στην καλύτερη περίπτωση δεν ξέρουν, στη χειρότερη ξέρουν αλλά δε θέλουν.

3. Είμαστε γνωστοί τζιτζιφιόγκοι όλοι οι υπόλοιποι πολίτες. Αρχικά βγάζουμε πολιτικούς συνεχώς χωρίς σθένος, και τρώμε αμάσητη την προπαγάνδα των ΜΜΕ.

Είναι μια αλυσίδα πάντα. Εμείς ελέγχουμε ένα κρίκο άμεσα και όλους τους άλλους έμμεσα.

//Έχεις καμια σχέση με Γρεβενά;

Δημοσ.

Αρα αμεσα δε φταιει το καθε καναλι, αλλα το κρατος που δεν εχει θεσπισει σωστο πλαισιο, ωστε να τους εχει μονιμα στον αερα, και η εκαστοτε κυβερνηση να επωφελειται απο αυτη την κατασταση ομηριας. Ετσι ηταν παντα, και πιστεψε με ποτε το προβλημα δεν ηταν χρηματικο.

//Αν ρωτας εμενα, οχι. Αρτα λιεω.

Δημοσ.
Επισης με την ψηφιακη μεταδοση χαθηκε και η αυτοματη προσαρμογη που υπηρχε στο PAL PLUS (τουλαχιστον στην ΕΡΤ 3 ).

Οντως... Σε 16:9 οθονες, το αυτοματο widescreen που εχουν στην αναλογικη μεταδοση λογω Pal Plus γινεται letterbox στην ψηφιακη (μπαρες γυρω-γυρω δηλαδη). Το ιδιο ακριβως γινοταν (δεν ξερω αν γινεται ακομα) και στην ψηφιακη μεταδοση των ΕΤ1 και ΕΤ3 της Nova

Ελπιζω να το παρουν ειδηση και να το φτιαξουν, γιατι αλλιως γιοκ 16:9 απο τα ψηφιακα της ΕΡΤ.

• Super Moderators
Δημοσ.
μπορει να εχει αλλα το θεμα ειναι οτι εκπεμπει σε SD!

ναι αλλά έχει εξοπλισμό και όποτε το αποφασίσει αρχίζει άμεσα

φιλος μου βρετανος μετα απο 10χρονη διαμονη στην ελλαδα αποφασισε να γυρισει πισω μεγ. βρετανια, μου ειπε οτι στη βουλγαρια υπαρχουν 15 καναλια που εκπεμπουν σε HD ενω στην αλβανια ειναι 5!!!οποτε καταλαβαινετε ποσο πισω ειμαστε.εδω υπαρχουν καναλια που δεν εχουν ηχο στερεο τι HD ζηταμε???

συνδρομητικά δορυφορικά/cable ή κανονικά?

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά θέλω να κάνω δύο ερωτήσεις:

1) Ο φίλος σου έφυγε για Αγγλία πάλι, επειδή δεν είχε τηλεοπτικό σήμα HD εδώ?

2) Και αν είχαμε και τα 8 κανάλια σε ποιότητα HD 1080p τί θα άλλαζε στη ζωή σου? Θα μπορούσες να λες ότι βλέπεις το "αξίζει να το δεις" και να λυπάσαι-εκνευρίζεσαι πιο καθαρά γιατί δεν έχει χιόνια?

Εγώ ξέρω φίλε μου ότι το πρόβλημα της τηλεόρασης, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σχεδόν σε όλο κόσμο, δεν είναι η ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος αλλά το περιεχόμενο.

Και ακόμα κάτι ξέρω: οι συχνότητες πανελλήνιας εμβέλιας είναι δημόσιο αγαθό. Ας μη ζητάμε τόσο διακαώς την εμπορευματοποιήσή του τόσο εύκολα!

Και ένα τελευταίο, πες τώρα ότι ο SKAI το γυρίζει σε HD! ΟΚ, παραδέχομαι ότι είναι ένα τεχνικό βήμα (και όχι τεχνολογικό όπως διαβάζω συνέχεια) χωρίς να φέρνω καμία αντίρρηση. Είναι ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός που θα εκπέμπει σε HD. Και τί έγινε? Θα βλέπω την Όπρα και θα καταλαβαίνω πόσο μακιγιάζ έχει βάλει? Θα βλέπω τι σε αυτή την ποιότητα? Γιατί ταινίες της προκοπής δε βάζει! Κάτι τελειωμένες συνήθως σειρές βάζει και ντοκυμαντέρ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...