Προς το περιεχόμενο

Αγορασα ebook μεσω paypal - επιστροφη χρηματων;

greekparot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγορασα ενα ηλεκτρονικο βιβλιο / ebook απο εναν τυπο, για καποια συγκεκριμενη δουλεια που το ηθελα. Τον πληρωσα μεσω PAYPAL, παρ' ολα αυτα αλλα ελεγε αυτος στην σελιδα του και αλλα γραφει το ebook.

Του εστειλα email και του ζητησα ευγενικα να μου στειλει πισω τα χρηματα γιατι δεν ανταποκρινεται αυτο που μου εστειλε σ' αυτο που τυπικα μου "διαφημισε".

Μεχρι στιγμης δεν μου εχει απαντησει. Εαν μεχρι και αυριο δεν μου απαντησει τι να κανω;

1) Να ενημερωσω την PAYPAL; - Τι πιθανοτητες εχω εδω να παρω τα χρηματα μου πισω;

ή

2) Να ενημερωσω την Τραπεζα Πειραιως γι' αυτο που μου συνεβη ετσι ωστε να ζητησω αμφισβητηση συναλλαγης;

Σιγουρα δεν το βλεπω σαν να εξαπατω εγω τον πωλητη. Πραγματικα εχω κανει πολλες αγορες μεσω PAYPAL και ποτε μου δεν ζητησα τα χρηματα πισω. Πραγματοποιω τουλαχιστον 3-5 αγορες μηνιαιως.

Αλλα αυτη τη φορα πιστευω πως ειναι αδικια να του χαρισω τα χρηματα για κατι που πραγματικα ειναι σκουπιδι.

Οποιος γνωριζει και εχει εμπειρια απο κατι παρομοιο ας με ενημερωσει.

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

greekparot ανοίγεις dispute μεσω Paypal και περιγράφεις το πρόβλημα. Προσωπικά δεν νομίζω ότι θα πάρεις χρήματα πίσω, δεδομένου ότι σου έστειλε ότι διαφήμιζε (έστω κι αν δεν είσαι ικανοποιημένος με την αγορά σου). Το paypal σε προστατεύει αν δεν σταλεί το είδος ή αν το είδος είναι διαφορετικό από την διαφήμιση. Αν εσύ δεν μείνεις ικανοποιημένος ... καλα ξεμπερδέματα.

Αν η φάση έγινε μέσω ebay, στείλε του ένα μήνυμα ότι θα βάλεις αρνητική κριτική και ότι θα γράψεις αναλυτικά ότι το βιβλίο είναι για τα μπάζα.

Δημοσ.

Αν η φάση έγινε μέσω ebay, στείλε του ένα μήνυμα ότι θα βάλεις αρνητική κριτική και ότι θα γράψεις αναλυτικά ότι το βιβλίο είναι για τα μπάζα.

Καλή ιδέα.

Πάντως προσωπικά για να αγοράσω ένα βιβλίο ( είτε e-book είτε έντυπο ) ενός συγγραφέα που δεν έχω ξαναδιαβάσει θα έπρεπε ή να έχω διαβάσει προηγούμενα έργα του ( είτε σε βιβλίο είτε άρθρα σε blog του ) ή να θεωρείται ως γκουρού του είδους του ή να έχω διαβάσει κάποιες σελίδες σε μία υπηρεσία όπως η Googlebooks. To ίδιο πιστεύω ότι θα θέλουν και οι αναγνώστες του πρώτου μου βιβλίου ( όταν με το καλό το ολοκληρώσω και το εκδώσω) που όπως είναι φυσικό δε θα με ξέρουν.

Δημοσ.

Οχι η ολη δουλεια δεν εγινε μεσω ebay. Εκανα dispute αλλα η PAYPAL δεν συμφωνησε και δεν μου στελνει τα χρηματα πισω. Επειδη ηταν ηλεκτρονικη αγορα και οχι φυσικο αγαθο!

Στο email μου ο πωλητης δεν μου απαντησε που τον εστειλα προσωπικα, μολις πηρε ομως το αρχικο dispute mail απο το PAYPAL ανταποκριθηκε αμεσως γραφοντας να "αναλαβει" το PAYPAL!

Παρ' ολα αυτα μιλησα με την Τραπεζα Πειραιως τηλεφωνικως και μου ειπαν επειδη αφορα χρεωστικη καρτα κ' οχι πιστωτικη να περασω απο οποιοδηποτε καταστημα με την καρτα κ' την ταυτοτητα μου και να ζητησω αμφισβητηση συναλλαγης. Του εξηγησα του εκπροσωπου τι ακριβως συνεβη και μου ειπε να μην το αφησω καθολου.

Δημοσ.

Από περιέργεια τι αγόρασες; Τουλάχιστον να το δουν οι συνφορουμίτες και να το αποφύγουν. Ο πωλητής τι σου έστειλε;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προς ενημερωση: Εχω κανει γραπτη αιτηση-δηλωση στην Τραπεζα Πειραιως προς αμφισβητηση της συναλλαγης στην paypal στις 28/9/10.

Σημερα επικοινωνησε με email το PAYPAL αναφεροντας μου οτι η τραπεζα μου ζητησε επιστροφη χρηματων:

Hello ΧΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧΧΧΧ,

We recently received notice from your credit card company that you filed a

chargeback stating that you did not receive merchandise you paid for.

If you wish to continue with this chargeback, no further actions are

required by you at this time.

We appreciate your business, and thank you for your patience and

cooperation in helping us with this matter.

Thanks,

PayPal

Chargeback Department

Please review the details of the disputed transaction below and the steps

for what to do next.

Ευελπιστω οτι μεχρι τελος του μηνα να ξεκαθαρισει το θεμα και να επιστραφουν τα χρηματα μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...