Προς το περιεχόμενο

Office 2011

merez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

για όσους χρησιμοποιούν το office και ψάχνουν ορθογράφο πέρα από αυτόν της neurolingo βρήκα σήμερα αυτό που είναι και δωρεάν και δουλεύει. Να είναι καλά ο άνθρωπος που το έφτιαξε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

για όσους χρησιμοποιούν το office και ψάχνουν ορθογράφο πέρα από αυτόν της neurolingo βρήκα σήμερα αυτό που είναι και δωρεάν και δουλεύει. Να είναι καλά ο άνθρωπος που το έφτιαξε!

Ε-Π-Ι-Τ-Ε-Λ-Ο-Υ-Σ !!!!!!!!Ένα χρόνιο πρόβλημα των mac βρίσκει free λύση!!!

Συγχαρητήρια στο παλικάρι που κάθισε και ασχολήθηκε.

Αυτος που το εφτιαξε αξιζει ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

:)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Έβαλα το διορθωτήρι από το τελευταίο link και δουλεέυει μια χαρά... Της neurlingo αξίζει τα 60 ευρά σε σχέση με το παραπάνω?

μόλις το έβαλα κι εγώ, και χαίρομαι που υπάρχουν άτομα σαν το παιδία που το έφτιαξε! Πολλά ευχαριστώ!

Να έφτιαχνε και η MS το θέμα με τους τόνους και τα μπερδεμένα γράμματα, τί καλά θα ήταν...

Έβαλα το διορθωτήρι από το τελευταίο link και δουλεέυει μια χαρά... Της neurlingo αξίζει τα 60 ευρά σε σχέση με το παραπάνω?

αν θυμάμαι καλά, ο διορθωτής της neurolingo δουλεύει μόνο στο word, όχι στο PP. Αν ισχεύι αυτό ακόμη, νομίζω ότι απαντάται η ερώτησή σου :P Έτσι κι αλλιώς νομίζω ότι 60 ευρώ για έναν διορθωτή είναι υπερβολικά πολλά λεφτά. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα και πολύπλοκα προγράμματα που κοστίζουν λιγότερα από τα μισά χρήματα. Έλεος δηλαδή.

Κάτι μου λέει ότι σύντομα οι τιμές θα πέσουν δραματικά...... :D :P :rolleyes:

γεια χαρά σε όλους. έχω το εξής περίεργο πρόβλημα και θέλω βοήθεια.

με το outlook όταν στέλνω mail στα ελληνικά ο παραλήπτησ λαμβάνει ??????????? οποιαδήποτε γραμματοσειρά και εάν διαλέξω.

έχω και τα ελληνικά και τα αγγλικά ενεργοποιημένα.

μετά από μία ενδελεχή ματιά στα fonts επιλέγω fonts view δεν βλέπω πουθενά τα ελληνικά γράμματα. ξέρει κανείς τι να κάνω... να βάλω άλλες γραμματοσειρές και να δουλεύω με αυτές? ή να κάνω κάποια άλλη ρύθμιση? στο word κανονικά και μόνο στα μυνήματα έχω αυτό το πρόβλημα

έχει κανείς καμία ιδέα?

ευχαριστώ

γεια χαρά σε όλους. έχω το εξής περίεργο πρόβλημα και θέλω βοήθεια.

με το outlook όταν στέλνω mail στα ελληνικά ο παραλήπτησ λαμβάνει ??????????? οποιαδήποτε γραμματοσειρά και εάν διαλέξω.

έχω και τα ελληνικά και τα αγγλικά ενεργοποιημένα.

μετά από μία ενδελεχή ματιά στα fonts επιλέγω fonts view δεν βλέπω πουθενά τα ελληνικά γράμματα. ξέρει κανείς τι να κάνω... να βάλω άλλες γραμματοσειρές και να δουλεύω με αυτές? ή να κάνω κάποια άλλη ρύθμιση? στο word κανονικά και μόνο στα μυνήματα έχω αυτό το πρόβλημα

έχει κανείς καμία ιδέα?

ευχαριστώ

γιατί δε ρυθμίζεις το Mail? εγώ σώθηκα...

Βασικά το mail.app είναι πολύ καλό...!!!!

Από εκεί και πέρα εγώ σε PC της δουλειάς με αντίστοιχο πρόβλημα font encoding και Thunderbird (πρόβλημα στα ληφθέντα email / όχι σε όλα όμως αλλά σε κάποια), το έλυνα με προσωρινή μετάβαση σε άλλο encoding μέσω του μενού "View"/ Character Encoding.

Είχα θέσει δηλαδή ένα Encoding που να διαβάζει τα περισσότερα σωστά και όταν τύγχανε κάποιο "προβληματικό email" με λάθος εμφάνιση της γραμματοσειράς (encoding) απλώς το άλλαζα σε Unicode.

Το κλασσικό Encoding με τα λιγότερα προβλήματα αν θυμάμαι καλά πρέπει να είναι το "Windows 1253".

Ίσως αν έθετες default encoding το "Windows 1253" να λυνότανε το πρόβλημά σου.

Έχω όμως και Tunderbird εγκατεστημένο στον Mac (αν και έχω σταματήσει να το χρησιμοποιώ εδώ και καιρό διότι το mail.app είναι πολύ καλό). Θα κοιτάξω τι default encoding έχει εκεί μέσα (δεν μου είχε παρουσιάσει πρόβλημα με το Encoding) μήπως βρεις καμιά άκρη.

Λοιπόν το encoding του thunderbird είναι το "Western (ISO 8859-1)" και στο outgoing και στο ingoing. Δοκίμασε να βάλεις αυτό. Ίσως σου λύσει το πρόβλημα.

PS.: Use mail.app. Είναι κρίμα να έχεις mac και να μην απολαμβάνεις τις ευκολίες ενός πραγματικά υπέροχου mail client στον mac σου...!!! ;-)

Edit: δοκίμασες να στείλεις και σε άλλους παραλήπτες? Σου κάνει το ίδιο? Μήπως φταίνε οι ρυθμίσεις του παραλήπτη τελικά και όχι εσύ?? (με δεύτερη σκέψη, μου κάνει περίεργο να μην μπορεί να δει ούτε τους αγγλικούς χαρακτήρες ο άλλος...!!! Πολύ μυστήριο αυτό με τους Αγγλικούς χαρακτήρες)...!!!!

Πριν στειλεις το μαιλ, πρεπει να αλλαξεις το encoding σε greek ISO.

Δυστυχως ομως, δεν κραταει αυτην την ρυθμιση για επομενα μαιλ, οποτε πρεπει να το κανεις καθε φορα.

Η οριστικη λυση ειναι να βαλεις ενα script που το κανει αυτοματα για εσενα.

Το ειχα κανει παλια στο entourage(το παλιο outlook για mac πριν το office 2011)

http://groups.google.com/group/microsoft.public.mac.office.entourage/browse_thread/thread/557c9482d742b2c5?pli=1

This is how we do it in Greece:

1. Save the following AppleScript (created by Loizos Pavlides,

modified for Entourage 2008 by Spiros Stoupakis) in ~/Documents/

Microsoft User Data/Entourage Script Menu Items.

-- figure out which messages to process

on run

tell application "Microsoft Entourage"

set |THEMESSAGES| to the outgoing messages of the outbox folder

repeat with |THEMSG| in |THEMESSAGES|

my |PROCESSMSG|(|THEMSG|)

end repeat

end tell

end run

-- process the messages

on |PROCESSMSG|(|THEMSG|)

set the «class qpro» of |THEMSG| to {«class chrS»:"ISO-8859-7"}

if «class dlvs» of |THEMSG| is «constant Edlvunst» then

«event mailsend» |THEMSG|

end if

end |PROCESSMSG|

2. In Entourage, go to menu: Tools/Schedules and in the window that

opens double click: Send & Receive All.

3. In the Action field select: Run AppleScript.

4. Click the button: Script... and select the script you have just

saved.

5. Set the frequency of the schedule (e.g. run every 5 minutes) and

enable it.

6. Type your new message in greek and SELECT TO SEND IT LATER (Message/

Send Message Later).

Within the next 5 minutes the message will get the correct greek

character set (ISO-8859-7) and will be send. If you can't wait, press

the button: Send/Receive.

Υπαρχει κ αυτη η λυση για UTF-8 encoding:

There's rather simple workaround which works for me perfectly. Simply

put into your signature an EURO sign somewhere, give it white colour

(= it's not visible) and voila - it's done. The simple fact that EURO

sign is presented in message is one of the reasons when Entourage

decide to use UTF-8 encoding for it.

Υ.Γ.: To Outlook να το κρατησεις αν παιζεις σε πιο επαγγελματικα περιβαλλοντα και θες project management κλπ. Δεν συγκρινεται σε δυνατοτητες και ευχρηστια με το "παιδικο" Mail.

Αν τωρα θελεις απλα να στελνεις mail, τοτε μπορεις καλλιστα να χρησιμοποιεις το Mail.app.

Πριν στειλεις το μαιλ, πρεπει να αλλαξεις το encoding σε greek ISO.

Δυστυχως ομως, δεν κραταει αυτην την ρυθμιση για επομενα μαιλ, οποτε πρεπει να το κανεις καθε φορα.

Η οριστικη λυση ειναι να βαλεις ενα script που το κανει αυτοματα για εσενα.

Το ειχα κανει παλια στο entourage(το παλιο outlook για mac πριν το office 2011)

http://groups.google.com/group/microsoft.public.mac.office.entourage/browse_thread/thread/557c9482d742b2c5?pli=1

Υπαρχει κ αυτη η λυση για UTF-8 encoding:

Υ.Γ.: To Outlook να το κρατησεις αν παιζεις σε πιο επαγγελματικα περιβαλλοντα και θες project management κλπ. Δεν συγκρινεται σε δυνατοτητες και ευχρηστια με το "παιδικο" Mail.

Αν τωρα θελεις απλα να στελνεις mail, τοτε μπορεις καλλιστα να χρησιμοποιεις το Mail.app.

thanks για τις απαντήσεις... το δουλεύω το mail.app του mac με βολεύει το outlook γιατί έχει και το calendar και με βολεύει να ανοίγω δύο σε ένα.

θα δοκιμάσω το script

ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας

thanks για τις απαντήσεις... το δουλεύω το mail.app του mac με βολεύει το outlook γιατί έχει και το calendar και με βολεύει να ανοίγω δύο σε ένα.

θα δοκιμάσω το script

ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας

Προσεξε μονο στο script να κανεις τις απαραιτητες αλλαγες . Πχ στο ονομα του προγραμματος που στο script εχει Microsoft Entourage και στη διαδρομη(φακελο) στο δισκο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...