Προς το περιεχόμενο

Office 2011

merez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ την έβαλα κιόλας ....

στα θετικά το interface (επιτέλους!) και η ταχύτητα....

στα αρνητικα? Για άλλη μία φορά δεν έχει ελληνικά proofing tools!!!!! Τζίφος........

Επιστροφή στο πολυαγαπημένο μου Pages....... και απεγκατάσταση του office

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Στο mac δεν έβγαζε proofing tools η microsoft χώρια, είχε αρκετές γλώσσες στην default εγκατάσταση (όχι τα ελληνικά όμως) και αυτό ήταν. Proofing tools ελληνικά ελπίζουμε από τη neurolingo αν και όπως είπα η υπάρχουσα έκδοση για το 2008 μοιάζει να λειτουργεί.

---------- Προσθήκη στις 22:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:00 ----------

Πάντως, ένα πράγμα που είναι ανεξήγητο είναι γιατί ενώ στα windows βγάζει proofing tools για περισσότερες γλώσσες, δεν τις βγάζει στο mac. Λογικά η μετατροπή δεν πρέπει να είναι δύσκολη! Μάλλον εντάσσεται στα γενικότερα πλαίσια του ότι το Office for Mac πρέπει να είναι αρκετά καλό για να το προτιμήσει κανείς στο mac σε σχέση με τα άλλα πακέτα αλλά όχι τόσο καλό ώστε να εγκαταλείψεις windows για mac.

πλαίσια του ότι το Office for Mac πρέπει να είναι αρκετά καλό για να το προτιμήσει κανείς στο mac σε σχέση με τα άλλα πακέτα αλλά όχι τόσο καλό ώστε να εγκαταλείψεις windows για mac.

Δεν μπορεί να την κατηγορήσει βέβαια κανείς γι' αυτό γιατί αντίστοιχες τακτικές ακολουθεί και η Apple (βλ. itunes, drivers για windows κτλ κτλ).

Δεν μπορεί να την κατηγορήσει βέβαια κανείς γι' αυτό γιατί αντίστοιχες τακτικές ακολουθεί και η Apple (βλ. itunes, drivers για windows κτλ κτλ).

Όπως κατηγορώ την APPLE για την απουσία υποστήριξης ελληνικών. Έτσι κατηγορώ και την MS.

Είναι απαράδεκτο να μην έχει το mac os x επίσημα υποστήριξη στην ελληνική γλώσσα. Ούτε καν ορθογραφικό έλεγχο δεν έχει. Και μέχρι το 10.6 έπρεπε να κάνουμε ταρζανιές με cocoaspell αν και τώρα είναι τα πράγματα πολύ πιο έυκολα. Παρόλα αυτά η έλλειψη ελληνικού περιβάλλοντος είναι απαράδεκτη (αν και εγώ δε το χρησιμοποιώ ποτέ και σε κανένα μου OS).

H MS από την άλλη είναι απαράδεκτη γιατί μέσω του office for mac σου λέει ότι είσαι μαμάκας που είσαι έλληνας, βούλγαρος, σέρβος, τσέχος, καζάκος, και έχεις και από πάνω mac.... αν ήσουν Αγγλος ή Γάλλος δε θα πλήρωνες παραπάνω για έξτρα ορθογράφο.....αν δεν είχες mac επίσης δε θα πλήρωνες.

Στα τσακίδια και οι δυό τους!!!!!

όποτε μπορείτε γυρνάτε τους την πλάτη επιδεικτικά...

---------- Προσθήκη στις 11:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:38 ----------

ρίξτε μια ματιά και εδώ για την ανεπανάληπτη μπουρδολογική δικαιολογία της MS

http://www.zdnet.com/blog/apple/microsoft-boosts-languages-proofing-tools-in-office-2011-for-mac-unicode-right-to-left-support-missing/7876

και εδώ για πιο επίσημη μπούρδα

http://www.officeformac.com/blog/I-know-I-ve-spelled-this-right

δείτε και τα σχόλια

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε αλλά το office 2011 έχει messenger και υποστηρίζει video call.

Ισχύει αλλά δεν έχουν λυθεί ακόμη όλα τα προβλήματα...για παράδειγμα δεν μπορείς να δέχεσαι μηνύματα σε offline ή σε invisible status. Μέχρι να τελειοποιηθεί ψηφίζω ακόμη adium.

Δίκιο έχετε, είναι απαράδεκτη κατάσταση. Και να πω ότι οι εταιρείες δεν είχαν υλοποιημένη ελληνική ορθογραφία... Η microsoft έχει στα windows και η apple στο iOS, τόσο δύσκολο τους είναι να το περάσουν;;

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα σε όλους , εγώ είμαι καινούργιος στον χώρο των mac και πριν λίγες μέρες αγόρασα το πρώτο μου Macbook pro, μήπως γνωρίζετε που μπορώ να βρω τα office? ευχαριστώ!

Καλησπέρα σε όλους , εγώ είμαι καινούργιος στον χώρο των mac και πριν λίγες μέρες αγόρασα το πρώτο μου Macbook pro, μήπως γνωρίζετε που μπορώ να βρω τα office? ευχαριστώ!

Τσέκαρε πρώτα το OpenOffice που είναι δωρεάν, είναι σε πολύ καλό επίπεδο πλέον και ενδεχομένως να σε καλύψει.

Αν θες MS Office, μπορείς να αγοράσεις από online μαγαζιά, ή να το βρεις εκεί που θα έβρισκες και τα office για windows.

Τσέκαρε πρώτα το OpenOffice που είναι δωρεάν, είναι σε πολύ καλό επίπεδο πλέον και ενδεχομένως να σε καλύψει.

Αν θες MS Office, μπορείς να αγοράσεις από online μαγαζιά, ή να το βρεις εκεί που θα έβρισκες και τα office για windows.

Πριν προβεί μόνο σε οποιαδήποτε αγορά να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει ελληνικός ορθογράφος στο MS Office και πρέπει να αγοράσει έξτρα το Neurolingo.

Ψήφο σε OpenOffice/NeoOffice και από μένα. Αν, παρόλαυτά, θέλεις να αγοράσεις οπωσδήποτε το MS Office, είχα δει -αν θυμάμαι καλά- την έκδοση 2008 στα Media Markt στο δέλτα Φαλήρου πριν αρκετό καιρό. Επίσης κοίτα σε SystemGraph, Multirama και Document.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...