Προς το περιεχόμενο

Αγορά smartphone προτάσεις!!!

karmen1983

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σε καταλαβαίνω, απλά σε συμβουλεύω να είσαι γενικά επιφυλακτική με τα άτομα που είναι "τρελαμένα" με κάποια συγκεκριμένη συσκευή, ειδικά όταν αυτή παίρνει αδικαιολόγητα διαστάσεις επιδημίας, και το iPhone είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Και αυτό σου το λέει ένας κάτοχος Mac :)

Τον Μάιο που ανακοινώθηκε το 4 αλλά δεν το είχαμε δει ακόμη έλεγα στον κοκκαλο Macά κολλητό μου ότι αν με καλύπτει σε αυτά που θέλω και με εντυπωσιάσει, δεν μαμείς, τα δίνω και το παίρνω. Και τελικά αυτό που είδα ήταν ένα απλά ακριβότερο, γιάλινο 3gs (το καινούριο λειτουργικό iOS του 4 μπαίνει κανονικά στο 3gs από ότι ξέρω), με μια εντελώς άχρηστη μπροστά κάμερα. Και μετά ακούστηκε και η ιστορία με το death grip και την προσβλητική αντιμετώπιση από πλευράς της Apple. Και κάπου εκεί είπα ευχαριστώ δεν θα πάρω.

Κάτι μου λέει ότι βρήκα τον άνθρωπό μου εδώ μέσα!!! :-D

Αν είδες σε προηγούμενο σχόλιο μου είπα:

"Αλλά σε καμία περίπτωση μη γίνει ότι και στις άλλες συζητήσεις που είδα χαρακτηρισμούς "παιδιά iphonakia" και "παιδιά samsungakia"! Δεν έχω καμία προτίμηση σε καμία εταιρία αυτό που θέλω είναι απλά να μπορώ να κάνω τα παραπάνω που είπα."

Κατάλαβα ότι κυκλοφορεί μια σχετική τρέλα γύρω από το iphone!

1) Αν και δε με απασχολεί η τιμή όπως προανέφερα ( η διαφορά τιμής μεταξύ τους είναι αξιοσέβαστη!) δύσκολα θα αλλάξω γνώμη μετά που ακούμπησα το galaxy.

2) Θα δω σίγουρα και το iphone αύριο γιατί ότι και να λέμε εδώ αν δεν δεις κάτι δε το προδικάζεις!

3) Ακόμα πιο απλά αν το galaxy κάνει όσα ζητάω που από όσα μου είπαν εδώ τα κάνει και με το παραπάνω αν εξαιρέσεις την αυτονομία (πάντα από όσα μου είπαν τα παιδιά) δεν υπάρχει λόγος να αυξήσω το ποσό για την εταιρία που εργάζομαι για να πάρω το iphone.

Δημοσ.
Αυτό το οποίο όμως δεν μπορώ να δω στα καταστήματα είναι πόσο γρήγορη περιήγηση έχουν σε σελίδες ίντερνετ τα τηλέφωνα.

Για τη προσαρμογή μου σε νέα τεχνολογία όπως αυτή των smartphone δε νομίζω να έχω πρόβλημα, γενικώς ψάχνομαι αρκετά με κάτι που με ενδιαφέρει, αρχικά όντως θα τα δω λίγο σκούρα.

Γενικά το froyo 2.2 (update Android) έχει τον πιο γρήγορο browser, το Galaxy S δεν έχει ακόμα το Update αλλά θεωρητικά θα γίνει σύντομα. Όσο για δυσκολία και τα 2 λογισμικά έχουν ένα curve μάθησης, το Iphone είναι λίγο πιο εύκολο (λίγο όμως) αλλά για έναν χρήστη που ασχολείται με pc δεν έχει απολύτως καμία διαφορά. Ενώ κάποια πράγματα στο android όπως μεταφορά αρχείων wireless, χρήση σαν flash driver, flash στον browser, customization, το Notification Bar,το free Navigation και chrome to phone+++ θα τα βρεις σαν ευχάριστες εκπλήξεις που θα σου κάνουν την ζωή πολύ πιο εύκολη. Οπότε galaxy S.

Λίγο άσχετο αλλά να ξέρεις για τα pdf ότι είναι καλύτερα να τα μετατρέπεις πριν σε epub ή Mobi ώστε η γραμματοσειρά να προσαρμόζεται στην οθόνη.

Δημοσ.
Γενικά το froyo 2.2 (update Android) έχει τον πιο γρήγορο browser, το Galaxy S δεν έχει ακόμα το Update αλλά θεωρητικά θα γίνει σύντομα. Όσο για δυσκολία και τα 2 λογισμικά έχουν ένα curve μάθησης, το Iphone είναι λίγο πιο εύκολο (λίγο όμως) αλλά για έναν χρήστη που ασχολείται με pc δεν έχει απολύτως καμία διαφορά. Ενώ κάποια πράγματα στο android όπως μεταφορά αρχείων wireless, χρήση σαν flash driver, flash στον browser, customization, το Notification Bar,το free Navigation και chrome to phone+++ θα τα βρεις σαν ευχάριστες εκπλήξεις που θα σου κάνουν την ζωή πολύ πιο εύκολη. Οπότε galaxy S.

Λίγο άσχετο αλλά να ξέρεις για τα pdf ότι είναι καλύτερα να τα μετατρέπεις πριν σε epub ή Mobi ώστε η γραμματοσειρά να προσαρμόζεται στην οθόνη.

Απορίες:

1) το froyo που είπες σαν update στο galaxy θα λάβω κάποια ειδοποίηση στη συσκευή και απλά το κατεβάζω;

2) Τα αρχεία pdf θα τα λαμβάνω από την εταιρεία. Ήδη λαμβάνω 10 με 12 την ημέρα. Τη μετατροπή μπορώ να τη κάνω καθ οδόν στο galaxy μέσω κάποιου converter που ίσως θα έχω την δυνατότητα να κατεβάσω από το adroit market που όπως μου είπαν στο κατάστημα μπορώ να βρω σχεδόν τα πάντα;

Δημοσ.
Απορίες:

1) το froyo που είπες σαν update στο galaxy θα λάβω κάποια ειδοποίηση στη συσκευή και απλά το κατεβάζω;

2) Τα αρχεία pdf θα τα λαμβάνω από την εταιρεία. Ήδη λαμβάνω 10 με 12 την ημέρα. Τη μετατροπή μπορώ να τη κάνω καθ οδόν στο galaxy μέσω κάποιου converter που ίσως θα έχω την δυνατότητα να κατεβάσω από το adroit market που όπως μου είπαν στο κατάστημα μπορώ να βρω σχεδόν τα πάντα;

1) Στο Desire η HTC έκανε ακριβώς αυτό, η samsung δεν ξέρω τι θα κάνει (φαντάζομαι ότι στην χειρότερη θα πρέπει να κατεβάσεις ένα αρχείο από το site της samsung και να το τρέξεις.)

2)Δεν βρήκα κάποιο αρχείο το οποίο κάνει αυτό στο κινητό (για το pc υπάρχει το calibre και για να δεις epub στο κινητό το aldiko) αλλά το "BeamReader" κάνει το resize που σου είπα για το epub αλλά χωρίς να το μετατρέπει σε epub, πράγμα που είναι καλύτερο εκτός εάν θες το epub αρχείο!

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά είδα και το Iphone σήμερα!

Πολύ καλό έχω να πω σε θέμα κατασκευής. Μου φάνηκε πιο στιβαρό και πιο σοβαρό σαν υλικά και ποιότητα κατασκευής.

Αλλά μετά ξαναπήγα στο galaxy και είδα την οθόνη! ;) Τι έχω πάθει με την οθόνη του δεν μπορώ να καταλάβω!!!!

Με βλέπω για galaxy πάντως!!!!

Δημοσ.

Οι 4 ιντσες super amoled όντως επηρεάζει παρά πολύ. Μακάρι να είχε ειδικά τόσες ιντσες και το iPhone.

Αλλά δυστυχώς για σένα παίζει τεράστιο ρόλο και το λειτουργικό.

Για το iPhone είμαι σχεδόν βέβαιος θα σε καλύψει σε όλα όσα ζητάς με ειδιαιτερα εύκολο και αποδοτικό τροπο. Για το samsung δεν είμαι καθόλου σίγουρος οτι θα συμβεί το ίδιο. Όσοι το έχουν ξέρουν καλύτερα να σου απαντήσουν σε αυτο. (Αρκεί να λάβουν υπόψιν οτι μιλάμε για γυναίκα χωρίς καθόλου εμπειρία απο λειτουργικά κινητών- Το γυναίκα δεν το γράφω υποτιμητικα), και με το δεδομένο οτι ενδιαφέρεται για συγκεκριμένα πράγματα για επαγγελματικούς λόγους. Οπότε προτάσεις του στιλ παρε 2 συσκευές μια για μουσική κλπ είναι εντελώς εκτός θέματος.

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.
Οι 4 ιντσες super amoled όντως επηρεάζει παρά πολύ. Μακάρι να είχε ειδικά τόσες ιντσες και το iPhone.

Αλλά δυστυχώς για σένα παίζει τεράστιο ρόλο και το λειτουργικό.

Για το iPhone είμαι σχεδόν βέβαιος θα σε καλύψει σε όλα όσα ζητάς με ειδιαιτερα εύκολο και αποδοτικό τροπο. Για το samsung δεν είμαι καθόλου σίγουρος οτι θα συμβεί το ίδιο. Όσοι το έχουν ξέρουν καλύτερα να σου απαντήσουν σε αυτο. (Αρκεί να λάβουν υπόψιν οτι μιλάμε για γυναίκα χωρίς καθόλου εμπειρία απο λειτουργικά κινητών- Το γυναίκα δεν το γράφω υποτιμητικα), και με το δεδομένο οτι ενδιαφέρεται για συγκεκριμένα πράγματα για επαγγελματικούς λόγους. Οπότε προτάσεις του στιλ παρε 2 συσκευές μια για μουσική κλπ είναι εντελώς εκτός θέματος.

Λοιπόν oldnew κακά τα ψέματα στα καταστήματα δε μπορείς να δεις τις λειτουργίες ενός τηλεφώνου. Γι' αυτό ζήτησα γνώμες από άτομα που έχουν ένα από τα δύο τηλέφωνα. Στο κατάστημα πέρα από το να συγκρίνω ποιότητα κατασκευής και οθόνη δεν είχα και τίποτα άλλο να δω. Επίσης ναι δηλώνω εντελώς μα εντελώς άσχετη πάνω σε θέματα smartphone, ίσως σε κανένα 2μηνο να έχω άποψη μετά που θα εξερευνήσω το τηλέφωνο που θα επιλέξω.

Όντως η οθόνη του galaxy με έχει αποτρελάνει αλλά αν σκεφτείς ότι την μέρα θα το χρειάζομαι 7-8 φορές για επείγοντα μαιλ που θέλουν απάντηση, αυτό που με νοιάζει είναι να κάνω τη ζωή μου εύκολη.

Πραγματικά θέλω απόψεις από άτομα που έχουν ένα από τα δύο καθώς τέλος του μήνα θα πρέπει να έχω κάνει την επιλογή μου!

Και να σου πω την αλήθεια μου προς το galaxy με βλέπω και τα παιδιά που είδαν τι ζητάω είπαν ότι τα κάνει, τώρα αν τα κάνει και πρέπει να σκαλίσω να τα βρω θα μου πάρει χρόνο αρκετό ως άσχετη!

Δημοσ.

Το δεδομένο είναι οτι και τα 2 θα σε καλύψουν απόλυτα σε αυτά που ζητάς και σε ακόμα περισσότερα.

Οπότε αν το samsung σε τράβηξε περισσότερο πάρτο χωρίς ιδιαίτερο ανχος. Πρόκειται για εξαιρετική συσκευή. Απλά πολύ πιθανών κάποια απο τις 2 συσκευές στην πράξη να σε καλύψει πολύ καλύτερα στις επαγγελματικές ανάγκες σου.

Αυτο δυστυχώς κανείς δεν μπορει να σου το πει γιατί εξαρτάται απο τις γνώσεις σου κλπ.

Βλέπεις πχ άτομα που είχαν το (παλαιό οχι το 4 που είναι πολύ καλύτερο) iPhone , αγόρασαν μετά το samsung και γράφουν τα καλύτερα γι αυτο. Βλέπεις όμως και το αντίθετο.

Μάλιστα και στο εδώ site στις αγγελιες θα δεις ενα σωρό κόσμο να πουλάει το samsung για να ξαναπάρει iPhone ακριβώς επειδή δεν τους βόλεψε καθόλου.

Γενικά όσο ποιο αρχαριος είναι κάποιος τόσο περισσότερο θα του φανεί ευκολότερο το iPhone. Κάνει οτι θες με απλά κλικ χωρίς πολλά μενού και ακαταλαβιστικες επιλογές.

Τα android (samsung) παραμετροποιουνται πολύ περισσότερο, μιαζουν ποιο πολύ με pc και οι πολύ ψαγμενοι συνήθως βολεύονται περισσότερο. Δεν ισχύει πάντα το ίδιο για κάποιον αρχάριο όμως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...