Προς το περιεχόμενο

Load Form in Visual Basic .NET

Snolly

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΟΚ. Φανταστείτε πως στο project μου έχω 2 φόρμες και είναι πανομοιότυπες. Η κάθε φόρμα περιέχει:

1. 1 Button

2. 1 TextField

3. 1 Label

Θέλω στην βασική μου φόρμα να γράφω κάτι στο TextBox, να πατάω το button, να ανοίγει η δεύτερη φόρμα, και η τιμή του textfield της 1ης να εμφανίζεται στο label της 2ης.

Απλά δηλαδή ΠΩΣ φορτώνω μια φόρμα και πως περνάω μεταβλητές από τη μία φόρμα στην άλλη;

Επίσης πως μπορώ να εκτελέσω μια μέθοδο μιας φόρμας ενώ βρίσκομαι σε άλλη;

Ελπίζω να μη σας έμπλεξα.

Δημοσ.

Αν θυμαμαι καλα οι φορμες ειναι Κλασεις στην VB.Net .Ορισε στην κλαση μια μεταβλητη (instance variable) και με το button Και το textfield δωστης μια τιμή!

Οταν θες λοιπον να δεις αυτη την τιμη απο καποιο αλλο Object βλεπε το Form2 τοτε απλα καλεσε το Form1.<onomametabliths> .

Αν θες να εισαι πιο σωστος , κανε την μεταβλητη Private και με get και set methods αλλαζε την τιμη της!

Αντιστοιχα λοιπον συμβαινει και με τα methods!

Εστω οτι εχω την class Form1 Και εχω δημιουργησει ενα Object Form1Obj τοτε μπορω να καλεσω με dot Notation (. ) τις μεθοδους του. Aρα για σενα απλα θα ειναι objeForm.<methodToCall>

Ελπιζω να βοηθησα..με μια μικρη επιφυλαξη οτι μπορει να κανω λαθος..την VB.Net την εχω δει πολυ στα γρηγορα!παρολα αυτα θυμαμαι οτι αυτα που λεω παραπανω παιζουν!

Δημοσ.

Δυστυχώς αυτά θυμίζουν Java. Δεν δουλεύει με dots στη VB .NET. Με form2. δεν παιρνω τα objects του form2.

Δημοσ.

επιφυλασομαι για μερικα λεπτα ακομα..μιας και το ποστ ηταν ευκαιρια να εγκαταστησω ξανα το SDK...

Δημοσ.

Γεια χαρα. Μολις τωρα γραφτηκα στο forum και ειπα να βοηθησω...

Αν καταλαβα καλα με τα objects που εχεις θα πρεπει

Μεσα στο Command1_Click() θα γραψεις :

form2.label1.caption = form1.text1.text

Δοκιμασε και πες μου...

Δημοσ.

Α. και κατι αλλο ...

Πρεπει πριν το form2.label..κλπ οπως γραφω, να γραψεις :

form2.show ωστε να εμφανιστει η φορμα :-)

Με formX.show ή formX.hide εμφανιζεις ή κρυβεις μια φορμα. Οπου Χ ο αριθμος της φορμας.

Δημοσ.

Brakos φίλε μου να 'σαι καλά και καλωσήρθες αλλά αυτά που μου λες είναι για VB 6.0 και κάτω.

Στη VB .NET είναι αλλιώς.

Κάτι έκανα...

Dim NewForm as NewForm()

NewForm.show()

και την εμφανίζει αλλά είναι νέο copy του class και έχουν χαθεί όλες οι ιδιότητες των objects μου πάνω σε αυτό το class...

Δημοσ.

(ακομα Install κανω το .Net)

Snolly αν καταλαβα καλα τα 2 form προερχοντε απο την ιδια class δηλαδη εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα! Αυτο που θες ειναι λοιπον καποια χαρακτηριστικα να ειναι τα ιδια και στα 2 Object οταν αλλαζουν δηλαδη στο ενα ..να μπορει το αλλο να τα δει!

Πολυ απλα λοιπον ..πηγαινε και στο declaration της Class

κανε declare ενα static string variable.

>
Static myStrMessage as String

Το static σημαινει οτι το συγκεκριμενο variable θα ειναι κοινο και στα 2 Object της form class (και οχι μια νεα κοπια ανα Object).Οποτε και τα 2 object αφου προερχοντε απο το ιδιο class. θα εχουν προσβαση στην κοινη μεταβλητή!

Αny luck?

Προσπαθω να σε πετυχω στο Mirc καναλι..αλλα μαλλον δεν το κοιτας!

Δημοσ.

Χα οκ τα μπερδεψαμε λιγο με την Java αλλα ενταξει οσο ζεις μαθαινεις! Στην VB.NET δεν ειναι το static αλλα το shared

>
Shared myStr as String

Αρα απο το form1.myStr και απο το form2.myStr θα παιρνεις την ιδια τιμη...αφου ειναι κοινη μεταβλητη!

Παραθετω και link

http://www.vbip.com/books/1861007167/chapter_7167_08.asp

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...