freedubus Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Με αφορμή μια πρόσφατη εμπειρία μου*, μου γεννήθηκαν μερικές απορίες σχετικά με τις γλωσσικές διαταραχές. Διορθώνονται μόνες τους με την πάροδο του χρόνου ή είναι απαραίτητη η λογοθεραπεία; Μπορεί ένας ενήλικας που είχε γλωσσικές διαταραχές από την παιδική ηλικία αλλά δε θεραπεύτηκε τότε να διορθώσει την ομιλία του; Γιατί ο τραυλός/ψευδός θυ-θυ-θυμμαθητήθ μαθ απ΄το δημοτικό που συναντήσαμε προχτές μιλά πλέον καλύτερα κι από το Γιάννη Φέρτη, ενώ αντίστοιχα μια άλλη συμμαθήτριά μας "χάγηκε πολύ που μαθ κθαναείβε" ; * γνώρισα με μια καρακουκλάρα ή οποία όπως συζητούσαμε ψεύδιζε ΤΟΣΟ πολύ που δεν κρατήθηκα μ΄ έπιασε νευρικό και για να μην με πάρει πρέφα τι παπάρας είμαι έκανα και καλά οτι θυμήθηκα κάτι καμένα ανέκδοτα. Και αναρωτήθηκα, 25 χρονών ΜΟΥΛΑΡΑ, δεν πήγε τόσα χρόνια να μάθει να μιλάει; Σε φάση δεν καταλάβαινα τι έλεγε.
De@th L0rd Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Όταν έχει το στόμα της γεμάτο, δε θα ψευδίζει. Δοκίμασέ το.
subdee Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Όταν έχει το στόμα της γεμάτο, δε θα ψευδίζει. Δοκίμασέ το. +10000000 χααχαχαχαχαχ
Lucifer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι αλλά δε γίνεται να την κάνει παπάρα 24/7. Κάποια στιγμή θα θελήσει να τον ρωτήσει η κοπέλα "σθχουάρεθε μωδθό μου;"
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 ελα μην το μαματε το θεμα φρηνταμπα αν κ δεν τα κατεχω κ πολυ τα γλωσσικα,απλα να πω οτι ο ροταδισμος κ το stuttering εχουν εντελως διαφορετικη εξελιξη απο ανθρωπο σε ανθρωπο κ αυτο εχει να κανει κυριως με συναισθηματικους κ ψυχολογικους λογους. Ετσι μπορει στα 13 σου να ηξερες εναν θεοτραυλο κ να τον συναντησεις ξαφνικα στα 25 κ να μιλαει πιο γρηγορα κ απο την Τρεμη.Ομοιως κ το αντιστροφο.Ψαξε κανα λινκ λογοθεραπειας η κατι
slipknot Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Έχω την εντύπωση πως είμαι ψευδός και δεν καταλαβαίνω γιατί είστε τόσο βάρβαροι και κοροϊδεύετε. Εγώ μπορώ να πληρώσω τη ΔΕΗ τουλάχιστον. Είμαι κι εγώ περίεργος για να πω την αλήθεια. Μπορεί να βοηθήσει η λογοθεραπεία όταν ο ασθενής έχει φτάσει σε μεγάλη ηλικία; Πάντα είχα την εντύπωση πως αν δεν το κοιτάξεις όσο είσαι μικρός, μετά δε μπορείς να κάνεις τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.