Προς το περιεχόμενο

Λεξικό προσφορά !!

ss13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γι αυτούς που μιλάνε για πειρατεία :mad:.

Το 2001 λόγο σχολής χρειάστηκα λεξικό και επειδή τότε δεν υπήρχαν "ιντερνετικά λεξικά" πήρα αυθεντικό το Magenta translator Gold Edition (35-40 ευρώ).Καθότι νέος τότε στον χώρο της πληροφορικής εγκαθιστούσα το λεξικό και στα 2 pc που είχα χωρίς να γνωρίζω πώς το κλειδί στην δισκέτα ήταν για συγκεκριμένα install (με το unistall έπρεπε να το μεταφέρεις πίσω στην δισκέτα).Αποτέλεσμα στην 2ετία το αυθεντικό software που πλήρωσα ήταν μή λειτουργικό!!!.Η υποστήριξη της ίδίας εταιρείας για γέλια (άκρη δεν έβγαλα) :mad:. Μήπως χρειάζεται να πώ ποιό ήταν το πρώτο πράγμα που κατέβασα όταν το 2005 έβαλα ADSL για 1η φορά ? Μην κατακρίνουμε λοιπόν όσους λένε ναί στην πειρατεία γιατί δεν είναι μόνο οικονομικοί λόγοι.Εκτός και αν στο κανόνα ποιός θα κλέψει ποιόν προηγούνται οι εταιρείες και ακολουθούν οι καταναλωτές.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το 2001 λόγο σχολής χρειάστηκα λεξικό και επειδή τότε δεν υπήρχαν "ιντερνετικά λεξικά" πήρα αυθεντικό το Magenta translator Gold Edition (35-40 ευρώ).Καθότι νέος τότε στον χώρο της πληροφορικής εγκαθιστούσα το λεξικό και στα 2 pc που είχα χωρίς να γνωρίζω πώς το κλειδί στην δισκέτα ήταν για συγκεκριμένα install (με το unistall έπρεπε να το μεταφέρεις πίσω στην δισκέτα).Αποτέλεσμα στην 2ετία το αυθεντικό software που πλήρωσα ήταν μή λειτουργικό!!!.Η υποστήριξη της ίδίας εταιρείας για γέλια (άκρη δεν έβγαλα) :mad:. Μήπως χρειάζεται να πώ ποιό ήταν το πρώτο πράγμα που κατέβασα όταν το 2005 έβαλα ADSL για 1η φορά ? Μην κατακρίνουμε λοιπόν όσους λένε ναί στην πειρατεία γιατί δεν είναι μόνο οικονομικοί λόγοι.Εκτός και αν στο κανόνα ποιός θα κλέψει ποιόν προηγούνται οι εταιρείες και ακολουθούν οι καταναλωτές.

Πες τα. Και τα 5 ευρώ πολλά είναι για τους αλήτες.-

Δημοσ.

Όταν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με ένα προιόν ή με την υποστήριξη της εταιρίας για το προιόν ή το λύνουμε με την εταιρία ή δεν ξανααγοράζουμε ξανά από την εταιρία αυτή.

Αν εξαρχής καταφεύγεις σε πειρατική κόπια ενός προγράμματος και μάλιστα ελληνικού, βραχυπρόθεσμα θα βγει χαμένη η εταιρία. Μακροπρόθεσμα θα βγει χαμένος ο πειρατής γιατί θα έχει αποθαρρύνει πολλές περισσότερες τέτοιες επιχειρηματικές δραστηριότητες και δε θα βρίσκει αντίστοιχο υλικό όταν το χρειάζεται...

Καλά το σχόλιο "Και τα 5 ευρώ πολλά είναι για τους αλήτες" είναι κατάπτυστο!

Πώς να αλλάξει αυτή η χώρα όταν οι άνθρωποί της δεν θέλουν να αλλάξουν...

Δημοσ.
Όταν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με ένα προιόν ή με την υποστήριξη της εταιρίας για το προιόν ή το λύνουμε με την εταιρία ή δεν ξανααγοράζουμε ξανά από την εταιρία αυτή.

Αν εξαρχής καταφεύγεις σε πειρατική κόπια ενός προγράμματος και μάλιστα ελληνικού, βραχυπρόθεσμα θα βγει χαμένη η εταιρία. Μακροπρόθεσμα θα βγει χαμένος ο πειρατής γιατί θα έχει αποθαρρύνει πολλές περισσότερες τέτοιες επιχειρηματικές δραστηριότητες και δε θα βρίσκει αντίστοιχο υλικό όταν το χρειάζεται...

Καλά το σχόλιο "Και τα 5 ευρώ πολλά είναι για τους αλήτες" είναι κατάπτυστο!

Πώς να αλλάξει αυτή η χώρα όταν οι άνθρωποί της δεν θέλουν να αλλάξουν...

Καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι χαρακτηρισμοί. Μια χαρά επιχειρηματολόγησες στην πρώτη παράγραφο, ο καθένας έχει την άποψή του.

Δημοσ.
Καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι χαρακτηρισμοί. Μια χαρά επιχειρηματολόγησες στην πρώτη παράγραφο, ο καθένας έχει την άποψή του.

Έχεις δίκιο αλλά κι εσύ χαρακτήρισες (είπες "αλήτες", θυμάσαι;)

Τέλος πάντων, θα κλείσω με κάτι που έμαθα ότι συνέβη τις προάλλες στο mall και μου έκανε τρομερή εντύπωση.

Ήταν κάποιος γνωστός κι έπινε καφέ στο All Day Bar και απέναντί του καθόταν μια γυναίκα η οποία φώναξε το σερβιτόρο να πληρώσει.

Κι αυτός της λέει "5 ευρώ".

Η γυναίκα του απάντησε: Τι 5 ευρώ, ο καφές; Εγώ πήρα μπλουζάκι με 5 ευρώ!"

Εγώ θα πρόσθετα: "Εγώ πήρα λεξικό με 5 ευρώ"...

Δημοσ.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς από εσάς.Μιλάς γιά το 2001 όταν τα πράγματα τρέχουν σήμερα με ταχύτητα φωτός. Δεν ήξερες τι αγόραζες τότε? Πώς λειτουργεί το uninstall και τι ρόλο παίζει τέλος πάντων η εταιρεία αυτή? Δεν αγοράζουμε λογισμικό στα τυφλά.Πρώτα μαθαίνουμε επί πόσο χρόνο δραστηριοποιείται μιά εταιρεία στο συγκεκριμένο αντικείμενο γιατί η πείρα όπως και να το κάνουμε είναι πολύ σημαντική παράμετρος.

'Οχι φίλε μου εγώ δεν κατάλαβα ποιό ήταν το πρώτο λογισμικό που κατέβασες μόλις έβαλες ADSL. Μπορείς σε παρακαλώ να μας πείς να μάθουμε?

Και η απαξίωση εταιρειών και μάλιστα Ελληνικών είναι μεγάλο ατόπημα.Στήριξη χρειάζονται γιά να μη μείνουμε πίσω κυνηγώντας την τεχνολογία.

Και τι να πώ εγώ που έδωσα 75 euros(σε σημερινές τιμές) και αγόρασα το πρόγραμμα babylon που δυστυχώς δεν υπήρχε Ελληνικό λεξικό να φορτώσω στο πρόγραμμα! Είμαι το ίδιο βλάκας με σένα που δεν έψαξα πρώτα να δω αν υπάρχουν Ελληνο-Αγγλικό και αντίστροφα λεξικά γιά να κατεβάσω και αναγκάστηκα να δουλεύω με Γερμανικά, Γαλικά κ.λ.π που δεν ξερω την τύφλα μου.Αυτά στην έκδοση 4 γιατί τώρα που έχει φτάσει στην έκδοση 8 έχει υποστήριξη.

Παρακολουθώ τη ΜΑΤΖΕΝΤΑ "εξ αποστάσεως" χρόνια τώρα γιατί είχε κάποιες αδυναμίες ως εταιρεία και τώρα δεν ήθελα να χάσω την ευκαιρία αφού είναι πλέον ώριμη η εταιρεία αυτή κι έτσι αγόρασα δυό άδεις (δικαίωμα εγκατάστασης σε τέσσερις υπολογιστές). Το πρόγραμμα δουλεύει απίθανα και με πολλές δυνατότητες. Και το κυριώτερο?Περιέχει το πιό πλούσιο off-line Ελληνο-Αγγλικό λεξικό.

Δημοσ.
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς από εσάς.Μιλάς γιά το 2001 όταν τα πράγματα τρέχουν σήμερα με ταχύτητα φωτός. Δεν ήξερες τι αγόραζες τότε? Πώς λειτουργεί το uninstall και τι ρόλο παίζει τέλος πάντων η εταιρεία αυτή? Δεν αγοράζουμε λογισμικό στα τυφλά.Πρώτα μαθαίνουμε επί πόσο χρόνο δραστηριοποιείται μιά εταιρεία στο συγκεκριμένο αντικείμενο γιατί η πείρα όπως και να το κάνουμε είναι πολύ σημαντική παράμετρος.

1) To 2001 30-40 ευρώ δεν έχουν κάποια αξία ? Στο σήμερα δεν είναι 60 ?

2)Το 2001 γνωρίζεις ποιά ήταν η κατάσταση στο χώρο της πληροφορικής ? Καταρχήν υπήρχαν οι αρχαίες συνδέσεις PSDN όπου λόγο χρονοχρέωσεις προσωπικά δεν είχα την οικ. δυν. να είμαι online 24h/24ωρο αλλά έμπαινα 1-2 ώρες καθημερινά (=2 ευρώ).Φυσικά η έννοια και η υπόσταση σελίδων όπως το isomnia όπου μπαίνεις και μαθαίνεις τα πάντα δεν υπήρχαν.Συνεπώς εμπιστεύτηκα τότε το μεγαλύτερο κατάστημα πληροφορικής (Π*****ο) για την αγορά μου.Δεν ήξερα (και δεν ξέρω) ότι πρίν αγοράσω κάποιο λογισμικό θα πρέπει να πάρω ορκωτό λογιστή και να κάνω έλεγχο στην εταιρεία.

3)Γνωρίζεις άλλη εταιρεία που έχει εφαρμόσει το κλείδωμα της magenta σε δισκέτα ?

Και η απαξίωση εταιρειών και μάλιστα Ελληνικών είναι μεγάλο ατόπημα.Στήριξη χρειάζονται γιά να μη μείνουμε πίσω κυνηγώντας την τεχνολογία.

Αυτό αφορά τους μετόχους συνιδιοκτήτες της magenta φίλε μου.Δηλ. αν πάει καλά η εταιρεία αύριο θα μου στείλει και εμένα μέρισμα κερδών ? :lol: Όπως η εταιρεία κοιτά την τσέπη της το ίδιο κάνω και εγώ.Εκτός και αν είναι μεπτό από την πλευρά των καταναλωτών αλλά "θεάρεστον" από την πλευρά των εταιρειών ?

Να υποθέσω ότι στις αγορές σου προτιμάς να αγοράσεις από ελληνικά καταστήματα προκειμένου να στηρίξης την εγχώρια αγορά αδιαφορώντας για τις τιμές του ανταγωνισμού ή κάνω λάθος ?

Και τι να πώ εγώ που έδωσα 75 euros(σε σημερινές τιμές) και αγόρασα το πρόγραμμα babylon που δυστυχώς δεν υπήρχε Ελληνικό λεξικό να φορτώσω στο πρόγραμμα! Είμαι το ίδιο βλάκας με σένα που δεν έψαξα πρώτα να δω αν υπάρχουν Ελληνο-Αγγλικό και αντίστροφα λεξικά γιά να κατεβάσω και αναγκάστηκα να δουλεύω με Γερμανικά, Γαλικά κ.λ.π που δεν ξερω την τύφλα μου.Αυτά στην έκδοση 4 γιατί τώρα που έχει φτάσει στην έκδοση 8 έχει υποστήριξη.

Δεν είναι ίδια περίπτωση.Αυτό που συνάντησα εγώ στην magenta δεν το έχει κάνει ούτε η microsoft.Που ακούστηκε κλειδί και μάλιστα σε δισκέτα :mad: Μάς τίμησες και πήρες λεξικό από εμάς έχεις την δυνατότητα να το βάζεις/βγάζεις εφ όρου ζωής.Μήπως να πούμε και μπράβο που προσπαθεί να διατηρήσει τα drive δισκετών στα PC :devil:

Δημοσ.
1) To 2001 30-40 ευρώ δεν έχουν κάποια αξία ? Στο σήμερα δεν είναι 60 ?

2)Το 2001 γνωρίζεις ποιά ήταν η κατάσταση στο χώρο της πληροφορικής ? Καταρχήν υπήρχαν οι αρχαίες συνδέσεις PSDN όπου λόγο χρονοχρέωσεις προσωπικά δεν είχα την οικ. δυν. να είμαι online 24h/24ωρο αλλά έμπαινα 1-2 ώρες καθημερινά (=2 ευρώ).Φυσικά η έννοια και η υπόσταση σελίδων όπως το isomnia όπου μπαίνεις και μαθαίνεις τα πάντα δεν υπήρχαν.Συνεπώς εμπιστεύτηκα τότε το μεγαλύτερο κατάστημα πληροφορικής (Π*****ο) για την αγορά μου.Δεν ήξερα (και δεν ξέρω) ότι πρίν αγοράσω κάποιο λογισμικό θα πρέπει να πάρω ορκωτό λογιστή *και να κάνω έλεγχο στην εταιρεία.

3)Γνωρίζεις άλλη εταιρεία που έχει εφαρμόσει το κλείδωμα της magenta σε δισκέτα ?

Αυτό αφορά τους μετόχους συνιδιοκτήτες της magenta φίλε μου.Δηλ. αν πάει καλά η εταιρεία αύριο θα μου στείλει και εμένα μέρισμα κερδών ? :lol: Όπως η εταιρεία κοιτά την τσέπη της το ίδιο κάνω και εγώ.Εκτός και αν είναι μεπτό από την πλευρά των καταναλωτών αλλά "θεάρεστον" από την πλευρά των εταιρειών ?

Να υποθέσω ότι στις αγορές σου προτιμάς να αγοράσεις από ελληνικά καταστήματα προκειμένου να στηρίξης την εγχώρια αγορά αδιαφορώντας για τις τιμές του ανταγωνισμού ή κάνω λάθος ?**

Δεν είναι ίδια περίπτωση.Αυτό που συνάντησα εγώ στην magenta δεν το έχει κάνει ούτε η microsoft.Που ακούστηκε κλειδί και μάλιστα σε δισκέτα ***:mad: Μάς τίμησες και πήρες λεξικό από εμάς έχεις την δυνατότητα να το βάζεις/βγάζεις εφ όρου ζωής.Μήπως να πούμε και μπράβο που προσπαθεί να διατηρήσει τα drive δισκετών στα PC :devil:

* Εσύ το λες! Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο.Αλλά λίγο ψάξιμο δεν βλάπτει.Γουρούνι στι σακί αγόραζες? Κάποιος φίλος σού είπε πάρε τη Ματζέντα και τον εμπιστεύτητκες?

** Πέρα από την οικονομία των αγορών ναι φίλε μου εμένα με καίει που η χώρα μου είναι πάτος στην εξέλιξη της Τεχνολογίας.Αυτό αφορά εμένα.Εσύ μέτρα και το τελευταίο εβρώ σου. Σκέψου όμως ότι αντίστοιχο πρόγραμμα σαν της Ματζέντα δεν θα βρείς πουθενά στον κόσμο αφού ως Ελληνική Εταιρεία έχει το καλύτερο λεξικό με Ελληνικά.Έχει και ένα με Αρχαία Ελληνικά!

*** Εσένα σε πείραξε τόσο πολύ το κλειδί μέσα σε δισκέτα? Το θεώρησες τόσο τρομερό στο πλαίσιο της εξέλιξης της Τεχνολογίας του 2000?

Τι φοβόσουν δηλαδή μήπως σταματήσουν να βγαίνουν δισκέτες τότε? Στους όρους χρήσης της άδειας έλεγε πουθενά ότι το πρόγραμμάσου έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής και ότι δεν θα μπορείς να το δουλεύεις όταν θα καταργηθεί η δισκέτα και θα βγούν τα στικάκια? Ας είμαστε σοβαροί.

*-*-*-* Τέλος να σε ρωτήσω ξανά που δεν απάντησες στο προηγούμενο μήνυμά μου στο ερώτημα.Μόλις έβαλες ADSL σύνδεση ποιό ήταν το πρώτο πρόγραμμα που κατέβασες τσαμπέ και γιατί(Εσύ το είπες, δεν το λέω εγώ):eek:

Δημοσ.

χρησιμοποιώ λεξικα magenta απο το '98 αν θυμαμαι καλα και ποτε δε με έχουν προδώσει. είναι παρα πολύ καλα. το συγκεκριμένο το αγόρασα πριν 1-1.5 χρόνο κάπου 35 ευρω και το σκεφτόμουν να αγοράσω ακομα μια αδεια για δωρο...

όσο για αυτούς που κάνουν τους χαρακτηρισμούς "αλητες" κλπ θα τους πρότεινα να μην το αγοράσουν απλώς και να βουλώσουν το στόμα τους. κανεις δεν τους ανάγκασε να το αγοράσουν, όπως κανεις δεν τους αναγκασε να αγοράσουν και τα windows, ta office κ.ο.κ.. Να τους πω όμως οτι εξαιτίας κάποιων σαν αυτών οι τιμές των λογισμικών είναι στο θεό... Νόμος προσφοράς-ζητησης λέγεται... Αλήθεια, θυμάται κανείς πόσο κόστιζαν τα windows 98 να μας πει και να κάνουμε μια αναγωγή στην παρουσα αξία και συγκριση με το ποσο κοστίζουν σήμερα τα 7? ομοίως και τα office...

όταν πρωτοαγόρασα pc πιο πολυ μου είχε τσουξει η οθόνη και το software, σήμερα με 100€ παιρνεις φοβερη οθόνη 19-20". Αν όλοι είχαμε μείνει ακόμα με τις CRT τι λετε; θα εκανε τόσο μια lcd?

Ξυπνηστε ρε Ελληνες...

Πληρώστε επιτέλους κάτι... Κάποιοι δουλευουν για να παραχθει αυτό... Πρεπει να πληρωθουν.

ευχαριστώ,

ένας υπερήφανος κάτοχος γνησιου λογισμικού (που οποιο πρόβλημα και να εχει αντιμετωπίσει του έχει λυθει με το support της εκαστοτε εταιρείας, μιας και εχει γνησιο προιον αρα και υποστηριξη)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...