Προς το περιεχόμενο

IKA και φάρμακα

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σαν νέος ασφαλισμένος στο ΙΚΑ θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα.

Καταρχήν έχω ένα πρόβλημα υγείας και παίρνω καθημερινά ένα χάπι. Τα χάπια αυτά μέχρι πρόσφατα τα έγραφα σαν προστατευόμενος μέλος του πατέρα μου στο βιβλιάριο που είχα του δημοσίου και αργότερα μου τα παρείχε ο στρατός όταν υπηρετούσα. Τώρα που είμαι στο ΙΚΑ πως μπορώ να βρω γιατρό να μου τα γράψει;

Πήρα τηλέφωνο έκλεισα ραντεβού αλλά είναι στις 13 Οκτωβρίου!!! Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να γράψω τα φάρμακα; Υπάρχουν στην Θεσσαλονίκη γιατροί συμβεβλημένοι με το ΙΚΑ ώστε να κάνω την δουλειά μου; Μπορώ να πάω χωρίς ραντεβού σε κάποιο υποκατάστημα για αυτό και μόνο το σκοπό (χωρίς εξέταση);

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καταρχήν έχω ένα πρόβλημα υγείας και παίρνω καθημερινά ένα χάπι. Τα χάπια αυτά μέχρι πρόσφατα τα έγραφα σαν προστατευόμενος μέλος του πατέρα μου στο βιβλιάριο που είχα του δημοσίου και αργότερα μου τα παρείχε ο στρατός όταν υπηρετούσα. Τώρα που είμαι στο ΙΚΑ πως μπορώ να βρω γιατρό να μου τα γράψει;

Πήρα τηλέφωνο έκλεισα ραντεβού αλλά είναι στις 13 Οκτωβρίου!!! Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να γράψω τα φάρμακα; Υπάρχουν στην Θεσσαλονίκη γιατροί συμβεβλημένοι με το ΙΚΑ ώστε να κάνω την δουλειά μου; Μπορώ να πάω χωρίς ραντεβού σε κάποιο υποκατάστημα για αυτό και μόνο το σκοπό (χωρίς εξέταση);

Ευχαριστώ!

Συγγενής μου που πήγε για θεώρηση συνταγών φαρμάκων στο ΙΚΑ ( τα συγκεκριμένα φάρμακα θέλανε και θεώρηση ) πήγε χωρίς ραντεβού, διαπίστωσε ότι στο συγκεκριμένο ΙΚΑ έχουν καταργήσει τον ελεγκτή ιατρό και θεωρεί όποιος είναι εύκαιρος ( :confused: ), ο ένας γιατρός την έστελνε στον άλλο μέχρι να βρει κάποιον που δεν είχε πολλά ραντεβού για να τις θεωρήσει. Πώς θεωρείται σωστό οποιοσδήποτε γιατρός ανεξαρτήτως ειδικότητας για οποιοδήποτε φάρμακο να είναι σε θέση να θεωρήσει συνταγές μόνο στο ΙΚΑ το ξέρουν.

Δημοσ.

Ευχαριστώ!

Μπορείς να τα γράψεις στον Οικογενειακό σου Γιατρό ( σου αναθέτουν στο ΙΚΑ κάποιον).

Αν δεν έχεις, πήγαινε και πες τους να σου δώσουν κάποιον. Λογικά πάντως, όταν βγάζεις το βιβλιάριο του ΙΚΑ, σου κολλάνε μέσα και την ετικέτα με τον Οικογενειακό σου Γιατρό.

Δημοσ.
Μπορείς να τα γράψεις στον Οικογενειακό σου Γιατρό ( σου αναθέτουν στο ΙΚΑ κάποιον).

Αν δεν έχεις, πήγαινε και πες τους να σου δώσουν κάποιον. Λογικά πάντως, όταν βγάζεις το βιβλιάριο του ΙΚΑ, σου κολλάνε μέσα και την ετικέτα με τον Οικογενειακό σου Γιατρό.

Εμένα είναι κενό αυτό το όνομα... Δεν έχω οικογενειακό γιατί δεν είμαι οικογένεια μάλλον.

Δημοσ.

Συμβεβλημένοι γιατροί με το ΙΚΑ δεν υπάρχουν.

http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/benefits/kind/home.cfm

Ο Ασφαλισμένος δικαιούχος ιατρικής περίθαλψης και τα μέλη της οικογένειάς του έχουν δικαίωμα:

Να επισκέπτονται τους ιατρούς στα ιατρεία του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (τα οποία λειτουργούν επί 12ωρο) και στα ιδιωτικά τους ιατρεία, όταν δεν υπάρχουν οργανωμένοι υγειονομικοί σχηματισμοί.

Να επισκέπτονται τον οικογενειακό τους ιατρό, όπου ισχύει ο θεσμός

Υπάρχει ο οικογενειακός γιατρός... αλλά όπως λέει... μόνο όπου ισχύει ο θεσμός. Πρέπει να είναι πολύ λίγοι αυτού του είδους οι γιατροί.

Δημοσ.

ΜΜμμμμ σωστά. Εξωτερικός ιατρός με σύμβαση ΙΚΑ δεν μπορεί να γράψει φάρμακα... θα πρέπει να πας στο ΙΚΑ με ραντεβού. Μάλιστα ο ιατρός εκεί θα σε εξετάσει από την αρχή και δε θα σου γράψει κατευθείαν την αγωγή, άσχετα που εσύ μπορεί να την έχεις βεβαιώσει από 1002 γιατρούς.

Ο Οκτώβριος δεν είναι τόσο μακριά, υπάρχουν και χειρότερα. Κλείσε γρήγορα το ραντεβού.

Δημοσ.
Εμένα είναι κενό αυτό το όνομα... Δεν έχω οικογενειακό γιατί δεν είμαι οικογένεια μάλλον.

Όχι, όλοι έχουν. Μήπως δεν υπάρχει ο θεσμός στην Ξάνθη; ( επειδή βλέπω Ξάνθη σε ρωτάω)

Θεσσαλονίκη μου φαίνεται περίεργο να μην έχει οικογενειακούς, για πήγαινε στο ΙΚΑ και πες τους να σου γράψουν κάποιον.

Δημοσ.

Να κανω και γω την ερωτηση μου. Το ΙΚΑ δικαιολογει δηλαδη φάρμακα μόνο απο γιατρούς που δουλεύουν στο ΙΚΑ? Αν εγω πάω σε ενα δημόσιο νοσοκομείο με βιβλιαριο ΙΚΑ δεν μπορει ο γιατρος να μου γραψει τα φάρμακα? Και αν υποθεσουμε οτι δεν μπορει, μου δινει λοιπον ενα χαρτι του νοσοκομειου στο οποιο γράφει πάνω το φάρμακο και εχει την σφραγιδα και την υπογραφη του. Με αυτο δεν μπορω να παω στο ΙΚΑ να το θεωρήσω και πάρω με αυτο το χαρτι τα φάρμακα μου? Πως στο καλο λειτουργει αυτό το σύστημα? Δηλαδη μιλαμε να χαιρεσε να αρρωστήσεις ειναι η κατάσταση.

Δημοσ.
Να κανω και γω την ερωτηση μου.
Το ΙΚΑ δικαιολογει δηλαδη φάρμακα μόνο απο γιατρούς που δουλεύουν στο ΙΚΑ?

Ναι

Αν εγω πάω σε ενα δημόσιο νοσοκομείο με βιβλιαριο ΙΚΑ δεν μπορει ο γιατρος να μου γραψει τα φάρμακα?

Δεν μπορει να στα γραψει μονο αν ειναι πρωι και ειναι εκει ο ελεγκτης γιατροσ του ικα να στα γραψει

Και αν υποθεσουμε οτι δεν μπορει, μου δινει λοιπον ενα χαρτι του νοσοκομειου στο οποιο γράφει πάνω το φάρμακο και εχει την σφραγιδα και την υπογραφη του. Με αυτο δεν μπορω να παω στο ΙΚΑ να το θεωρήσω και πάρω με αυτο το χαρτι τα φάρμακα μου?

Θα πας στο ικα με αυτο το χαρτι και θα σου γραψουν τα φαρμακα σε συνταγη του ικα και θα τα παρεις απο το φαρμακειο.

Πως στο καλο λειτουργει αυτό το σύστημα?

Το ικα δεν δινει συνταγολογια στους ασφαλισμενους οπως ολα τα αλλα ταμεια με συνεπεια να μην μπορει να σου γραψει κανεις φαρμακα στο συνταγολογιο, μονο οι γιατροι του ικα εχουν συνταγολογια(ειναι ιδιο για ολουσ τους ασφαλισμενουσ στο ικα),αρα πασ σε γιατρο σου γραφει τα φαρμακα σε απλο χαρτι με σφραγιδα και μετα εσυ πας στο ικα και στα γραφουν σε συνταγη και τα περνεις.

Δηλαδη μιλαμε να χαιρεσε να αρρωστήσεις ειναι η κατάσταση.

Ειναι μεγαλη ταλαιπωρια το συστημα του ικα,αλλα δυστυχως δεν γινετε αλλιωσ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...