Προς το περιεχόμενο

Phenom 965 στα 800mhz!!!

nodas_21greek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απλά να διευκρινίσω δεν νομίζω ότι ο Darth Fanis μου πρότεινε την asus γι αγορά. Απλά περέθεσε ποιο μοντέλο είχε. Τουλάχιστον έτσι το εξέλαβα, αφού είδα ότι ήταν για μνήμη ddr3. Στην τελική πρέπει να τα βλέπουμε θετικά τα πράγματα, μου μένει πλέον ένα ψιλοέτοιμο pc για να στήσω στο γραφείο που σίγουρα μέσα στον χρόνο χρειαστεί. :P

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το FSB όμως είναι το ίδιο; Και εν πάσει περιπτώση αφου θα πάρει νέα μητρική γιατι να μη πάει σε ΑΜ3 που υποστηριζει και DDR3 μνήμες. Το ΑΜ2+ είναι πισωγύρισμα.

Ναι το ίδιο είναι, όπως και όλα τα άλλα. Αν είναι να γλυτώσουμε 100 ευρώ για καινούριες μνήμες, δεν είναι καθόλου πισωγύρισμα :-).

Στην επόμενη αναβάθμιση εξ' ΄άλλου οι καινούριοι επεξεργαστές δεν θα μπαίνουν ούτε σε AM2+ ούτε σε AM3. Και η μνήμη DDR3 που έχουμε σήμερα μάλλον θα είναι αργή τότε για να την κρατήσουμε

Δημοσ.
Το FSB όμως είναι το ίδιο; Και εν πάσει περιπτώση αφου θα πάρει νέα μητρική γιατι να μη πάει σε ΑΜ3 που υποστηριζει και DDR3 μνήμες. Το ΑΜ2+ είναι πισωγύρισμα.

Το ιδιο ειναι.Και εν παση περιπτωση πιστευεις οτι μια 1066 ddr2( ή ακομη και 800αρα) με 5-5-5-15 ειναι πιο αργη απο μια 1333 ddr3 με 9-9-9-24? Σε καμια περιπτωση δεν αξιζει το επιπλεον 120ευρω για ddr3 μνημες.

Δημοσ.
Το ιδιο ειναι.Και εν παση περιπτωση πιστευεις οτι μια 1066 ddr2( ή ακομη και 800αρα) με 5-5-5-15 ειναι πιο αργη απο μια 1333 ddr3 με 9-9-9-24? Σε καμια περιπτωση δεν αξιζει το επιπλεον 120ευρω για ddr3 μνημες.

Αυτές εδώ είναι πιο γρήγορες http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Adata-Ddr3-2Gb-Dimm-1333Mhz-AD31333002GMU.htm αν και στα games η διαφορές είναι ελάχιστες. Αφού θα έπερνε νέα μητρική γιατί να μη πάρει κάτι πιο καινούργιο; Αν θέλει ας αλλάξει και RAM. Όπως και να έχει αναλόγως τα χρήματα που έχει θα κάνει και τις επιλογές του.

Δημοσ.

Φιλε μου δεν ξερω αν σε προλαβα η ηδη αγορασες αλλη μητρικη, αλλα αμα θες δοκιμασε αυτο που θα σου πω.Κατεβασε το NVIDIA Control Panel (εκτος αν εχεις ηδη nvidia καρτα οποτε το εχεις) και κατεβασε επισης και εγκατεστησε το NVIDIA System Tool Version 6.05.Οταν ανοιξεις το control panel θα δεις μεσα στο μενου μια επιλογη για το performance tool. Θα σου βγαλει μια επιλογη να συμφωνησεις οτι δεν ευθυνεται η nvidia για τυχον ζημιες και αφου πεις ναι θα ανοιξει.Μετα θα πας device settings θα διαλεξεις τη cpu και κατω απο κει που διαλεγεις fsb εχει μια επιλογη cpu core multiplier.Θα διαλεξεις καθε πυρηνα ξεχωριστα και θα του δωσεις τον multiplier που θελεις (χ16 ειναι ο stock).Υποψην οτι μπορεις να του δωσεις και παραπανω αλλα πρεπει πρωτα να εχεις επιλεξει τη μεγιστη τιμη multiplier που θελεις απο το bios.Αφου λοιπον το κανεις για ολους τους πυρηνες πατας το apply δημιουργεις και ενα προφιλ με το o/c το σωζεις του βαζεις και ενα rule να ξεκιναει οποτε φορτωνουν τα windows και εισαι κομπλε.Προσοχη επισης στη διαχειρηση ενεργειας του πινακα ελεγχου να εχεις επιλεξει υψηλες επιδοσεις και να εχεις απενεργοποιήσει το cool n quiet αλλιως δε δουλευει.Τα παραπανω τα εχω κανει εγω επιτυχως με τον phenom x4 955 και τον εχω να δουλευει σε μητρικη am2+ 5ετιας χωρις προβληματα.Οπου κολλησεις μου λες.

Δημοσ.
Αυτές εδώ είναι πιο γρήγορες http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Adata-Ddr3-2Gb-Dimm-1333Mhz-AD31333002GMU.htm αν και στα games η διαφορές είναι ελάχιστες. Αφού θα έπερνε νέα μητρική γιατί να μη πάρει κάτι πιο καινούργιο; Αν θέλει ας αλλάξει και RAM. Όπως και να έχει αναλόγως τα χρήματα που έχει θα κάνει και τις επιλογές του.

Δηλαδη του προτεινεις να αλλαξει και ram?

Ειναι πιο γρηγορες, συμφωνοι,αλλα τα + 51 για 2 GB και τα 102 για 4 gb πιστευεις οτι δικαιολογουν την αλλαγη απο ddr2 σε ddr3?

Aφου το παιδι ειχε mobo που επερνε μεχρι εναν συγκεκριμενο cpu κακως αγορασε τον 965.

Αν ειναι να αλλαξει μητρικη ας παει σε μια που να περνει ddr2 και να υποστηριζει τον 965.

Βεβαια ας δει τι του γραφει και ο φιλος gdimoulas7,που ισως τον γλυτωσει απο καποια εξοδα.

Δημοσ.

το ιδιο ειχα παθει και γω με το συστημα της υπογραφης μου ,οταν ειχα κανει αναβαθμιση το bios

η λυση : εκανα downgrade στο προηγουμενο bios και τωρα λειτουργει μια χαρα

Δημοσ.

τα εχει κάνει η amd σαν κοκορετσι με τοσα μπερδεματα και ασυμβατοτητες και διαφορετικα (ταυτοχρονα χρησιμοποιούμενα) sockets...

Προσοχη ομως στο τι λετε... Λεφτα δινει ο κοσμος...

Δημοσ.
τα εχει κάνει η amd σαν κοκορετσι με τοσα μπερδεματα και ασυμβατοτητες και διαφορετικα (ταυτοχρονα χρησιμοποιούμενα) sockets...

Προσοχη ομως στο τι λετε... Λεφτα δινει ο κοσμος...

Άσε... Χάθηκε το παιχνίδι :devil:

Όχι από την AMD αλλά από τους άσχετους poters στο insomnia :-)

Τώρα ο gdimoulas7 προτείνει να χρησιμοποιήσουμε βοηθητικά προγράμματα της nVidia σε AMD Chipsets και ο dkoum που έχει το κορυφαίο chipset της AMD να φαντάζεται ότι τα ίδια ισχύουν και για το τελευταίο της σειράς.

Madnesssssssssssssssss....

Δημοσ.

Τώρα ο gdimoulas7 προτείνει να χρησιμοποιήσουμε βοηθητικά προγράμματα της nVidia σε AMD Chipsets και ο dkoum που έχει το κορυφαίο chipset της AMD να φαντάζεται ότι τα ίδια ισχύουν και για το τελευταίο της σειράς.

O/T Εσυ φιλε ποιος εισαι?Ο Harry Poter???Εγω προτεινα στο παιδι να δοκιμασει κατι ,το οποιο εχω κανει εγω με επιτυχια,για να μη πεταει τα λεφτα του τζαμπα.Αμα δουλεψει εχει καλως αλλιως απλα εχασε 10 λεπτα απο το χρονο του.Ουτε χρηματα εχασε ουτε τιποτα.Υπαρχουν κι αλλα προγραμματα με τα οποια μπορει να δοκιμασει να κανει το ξεκλειδωμα αυτο και το o/c εγω απλα προτεινα ενα απο αυτα.Και στη τελικη φιλε μου, εγω εκανα ενα post στο οποιο προσπαθησα να βοηθησω με τις οποιες γνωσεις και εμπειριες μπορει να εχω.Το δικο σου σε τι βοηθησε?Αντε γιατι εχουμε πηξει στους εξυπνακιδες εδω μεσα :eek: O/T

Δημοσ.
O/T Εσυ φιλε ποιος εισαι?Ο Harry Poter???Εγω προτεινα στο παιδι να δοκιμασει κατι ,το οποιο εχω κανει εγω με επιτυχια,για να μη πεταει τα λεφτα του τζαμπα.Αμα δουλεψει εχει καλως αλλιως απλα εχασε 10 λεπτα απο το χρονο του.Ουτε χρηματα εχασε ουτε τιποτα.Υπαρχουν κι αλλα προγραμματα με τα οποια μπορει να δοκιμασει να κανει το ξεκλειδωμα αυτο και το o/c εγω απλα προτεινα ενα απο αυτα.Και στη τελικη φιλε μου, εγω εκανα ενα post στο οποιο προσπαθησα να βοηθησω με τις οποιες γνωσεις και εμπειριες μπορει να εχω.Το δικο σου σε τι βοηθησε?Αντε γιατι εχουμε πηξει στους εξυπνακιδες εδω μεσα :eek: O/T

+1 Πές τα ρε φιλαράκο... Και είσαι και εσύ γαύρος...:lol:

Δημοσ.

Ωρε μαγκα,αρχισα να διαβαζω το ποστ σου και λεω, τι λεει μωρε ο παλαβος.Κοιταζω μετα την υπογραφη του dkoum και βλεπω : Asus Crosshair iii Formula.Ξαναδιαβαζω το ποστ του dkoum και προσπαθω να καταλαβω αν αυτο που λεει το εννοει.Οτι να΄ναι φιλε.

Δημοσ.
+1 Πές τα ρε φιλαράκο... Και είσαι και εσύ γαύρος...:lol:

Καλά κι εγώ γαύρος είμαι... Ελάτε να το δοκιμάσετε στη Θεσσαλονίκη :-D

Κατά τα άλλα ο gdimoulas7 βλακείες λέει. Τα εργαλεία της NVIDIA δουλεύουν σε NVIDIA chipsets μόνο. Εξ' άλλου που βρήκε την μητρική AM2+ των 5 χρόνων όταν το AM2+ πρωτοκυκλοφόρησε πριν 3 χρόνια;

Δημοσ.
Καλά κι εγώ γαύρος είμαι... Ελάτε να το δοκιμάσετε στη Θεσσαλονίκη :-D

Κατά τα άλλα ο gdimoulas7 βλακείες λέει. Τα εργαλεία της NVIDIA δουλεύουν σε NVIDIA chipsets μόνο. Εξ' άλλου που βρήκε την μητρική AM2+ των 5 χρόνων όταν το AM2+ πρωτοκυκλοφόρησε πριν 3 χρόνια;

Μπλέξαμε οι γαύροι αλλά άκρη δε θα βγει.... Προφανώς εννοεί ΑΜ2 και όχι ΑΜ2+... Νομίζω..... ας με διορθώσει ο ίδιος.

Από ότι κατάλαβα η όλη ιστορία ξεκίνησε με το ότι αγόρασε CPU που δεν την υποστηρίζει η μητρική του και από ότι έχω παρακολουθήσει του το είπε κάποιος (δε θυμάμαι ποιός) στο πρώτο topic από την αρχή. Έχω χάσει κάτι???

Η πιό συνετή κίνησή του νομίζω ότι είναι να πουλήσει τον 965 και να πάρει έναν που υποστηρίζει 100% (λες και υπάρχει 90% αλλά κουβέντα να γίνεται).

Και δε νομίζω να τα έχει μπλέξει η ΑΜD με τα socket... Μιά χαρά είναι, προβλήματα ξεκινάνε όταν ακούμε την όποια..... νεράιδα μας λέει κάτι και μετά μένουμε με την απορία....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...