Προς το περιεχόμενο

Ubuntu + Windows ταυτοχρονα ?

goodMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Tο λειτουργικο που εχω στο pc μου ειναι τα ubuntu και θελω να εγκαταστησω και τα windows XP.Πως μπορει να γινει ?

Διαβασα οτι πρωτα επρεπε να υπαρχουν τα windows και μετα να εγκαταστασω τα linux.Ισχυει ?

Δημοσ.

Διαβασα οτι πρωτα επρεπε να υπαρχουν τα windows και μετα να εγκαταστασω τα linux.Ισχυει ?

ναι γιατί και εγώ που το δοκίμασα να βάλω πρώτα τα linux και μετά τα windows δεν μου έβγαζε να επιλεγώ σε ποιο θέλω να μπω το μονό που μπορούσα να κάνω είναι να μπαίνω στο bios και να αλλάζω την σειρά τον δίσκων ώστε να μπαίνω και στα δυο

Δημοσ.
ναι γιατί και εγώ που το δοκίμασα να βάλω πρώτα τα linux και μετά τα windows δεν μου έβγαζε να επιλεγώ σε ποιο θέλω να μπω το μονό που μπορούσα να κάνω είναι να μπαίνω στο bios και να αλλάζω την σειρά τον δίσκων ώστε να μπαίνω και στα δυο

Συμφωνα με αυτο το tutorial θα εχω προβλημα ?

TUTORIAL

Δημοσ.

θελεις dual boot δηλαδή να διαλέγεις οταν ξεκινάει ο υπολογιστής ποιο λειτουργικό θέλεις ή να τρέχεις τα windows virtual μεσα στο ubuntu; Γιατί το "Διαβασα οτι πρωτα επρεπε να υπαρχουν τα windows και μετα να εγκαταστασω τα linux.", ισχύει για dual boot (οχι πως δεν γίνεται και ανάποδα απλά θέλει λίγη δουλειά παραπάνω), ενώ το tutorial που έβαλες είναι για virtual

Δημοσ.

TUTORIAL

αυτο που λεει το tutorial ειναι εικονικη εγκατασταση windows μεσα απο λινουξ δηλαδη θα τρεχεις τα windows σαν εικονικο λειτουργικο(θα πρεπει να ανοιγεις τα λινουξ και μετα απο κει τα εικονικα windows)αυσιαστικα μονο τα λινουξ θα ναι εγκατεστημενα και τα windows θα ναι σαν ενα προγραμμα που τρεχεις μεσα απο τα λινουξ

---------- Προσθήκη στις 00:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:21 ----------

TUTORIAL

αν θες dual boot κοιτα εδω

http://apcmag.com/how_to_dual_boot_linux_and_windows_xp_linux_installed_first.htm

Δημοσ.
υπόψιν οτι αυτό είναι για οταν το linux είναι εγκατεστημένο πρώτο και βάζεις τα windows μετα.

αν διαβασεις το αρχικο ποστ αυτο θελει να κανει ο φιλος

Δημοσ.

Ναι πραγματι μεσα απο τα linux θελω να τρεχω τα windows.( ειναι καλυτερα για τον σκοπο που το θελω ).

Απο την αλλη ομως νομιζω οτι αν τρεχω τα windows μεσα απο τα linux θα καθυστερει το pc υπερβολικα η οχι ? ( 2 GB RAM εχω )

Η εγκατασταση "ως προγραμμα" θα γινει μια φορα και μετα απλα θα το ανοιγω μεσα απο τα linux ?

Δημοσ.
Ναι πραγματι μεσα απο τα linux θελω να τρεχω τα windows.( ειναι καλυτερα για τον σκοπο που το θελω ).

Απο την αλλη ομως νομιζω οτι αν τρεχω τα windows μεσα απο τα linux θα καθυστερει το pc υπερβολικα η οχι ? ( 2 GB RAM εχω )

Η εγκατασταση "ως προγραμμα" θα γινει μια φορα και μετα απλα θα το ανοιγω μεσα απο τα linux ?

ναι μια φιρα θα γινει η εγκατασταση απο κει και περα καθε φορα που ανοιγεις το λινουξ θα μπορεις να τρξεεις και τα windows

οντως δε θα ναι τοσο γρηγορα οσο μια κανονικη εγκατασταση αλλα τα 2 γιγα μνημη ειναι αρκετα στον οδειγο που εστειλες πριν ο αλλος ειχε 512. αυτο που σε περιοριζει ειναι ο επεξεργαστης αφου σαν εικονικο επεξεργαστη των windows βλεπει εναν pentium ii .

ενα αλλο πεοβλημα που μπορει να βρεις ειναι η ασυμβατοτητα μπορει να μη σου αναγνωριζει πχ καπιο φλασακι καπιο μπ3 ή κατι αλλο

Δημοσ.

κάνεις μέσα απο το linux το partition των Windows

εγκαθιστάς τα Windows

κάνεις install το EasyBCD και προσθέτεις το ubuntu entry

και τέλος,υπάρχουν και τα 2

μετά αν θες ξαναεγκαθιστάς τον grub

Δημοσ.
κάνεις μέσα απο το linux το partition των Windows

εγκαθιστάς τα Windows

κάνεις install το EasyBCD και προσθέτεις το ubuntu entry

και τέλος,υπάρχουν και τα 2

μετά αν θες ξαναεγκαθιστάς τον grub

thanks!!!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...