attikiouzel Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα σε όλους. Αν είναι εύκολο θα ήθελα την βοήθειά σας στο εξής πρόβλημα, Προ καιρού συναρμολόγησα για πρώτη φορά PC, τα κυριότερα εξαρτήματα του οποίου είναι μεταχειρισμένα. Επειδή λοιπόν είναι μεταχειρισμένα αποφάσισα πριν το συναρμολογήσω να καθαρίσω τις παλιες παστες όπου υπήρχαν και να βάλω καινούριες. Το έκανα, όλα πήγα κατ' ευχήν και το PC εκ πρώτης όψεως δουλεύει μια χαρά (μέσω αυτού ποστάρω). Παρ' όλ' αυτά, με ανησύχησε η κάρτα γραφικών η οποία είχε ένα ανεμιστήρα πάνω από την GPU και μία ανεξάρτητη ψύκτρα για ένα κύκλωμα παραδίπλα το οποίο δεν έχω ιδέα τι είναι. Το θέμα είναι ότι η παλιά πάστα στο τελευταίο αυτό κύκλωμα δεν μπορούσε να βγεί πλήρως ούτε από την ψύκτρα, ούτε από το κύκλωμα (από τα πλάγια του κυκλώματος συγκεκριμένα, από πάνω καθάρισε) οπότε χωρίς η επιφάνεια της ψύκτρας να είναι πεντακάθαρη άπλωσα από πάνω την καινούρια πάστα και σκέφτηκα ότι, οκ, δεν τρέχει τίποτα. Έκτοτε το ξέχασα και το θυμήθηκα πριν ένα δεκάλεπτο όταν για πρώτη φορά έτρεξα εφαρμογή με κάποιες απαιτήσεις από την κάρτα γραφικών (το παιχνίδι Braid συγκεκριμένα). Λοιπόν, με το που άνοιξα το Braid είδα για λίγα δευτερολεπτα την αρχική οθόνη κι έπειτα μαύρισε το σύμπαν. Το πρόβλημα είναι ότι το alt-ctrl-del δεν είχε κανένα αποτέλεσμα και, πολύ χειρότερα, ούτε καν το reset. Συγκεκριμένα, για να επανέλθει το PC έπρεπε το σβήσω εντελώς και να το ξανανοίξω. Ειδικά αυτό το τελευταίο με έβαλε σε υποψίες, επειδή ίσως έπρεπε να σβήσει το PC ώστε να πέσει η θερμοκρασία στην κάρτα γραφικών για μπορεί να επανέλθει. Όταν επανήλθε το ξαναδοκίμασα και έγινε ακριβώς η ίδια ιστορία με την διαφορά ότι αυτή τη φορά δεν πρόλαβα να δω καν την αρχική οθόνη του παιχνιδιού (το οποίο είναι επίσης ύποπτο). Δυστυχώς δεν πολυπαίζω παιχνίδια οπότε δεν έχω κάποια άλλη βαριά εφαρμογή να δοκιμάσω ώστε να είμαι σίγουρος ότι είναι hardware το πρόβλημα και όχι πρόβλημα του Braid (από την άλλη αν το έκανα ίσως και να ρίσκαρα). Έχει κανείς καμιά ιδέα τι θα μπορούσα να κάνω; Η GPU είναι μία GeForce 7600 GT. Σόρρυ για το μέγεθος.
vasilisga Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 θεμα παστας δεν νομιζω να ειναι... αυτο με την ανεξαρτητη ψυκτρα δεν πολυκαταλαβα τι ειναι το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη γυρναει? μετα απο ποση ωρα σου μαυρισε η οθονη? επισης τι τροφοδοτικο εχεις? τρεξε κανενα occt για τη gpu και πες μας
TheELF Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Αν μιλάμε για αυτό το παιχνίδι αποκλείεται να κολλάει λόγο απαιτήσεων. Αν τρέξεις αυτό GPUTool στην πρώτη καρτέλα έχει ένα κουμπί που γράφει test for stability πάτα το να δεις πόσο θερμοκρασία ανεβάζει η κάρτα γραφικών.
attikiouzel Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Σας ευχαριστώ και τους δύο, δεν τα 'ξερα αυτά τα προγράμματα. vasilisga, το τροφοδοτικό είναι ένα φθηνό Lamtech των 480W, γυρνάνε όλοι οι ανεμιστήρες και η οθόνη μαυρίζει αμέσως. TheELF, το Braid είναι πιο βαρυ απ' ότι φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Επίσης το σύστημα είναι αρκετά παλιό έτσι κι αλλιώς. Επίσης, μόλις επιβεβαιώθηκε αυτό που φοβόμουν, με το "Test for Stability" του GPUTool είδα την θερμοκρασία να ανεβαινει σε λίγα δευτερόλεπτα από τους 46 βαθμούς που ήταν αρχικά στους 55 και εκεί μαύρισε το σύμπαν, με τον ίδιο τρόπο που έγινε με Braid, ούτε alt+ctrl+del, ούτε reset, μόνο cold shut down. Τι προτείνετε;
vasilisga Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 55 βαθμοι δεν νομιζω να δικαιολογουν το μαυρισμα... δες λιγο και με το occt οπως ειπα και στρεσαρε το τροφοδοτικο
attikiouzel Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Το δοκίμασα και όντως το τεστ του occt για το τροφοδοτικό μαυρίζει και πάλι την οθόνη, ακριβώς όπως πριν, αλλά έχω την εντύπωση ότι στρεσάρει την GPU για να δοκιμάσει το PSU, οπότε αν ισχύει αυτό δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση. Αλλά δεν ξέρω κιόλας. Το PSU πάντως είναι αυτό και το αγόρασα προ ημερών καινούριο.
TheELF Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 55 βαθμοι δεν νομιζω να δικαιολογουν το μαυρισμα...δες λιγο και με το occt οπως ειπα και στρεσαρε το τροφοδοτικο Σίγουρα δεν την δικαιολογούν έχω την 7600GS και πιάνει 55 μόνο με windows στο test πάει μέχρι και πάνω από 70 χωρίς πρόβλημα. Driver και directx πέρασες;
attikiouzel Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι, και drivers και directx (9.0c). Αφου ως και στους 70 δεν εχει πρόβλημα αντίστοιχο μοντέλο σκέφτομαι μήπως τελικά όντως είναι το PSU.
vasilisga Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 λογικα δεν πρεπει να φταιει το τροφοδοτικο δεδεομενου οτι ειναι καινουριο και η 7600 εχει πολυ μικρη καταναλωση... μηπως θα μπορουσες να δοκιμασεις και με αλλο τροφοδοτικο για να σιγουρευτουμε?
dspug7 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 ακριβως το ιδιο επαθα κι εγω πριν λιγες μερες,και τελικα εφταιγε το τροφοδοτικο.την στιγμη που θερμαινοταν η gpu και πηγαινε το fan να ανεβασει στροφες δεν μπορουσε το τροφοδοτικο να δωσει παραπανω ρευμα και μαυριζαν τα παντα.
attikiouzel Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Καλώς, θα ψάξω να δανειστώ ένα γερό τροφοδοτικό να κάνω την αλλαγή ώστε να επιβεβαιώσω ότι ευθύνεται όντως αυτό. Και αν είναι έτσι τέρμα τα no name τροφοδοτικά εφεξής. Σας ευχαριστώ και τους τρεις, αν προκύψει κάτι θα επανέλθω.
Xristaras12 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Σίγουρα δεν την δικαιολογούν έχω την 7600GS και πιάνει 55 μόνο με windows στο test πάει μέχρι και πάνω από 70 χωρίς πρόβλημα.Driver και directx πέρασες; Εχω την 7600GT,την εχω φτασει 109 βαθμους σε stress test και δουλευε ακομη(και συνεχιζει να δουλευει με 60 βαθμους σε idle κατασταση) ---------- Προσθήκη στις 10:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:55 ---------- Καλώς, θα ψάξω να δανειστώ ένα γερό τροφοδοτικό να κάνω την αλλαγή ώστε να επιβεβαιώσω ότι ευθύνεται όντως αυτό. Και αν είναι έτσι τέρμα τα no name τροφοδοτικά εφεξής. Σας ευχαριστώ και τους τρεις, αν προκύψει κάτι θα επανέλθω. Αυτο ακριβως εκτος κ αν θες να στησεις κανα συστημα της πλακας με ελαχιστα χρηματα.Χτες ημουν σε γνωστο καταστημα τεχνολογιας και παει ενας τυπος να παρει ενα τροφοδοτικο της πλακας 650W,του λεει ο υπαλληλος απο εκει μην το βλεπεις που λεει 650 αν σου βγαλει 450 να εισαι τυχερος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.