Προς το περιεχόμενο

Σπιναλόγκα vs σημερινή κρίση....

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η συναισθηματική φόρτιση που απορρέει από διάφορα γεγονότα (εδώ από την ανάγνωση ενός βιβλίου με <<σκληρό>> θέμα) μας οδηγεί σε φιλοσοφικού περιεχομένου ερωτήματα και αναζητήσεις.

Αυτό βέβαια πάει άρρηκτα και στη προσωπική κατάσταση του υποκειμένου, που συνήθως έχει και άλλα ερεθίσματα (προσωρινή ή μόνιμη κακή διάθεση από καθημερινά ή σύνθετα προβλήματα κλπ)

Προσωπικά θεωρώ πως είναι αφελές (αν και το κάνω και γω πολλές φορές στο εαυτό μου..) να εστιάζω στο χειρότερο για να νοιώθω καλύτερα και να υποτιμώ τα δικά μου προβλήματα.

Δημοσ.
Προσωπικά θεωρώ πως είναι αφελές (αν και το κάνω και γω πολλές φορές στο εαυτό μου..) να εστιάζω στο χειρότερο για να νοιώθω καλύτερα και να υποτιμώ τα δικά μου προβλήματα.

Αψογος !!!!

Δημοσ.

Εμένα πάλι, το παραπάνω μου ακούγεται λίγο εγωκεντρικό.

Δηλαδή το χειρότερο δεν συγκαταλέγεται στα δικά σου προβλήματα; Ανήκει πάντα σε κάποιον άλλο;

Και όταν οδηγείσαι σε φιλοσοφικού περιεχομένου ερωτήματα και αναζητήσεις σε ποια (ή μάλλον ποιανού)προβλήματα εστιάζεις;

Δημοσ.

Δηλαδή το χειρότερο δεν συγκαταλέγεται στα δικά σου προβλήματα; Ανήκει πάντα σε κάποιον άλλο;

Και όταν οδηγείσαι σε φιλοσοφικού περιεχομένου ερωτήματα και αναζητήσεις σε ποια (ή μάλλον ποιανού)προβλήματα εστιάζεις;

ε πιο το οφελος να χανεσαι κ να εισαι σκορπιος?Οκ θα σκεφτεις αλλα οχι εις βαρος σου

Δημοσ.
ε πιο το οφελος να χανεσαι κ να εισαι σκορπιος?Οκ θα σκεφτεις αλλα οχι εις βαρος σου

Όλο και κάποια θα βρεις να γ####σεις.

Sorry αλλά... δεν σας πιάνω!:fear:

Δημοσ.

Mήπως το εγωκεντρικό είναι να σκεφτόμαστε τι χειρότερες καταστάσεις υπάρχουν γύρω μας, για να αισθανόμαστε ανακουφισμένοι από τα δικά μας προβλήματα;

Δημοσ.
Mήπως το εγωκεντρικό είναι να σκεφτόμαστε τι χειρότερες καταστάσεις υπάρχουν γύρω μας, για να αισθανόμαστε ανακουφισμένοι από τα δικά μας προβλήματα;

Μα πως είναι δυνατό να σκεφτόμαστε τι χειρότερες καταστάσεις υπάρχουν γύρω μας

και να νιώθουμε ανακουφισμένοι από τα 'δικά' μας προβλήματα;:fear:

Αυτό στο οποία εστιάζω, είναι ο διαχωρισμός των προβλημάτων μας σε δικά μου - δικά σου.

Όμως μια παροιμία λέει:

Όταν τ' ακούς στη γειτονιά σου, περίμενέ το και στον οντά σου!

Και όπως πιθανώς αντιλαμβάνεσαι από τα γεγονότα, δεν απέχουμε και πολύ από τα χειρότερα...

Ουτε εμεις τους ευατους μας.Δεν ειναι τπτ :P

Αν είναι έτσι, δώστε και σε μένα λίγο...!:devil:

Δημοσ.
Μα πως είναι δυνατό να σκεφτόμαστε τι χειρότερες καταστάσεις υπάρχουν γύρω μας

και να νιώθουμε ανακουφισμένοι από τα 'δικά' μας προβλήματα

..αυτό το ερώτημα να το θέσεις κυρίως στον topic starter, όχι σε μένα, που άλλωστε εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...