Προς το περιεχόμενο

Σπιναλόγκα vs σημερινή κρίση....

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αφορμή το βιβλίο που διάβασα " Το νησί" , και βλέποντας ότι γίνεται και σήριαλ , συγκινήθηκα πάρα πολύ , όπου άνθρωποι που αντιμετώπιζαν τον θάνατο λόγω της λέπρας , και που απομωνώθηκαν στο νησί ,τον κοιτάξανε κατάματα , και υμνήσανε την ζωή.....

Ο πόνος , η κοινωνική κατάρα και απομόνωση στην σπιναλόγκα και ο επερχόμενος θάνατος , τους έκανε να ενωθούνε και να δούνε τι πραγματικά αξίζει σε αυτή την ζωή.

Παντρεύτηκαν μεταξύ τους , κάνανε παιδιά...γλεντάγανε τα βράδια...οργώσανε την γή και φυτέψανε λουλούδια κατά μήκος του νησιού....και τα κορμιά τους λιώνανε κάθε μέρα.

Δείτε το συγκλονιστικο βίντεο που βρήκα στο Ιντερνετ με πραγματικές μαρτυρίες και ανθρώπους που ζήσανε στην Σπιναλόγκα...ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=C7yg9E6WAm0]http://www.youtube.com/watch?v=C7yg9E6WAm0[/ame]

Με έκανε και εμένα να σκεφτώ τι πραγματικά αξίζει σε αυτή την γαμημένη την ζωη...εμείς που γρινιάζουμε για τα πάντα και έχουμε ξεχάσει να είμαστε άνθρωποι...

Μας έφαγε το άγχος , και παρακμάσαμε στα πάντα , και τώρα παρακμάζουμε οικονομικα....

Μήπως λοιπόν , αν χάσουμε τα πάντα , να ενωθούμε ξανά και να γλεντάμε με ψωμί και ελιά, και λίγο κρασάκι?

Μηπως τελικά μας χρειάζεται μια "λέπρα" ?

Μήπως αυτη η κρίση , μας ενώσει και μας ξυπνήσει πάλι τα ανθρώπινα συναισθήματα?

Δικό σας...

Δημοσ.

Γενικά δε νομίζω να έκαναν κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους όμως.

Απλώς η απόλαυση των δεδομένων εντείνεται με την σμίκρυνση του χρόνου που έχεις για να τα χαρείς.

Αν ζούσαμε για 300 χρόνια αντί για 80, θα ήμασταν ακόμα πιο γκρινιάρηδες.

Δημοσ.

Μήπως αυτη η κρίση , μας ενώσει και μας ξυπνήσει πάλι τα ανθρώπινα συναισθήματα?

Oχι.

Αρκουμαι σε αυτο το σχολιο γιατι δεν μου εμφανιζει video.Eιμαι σιγουρος οτι ειναι συγκινητικο.

Δημοσ.

Ο πόνος , η κοινωνική κατάρα και απομόνωση στην σπιναλόγκα και ο επερχόμενος θάνατος , τους έκανε να ενωθούνε και να δούνε τι πραγματικά αξίζει σε αυτή την ζωή.

Μαζι σου σε αυτό

Μας έφαγε το άγχος , και παρακμάσαμε στα πάντα , και τώρα παρακμάζουμε οικονομικα....

Μήπως λοιπόν , αν χάσουμε τα πάντα , να ενωθούμε ξανά και να γλεντάμε με ψωμί και ελιά, και λίγο κρασάκι?

Μηπως τελικά μας χρειάζεται μια "λέπρα" ?

Οχι μαζι σου σε αυτό. Το οτι υπάρχουν και χειρότερα δεν σημένει οτι πρεπει να σε πηδανε και να λες ευχαριστώ. Εγω δεν αντεξα εφυγα και ακόμα και αν δεν ξαναγυρισω στην Ελλάδα στα @@ μου. Δεν είμαι στην Σπιναλόγκα αλλα τα ζώα της 'χωρας' μου κατάφεραν και με εξωρίσανε.

Δημοσ.
Γενικά δε νομίζω να έκαναν κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους όμως.

Απλώς η απόλαυση των δεδομένων εντείνεται με την σμίκρυνση του χρόνου που έχεις για να τα χαρείς.

Αν ζούσαμε για 300 χρόνια αντί για 80, θα ήμασταν ακόμα πιο γκρινιάρηδες.

Human beings make life so interesting. Do you know, that in a universe so full of wonders, they have managed to invent boredom.

:P

Δημοσ.

Ειχε γινει μια συζητηση στο οφ τοπικ πριν μερικες μερες για αυτο.Ο εικονιζομενος του βιντεο ειναι ο Επαμεινωνδας Ρεμουνδακης,νομικος και αγωνιστης των δικαιωματων των λεπρων στην Ελλαδα.Μορφη ο ανθρωπος.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=353340&page=4279

Δημοσ.
και ακόμα δεν έχει εμφανιστεί η μικρή σοσ να μας πει τη γνώμη της?

weird :rolleyes:

έχω μπλεχτεί μέσα στα pm μου και πηγαίνω κατά λάθος σε προφίλ μελών του φόρουμ ... φιλενάδα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...