Προς το περιεχόμενο

Αγορα PC (μονο πυργος-χωρις οθονη) μεχρι ~ 1000€

stavrakas92

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με πρόλαβε ο lionheart75 :-)

Σε αυτές τις dual fan 5850&5870 η giga έβγαλε τα volterra (με το voltage control και τις πεντακάθαρες τάσεις) και έβαλε κάποια πιο φθηνά uP νομίζω. Εννοείται για τον μέσο χρήστη αυτό δεν λέει τίποτα. Εννοείτε ότι το dual fan σε μεγάλα rpm είναι πιο αθόρυβο. Αλλά αν clockάρεις λιγάκι - δεν σε χαλάει να έχεις το volterra :-)

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Με πρόλαβε ο lionheart75 :-)

Σε αυτές τις dual fan 5850&5870 η giga έβγαλε τα volterra (με το voltage control και τις πεντακάθαρες τάσεις) και έβαλε κάποια πιο φθηνά uP νομίζω. Εννοείται για τον μέσο χρήστη αυτό δεν λέει τίποτα. Εννοείτε ότι το dual fan σε μεγάλα rpm είναι πιο αθόρυβο. Αλλά αν clockάρεις λιγάκι - δεν σε χαλάει να έχεις το volterra :-)

Εγω παλι λεω οτι αυτη η εταιρεια οτι βγαζει ειναι χαλια αλλα ο.κ. γουστα ειναι αυτα.

και το στηριζω απο αυτα που μου λενε φιλοι. Εμπειρια δεν εχω ακομα συντομα ομως θα αποκτησω γιατι οπως ξερετε φτιαχνω υπολογιστη.

Δημοσ.

Ωραία, μιας και είσαι απο Σαλόνικα προτείνω να ψωνίσεις απο Visionstudio.

Case.

Xigmatek Utgard 79,00 ευρώ.

Specs & photos απο site κατασκευαστή:

http://www.xigmatek.com/product.php?productid=26&type=photo

Review του κουτιού:

http://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/xigmatek_utgard_review/1

Για μένα είναι το καλύτερο midi case σε αυτή την κατηγορία τιμής και όχι μόνο καθώς είναι ποιοτικό και έχει πληθώρα χαρακτηριστικών που ακόμα και αρκετά ακριβότερα κουτιά δεν έχουν. Πιστεύω αξίζει να το επιλέξεις.

Cpu.

AMD Phenom II X4 955 Quad Core (HDZ955FBGMBOX) 140,36 ευρώ.

Εφόσον το pc θα είναι κατα κύριο λόγο για gaming, θα επιλέξεις τον Χ4 955 (και όχι X4 τον 965) έναντι του Χ6 1055Τ επειδή αποδίδει καλύτερα στα games απο τον 1055Τ λόγω υψηλότερου χρονισμού σε στόκ συχνότητα και στοιχίζει αρκετά λιγότερο. Το ίδιο ισχύει και για τον ακριβότερο 965 καθώς λόγω ξεκλείδωτου πολλαπλασιαστή των Black edition μπορείς τον 955 να τον μετατρέψεις σε 965 σε ελάχιστο χρόνο και με μηδενικό κόστος. Πρόσεξε μόνο να παραγγείλεις τον κωδικό που σου παραθέτω καθώς αυτός αντιστοιχεί σε νεότερη έκδοση του 955 (rev. C3).

Cooler.

Xigmatek HDT-S1283 28,97 ευρώ.

Πολύ καλό value for money cooler το οποίο θα σε καλύψει άνετα για την καλύτερη ψύξη του 955 (ειδικά σε υπερχρονισμό) καθώς και θα σε απαλλάξει απο τον θόρυβο του στόκ cooler under load.

Μοbo.

Asrock Socket AM3 890GX Extreme3 124,11 ευρώ.

Πολύ καλή μητρική, νέο chipset 890GX με υποστήριξη των 6core, sata3, usb3 προτύπου καθώς και e-sata. Eπίσης υποστηρίζει και crossfire. Όλα αυτά σε πολύ καλή τιμή.

Ram.

OCZ Gold 4GB DDR3 Non ECC CL8 1600MHz 105,32 ευρώ

Hdd.

Samsung 1TB SpinPoint F3 62,59 ευρώ.

Dvd/rw.

LG DVD±RW GH22NS50 Dual Layer 19,59 ευρώ.

Psu.

Corsair Power Supply 650W TX CMPSU-650TXEU 98,14 ευρώ.

Tην κάρτα γραφικών θα την πάρεις απο Shop13.

Gpu.

GIGABYTE RADEON HD5870 1GB 364,00 + 6 ευρώ μεταφορικά= 370,00 ευρώ

Custom cooler, 3 έτη εγγύηση.

Σύνολο για όλα 1028,00 ευρώ. :-)

Νομιζω με καλυψες,αυτο ηθελα....

Εχω μονο δυο αποριες,η samsung θεωρειτε αξιοπιστη εταιρια στους σκληρους;;;

Το τροφοδοτικο θα σηκωσει μια δευτερη 5870 αν αποφασισω να κανω αναβαθμιση σε crossfireX;;;;

Τα υπολοιπα ειμαι ετοιμος να τα παραγγειλω αυριο το πρωι κιολας :P :lol:

Δημοσ.
Εγω παλι λεω οτι αυτη η εταιρεια οτι βγαζει ειναι χαλια αλλα ο.κ. γουστα ειναι αυτα.

και το στηριζω αυτα που μου λενε φιλοι. Εμπειρια δεν εχω ακομα συντομα ομως θα αποκτησω γιατι οπως ξερετε φτιαχνω υπολογιστη.

Δεν ισχύει αυτό που λές. Απλά η συγκεκριμένη υλοποίηση δεν σε αφήνει να πειράξεις ρεύματα προκειμένου να πάς ακόμα ψηλότερα στο overclocking, απλά τα πράγματα.

Όχι ότι δεν κλοκάρεται, απλά έχει limitation.

Κατά τα άλλα είναι μια χαρά υλοποίηση και το custom cooler προσφέρει καλύτερες θερμοκρασίες απο την αρχική reference έκδοση. Δεν νομίζω ότι σε απασχολεί ιδιαίτερα εσένα καθώς και οποιοδήποτε μέσο χρήστη αυτή η ιδιαιτερότητα της. Η τιμή της δε, είναι πολύ καλή (σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα) και θα σου προσφέρει ότι και οποιαδήποτε άλλη HD5870 ;)

Δες εδώ για να καταλάβεις:

http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1811&pageID=8697

Μη λέμε ότι θέλουμε. :-)

Δημοσ.

( Οι sammie δίσκοι είναι μια χαρά (!) και το 650άρι corsair δεν θα μασήσει από δεύτερη 5870 (που αν δεν παίζεις σε πολύ μεγάλες αναλύσεις δεν έχεις λόγο να προσθέσεις) )

Δημοσ.
Δεν ισχύει αυτό που λές. Απλά η συγκεκριμένη υλοποίηση δεν σε αφήνει να πειράξεις ρεύματα προκειμένου να πάς ακόμα ψηλότερα στο overclocking, απλά τα πράγματα.

Όχι ότι δεν κλοκάρεται, απλά έχει limitation.

Κατά τα άλλα είναι μια χαρά υλοποίηση και το custom cooler προσφέρει καλύτερες θερμοκρασίες απο την αρχική reference έκδοση. Δεν νομίζω ότι σε απασχολεί ιδιαίτερα εσένα καθώς και οποιοδήποτε μέσο χρήστη αυτή η ιδιαιτερότητα της. Η τιμή της δε, είναι πολύ καλή (σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα) και θα σου προσφέρει ότι και οποιαδήποτε άλλη HD5870 ;)

Δες εδώ για να καταλάβεις:

http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1811&pageID=8697

Μη λέμε ότι θέλουμε. :-)

Ενταξει εγω κατεθεσα εμπειρια φιλων. Συγνωμη ! :-D:-D:-D

Δημοσ.
Νομιζω με καλυψες,αυτο ηθελα....

Εχω μονο δυο αποριες,η samsung θεωρειτε αξιοπιστη εταιρια στους σκληρους;;;

Το τροφοδοτικο θα σηκωσει μια δευτερη 5870 αν αποφασισω να κανω αναβαθμιση σε crossfireX;;;;

Τα υπολοιπα ειμαι ετοιμος να τα παραγγειλω αυριο το πρωι κιολας :P :lol:

Oι samsung F3 είναι οι ταχύτεροι μηχανικοί στις 7200rpm και οι καλύτεροι σύμφωνα με απόψεις χρηστών. Μια χαρά αξιόπιστοι είναι, μην ανησυχείς.

Αν σκοπεύεις να πάς σε δεύτερη HD5870 το 650W corsair δεν θα σε καλύψει.

Θα χρειαστείς ένα τετοιο Corsair 750W

Παρόλα αυτά όμως δεν το θεωρώ απαραίτητο αλλά υπερβολή ένα τέτοιο setup.

Αν σκέφτεσαι να κάνεις CrossfireX σύντομα τότε καλύτερα να πάς σε 2χ5850, δεν θα δείς αξιόλογη διαφορά απο ότι με 2x5870 και θα δώσεις και αρκετά λιγότερα χρήματα, χώρια που το 650W Corsair που προτάθηκε θα σε υπερκαλύψει.

Btw δεν μας λές και την οθόνη σου να δούμε σε τί αναλύσεις θα παίζεις?

(Βέβαια παίξει και να σε καλύψει όπως είπε και ο caution. :-) )

Δημοσ.
( Οι sammie δίσκοι είναι μια χαρά (!) και το 650άρι corsair δεν θα μασήσει από δεύτερη 5870 (που αν δεν παίζεις σε πολύ μεγάλες αναλύσεις δεν έχεις λόγο να προσθέσεις) )

Ωραια...τοτε ειμαι κομπλε....

Ευχαριστω τον lionheart για την απολυτα στοχευμενη προταση (στο μυαλο μου ησουν....)και τους υπολοιπους για τα σχολια...

Δημοσ.

Εγω μιλαω για βαθυ μελλον και αν χρειαστει αναβαθμισει για τα γραφικα...

Για οθονη θα χρησιμοποιω τηλεoραση μεσω HDMI...

οποτε 1920x1080

Δημοσ.

Μιλησα με ενα παιδι απο το καταστημα που εχει αναλαβει τους υπολογιστες στο μαγαζι τον γονιων μου... (μου ειπαν οι γονεις μου να παρω τον υπολογιστη απο αυτον) και μου ειπε οτι με τον 955 θα εχω προβλημα με τις θερμοκρασιες αν επιχειρισω o/c,και μου προτεινε να βαλω intel i3,τον οποιο μου ειπε οτι ο ιδιος τον εχει o/c στα 4GHz ....

O i3 ρε παιδια 2πυρηνος δεν ειναι;;;

Δεν ειναι και πιο λιγος σε επιδοσεις απο τον 955 της AMD;;;

Δημοσ.

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με τον 955 φίλε.

Η παραπληροφόρηση συνεχίζεται δυστυχώς παντού καθώς ώς γνωστόν τα περιθώρια κέρδους είναι περισσότερα πουλώντας intel αντί amd. Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα μαγαζιά μικρά - μεγάλα λίγο - πολύ, δεν είναι καινούργιο.

Εσύ λοιπόν έχεις 2 επιλογές, να ακούσεις αυτόν που σου λέει ότι καίγονται οι amd ή να ακούσεις εμάς που είχαμε και intel και amd κατα καιρούς και τώρα τυχαίνει να έχουμε πάλι και intel και amd.

Πληροφοριακά και μόνο πάτα τα screenshot απο τα pc της υπογραφής μου να δείς ποιος καίγεται ο 955 ή ο Q6600?

Όσον αφορά τον i3 vs 955 δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης ανάμεσα στους 2. Μιλάμε για 2πύρηνο με 4πύρηνο με υψηλότερο TDP. Πώς λοιπόν συγκρίνει δεν μπορώ να καταλάβω. Επίσης εν έτη 2010 να πάς σε 2πύρηνο....??

Απο την στιγμή που αποφασίσεις λοιπόν να πάρεις την σύνθεση που προτάθηκε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με θερμοκρασίες και θα μπορείς να παίξεις και με το multi άνετα ώστε να τον πάς και παραπάνω απο την στόκ συχνότητα. Αν φυσικά το επιθυμείς. :-)

Δημοσ.
Μιλησα με ενα παιδι απο το καταστημα που εχει αναλαβει τους υπολογιστες στο μαγαζι τον γονιων μου... (μου ειπαν οι γονεις μου να παρω τον υπολογιστη απο αυτον) και μου ειπε οτι με τον 955 θα εχω προβλημα με τις θερμοκρασιες αν επιχειρισω o/c,και μου προτεινε να βαλω intel i3,τον οποιο μου ειπε οτι ο ιδιος τον εχει o/c στα 4GHz ....

O i3 ρε παιδια 2πυρηνος δεν ειναι;;;

Δεν ειναι και πιο λιγος σε επιδοσεις απο τον 955 της AMD;;;

παρε τον 1055 φιλε να σωθεις

Ειναι και νεος επεξεργαστης εχει 3-5 μηνες σε κυκλοφορια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...