Προς το περιεχόμενο

προβλημα με dvd rw

dvlsakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα !!

προσφατα εβαλα τα window 7 στον υπολογιστη μου οπου ειναι παλιος και ενο ολα λειτουργουσαν κανονικα ειχα προβλημα με το dvd rw !!

το dvd rw ειναι ενα LG GSA-4167B ..

εβαζα ενα dvd μεσα και κολαγαν τα παντα.. και με το που το εβγαζα εφιαγναν ολα

τωρα βρηκα ενα dvd rw καινουργιο sony και δουλευει κανονικα...

τωρα θελω να ρωτησω

το LG που ειναι ide ειναι συνδεδεμενο με τον δισκο (ide και αυτος) ενο το αλλο ειναι sata ..

θα πρεπει να βαλω ενα απλο dvd ide πχ και να το συνδεσω με τον δισκο οπως ηταν τα αλλα?

η μπορω να μην συνδεσω τιποτα με τον δισκο και να βαλω κανονικα το καινουργιο dvd ?:rolleyes:

Δημοσ.

θα συμφωνισω κ εγω.Παλιοτερα σου κολλαγε;το πιο πιθανο ειναι να θελει καθαρισμα το ματακι του,η να ειναι στα τελευταια του και να προσπαθει με τα χιλια οσα να 'δει' τιποτα.

Κρατα το καινουριο κ αν θες και δευτερο,παρε ενα ακομη σε sata

αν ο σκληρος ειναι στην ιδια καλωδιοταινια με το dvd εχω την εντυπωση οτι πρεπει να ειναι σε master\slave mode(δεν γνωριζω περι τετοιων συνδεσεων γ@μ.)

Δημοσ.
εκανε μια χαρα την δουλεια του .. ισως δεν μπορει με τα 7 ....

ναι ηταν ενωμενα μαζι σαν μαστερ ..

Αν το dvd ήταν master ,τότε απλά άλλαξε το pin στον σκληρό σου ώστε να είναι αυτός ο master, αλλιώς δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

Δημοσ.

το ξερω οτι βγαινουμε εκτος θεματος αλλα μαλλον ELF μπορεις να μου λυσεις την απορια που εχω.

Για να αλλαξουμε τα jumper πρεπει να ειναι σβηστο το pc;

Δημοσ.
δηλαδη να βαλω σαν μαστερ τον σκληρο και να βαλω τον σατα κανονικα?

Ναι,αν δεν είναι,βάλτον master για να μην έχει πρόβλημα και το dvd σε δικό του sata.

---------- Προσθήκη στις 17:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:01 ----------

Για να αλλαξουμε τα jumper πρεπει να ειναι σβηστο το pc;

Για να καταλάβει ο pc την διαφορά πρέπει να κάνεις reboot,για λόγους ασφαλείας(του υλικού μας) ποτέ δεν κάνουμε αλλαγές στο hardware όταν είναι ανοιχτός ο pc.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...