shikabalas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Εχτισα ενα νεο συστημα τον Ιουλιο και εβαλα τον 955 επεξεργαστη της AMD.Απο αποδοσεις δεν λεω,πολυ καλος,αλλα αυτο το στοκ ανεμιστηρακι τους ειναι πραγματικα προβλημα!Βαζεις να παιξεις ενα βαρυ παιχνιδι και νομιζεις οτι ακουγεται μηχανη αεροπλανου ετοιμο να απογειωθει.Εψαξα στο γκουκλ και ειδα οτι ειναι γενικο το προβλημα με τους στοκ ανεμιστηρες,οποτε πρεπει να τον αλλαξω με κατι πιο ησυχο.Τι προτεινετε?
savarel Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Εχτισα ενα νεο συστημα τον Ιουλιο και εβαλα τον 955 επεξεργαστη της AMD.Απο αποδοσεις δεν λεω,πολυ καλος,αλλα αυτο το στοκ ανεμιστηρακι τους ειναι πραγματικα προβλημα!Βαζεις να παιξεις ενα βαρυ παιχνιδι και νομιζεις οτι ακουγεται μηχανη αεροπλανου ετοιμο να απογειωθει.Εψαξα στο γκουκλ και ειδα οτι ειναι γενικο το προβλημα με τους στοκ ανεμιστηρες,οποτε πρεπει να τον αλλαξω με κατι πιο ησυχο.Τι προτεινετε? Είχα και γώ το ίδιο πρόβλημα φίλε μου. Επειδή δεν είχα πολλά χρήματα διαθέσιμα αυτή την περίοδο είπα να ρισκάρω με τον Coolermaster tx 3 (τον πήρα απο το πλαίσιο στα 20 ευρώ , ίσως τον βρεις και πιο φτηνά). Μπαίνει σχετικά εύκολα και τα rpm κατέβηκαν απο τις 5000 (που έπιανα με το στοκ ανεμιστηράκι) στις 2700-2900. Μετά απο 2-3 ρυθμίσεις στο Bios , σε idle το ανεμιστηράκι κάθεται στις 900 rpm :DD:D:D:D:D:D:D: Οπότε , οταν βλεπεις ταινίες , ακούς μουσική , κοιμάσαι το βράδυ και το αφήνεις να κατεβάζει θα ειναι σχετικά αθόρυβος
shikabalas Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Οταν παιζεις καποιο παιχνιδι πως παει απο θορυβο?Γιατι αυτο ειναι κυριως το προβλημα μου,σε ελαφριες εφαρμογες ειναι σχετικα ησυχος(εχω βαλει level 3 απο το BIOS).
savarel Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Οταν παιζεις καποιο παιχνιδι πως παει απο θορυβο?Γιατι αυτο ειναι κυριως το προβλημα μου,σε ελαφριες εφαρμογες ειναι σχετικα ησυχος(εχω βαλει level 3 απο το BIOS). Αν θυμάμαι καλα το στοκ ανεμιστηράκι έπιανε 6000 rpm Under load σε παιχνίδια. Μετά απο ενα 3ωρο torchlight (δεν ειναι πολυ απαιτητικο , εκτος και αν το τρεχεις σε 1920*1200 ανάλυση) ο cpu ηταν στους 42-43 βαθμους και οι στροφες της ψυκτρας στις 2000. Προσωπικά δεν με ενοχλεί αυτό το επίπεδο θορύβου καθώς το βρίσκω χαμηλό (κοιμάμαι ιδιαίτερα ελαφριά , και μπορώ να πω οτι τα rpm μεχρι 2200-2300 δεν με αποσπούν απο την αγκαλια του μορφέα). Η στοκ ψυκτρα που έχεις , οταν ειναι idle το pc σε ποσα rpm ειναι?
shikabalas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Το speedfan μου εμφανιζει αυτο που φαινεται στο αρχειο που εχω επισυναψει,με ανοιχτο μονο τον firefox και το msn. Την αλλη βδομαδα λεω να παω να παρω την ψυκτρα,οποτε περιμενω μια καλη προταση και κυριως αθορυβη.
Alkaloid Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Το speedfan μου εμφανιζει αυτο που φαινεται στο αρχειο που εχω επισυναψει,με ανοιχτο μονο τον firefox και το msn. Την αλλη βδομαδα λεω να παω να παρω την ψυκτρα,οποτε περιμενω μια καλη προταση και κυριως αθορυβη. Μια χαρα ειναι οι θερμοκρασιες σου, αν υποθεσω οτι το 126C που βλεπω στο AUX προφανως ειναι καποιος κολημενος/ανενεργος/ανυπαρκτος αισθητηρας. Οσο για το θορυβο που ακους πας σε aftermarket ψυκτρα και ξεμπερδευεις.
shikabalas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι απο θερμοκρασιες δεν εχω προβλημα ως τωρα,μονο ο θορυβος οταν παιζω παιχνιδια με ενοχλει.Γιαυτο ενδιαφερομαι για ψυκτρα που θα ειναι κυριως αθορυβη,η θερμοκρασια ερχεται σε 2η μοιρα.
groupN Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 καλησπέρα , είχα κ εγώ το ίδιο πρόβλημα.Τώρα δεν το έχω γιατί κατάφερα και έσπασα το ανεμιστηράκι ..Υποθέτω τώρα πρέπει να αλλάξω κ την ψύκτρα ε(εκτος του ανεμιστήρα)? ο επεξεργαστής μου είναι intel core 2 quad Q6600 .Πρέπει να ψάξω για συγκεκριμένη ψύκτρα για αυτον τον επεξεργαστή ή κανουν όλες? Τέλος επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να το αλλάξω μόνος πόσο να υπολογίζω οτι θα μου πάρουν για εργασία? Συγνώμη αν κούρασα αλλά είμαι άσχετος με αυτά.
caution Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Αφού βεβαιωθείς ότι χωράει -> http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Scorpion-HDT-S1283.htm Μπαίνει εύκολα, ψύχει άψογα και αθόρυβα, και δεν θα χρειαστεί να βγάλεις την μητρική. Αγόρασε και μια τέτοια -> http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Aircooling/Thermal-Paste/Arctic-Cooling-Thermal-Paste-Arctic-Ceramique-22G-ZUWA-038.htm (μπόλικο πράμα - θα έχεις για πάντα) αν θέλεις να κάνεις πιο "μερακλίδικη" δουλειά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.