singular Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Να επισημάνω ότι πέραν του browsing - officeing , θα χρειαστεί περιστασιακά να κάνουμε και καμιά μικρή επεξεργασία εικόνας για το site. Όχι τίποτα το σπουδαίο κανένα banner και τα συναφή. Οι μισοί από εσάς μου προτείνανε ssd. Οι ssd προσθέτουν σπιρτάδα και αμεσότητα μεν, αλλά πιστεύω ότι δεν μου χρειάζονται τώρα. Καλύτερα να επενδύσω σε ένα καλό επεξεργαστή με την μνημούλα του για τον απλό λόγο: SSD εκτός ότι είναι πανάκριβοι ακόμα, βάζω όποτε θέλω. Αλλαγή επεξεργαστή = αλλαγή όλου του υπολογιστή σχεδόν. Η δική μου σύνθεση είναι: + LG DVDRW που ξέχασα να το βάλω + KB / MOUSE Σύνολο 1100 ΕΥΡΩ. - Τροφοδοτικό 400W μέσα στο κουτί, thermaltake. - Δίνω κάτι παραπάνω για motherboard και επεξεργαστή. - Μνήμη 4GB Kingston - Onboard ATI 4290 γιατί θα ασχολούμαστε με multimedia. Πως σας φαίνεται δεδομένου ότι τα κρατάω 4 χρονάκια τουλάχιστον το πακέτο MB, CPU, RAM, CASE, PSU.
ColdFusion Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Να επισημάνω ότι πέραν του browsing - officeing , θα χρειαστεί περιστασιακά να κάνουμε και καμιά μικρή επεξεργασία εικόνας για το site. Όχι τίποτα το σπουδαίο κανένα banner και τα συναφή. Οι μισοί από εσάς μου προτείνανε ssd. Οι ssd προσθέτουν σπιρτάδα και αμεσότητα μεν, αλλά πιστεύω ότι δεν μου χρειάζονται τώρα. Καλύτερα να επενδύσω σε ένα καλό επεξεργαστή με την μνημούλα του για τον απλό λόγο: SSD εκτός ότι είναι πανάκριβοι ακόμα, βάζω όποτε θέλω. Αλλαγή επεξεργαστή = αλλαγή όλου του υπολογιστή σχεδόν. Η δική μου σύνθεση είναι: + LG DVDRW που ξέχασα να το βάλω + KB / MOUSE Σύνολο 1100 ΕΥΡΩ. - Τροφοδοτικό 400W μέσα στο κουτί, thermaltake. - Δίνω κάτι παραπάνω για motherboard και επεξεργαστή. - Μνήμη 4GB Kingston - Onboard ATI 4290 γιατί θα ασχολούμαστε με multimedia. Πως σας φαίνεται δεδομένου ότι τα κρατάω 4 χρονάκια τουλάχιστον το πακέτο MB, CPU, RAM, CASE, PSU. Ειναι λαθος που δεν εχεις βαλει ups οπως λαθος ειναι που εχεις βαλει ανσωματομενο psu καθος και 1 hdd ,δεν εχει αξια αν εχεις καλυτερο επεξεργαστη +mobo και να κινδυνευεις ανα πασα ωρα και στιγμη να χαθουν τα δεδομενα απο μια διακοπη ρευματος και απο ενα τροφοδοτικο που τα εφτυσε ! Αν περνας πολλες ωρες στον υπολογιστη η οθονη ειναι το παν.......
singular Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Ειναι λαθος που δεν εχεις βαλει ups οπως λαθος ειναι που εχεις βαλει ανσωματομενο psu καθος και 1 hdd ,δεν εχει αξια αν εχεις καλυτερο επεξεργαστη +mobo και να κινδυνευεις ανα πασα ωρα και στιγμη να χαθουν τα δεδομενα απο μια διακοπη ρευματος και απο ενα τροφοδοτικο που τα εφτυσε ! Αν περνας πολλες ωρες στον υπολογιστη η οθονη ειναι το παν....... Δεν διαφωνώ αλλά πιστεύω: Tο UPS είναι ένα θέμα, δεν λέω, αλλά από την εμπειρία μου προστατεύουν μόνο από πτώση τάσης. Από αιχμή αν είναι βαρβάτη, θα τα πάρει όλα μαζί της. Εκτός αν μιλάς για UPS της τάξης >500€. Το ενσωματομένο PSU είναι της thermaltake 400άρι. Άν το έσπαγα θα έπαιρνα κουτί με κάνα 35άρι και PSU ίδιο. Οπότε πιστεύω ότι είναι το ίδιο να το πάρω ενσωματομένο. Όσο για το backup, για αρχή δεν θα υπάρχει πρόγραμμα μηχανογράφησης για να υπάρχει φόβος του τι θα γίνει αν κοπεί το ρεύμα την στιγμή της καταχώρησης ώστε να χαλάσει η εγγραφή στη βάση. Υπάρχει πρόβλεψη για έναν εξωτερικό δίσκο και ένα batch που θα παίρνει κάθε μέρα συγκεκριμένους φακέλους από το μηχάνημα που θα κάνει χρέη server.
singular Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 οκ αν εισαι καλυμμένος go for it:-) Καλυμμένος θα ήμουν αν είχα 1500 μόνο για το PC!!! Αλλά δυστυχώς.... Thanks για την βοήθεια!!
equi1908 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 πολλα λεφτα ρε παιδια για υπολογιστες που προοριζονται για δουλεια γραφειου.. πεταμενα χωρις κανενα λογο. ειναι ωραιο να ξερεις οτι εχεις ενα θηριακι αλλα για ποιο λογο να το εχεις στο γραφειο? εδω που δουλευω εχουμε κατι ετοιμα απο hp με c2d που πετανε με office, browsing κτλ με win7. οτι παθει στο παιρνει η hp και στο επισκευαζει, παιρνουν αναβαθμισεις και αν σε 1-2 χρονια δεν σου κανουν δεν κλαις αφου εχεις δωσει 400-600€. γιατι να παρεις μηχανημα 1200€ με προοπτικη 3ετιας απο τη στιγμη που σε 6 μηνες θα κανει τα μισα λεφτα και τα αλλα μισα ουτε καν θα τα εχει βγαλει υπερβολες για ssd που ακουστηκαν πιο πριν πραγματικα φτανουν τα ορια του σοκαριστικου στις εποχες που ζουμε.. να δεις διαφορετικη ταχυτητα που? στην πληκτρολογηση? στο boot το πρωι και στο κλεισιμο το απογευμα? καντε οικονομια παιδια και μυαλωμενες επιλογες.. με κατι τετοια ξεχιλωθηκαν τα χρεη στις επιχειρησεις και φουνταρουν τωρα ο ενας πισω απο τον αλλον
antonl Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 @^: Δε διαφωνώ αλλά μην ξεχνάμε πως ~400€ πάνε στο software...
alquiii Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 μπορεις καποιος να μου εξηγησει γιατι χρειαζονται 4gb για office use?????
orotoi Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 ο εξαπύρηνος είναι περιττός. Ούτε σε 3-4 χρόνια θα τον θες για δουλειές γραφείου. Ακόμη και για τη μνήμη θα σου έλεγα καλά είναι τα 2 και δεν θέλει 4, αλλά οκ είναι φτηνές. Τη λύση του ups να τη σκεφτείς.. ή μάλλον μη το σκέφτεσαι καθόλου. Πάρε οπωσδήποτε. Μεγάλο βαθμό προσοχής δώσε κατα κύριο λόγο στο after sales. Αυτό είναι που πραγματικά σε ενδιαφέρει. ---------- Προσθήκη στις 00:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:52 ---------- το μηχάνημα που θα είναι ο server ίσως να θέλει μεγαλύτερο σκληρό και σίγουρα 4gb ram ίσως και παραπάνω. Αναλόγως τι λειτουργικό και τι εφαρμογές θα σηκώνει.
alquiii Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 server κατω απο 4 ειναι απαγορευτικο εστω και αν εχει μονο windows Πανω
singular Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Τη λύση του ups να τη σκεφτείς.. ή μάλλον μη το σκέφτεσαι καθόλου. Πάρε οπωσδήποτε. Σίγουρα το ιδανικό είναι να υπάρχει και ένα UPS. Αλλά θέλεις budget για UPS. Όπως λέω και σε προηγούμενο post δεν θέλω να πάρω UPS των 50 - 100 ευρώ γιατί απλά δεν πρόκειται να προστατέψουν. Μόνο για διακοπή ρεύματος και με μεγαλύτερο τροφοδοτικό ούτε και αυτό. Καλά UPS θεωρώ αυτά που κάνουν από 400€ και πάνω. Για τα οποία δεν υπάρχει δυνατότητα αυτή την στιγμή. Πάντως συμφωνώ απόλυτα ότι το καλό UPS είναι απαραίτητο. μπορεις καποιος να μου εξηγησει γιατι χρειαζονται 4gb για office use????? -Φαντάσου να υπάρχουν ανοιχτά καμιά 20αριά καρτέλες στον firefox μόνιμα. -Email ανοιχτό μόνιμα. -Κάνα word, κάνα βαρύ excel. Όλα αυτά την τρώνε την μνήμη τους και αφού με ~100 ευρώ τα παίρνεις τα 4GB, πιστεύω είναι must.
orotoi Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 ίσως για το βαρύ excel.. αλλα ναι είπαμε φτηνές είναι δε πειράζει. Το ups για το ενα το pc μια χαρά σου είναι (400watt τροφοδοτικό θα είσαι). Στο άλλο πάλι (τον server) απ οτι κατάλαβα θα είναι ίδια περίπου μηχανήματα.. οπότε και κεί κατι κάνεις. Το θέμα είναι οτι με τα 1200 που βάζεις όριο ανα τεμάχιο μπορείς να φτιάξεις μια χαρά αυτο που θες και όπως πρέπει. Μη σου πω μπορεί να σου περισέψει και κανα 200αρικο για κανα laser εκτυπωτή.. έτσι να παίζει.
leukonas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Γιατί δεν κοιτάς κάτι σε dell να έχεις και το κεφάλι σου ήσχυχο για 2-3 χρόνια.
alquiii Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Διαφωνω, 2gb ειναι αρκετα για μενα. Σε γραφειο με 50+ ατομα που υποστηριζω δεν υπαρχει ουτε ενα pc που να εχει πανω απο 2 και τρεχουν ολα απροβληματιστα εχωντας μαλιστα και μια sql client εφαρμογη
singular Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Γιατί δεν κοιτάς κάτι σε dell να έχεις και το κεφάλι σου ήσχυχο για 2-3 χρόνια. Το σκέφτομαι και εγώ να κοιτάξω για κανένα επώνυμο ειδικά dell με την δελεαστική εγγύηση, αλλά ανεβαίνει η τιμή λόγω εγγύησης αρκετά. Θα κοιτάξω κάνα dell μου φαίνεται σε normal τιμή με και θα προσθέσω μια οθονούλα ένα UPS που λέει και ο φίλος orotoi και ένα office και πιστεύω θα είμαι εντάξει και με λιγότερα χρήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.