YiN Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Ακριβώς. Γενικά η σωματική άσκηση καλό είναι να είναι συνδιασμός αερόβιας και ενδυνάμωσης. Χρειάζονται και τα δύο. Και γενικά η νοοτροπία δίαιτα και αερόβια για καύσεις δεν βοηθάει το σώμα. Απλά πρέπει να ξεφύγουμε από την ιδέα ότι τα βάρη συνεπάγονται ντε και καλά υπερβολικά σφιχτομούσκουλα.
evabb Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Ακριβώς. Γενικά η σωματική άσκηση καλό είναι να είναι συνδιασμός αερόβιας και ενδυνάμωσης. Χρειάζονται και τα δύο. Και γενικά η νοοτροπία δίαιτα και αερόβια για καύσεις δεν βοηθάει το σώμα. Απλά πρέπει να ξεφύγουμε από την ιδέα ότι τα βάρη συνεπάγονται ντε και καλά υπερβολικά σφιχτομούσκουλα. ναι αλλα και σκετη διαιτα μηπως δεν κανει τπτ; δεν ενοω υπερβολικη ασκηση. παντως οταν κανω βαρη τουμπανιαζω πολυ μα πολυ ευκολα.
The_Judas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Ακριβώς. Γενικά η σωματική άσκηση καλό είναι να είναι συνδιασμός αερόβιας και ενδυνάμωσης. Χρειάζονται και τα δύο. Και γενικά η νοοτροπία δίαιτα και αερόβια για καύσεις δεν βοηθάει το σώμα. Απλά πρέπει να ξεφύγουμε από την ιδέα ότι τα βάρη συνεπάγονται ντε και καλά υπερβολικά σφιχτομούσκουλα. Σίγουρα χρειάζονται και οι δυο μορφές άσκησης... αλλά δεν είναι ίδιο το ποσό θερμίδων που χάνει αυτός που κάνει 10χμ τρέξιμο με αυτόν που κάνει καθιστός ασκήσεις με βάρη... έτσι δεν είναι;
Chris_85 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 μεχρι και γυμναστης μου το εχει πει. Και επειδη στο εχει πει γυμναστης? Ξερεις εγω τι αρλουμπες εχω ακουσει απο γυμναστες? Η αυξηση της μυικης μαζας αυξανει τον μεταβολισμο και ως εκ τουτου κανει το χασιμο του βαρους πιο ευκολο. Ειδικα δε, το τριπτυχο διατροφη/αεροβια/βαρη ειναι οτι καλυτερο. Και επισης "σφιξιμο" λιπους δεν υπαρχει, ο λιπωδης ιστος δε μετατρεπεται σε τπτ αλλο.
YiN Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 ναι αλλα και σκετη διαιτα μηπως δεν κανει τπτ; δεν ενοω υπερβολικη ασκηση. παντως οταν κανω βαρη τουμπανιαζω πολυ μα πολυ ευκολα. Προφανώς και η σκέτη δίαιτα δεν κάνει τίποτε. Μπορεί να χάσεις αλλά δεν θα τα κρατήσεις. Η αυστηρά καθιστική ζωή δεν είναι φυσιολογική, είναι πολύ απλός ο λόγος. Και στο τουμπάνιασμα βοηθάει και η αερόβια. Αν κάνεις μόνο βάρη εξαντλητικά και τρως απειρη πρωτεϊνη θα τουμπανιάσεις. Αν κάνεις βάρη και κάνεις δίαιτα δεν. Ο οργανισμός κατανέμει σύμφωνα με αυτά που του δίνεις σε συνδιασμό με την άσκηση που κάνεις. Εξαρτάται βέβαια και τι εννοεί ο καθένας τουμπανιασμα. Εμένα μου αρέσει στις γυναίκες το σχετικά γραμμωμένο σώμα. Δεν μιλάω για υπερβολές. Παλιά είχα μια συγκάτοικο στρουμπουλή η οποία ήταν όμως πολύ γυμνασμένη, ακόμη και τα παραπάνω κιλά σε αυτή τη φάση φαίνονται τελείως διαφορετικά. Προσωπικά, θεωρώ την άσκηση και την καλή διατροφή τον καλύτερο τρόπο να αδυνατίσει κανείς, πολύ απλά γιατί δεν είναι εξαντλητικός. Πέραν αυτού, αυτό που είπα είναι ότι κολλάμε στα κιλά κι όχι στην εικόνα και τη σύσταση του σώματος. Υπάρχει ο όρος skinny fat πχ., που αναφέρεται στη νέα μόδα γυναικών που είναι αδύνατες και έχουν μεγάλο ποσοστό λίπους στο σώμα τους. Το ότι είναι 45 κιλά δε λέει και πολλά. Επίσης η προσωπική μου εμπειρία από τα βάρη -πέρα από το ότι αδυνάτησα- ήταν ότι άρχισα να αισθάνομαι καλύτερα. Τουτ'έστιν, σταμάτησε να πονάει η πλάτη μου, ένιωθα πιο ελαφρύ το σώμα μου όταν περπατούσα κτλ. Αυτό με τρέξιμο μόνο δεν το έχω πετύχει πχ. Δεν αρκεί να έχεις αντοχή, πρέπει να έχεις και τη δυνατότητα να υποστηρίξεις τον εαυτό σου όταν περπατάς, όταν κάθεσαι (καμπούρα), όταν τρέχεις κτλ. 'Ενα καλό παράδειγμα (που προσφέρεται και για άπειρο τρολινγκ =ρ) είναι ότι στις γυναίκες που έχουν μεγάλο στήθος η πρώτη συμβουλή για να μην επιβαρύνουν την σπονδυλική τους στήλη είναι να κάνουν κοιλιακούς και ραχιαίους. Μυική υποστήριξη δλδ. Σίγουρα χρειάζονται και οι δυο μορφές άσκησης... αλλά δεν είναι ίδιο το ποσό θερμίδων που χάνει αυτός που κάνει 10χμ τρέξιμο με αυτόν που κάνει καθιστός ασκήσεις με βάρη... έτσι δεν είναι; Όχι δεν είναι. Με την αερόβια όμως μπορείς καλλιστα να καις και μύες. Πόσο θεμιτό είναι αυτό;
Chris_85 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Yin και με τα βαρη καις μυες. Καθαρο λιπος δεν μπορει να καει απο καμιας μορφης ασκηση. Το οτι καιει καποιος παραπανω θερμιδες στο τρεξιμο δεν ειναι το πλεονεκτημα εναντι της αναεροβιας γυμναστικης, αλλα οτι γυμναζει περισσοτερο την καρδια του με συνεπεια να λειτουργει καλυτερα το καρφιαγγειακο συστημα. Το θεμα ειναι ομως πως πρεπει η γυμναστικη να γινει τροπος ζωης, οπως και η σωστη διατροφη κ τα αποτελεσματα μπορει να αργησουν να ερθουν, αλλα θα μας συντροφευουν μια ζωη!
evabb Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Και επειδη στο εχει πει γυμναστης? Ξερεις εγω τι αρλουμπες εχω ακουσει απο γυμναστες? Η αυξηση της μυικης μαζας αυξανει τον μεταβολισμο και ως εκ τουτου κανει το χασιμο του βαρους πιο ευκολο. Ειδικα δε, το τριπτυχο διατροφη/αεροβια/βαρη ειναι οτι καλυτερο. Και επισης "σφιξιμο" λιπους δεν υπαρχει, ο λιπωδης ιστος δε μετατρεπεται σε τπτ αλλο. υπαρχει και το σφιχτο λιπος και το χαλαρο. τουλαχιστον πανω μου
YiN Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Yin και με τα βαρη καις μυες. Καθαρο λιπος δεν μπορει να καει απο καμιας μορφης ασκηση. Το οτι καιει καποιος παραπανω θερμιδες στο τρεξιμο δεν ειναι το πλεονεκτημα εναντι της αναεροβιας γυμναστικης, αλλα οτι γυμναζει περισσοτερο την καρδια του με συνεπεια να λειτουργει καλυτερα το καρφιαγγειακο συστημα. Ναι, δεν είπα το αντίθετο, απλώς το ανέφερα για να γίνει κατανοητό ότι δεν έχει σημασία μόνο το θέμα των καύσεων.
Kikler1988 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Απλα θες να αυξησεις το μεταβολισμο σου... αρχισε με χαλαρο τρεξιμο και ασκησεις (βαρη).Βελτιωσε τη διατροφη σου , πολλα μικρα γευματα - παντα πρωτεινη σε καθε γευμα(ψαρι,κρεας) και υδατανθρακα σταδιακα να μειωνεται οσο περνα η μερα (το πρωι σχετικα ανετα οσο θες , μεσημερι λιγοτερο , μετα απο προπονηση αρκετο αν κανεις βαρη , το βραδυ λιγο εως κα8ολου).Οταν για καποιο καιρο κανεις τρεξιμο αρχισε να κανεις HIIT (ψαξε στο ιντερνετ τι ειναι υπαρχουν απειρα αρθρα) επι τις ουσιας τρεχεις 100% για 20δευτερα , cooldown 40 δευτερα , 20 δευτερα φουλ κ.ο.κ οσες επαναληψεις μπορεις , αρχισε απο καπου και ανεβαζε το στοχο σου καλη επιτιχια
kk1991 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 και οοοοοοοοοοοοολα οσα εχουν αναφερθει στα παραπανω 54 τον αριθμο post και σας καναν να λογομαχισετε ειναι οι λογοι για τους οποιους δε κανω ουτε γυμναστικη ουτε διαιτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)
The_Judas Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Μην ανησυχείς... για κάποιους σαν και εσένα υπάρχουν οι στατίνες
kk1991 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Μην ανησυχείς... για κάποιους σαν και εσένα υπάρχουν οι στατίνες δεν ανησυχω..........εξετασεις πεντακαθαρες χρονια τωρα!!!!!!!!!!!!:-)
The_Judas Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 δεν ανησυχω..........εξετασεις πεντακαθαρες χρονια τωρα!!!!!!!!!!!!:-) 18 ετών είσαι φίλε. Αυτό έλλειπε να είχες χοληστερίνη ή αυξημένη πίεση. Εγώ στην ηλικία σου δεν έκανα καν εξετάσεις... δεν ήξερα καν τι ομάδα αίματος είχα Λόγω ηλικίας ο μεταβολισμός σου δουλεύει ακόμη καλά. Μετά από τα 30 όμως δεν θα είναι το ίδιο.
freedubus Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Τρώς; Πίνεις; Κλάνεις; Δεν έχεις φόβο να πεθάνεις.
kk1991 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 18 ετών είσαι φίλε. Αυτό έλλειπε να είχες χοληστερίνη ή αυξημένη πίεση. Εγώ στην ηλικία σου δεν έκανα καν εξετάσεις... δεν ήξερα καν τι ομάδα αίματος είχα Λόγω ηλικίας ο μεταβολισμός σου δουλεύει ακόμη καλά. Μετά από τα 30 όμως δεν θα είναι το ίδιο. οι εξετασεις εγιναν λογω φαρμακευτικης αγωγης(αντισυλλιπτικα,ορμονικα) αν και καλο ειναι να κανομε συχνα εξετασεις(προλιπτικα που λενε.........!!!!!!!!) το οτι δε κανω διαιτες και γυμναστικες παντως δε σημαινει οτι δε προσεχω γενικοτερα.και απο κιλα ειμαι φυσιολογικη και απο ιατρικης αποψης μια χαρα οπως προειπα.αλλο προσεχω και αλλο κανω διαιτες και τρεχω σε γυμναστηρια.........
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.