goodMan Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Εχω ενα παλιο desktop > Microsoft Windows XP Version 2002 Service Pack 3 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+ 2.31GHz 512 MB RAM και αρκετες φορες κολαει και καθυστερει.Ο σκληρος δισκος ειναι σχεδον αδειος και εχω κανει και ανασυγκροτηση.Υπαρχει κανενα προγραμμα για να δω τι φταιει ? Τι μπορω να κανω ? ( εκτος απο φορματ )
Tompgr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 αφου ειναι σχεδον αδειος ο σκληρος γιατι δεν κανεις format να ξεμπερδευεις???
TheELF Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 και αρκετες φορες κολαει και καθυστερει Με 512MB φυσιολογικό είναι, ιδίως αν έχεις και κάποιο μεγάλο anti-virus ή ανοίγεις μερικές σελίδες παραπάνω στον browser σου,αν είναι και παλιάς τεχνολογίας και μικρός ο σκληρώς σου δίσκος...δύο φορές φυσιολογικό.
goodMan Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μαλλον το antivirus καθυστερει ολο το Pc.Κανενα free μπορειτε να προτεινετε ? Το antivirus που εχω τωρα ειναι το McAfee.
rafail1994 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μαλλον το antivirus καθυστερει ολο το Pc.Κανενα free μπορειτε να προτεινετε ?Το antivirus που εχω τωρα ειναι το McAfee. microsoft security essentials απο μενα σε οσα pc το εχω βαλει ολοι ειναι ευχαριστημενοι
Tompgr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 με τετοιο hardware μην βαλεις καθολου antivirus... ---------- Προσθήκη στις 13:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:55 ---------- βαζε antiv μια-δυο φορες το χρονο κανε κανα scan και μετα απεγκατασταση παλι
achilleas_f Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 McAfee; Μακριά ειδικά με τέτοιο σύστημα! Είναι αρκετά βαρύ. Μπορείς να βάλεις μια trial έκδοση του NOD32. Καταναλώνει πολύ λίγη μνήμη και είναι και αξιόπιστο κατά τη γνώμη μου. Εδώ είναι το link: http://www.eset.com/download
Kserafeim Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 κάνε μια αναβάθμιση στις μνήμες σου.. και για antivirus μιας και προαναφερθηκε.. για μένα το καλύτερο είναι το NOD32...
javavall Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Να σου πω την γνώμη μου και εγώ που δουλεύω συχνά σε έναν Pentium III με 1GHz και 512 RAM. Από software: Το antivirus όπως ανέφεραν και τα παιδιά σε τέτοιο Pc δε χρειάζεται. Άμα κολλήσεις ιό θα το καταλάβεις και χωρίς antivirus (θα σέρνεται το σύμπαν ). Μπορείς κάθε τόσο να κάνεις ένα scan με Spybot. Και να το βγάζεις μετά. Φρόντιζε να μην τρέχουν με την εκκίνηση του Windows εργασίες που δεν χρειάζεσαι. (πχ msn καλύτερα να το ανοίγεις μόνος σου, πιο γρήγορα θα ανοίξει) Γενικά απενεργοποίησε τις άχρηστες υπηρεσίες. (εάν υπάρχουν) Μπορείς να θυσιάσεις την εμφάνιση του Windows έχοντας καλύτερες επιδόσεις και λιγότερη κατανάλωση RAM. (My Computer>Properties>Advanced>Performance>Settings>Adjust for best performance) Από hardware: Με αναβάθμιση RAM θα δεις μεγάλη διαφορά. Άμα έχεις παλιό δίσκο και μάλιστα αργό(~5400rpm) με έναν καινούριο πιο γρήγορο(7200rpm) θα δεις πάλι διαφορά Αυτά ελπίζω να έδωσα ιδέες. (Επόμενο βήμα θα ήταν να αλλάξεις Pc ή λειτουργικό)
vaggospat13 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 και κατι αλλο μπες στη διαχειρηση εργασιων (alt+ctrl+del) και κοιτα τι σ τρωει επεξεργαστη και μνημη
orotoi Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 συμφωνώ με javavall.. κάνε αυτα που λέει και θα δείς διαφορά. Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι με αυτό (που είπε κι αλλος φίλος) οτι δεν χρειάζεσαι antivirus σε τέτοιο pc. Δε το πολυκαταλαβαίνω.. Σκοπός δεν είναι να κολλήσεις και να το καταλάβεις αλλα να το προλάβεις. Υπάρχουν αρκετά "ελαφριά"..
Livagoth Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Άλλαξε antivirus με κάποιο πολύ ελαφρύ όπως το NOD που είπαν τα παιδιά, σκάναρε για spyware με το Antimalware, τρέξε ενα CCleaner για να καθαρίσει η registry και πιστεύω θα είσαι κομπλέ. Αν και με άλλα 512mb ram θα δεις μεγάλη διαφορά
javavall Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 συμφωνώ με javavall.. κάνε αυτα που λέει και θα δείς διαφορά. Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι με αυτό (που είπε κι αλλος φίλος) οτι δεν χρειάζεσαι antivirus σε τέτοιο pc. Δε το πολυκαταλαβαίνω.. Σκοπός δεν είναι να κολλήσεις και να το καταλάβεις αλλα να το προλάβεις. Υπάρχουν αρκετά "ελαφριά".. Πιστεύω αυτό πρέπει να το αποφασίσει ο ίδιος, ανάλογα με τη χρήση που κάνει. Άμα "πειραματίζεται" και γενικά δεν είναι προσεκτικός ας βάλει antivirus. Άμα όμως κάνει απλή καθημερινή χρήση το λεγόμενο "trade-off" σε επιδόσεις υπερισχύει, καθώς το antivirus θέλει resources για να κάνει την δουλειά του. Επιπλέον άμα είναι και εξοικειωμένος πλέον με τον υπολογιστή, μπορεί εκτός από το να προσέχει τι ανοίγει και που μπαίνει να χρησιμοποιεί το Windows Restore. (Μερικές φορές μπορεί να αποβεί σωτήριο). Από εκεί και πέρα το θέμα antivirus εξαρτάται από το ίδιο το παιδί. (Εφόσον θέλει να έχει καλύτερες επιδόσεις)
ditroy Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Ρίξε και μια ματιά στον σκληρό δίσκο http://download.cnet.com/HDD-Regenerator/3000-18512_4-10330123.html
thes1os Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Έχω τον ίδιο υπολογιστή με μόνη διαφορά ότι έχω 1 GB μνήμη. Για antivirus έχω το nod32 και καταναλώνει ελάχιστη μνήμη. Ό,τι πρόβλημα μου δημιουργείται οφείλεται σε κάποιο πρόγραμμα που τρώει μνήμη - κολάει στο παρασκήνιο. Πιο χαρακτηριστικό ο Firefox ο οποίος κολάει αφού τον κλείσω και πρέπει πάντα να τον "σκοτώνω" απο task manager. Υποθέτω πως θα έχεις χρόνια να κάνεις Format (εγώ έχω σίγουρα 4...) και πολλά έχουν γίνει μπάχαλο. Αν δεν "σηκώνεις" το format (όπως εγώ) το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι: (ουσιαστικά συνοψίζω τους προλαλήσαντες απλά αυτά κάνω και εγώ και επιζώ...) -Βάλε nod32 -Να μην έχεις τίποτα στο auto startup (κατα την εκκίνηση που φορτώνουν χίλιες δυο μαλακίες) - Κάνε defragment - chkdsk έτσι για να πείς ότι κάτι έκανες -Βάλε και άλλα 512 μνήμης (θα βρείς άραγε; ) και θα είσαι "τζετ" για τα δεδομένα του σαράβαλου που έχουμε για PC....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.