poihths Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Τα λεφτά είναι πολύ λίγα και αναγκαστικά σε s775. για να πω την αλήθεια μου αυτη τη συνθεση τη βλέπω με καλύτερο ματι γιατι δεν θελει με τπτ να ξεπεράσει τα 200Ε (το παλιο πισι ειναι πολυ παλιο για να μπορέσω να δανειστώ καποιο εξάρτημα , ακόμα και το κουτι) με 1Giga μνήμη λέτε να τραβαει το πισι τα 7αρια ή θα σέρνεται; απο eshop παιρνω γιατι δν θέλω να μπλεξω εγω με τα μεταφορικα, οχι να της το κουβαλάω κιολας, καλύτερα να της παει κατευθειαν σπιτι να ξεμπερδευω, αν και μετα θα θελει λειτουργικο προφανως και παλιο θα τν πιω :-P
Tompgr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 για να πω την αλήθεια μου αυτη τη συνθεση τη βλέπω με καλύτερο ματι γιατι δεν θελει με τπτ να ξεπεράσει τα 200Ε (το παλιο πισι ειναι πολυ παλιο για να μπορέσω να δανειστώ καποιο εξάρτημα , ακόμα και το κουτι) με 1Giga μνήμη λέτε να τραβαει το πισι τα 7αρια ή θα σέρνεται; αν ειναι να βαλεις 7 καλυτερα θα ηταν τα 2gb αλλα το budget σου ειναι μικρο
N3M3SiS Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Πανω κατω χωρις κουτι και οπτικο κλεινουμε καπου προς τα εδω για budget κατω απο 200€ μιας και ειπε ο φιλος πως προτιμαει να πεσει και πιο κατω η τιμη. Απλα εχε στο μυαλο σου οτι απο τα 185 της συνθεσης αν χρειαστει να αγορασεις και κουτι και dvd-r θα παιξεις ενα περιπου 20€ πανω απο το αρχικο σου μαρουλακι. Και ναι, οντως ενας διπυρηνος με 2 γιγα σηκωνει αξιοπρεπως 7αρια edit: δεν νομιζω να μην μπορεις να παρεις το παλιο κουτι, εχουν παααρα πολυ καιρο να αλλαξουν τα προτυπα σε atx για να μην μπορουν τα πραγματα στο κουτι της κοπελιας σου. Επισης και απο καποιο αλλο καταστημα αν τα προμηθευτεις τα πραγματα, αν ειναι ολοκληρο μηχανημα θα μπορεσουν να στο στησουν και να στο στειλουν σπιτι σου κατευθειαν. Γιατι να περιοριστεις το eshop ? Και η πικρη αληθεια ειναι πως θα ψιλοσερνεται με 1 giga ram αλλα νομιζω πως θα μπορει να δουλεψει λιγο πιο ανετα αν κοτσαρει σε κανα usb ενα stick ( """speed up my system"""). Το ειχα δοκιμασει στο πιτσι της κοπελιας και της ειχα βαλει ενα 4αρι ολο dedicated για "ram" και δεν μπορω να πως πως δεν δουλευε μια χαρα.
lionheart75 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 για να πω την αλήθεια μου αυτη τη συνθεση τη βλέπω με καλύτερο ματι γιατι δεν θελει με τπτ να ξεπεράσει τα 200Ε (το παλιο πισι ειναι πολυ παλιο για να μπορέσω να δανειστώ καποιο εξάρτημα , ακόμα και το κουτι) με 1Giga μνήμη λέτε να τραβαει το πισι τα 7αρια ή θα σέρνεται; απο eshop παιρνω γιατι δν θέλω να μπλεξω εγω με τα μεταφορικα, οχι να της το κουβαλάω κιολας, καλύτερα να της παει κατευθειαν σπιτι να ξεμπερδευω, αν και μετα θα θελει λειτουργικο προφανως και παλιο θα τν πιω :-P Δες την σύνθεση λίγο καλύτερα. 2gb μνήμης έχω βάλει και φυσικά δεν θα σέρνεται με τα 7άρια. Επίσης το κουτί είναι μαζί με 400W noname τροφοδοτικό, όχι τίποτα ιδιαίτερο βέβαια αλλά μια χαρά θα την καλύψει για την εν λόγω σύνθεση.
Tompgr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Αν λεω τωρα αν ειναι κατι ελατωματικο δεν βγαζεις ακρη με το e-shop
qsis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Ρε παιδιά τί είναι αυτά που λέτε? Ασφαλώς και είναι 2πύρηνος ο intel celeron dual core E3300 και ασφαλώς και μπορεί να τρέξει άνετα 7άρια εφόσον έχει 2 γίγα μνήμης τουλάχιστον τo συστημα. Τον είχα κάποια στιγμή στο htpc και μια χαρά θα τα πάει για βασικές εργασίες. εγω παντως αναφερομουν στο semron που ειχε μπει στη πρωτη σελιδα απο οτι φαινεται η δικη σου συνθεση ειναι η καλυτερη, εχει και 2 GB ram, μια χαρα
poihths Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δες την σύνθεση λίγο καλύτερα.2gb μνήμης έχω βάλει και φυσικά δεν θα σέρνεται με τα 7άρια. Επίσης το κουτί είναι μαζί με 400W noname τροφοδοτικό, όχι τίποτα ιδιαίτερο βέβαια αλλά μια χαρά θα την καλύψει για την εν λόγω σύνθεση. την είδα μια χαρα την συνθεση σου και σε ευχαριστώ απλα σκεφτηκα μηπως της έπαιρνα 1γιγα αντί για 2 όσο αν αφορα για το κουτι ,δεν θελω να βαλω χερι ενω τοχω κανει πολλες φορες για να μην χαθει η εγγυηση με αποτελεσμα να τρεχω εγώ μετα
N3M3SiS Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Παρε μια ιδεα για τα ιδια ακριβως πραγματα απο αλλο καταστημα. Τα παιδια στο pc1 ειναι πολυ αξιολογα και εξυπηρετικα. Θα σου στησουν και το μηχανημα και δεν θα εχεις προβλημα. Και απο αποψης εγγυησεων θα βρεις μια χαρα ακρη. Εκανα λαθος, εβαλα 1γ ραμ αντι για 2, το διορθωνουμε και ειμαστε οκ .
poihths Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Παρε μια ιδεα για τα ιδια ακριβως πραγματα απο αλλο καταστημα. Τα παιδια στο pc1 ειναι πολυ αξιολογα και εξυπηρετικα. Θα σου στησουν και το μηχανημα και δεν θα εχεις προβλημα. Και απο αποψης εγγυησεων θα βρεις μια χαρα ακρη. Εκανα λαθος, εβαλα 1γ ραμ αντι για 2, το διορθωνουμε και ειμαστε οκ . επισης μια καλη προταση το pc 1 είναι αξιόπιστο δηλαδή; δεν τοχω ακουσει ξανα εκτος αυτου συναρμολογηση κανει δωρεάν όπως το ε-shop?
lionheart75 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 επισης μια καλη προτασητο pc 1 είναι αξιόπιστο δηλαδή; δεν τοχω ακουσει ξανα εκτος αυτου συναρμολογηση κανει δωρεάν όπως το ε-shop? Μια χαρά μαγαζί είναι, έχω ψωνίσει κανα δυό φορές απο εκει και οι άνθρωποι είναι εξυπηρετικότατοι. Επίσης τα μεταφορικά εντός Αθηνών είναι δωρεάν και αναλαμβάνουν να το στήσουν το μηχάνημα αν δεν κάνω λάθος. Για περισσότερες πληροφορίες πάρε τηλέφωνο.
pano Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 επισης μια καλη προτασητο pc 1 είναι αξιόπιστο δηλαδή; δεν τοχω ακουσει ξανα εκτος αυτου συναρμολογηση κανει δωρεάν όπως το ε-shop? To pc1 είναι αξιόπιστο όσο και το e-shop(και ίσως και καλύτερο σύμφωνα με μαρτυρίες παιδιών από το forum που χρειάστηκαν το service του) αφού είναι παρακλάδι του. Ορίστε και η δικιά μου πρόταση,η οποία βέβαια δεν διαφέρει ιδιαίτερα από των υπολοίπων,απλώς θα έχει και κάποιες επεξηγήσεις: case+psu:http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200010245 23.79 € m/b:http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200006917 41.11 € (κυρίως για να είσαι σίγουρος ότι δεν χρειάζεται bios update για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=G31M-GS%20R2.0) cpu:http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200005108 46.43 € ram:http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200000532 39.51 €(λόγω ότι η μητρική έχει δύο θέσεις για μνήμη καλύτερα να πάρεις 1χ2gb παρά 2χ1gb ,ούτως ώστε άν χρειαστεί κάποια στιγμή η κοπέλα να αυξήσει την μνήμη να μην πετάξει την μία ή και τις δύο, από τις παλιές. hdd:http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200003780 40.71 € (Δίσκος 500gb γιατί δεν αξίζει για 4 ευρώ διαφορά να πάρει δίσκο μισής χωρητικότητας http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200000674) dvd rw:http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200011513 17.20 € (αυτό που σου πρότεινε ο φίλος N3M3SiS δεν αντιγράφει απλώς διαβάζει) Σύνολο: 208.75 €
GeorgeAtom Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 δεν με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις δουλειές γραφείου και νετ θα χρησιμοποιεί ,αρα μας κανει και το πιο φθηνο κουτί υποθέτω υ.γ αν υπαρχει δυνατότητα να πεσει και αλλο η τιμη κατω απ τα 200... θα ήταν ακόμα καλύτερα Καλησπέρα poihths Συμφωνώ απόλυτα με τις ιδέες που σου έδωσαν ο lionheart75 ο N3M3SiS και οι υπόλοιποι, σίγουρα μπορείς να πάρεις με 200κάτι€ ένα κουτί όπως το ζητάς, χωρίς ιδιαίτερες επιδόσεις, και βέβαια χωρίς κανένα λογισμικό... Επειδή όμως ψάχνεις για κάτι πολύ ποιο απλό, φτηνό και βλέπω ότι δεν θέλεις να σε πρήζει η φίλη σου για τα windows genuine notifications, πιστεύω οτι είναι καλύτερα να ψάξεις για κάποιο μεταχειρισμένο μηχάνημα. Στο http://www.atom.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&manufacturer_id=4&lang=el έχει DELL Optiplex GX270 D για αυτό ακριβώς που θέλεις (δουλειές γραφείου και νετ) με 110€ ενώ με 35€ επιπλέον θα έχεις και original Windows XP pro... δηλαδή με 145€ έχεις πετύχει όλους τους στόχους που έχεις θέσει αρχικά... και παράδοση εντός Αθήνας... σίγουρα δεν έχει δύο πυρήνες, ούτε 500GB HDD, αλλά νομίζω οτι η φίλη σου δεν θέλει κάτι τέτοιο... με αυτό το κουτί καλύπτεις την ανάγκη που σου ζήτησαν στην ποιο χαμηλή τιμή ενώ αγοράζοντας από κατάστημα έχεις και εγγύηση...
zanzavar Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Το να πουλάς μεταχειρισμένο εξοπλισμό σε κάποιον που θέλει να αγοράσει μεταχειρισμένα είναι ΟΚ, αλλά να πλασάρεις μεταχειρισμένα 10-ετίας σε κάποιον που δε θέλει να ξοδευτεί για τους δικούς του λόγους, γιατί εσύ έχεις μαγαζί που πουλάει το θεωρώ... άσχημο (για να μη γράψω άλλη λήξη). Όσο για το Dell που προτείνεις είναι για να μη σκέφτεται καν. Μόνο αυτά να κοιτάξει: Processor: Intel Pentium 4 2.8 GHz Chipset: Intel 82915G Memory: 512 MB DDR Hard drive: 40 GB IDE Optical Drive: DVD-ROM Graphics card: Intel 82865G onboard VGA Interface: 1 x D-Sub (15 Pin) AGP slot: free Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Τέτοια pc κυκλοφορούν στις αγγελίες με τιμές περίπου 50-60€. και αν φτάσει στα 100€ θα πάρει κάτι που όντως θα κάνει άνετα τη δουλειά της. Με 512ΜΒ μνήμη και 40GB σκληρό της τα χαρίζω εγώ αν θέλει που λέει ο λόγος. Και αυτό με την εγγύηση δε το κατάλαβα, θές να μου το αναλύσεις λίγο? Δλδ από το e-shop (ή το κάθε e-shop) δε θα έχει εγγύηση? 2 χρόνια είναι δεδομένο γιατί αγοράζει καινούργιο εξοπλισμό. Μη λέμε ότι θέλουμε.... Και για να κλείσω, μη προσπαθούμε να βγάλουμε απο τη μύγα ξύγκι... Ίσως η μύγα δεν έχει κάτι να δώσει πλέον, οπότε ....
GeorgeAtom Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Το να πουλάς μεταχειρισμένο εξοπλισμό σε κάποιον που θέλει να αγοράσει μεταχειρισμένα είναι ΟΚ, αλλά να πλασάρεις μεταχειρισμένα 10-ετίας σε κάποιον που δε θέλει να ξοδευτεί για τους δικούς του λόγους, γιατί εσύ έχεις μαγαζί που πουλάει το θεωρώ... άσχημο (για να μη γράψω άλλη λήξη). Όσο για το Dell που προτείνεις είναι για να μη σκέφτεται καν. Μόνο αυτά να κοιτάξει: Processor: Intel Pentium 4 2.8 GHz Chipset: Intel 82915G Memory: 512 MB DDR Hard drive: 40 GB IDE Optical Drive: DVD-ROM Graphics card: Intel 82865G onboard VGA Interface: 1 x D-Sub (15 Pin) AGP slot: free Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Τέτοια pc κυκλοφορούν στις αγγελίες με τιμές περίπου 50-60€. και αν φτάσει στα 100€ θα πάρει κάτι που όντως θα κάνει άνετα τη δουλειά της. Με 512ΜΒ μνήμη και 40GB σκληρό της τα χαρίζω εγώ αν θέλει που λέει ο λόγος. Και αυτό με την εγγύηση δε το κατάλαβα, θές να μου το αναλύσεις λίγο? Δλδ από το e-shop (ή το κάθε e-shop) δε θα έχει εγγύηση? 2 χρόνια είναι δεδομένο γιατί αγοράζει καινούργιο εξοπλισμό. Μη λέμε ότι θέλουμε.... Και για να κλείσω, μη προσπαθούμε να βγάλουμε απο τη μύγα ξύγκι... Ίσως η μύγα δεν έχει κάτι να δώσει πλέον, οπότε .... Καλησπέρα zanzavar δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς "άσχημο (για να μη γράψω άλλη λέξη)" το να προτείνω μια λύση που είναι και εντός προϋπολογισμού και καλύπτει όλες τις ανάγκες που έχει θέσει ο poihths... αυτό που έκανα είναι να δώσω στον poihths μια ακόμη επιλογή που σίγουρα δεν την είχε σκεφτεί και κανένας δεν του την είχε προτείνει. Ούτε προσπάθησα να κρύψω κάτι σχετικά με τα πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα της πρότασης μου, ούτε προσπάθησα να του πλασάρω κάτι που πίστευα ότι δεν του χρειάζεται... ελεύθερος είναι να επιλέξει οτι θέλει αρκεί να ξέρει τι επιλογές υπάρχουν... εγώ θεωρώ "άσχημο" να επιλέγω κάτι που δεν μου χρειάζεται γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμη επιλογή που να είναι στα μέτρα μου... δεν αντιλέγω καθόλου οτι "Τέτοια pc κυκλοφορούν στις αγγελίες με τιμές περίπου 50-60€", γι αυτό επισήμανα οτι αγοράζοντας μεταχειρισμένο εξοπλισμό από κατάστημα έχει το πλεονέκτημα της εγγύησης που δεν του το δίνει η αγορά από ιδιώτη... ακόμη αγοράζοντας από κατάστημα έχει την επιλογή να πάρει και το original λογισμικό κάτι που δεν είναι εφικτό με την αγορά καινούριου (με 200€ όριο) τώρα αν έχεις ένα PC με 512ΜΒ μνήμη και 40GB σκληρό χάρισε το στον άνθρωπο να κάνει την δουλειά του, αφού τελικά αυτό του χρειάζεται! Και για να κλείσω, μην προσπαθούμε κάθε φορά να μειώσουμε μια διαφορετική πρόταση επειδή δεν συμφωνούμε...
zanzavar Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Αν επιμένεις ότι με το pc που προτείνεις μπορεί να δουλεύει office και internet ταυτόχρονα δεν έχω να πω κάτι άλλο... Αρκεί κάποιος να δει τα χαρακτηριστικά του και θα καταλάβει ότι και το youtube ακόμα είναι οριακό! Δεν υπάρχει κανένα ίχνος επίθεσης, αν αυτό μπορεί να κατάλαβες, ζητώ να το σκεφτείς ξανα. Αλλά αν κοστολογείς το pc που πουλάς 50-60€ (αφού συμφωνείς ότι αυτή η τιμή υπάρχει στα μεταχειρισμένα στις αγγελίες) και την εγγύηση που αναφέρεις άλλα 50-60€ σκέψου πάλι τις τιμές σου, γνώμη μου πάντα! Το ότι κοστόλογείς την εγγύηση για 6 μήνες όσο και το προϊόν που πουλάς, εμένα με κάνει να σκεφτώ ότι είσαι σχεδόν σίγουρος ότι θα πάθει κάτι στο χρονικό διάστημα αυτό. Μπορεί και να μην πάθει τίποτα. Όσο για το αν μπορεί να πάρει pc καινούργιο με τα χρήματα που διαθέτει, απάντησαν τα παιδιά στα post τους με τις συνθέσεις τους! Δεν αξίζει κάποιος να δώσει 145€ που λες εσύ για υπολογιστή 10-ετίας ενώ μπορεί να πάρει σχετικά σύγχρονο (2-3ετίας) με άλλα 50€. Όσο για τη μύγα που ανέφερα ήταν για αυτό το λόγο ακριβώς! αυτό που έκανα είναι να δώσω στον poihths μια ακόμη επιλογή που σίγουρα δεν την είχε σκεφτεί και κανένας δεν του την είχε προτείνει. Ούτε προσπάθησα να κρύψω κάτι σχετικά με τα πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα της πρότασης μου, ούτε προσπάθησα να του πλασάρω κάτι που πίστευα ότι δεν του χρειάζεται... ελεύθερος είναι να επιλέξει οτι θέλει αρκεί να ξέρει τι επιλογές υπάρχουν... Στην γλώσσα του εμπορίου η απόκριψη ή η μη αναφορά κάποιον χαρακτηριστικών ενός προϊόντος είναι γνωστή διαδικασία. Και, χωρίς να απευθύνομαι σε εσένα σαν επαγγελματία, θεωρώ "άσχημη", όπως έγραψα, αυτή τη συμπεριφορά εφόσον λαμβάνει χώρα σε τόπο (φυσικό ή μή. βλπ forum) εκτός του καταστήματος. Και δεν έχω πρόβλημα με μια πρόταση ακόμα για όποιον θέλει βοήθεια, ούτε ακόμα και με τη διαφήμηση, αν είναι σωστή, και κάθε διαφήμηση μπορεί να δεχτεί αντίλογο. αντιγραφή από το site http://www.atom.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=62&Itemid=105&lang=el Εγγύηση Όλα τα προϊόντα καλύπτονται από εγγύηση καλής λειτουργίας 6 μηνών. Η εγγύηση ΔΕΝ καλύπτει τροφοδοτικά (βλάβες που προκαλούνται από την ΔΕΗ) μπαταρίες, λογισμικό. Η εγγύηση δεν καλύπτει φθορές από αμέλεια, κακή χρήση η κακή συντήρηση του προϊόντος. Το ελαττωματικό προϊόν θα πρέπει να επιστραφεί στην έδρα μας για έλεγχο και εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις της εγγύησης θα αντικατασταθεί με αντίστοιχο. Σε αυτή την περίπτωση ο πελάτης επιβαρύνεται με το κόστος αποστολής των προϊόντων προς την εταιρία μας και εμείς με το κόστος αποστολής του νέου προϊόντος. Δεν αποστέλλονται νέες συσκευασίες. Τα προϊόντα κατά την επιστροφή πρέπει να συνοδεύονται από την απόδειξη λιανικής ή το τιμολόγιο και το δελτίο αποστολής. 6 μήνες εγγύηση χωρίς να καλύπτει τροφοδοτικό, η πλέον συνήθης βλάβη σε υπολογιστές αυτής της ηλικίας, και το κόστος αποστολής για service είναι του πελάτη? Τι να πω? Και για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση έκανα αυτό ακριβώς που λες και εσύ: έδειξα ό,τι θεωρώ εγώ πλεονεντήματα-μειονεκτήματα της πρότασής σου! Και ακριβώς επειδή είναι ελεύθερος και ικανός να αποφασίσει τι τον συμφέρει πιστεύω ότι δε θα σταθώ εμπόδιο με το post μου στο να επικοινωνίσει μαζί σου αν θέλει να αγοράσει απο εσένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.