kost56 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Παιδιά καλησπέρα σας και απο μένα.!!!Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:Πέρυσι το Φεβρουάριο γράφτηκα ύστερα απο κατατακρήριες με βαθμό πτυχίου, ως πτυχιούχος ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρησεων ΤΕΙ Αθηνών, στο ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης σε μια άλλη επαρχιακή πόλη της Ελλάδας. Ο λόγος που το έκανα ήταν γιατί είμαι κοντά στο τει και έτσι θα μπορούσα να σπουδάσω μεαρκετινγκ (που μου άρεσε εξ αρχής) αλλά και να διεκδικήσω κ μεγαλύτερο βαθμό στο πτυχίο απ οτι εχω στο πρώτο. Το θέμα είναι πως τα μισα κ πλεον μαθήματα απο το τει αθήνας είναι κοινά με τα μαθήματα του τει εμπορίας κ διαφήμιησς που είμαι.Δυστυχ'ως δεν μου αναγνωρίστηκε κανένα μάθημα απο το πρωτο μου τει κ ετσι ειμαι υποχρεωμένος να ξαναδώσω ΟΛΑ τα μαθήματα απο την αρχή!!!Δεν ξέρω τι να κάνω....Υπάρχει κάποιος που του αναγνωρίστηκαν κοινά μαθήματα απο τη μια σχολή στην άλλη????Δεν ξέρω αν εχω την ορεξη αλλα κ τη δύναμη να ξαναδίνω τα ιδια κ τα ιδια απο την αρχή.Μέχρι κ ενας καθηγητ'ης μου ειπε ''μα καλά θα ξαναδώσεις τα ιδια μαθήματα απο την αρχή???'''. Σκέφτομαι να το παρατήσω αν δεν μου αναγνωρίσουν κανένα μάθημα.Οποιος εχει ανάλογη εμπειρία ας με βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ!!!
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Απο οτι ξερω με επιφυλαξη κατατακτηριες σημαινει να εχεις παρει ενα πτυχιο και να δωσεις για αλλη σχολη καποια μαθηματα .
Praetorianos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ θα σου έλεγα να μην φας τσάμπα χρόνια για σπουδές που δεν αξίζουν. ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρησεων - ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης δεν έχουν και μεγάλη διαφορά στο όνομα και φαντάζομαι ούτε στα μαθήματα, μάλιστα το παραδέχτηκες κι ο ίδιος. Καλύτερα να δουλέψεις το ίδιο χρονικό διάστημα παρά να διαβάσεις ακόμα μία φορά περί chain value και κύκλους ζωής. Μην ξεχνάς ότι το μάρκετινγκ είναι σπουδές που βγαίνεις και δεν ξέρεις τίποτα ουσιαστικό, οπότε γιατί να φας επιπλέον χρόνια/λεφτά? Εκτός αν θέλεις να πας οπωσδήποτε μεταπτυχιακό.
kost56 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας!Οι κατατακτήριες πλέον γίνονται και με βαθμό πτυχίου.Οχι μόνο με γραπτές εξετάσεις!Δεν νομίζω να αξίζει να σπαταλίσω άλλα 4 χρόνια για να ξαναδίνω τα ίδια ακριβώς μαθήματα με το πρω΄το μου πτυχίο.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 να ρωτησω κατι κ εγω ο ασχετος,δλδ τωρα που εχω αναγνωριση απο ΔΟΑΤΑΠ μπορω να δωσω κ εγω κατατακτηριες(καλα οχι οτι θα το κανω αλλα λεμε τωρα)?Σε ποιες σχολες εχω δικαιωμα να δωσω?Υπαρχει καποιο λινκ που να τα αναφερει αυτα? Κ δλδ δινεις εξετασεις οπως ειναι οι εθνικες εξετασεις στην Ελλαδα η κατι αλλο?Δεν καταλαβαινω...
Praetorianos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 να ρωτησω κατι κ εγω ο ασχετος,δλδ τωρα που εχω αναγνωριση απο ΔΟΑΤΑΠ μπορω να δωσω κ εγω κατατακτηριες(καλα οχι οτι θα το κανω αλλα λεμε τωρα)?Σε ποιες σχολες εχω δικαιωμα να δωσω?Υπαρχει καποιο λινκ που να τα αναφερει αυτα?Κ δλδ δινεις εξετασεις οπως ειναι οι εθνικες εξετασεις στην Ελλαδα η κατι αλλο?Δεν καταλαβαινω... Ναι νομίζω εφόσον σε αναγνώρισε ο ΔΟΑΤΑΠ μπορείς. Εξαρτάται από το τι θέλει κάθε σχολή, άλλες πάνε ανάλογα με το βαθμό, σε άλλες δίνεις εξετάσεις, άλλες δεν δέχονται γιατί έχουν καταργήσει τις καταταρκτήριες. Κάθε πανεπιστήμιο έχει τα δικά του μαθήματα και απαιτήσεις, θα πρέπει να μπαίνεις σε κάθε πανεπιστήμιο ξεχωριστά για να μάθεις τι ζητάει.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι νομίζω εφόσον σε αναγνώρισε ο ΔΟΑΤΑΠ μπορείς. Εξαρτάται από το τι θέλει κάθε σχολή, άλλες πάνε ανάλογα με το βαθμό, σε άλλες δίνεις εξετάσεις, άλλες δεν δέχονται γιατί έχουν καταργήσει τις καταταρκτήριες. Κάθε πανεπιστήμιο έχει τα δικά του μαθήματα και απαιτήσεις, θα πρέπει να μπαίνεις σε κάθε πανεπιστήμιο ξεχωριστά για να μάθεις τι ζητάει. Ναι, σιγα μην δινω εξετασεις κ μαλιστα στα Ελληνικα.Κατσε να μαθω πρωτα Ελληνικα κ βλεπουμε Παντως εαν παιζει να παει με τον βαθμο,τοτε με συμφερει διοτι το ΔΟΑΤΑΠ μου αναγνωρισε πολυ υψηλο βαθμο ''πτυχιου''(εφοσον τους τα εκανα πλακακια εκει μεσα,αλλα αλλη ιστορια αυτο) Ρωταω ομως κατι διαφορετικο,δλδ μου φαινεται παραλογο καποιος Ψυχολογος πχ να δινει κατακτηριες για Αρχιτεκτονικη.Δεν υπαρχει λογικα καποιος περιορισμος ως προς το ποιοι αποφοιτοι μπορουν να δωσουν σε συγκεκριμενες σχολες?
parsifal Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Όχι, δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τη συνάφεια.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Όχι, δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τη συνάφεια. wtf? Ωραια,αυτην την βδομαδα λεω να γινω Αρχιτεκτονας,την επομενη Μαθηματικος.Θα το σκεφτω...Τι κουλες λογικες ειναι αυτες?
parsifal Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μην το σκέφτεσαι έτσι. Είναι απλά ένας εναλλακτικός τρόπος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με περιορισμένο αριθμό θέσεων σε σχέση με τον "mainstream" τρόπο που είναι οι Πανελλαδικές. Π.χ. η επιβράβευση νέων αθλητών που κάνουν επιτυχίες Ευρωπαϊκού και άνω επιπέδου με το να περνούν αυτόματα σε Πανεπιστημιακό τμήμα της επιλογής τους είναι περισσότερο ή λιγότερο λογικό... ;
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μην το σκέφτεσαι έτσι. Είναι απλά ένας εναλλακτικός τρόπος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με περιορισμένο αριθμό θέσεων σε σχέση με τον "mainstream" τρόπο που είναι οι Πανελλαδικές. Π.χ. η επιβράβευση νέων αθλητών που κάνουν επιτυχίες Ευρωπαϊκού και άνω επιπέδου με το να περνούν αυτόματα σε Πανεπιστημιακό τμήμα της επιλογής τους είναι περισσότερο ή λιγότερο λογικό... ; Φανταζομαι το σκεπτικο για τους αθλητες ειναι λιγο πιο ορθοδοξο.Σκιζονται για να δοξασουν την Ελλαδα κ να απογειωσουν την καριερα τους αρα σχεδον αδυνατον με τον πρωταθλητισμο να συνδιαστουν σπουδες η να αφοσιωθουν στο διαβασμα κτλ. Το βρισκω λογικο να μην τους αφαιρουν το δικαιωμα τους για μαθηση κ ετσι εαν κ οποτε αποφασισουν να ασχοληθουν με τις σπουδες τους να ειναι τουλαχιστον κατοχυρωμενοι
parsifal Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Εφαρμόζοντας όμως την ίδια επίκληση στη λογική που έκανες πιο πάνω, θα μπορούσε κάποιος να σου απαντήσει: «Σήμερα σφυροβόλος, την άλλη βδομάδα δικηγόρος» κλπ κλπ. Τουλάχιστον με τις κατατακτήριες, υπάρχει ένα στοιχειώδες τεκμήριο καταλληλότητας του υποψηφίου για το τμήμα στο οποίο πετυχαίνει: Έχει εξετασθεί επιτυχώς σε αντιπροσωπευτικά μαθήματα του Α' και Β' εξαμήνου του τμήματος (τη βαθμολογία των οποίων φυσικά και κατοχυρώνει).
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Εφαρμόζοντας όμως την ίδια επίκληση στη λογική που έκανες πιο πάνω, θα μπορούσε κάποιος να σου απαντήσει: «Σήμερα σφυροβόλος, την άλλη βδομάδα δικηγόρος» κλπ κλπ. Τουλάχιστον με τις κατατακτήριες, υπάρχει ένα στοιχειώδες τεκμήριο καταλληλότητας του υποψηφίου για το τμήμα στο οποίο πετυχαίνει: Έχει εξετασθεί επιτυχώς σε αντιπροσωπευτικά μαθήματα του Α' και Β' εξαμήνου του τμήματος (τη βαθμολογία των οποίων φυσικά και κατοχυρώνει). χμμμ..λιγο προβληματικη ομως η εφαρμογη της επικλησης μου στο παραδειγμα των αθλητων που ασχολουνται με τον πρωταθλητισμο δεν νομιζεις?Δλδ συμβαινει πολυ ευκολα η πολυ συχνα καποιος πρωταθλητης να το γυρισει εν μια νυχτι σε δικηγορος κ ειδικα στο απογειο της καριερας του? Τωρα για το τεκμηριο καταλληλοτητας που λες..ειναι σιγουρο αυτο?Σκεψου οτι δινεται η δυνατοτητα ακομα κ σε μενα μεσω της αναγνωρισης του Δοαταπ κ χωρις ποτε να εχω παει σε Ελληνικο σχολειο (δλδ εχω ενα ΙΒ απο αποψη δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης που δεν εχει γινει καν σε Ελληνικο σχολειο) κ με τον βαθμο του πτυχιου μου να μπω αυριο στην Αρχιτεκτονικη,Ιατρικη,Νομικη....στεκει τωρα αυτο?
black_widow Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 χμμμ..λιγο προβληματικη ομως η εφαρμογη της επικλησης μου στο παραδειγμα των αθλητων που ασχολουνται με τον πρωταθλητισμο δεν νομιζεις?Δλδ συμβαινει πολυ ευκολα η πολυ συχνα καποιος πρωταθλητης να το γυρισει εν μια νυχτι σε δικηγορος κ ειδικα στο απογειο της καριερας του? Τωρα για το τεκμηριο καταλληλοτητας που λες..ειναι σιγουρο αυτο?Σκεψου οτι δινεται η δυνατοτητα ακομα κ σε μενα μεσω της αναγνωρισης του Δοαταπ κ χωρις ποτε να εχω παει σε Ελληνικο σχολειο (δλδ εχω ενα ΙΒ απο αποψη δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης που δεν εχει γινει καν σε Ελληνικο σχολειο) κ με τον βαθμο του πτυχιου μου να μπω αυριο στην Αρχιτεκτονικη,Ιατρικη,Νομικη....στεκει τωρα αυτο? Μα δε μπαίνεις σε όλες τις σχολές με βαθμό πτυχίου, στις περισσότερες κατακτήριες εξετάσεις δίνεις για μπεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.