The_Judas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 και επειδή οι έτοιμες λύσεις που είναι γρήγορες είναι πανάκριβες το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να στήσεις dedicated PCάκι με μεταχειρισμένα parts που θα έχει αυτό το ρόλο... Και εγώ αυτό θα πρότεινα. Ακόμη και με παλιό hardware (PIII) μπορεί να γίνει η δουλειά και πολύ πιο φθηνά μαζί με λογισμικό σαν το freenas. Αναλόγως με τις ανάγκες του έπειτα μπορεί και να το τροποποιήσει. Περισσότερους δίσκους, raid, ethernet, wifi και ότι άλλο θέλει.
therock Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Και εγώ αυτό θα πρότεινα. Ακόμη και με παλιό hardware (PIII) μπορεί να γίνει η δουλειά και πολύ πιο φθηνά μαζί με λογισμικό σαν το freenas. Αναλόγως με τις ανάγκες του έπειτα μπορεί και να το τροποποιήσει. Περισσότερους δίσκους, raid, ethernet, wifi και ότι άλλο θέλει. Οχι ρε σεις δεν τιθεται τετοιο θεμα. Αν ειναι για το παραμικρο που θελω να κανω να στηνω PC, παει το κλεισαμε το μαγαζι. Ηδη εκκρεμουν 2 περιπτωσεις που θελω να στησω PC, ενα ως server, και ενα media player. Αν ειναι να φτιαξω και αλλο μονο για να εχω διαθεσιμους δισκους τοτε παει το παρακανα. Απλα πραγματα, θελω 2 δισκους ωστε να αποθηκευω ταινιες και σειρες για να τις βλεπω με το media player. Και το καλυτερο θα ηταν να εχω ασυρματη προσβαση στους δισκους χωρις περαιτερω πολυτελειες και πολυπλοκες διαδιακσιες.
kfyros Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Και γιατί δεν φτιάχνεις ένα για όλα? Τόσο workload έχουν τα άλλα PC's ώστε να κάθεσαι να στήνεις ξεχωριστά μηχανάκια?
The_Judas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Και γιατί δεν φτιάχνεις ένα για όλα?Τόσο workload έχουν τα άλλα PC's ώστε να κάθεσαι να στήνεις ξεχωριστά μηχανάκια? Σωστό και αυτό. Αν δεν έχει στο σπίτι του δίκτυο με 100 χρήστες, μπορεί να τα συνδυάσει όλα σε ένα σερβερ. Αντί για nas.. μπορεί να δώσει ρόλο file-server σε ένα από τα άλλα pc.
madsc Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Αν δεν σου φτάνει ο χώρος ενός nas με 1 hdd, και οι τυπικές ταχύτητες της κατοστάρας/ χιλιάρας port του μετά ξεφεύγεις σε κοστολόγιο για οικιακή χρήση. Για τις επόμενες λύσεις με χώρο 2-4 hdds και αξιοπρεπείς ταχύτητες, π.χ. Thecus, πας από 500E και πάνω κομπλέ ή + δίσκους. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτά τα χρήμματα κ με λίγο διάβασμα στήνεις ένα αξιοπρεπές pcάκι με nas, ή φορτώνεις με hdds το κατεβαστήρι σου και τα τραβάς από εκεί αν μένει συνέχεια ανοικτό. Περί wi-fi και καλώδιο, το ιδανικό θα ήταν να τραβήξεις καλώδιο αν αυτό είναι εφικτό. /sc
therock Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 1 για ολα δεν μπορω να φτιαξω γιατι μιλαω για διαφορετικα σπιτια! Ο ενας που θα ειναι σερβερ και θα κατεβαζει θα ειναι για το κυριως σπιτι. Το Νας το θελω για το εξοχικο μου. Εκει εχω ηδη υπολογιστη ο οποιος ειναι και τζαμαουα, αλλα καιει πολυ και κανει θορυβο και δεν τον αφηνω πολυ ωρα ανοικτο, οποτε δεν μιλαμε για αρκετο availability. Στο εξοχικο απλως θελω το ΝΑΣ για να φορτωνω με δεδομενα που ηδη εχω...
orck Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Παραγγειλα αυτο παρακατω, τελικη τιμη με μεταφορικα 110€. Ελπιζω να βγει καλο. http://www.open247.gr/eshop/products/D%252dLINK-ShareCenter-Pulse-DNS%252d320-%252d-NAS-server-%252d-hard-drive-not-included.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.