madsc Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Και να θέλει ταχύτητες, εφόσον θα το κουμπώσει πάνω σε modem/router ( κατοστάρα port γαρ ) δεν έχει νόημα. Ούτως η άλλως για media sharing θα το χρησιμοποιεί, οπότε δεν χρειάζεται να δώσει τρελά λεφτά. Καταρχήν ναι, μια εξωτερική hdd θήκη με lan port θεωρείται nas ( network attached storage ) και ετυμολογικά και κυριολεκτικά. Υπάρχουν nas και nas, ανάλογα τους δίσκους, γκάζια, δυνατότητες, αξιοπιστία και ασφάλεια που ζητάει κάποιος. Για αυτό που ζητάς σε καλύπτει και η fantec lan hdd θήκη που φέρνει το Πλαίσιο, εφόσον σου φτάνει ο χώρος ενός δίσκου πάντα. Της βάζεις όποιον 7200rpm sata hdd σε καλύπτει μέσα, την κουμπώνεις στο δίκτυο και την ξεχνάς. /sc
therock Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μολις την τσεκαρα. 140 ευρω, δηλαδη λιγο φθηνοτερο απο την αλλη αλλα για ενα δισκο. Πιστευω πως θα χρειαστω 2. Να εχω εναν αποκλειστικα για ταινιες, και εναν για σειρες, να μαι πιο ανετος. Απο επωνυμες λυσεις τι προτεινετε δηλαδη? QNAP/Synolosgy και τα συναφη? Ακριβα μηχανακια. Ασε που το ρουτερ δεν ειναι καν Wireless n, οποτε μιλαμε για 54Mbps. Ελπιζω να μην μου δημιουργει και θεμα σε high-bitarate HD files.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 θα έχεις πρόβλημα με το WiFi G, εδώ σε high bitrates 1080p ζορίζεται και το WiFi N...
therock Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 θα έχεις πρόβλημα με το WiFi G, εδώ σε high bitrates 1080p ζορίζεται και το WiFi N... Τοτε πως να το κανω λες? Με Gigabit powerline? Γιατι ειναι και προβληματικο το wireless καθως μεσολαβει πατωμα και δεν εχει και ισχυρο σημα οποτε ζοριζουν ακομα περισσοτερο τα πραματα. Το θεμα ειναι πως θελω να το χω στον κατω ορωφο που ειναι και οι υπολογιστες ωστε να εχει παρε δωσε και με αυτους. Αν τον εχω με καλωδιο, θα πρεπει να τον πηγαινοφερνω συνεχεια για να τον τροφοδοτω (με αρχεια) και μετα να τον ανεβαζω πανω στο σαλονι για να τον συνδεω με το Player.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 το gigabit powerline κοστίζει ο κούκος αηδόνι και πιάνει 200mbps πάνω κάτω σε εργαστηριακές συνθήκες
therock Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 το gigabit powerline κοστίζει ο κούκος αηδόνι και πιάνει 200mbps πάνω κάτω σε εργαστηριακές συνθήκες Επιβεβαιωμενο αυτο? δηλαδη αν παρω wireless N router θα ειμαι καλυτερα? Σκεφτεσαι καποια αλλη λυση?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 δεν θα είσαι καλύτερα (το wifi N δεν πιάνει ούτε 100mbps throughput), θα είσαι φτηνότερα
therock Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Οποτε δεν με βλεπω για απομακρη λυση. Να παρω αυτο να το κουμπωνω στην usb ν τελιωνουμε? Αλωστε τι δωσω 180 +2x140 (460) για τους εσωτερικους, τι δωσω 499 για μια μαζεμενη λυση, το ιδιο δεν ειναι? Τουλαχιστουν ειναι ποιοτητας οι δισκοι που φοραει το WD?
fmnstr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 εγω ειμαι κατοχος του lacie internet space εδω και 1,5 xrono περιπου. Το ήθελα ακριβως για τους ιδιους λογους με σενα, δηλ. να μην αφηνω συνεχεια ενα pc ανοιχτο κυριως για media sharing. Κατεληξα στο συγκεκριμενο επειδη το βρηκα σε προσφορα αφου ολες οι αλλες λυσεις (επωνυμα nas) μου φανηκαν υπερβολικα ακριβες. Στην αρχη μου φανηκε λιγο ιδιοτροπο, στην τελικη ομως μου εχει λυσει τα χερια, αφου χρησιμοποιω διαφορετικα pc, laptop στο σπιτι και εχω ολα μου τα αρχεια συγκεντρωμενα. Προσφατα μετα απο ψαξιμο βρηκα τροπο να του αναβαθμισω τον εσωτερικο του δισκο (θελει λιγες γνωσεις partitioning και mount-unmount στο pc για χρηση καποιου byte2byte disk clone tool) οποτε ελυσα και το θεμα χωρου. Απο ταχυτητα ειναι λιγο αργος (εσωτερικα τρεχει καποια μορφη Linux και αποθηκευει ετσι τα αρχεια) αλλα για media streaming δεν εχω συναντησει προβλημα. Ειναι και dlna server οποτε ανετα βλεπω οτι θελω μεσω της samsung tv μου. Για 1080p θα χεις προβλημα παντως μεσω wireless σιγουρα. Και γω κοιταω πια για τροπο να περασω καλωδιο ethernet στο σαλονι. Αυτα τα εγραψα για να τονισω οτι και με μια φθηνη λυση θα κανεις ανετα τη δουλεια που θες + οτι πια εγω προσωπικα δεν θα μπορουσα να γυρισω σε λυσεις τυπου usb. σου λυνει τα χερια. επισης ενα dedicated file sharing pc φυσικα ειναι κ καλυτερο αν εχεις παλιο hardware. Να προσθεσω οτι με το internet space μπορεις να προσπελασεις τα αρχεια σου και απο το net εκτος σπιτιου μεσα απο ενα dedicated portal της lacie. Βολικο καμια φορα που θες κανα σημαντικο εγγραφο.
macabre_sunsets Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Πάρε ένα modem/router που να είναι WiFi-N και να δέχεται USB σκληρούς δίσκους (80€-90€ έχει το DGN2200) καθώς επίσης και μια (φτηνή 30€-40€) USB θήκη. Έτσι και δεν θα χρειάζεται να έχεις υπολογιστή συνέχεια ανοιχτό και θα πάρεις ένα WiFi-N Modem/Router να κάνεις "καλύτερα" την δουλειά σου. Με ένα σμπάρο δυο πουλάκια. Βέβαια στην πράξη δεν γνωρίζω τι ταχύτητες θα πιάνεις αλλά ας υπάρχει και αυτή η άποψη.
kfyros Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Ένα WD MyBook που έχω με 1 δίσκο για μπακαπιέρα σέρνεται σε μεταφορές μεγάλων αρχείων (είναι κατοστάρα η ethernet που έχει).. Γενικά τα NAS είναι αρκετά αργά. Αλλά για τη δουλειά που τα θες είναι μια χαρά.. Αυτό που έχω κάνει εγώ στο σπίτι, είναι να βγάλω ethernet από τις περισσότερες πρίζες τηλεφώνου. Ο ηλεκτρολόγος είχε τραβήξει UTP Cat5 στις πρίζες, κι έτσι τις κατάργησα από τηλεφωνικές (άφησα 2 μόνο), και τις έκανα ethernet . Έτσι έφτιαξα ένα LANάκι και όλα μια χαρά. (Όλες οι τηλ. πρίζες σκάνε σε ένα σημείο στο σπίτι όπως σε όλα τα σπίτια, και εκεί έβαλα το router ). Αν έχεις κι εσύ UTP καλώδια στις τηλεφωνικές πρίζες, μπορείς να τα μετατρέψεις και να κάνεις το ίδιο χωρίς να βάζεις καναλάκια και καλώδια στους τοίχους. Απλά αλλάζεις τις πρίζες σε ethernet (για να είναι και κυριλέ) , και τις συνδέεις με το router στο κεντρικό σημείο που καταλήγουν (εκεί θα είναι λίγο γυφτιά αν φαίνονται). Ή να τραβήξεις UTP μέσα από τις τηλεφωνικές πρίζες που θα καταργήσεις (μάλλον θα χρειαστείς ηλεκτρολόγο για αυτό)..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Πάρε ένα modem/router που να είναι WiFi-N και να δέχεται USB σκληρούς δίσκους (80€-90€ έχει το DGN2200) καθώς επίσης και μια (φτηνή 30€-40€) USB θήκη. Έτσι και δεν θα χρειάζεται να έχεις υπολογιστή συνέχεια ανοιχτό και θα πάρεις ένα WiFi-N Modem/Router να κάνεις "καλύτερα" την δουλειά σου. Με ένα σμπάρο δυο πουλάκια. Βέβαια στην πράξη δεν γνωρίζω τι ταχύτητες θα πιάνεις αλλά ας υπάρχει και αυτή η άποψη. 1MB/sec η usb port των modem/routers... Γενικά τα NAS είναι αρκετά αργά. όχι τα πανάκριβα
antonl Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 1MB/sec η usb port των modem/routers...[...] Τόσο τραγικά; :/
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 δυστυχώς ναι...
Palp Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μία σημείωση σχετικά με την ταχύτητα του NAS ή των εξωτερικών σκληρών δίσκων. Σε 100αρι δίκτυο (αν έχεις modem/router με 100mbit 4-port ethernet όπως τα περισσότερα) η μέγιστη ταχύτητα θα είναι γύρω στα 11-12 mb/s. Αν βάλεις gigabit θα περιορίζεσαι πάλι από την ταχύτητα των δίσκων που έχεις (5400/7200 rpm, raid1/0 κτλ) και ποτέ δεν θα πιάσει τα θεωρητικά 120 mb/sec. Για USB σύνδεση πάνω στο router αν έχει θύρα USB, κοίταξε αν υποστηρίζει το router NTFS και ποια είναι η μέγιστη χωρητικότητα που βλέπει (πχ το draytek 2710 που έχω βλέπει FAT έως 4 GB μόνο, USB sticks ουσιαστικά). Έχω αγοράσει το Synology 210j εδώ και μερικές εβδομάδες με 2 χ 2 TB samsung σε RAID1. Έχει πάρα πολλές λειτουργίες, το βλέπουν απροβλημάτιστα υπολογιστές και το WD live TV και το interface του είναι πολύ εύκολο στην παραμετροποίηση και χρήση. Απλό και αθόρυβο κατά τη λειτουργία, το έχω βάλει πίσω από την οθόνη του υπολογιστή και πιάνει πολύ λίγο χώρο που είναι σημαντικό (σε σχέση με παλιό pc πχ και να έχεις ένα άλλο tower κάπου στο γραφείο/σαλόνι). Δεν θα πρότεινα σε καμία περίπτωση εξωτερικό σκληρό για τέτοια χρήση καθώς δεν δίνει την παραμικρή ασφάλεια σε βλάβη (raid1/5, επικοινωνία με UPS κτλ) αλλά και παραμετροποίηση για διάφορους υπολγιστές/χρήστες. Επίσης, δεν θα πρότεινα και τα NAS της WD καθώς έχω διαβάσει αρκετά άσχημα πράγματα. Για μία λύση των 2 σκληρών NAS υπολόγισε γύρω στα 400 ευρώ (μαζί με σκληρούς). Για 4-HDD NAS γύρω στα 700-750 (αλλά εκεί έχεις και RAID5).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.