Προς το περιεχόμενο

Θελω προτασεις για NAS!

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια απλη ερωτηση να κανω. Επειδη ετοιμαζομαι να στησω media center κατασταση, σκοπευω να χρησιμοποιησω NAS drive, τον οποιο να κουμπωσω, στο wireless router, ωστε να εχω ασυρματη προσβαση στα video/audio media files.

H ερωτηση που προκυπτει ειναι, να καταφυγω σε ετοιμες NAS λυσεις, Synology/QNAP/WD World Edition, κτλ ,ή να βρω εξωτερικες θηκες συμβατες με εσωτερικους δισκους οπως RAIDSONIC ICY BOX IB-NAS4220?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801638

Αυτο καποτε δεν ειχε κοντα στα 120? Τωρα φθηνοτερα απο 180 δεν το βρισκω (Ελλαδα. Εξωτερικο δεν εχω κοιταξει).

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καταρχας αλλο nas και αλλο εξωτερικη θηκη. Στην περιπτωση σου θες μια εξωτερικη θηκη (με κοστος περιπου 30€) να βαλεις μεσα εναν σκληρο δισκο και να το συνδεσεις στο router σου.

Δημοσ.

Και οι εξωτερικες θηκες με ethernet NAS, δεν θεωρουνται? Τι διαφορες εχουν τετοιες θηκες με ετοιμα NAS προιοντα? Αυτο προσπαθω να καταλαβω.

Δημοσ.

Στην εξωτερικη θηκη βαζεις μεσα εναν σκληρο και σου βγαζει εξοδο usb (ή και esata σε ορισμενα μοντελα).

Στα nas βαζεις μεσα εναν ή περισσοτερους σκληρους(αναλογα ποσους περνει) και το nas βγαζει θποδοχη ethernet για να τον συνδεσεις σε lan.

Τα nas ειναι πολυ πιο ακριβα απο τις θηκες γιατι εχουν μεσα και εναν μικρο επεξεργαστη και ram.

Στην περιπτωση σου θα συνδεσεις την θηκη του σκληρου με το router και αυτο ηταν, θα μοιραζεις τα αρχεια μεσω του ρουτερ.

---------- Προσθήκη στις 23:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:32 ----------

Αυτο ειναι nas:

http://www.plaisio.gr/Search.aspx?keyword=nas

αυτη ειναι θηκη:

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/External-HDD-DVD-USB/HDD-Optical-Frames/RAIDSONIC-CASE-3-5-SATA-IDE-TO-USB2-IB-351ASTU-B.htm

Δημοσ.

Μα η συγκεκριμενη θηκη που αναφερω εχει και gigabit ethernet. Δεν ειναι μια οποιαδηποτε usb/esata θηκη. Γιαυτο ρωταω σε τι διαφερει. αν βαλω αυτη στο ρουτερ, παλι το ιδιο δεν θα γινεται?

Δημοσ.

Θα κανεις δουλεια αλλα γιατι να δωσεις 180€ οταν μπορεις να παρεις μια θηκη με 35€?

---------- Προσθήκη στις 23:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:41 ----------

το e-shop λεει : <<......καθώς και λειτουργίες όπως Samba Server, NFS Server, FTP, DHCP server, iTunes Server, UPnP-AV, print server καθώς και Bit-torrent client..>>

τι απ ολα αυτα χρειαζεσαι εσυ???

Δημοσ.

Καταρχας υποστηριζει 2 δισκους και οχι 1. Εχει επισης και 2 usb για να συνδεσεις και εξωτερικους + το Gigabit controller. Αυτα χρεωνει, οχι τα διαφορα πρωτοκολλα...

Απο κει και περα θελω μια συσκευη που να λειτουργει απο μονη της, και οχι να εχω ανοικτο υπολογιστη για να την βλεπω. Οποτε η λυση της εξωτερικης θηκης ειναι αχρηστη στην περιπτωση μου. Αλλωστε εξωτερικες θηκες εχω ηδη πολλες.

Δημοσ.

Ok, νομιζα οτι ηθελες μια απλη θηκη για media sreaming σε συνεργασια με το router.

Αλλα αφου χρειαζεσαι 2 δισκους κλπ το nas αποτελει μονοδρομο. my bad

Δημοσ.

Ναι αλλα πως καταλαβαινω αν κατι ειναι NAS? Ας πουμε η θηκε που λεω, μπορει να εχει gigabit ethernet, αλλα αυτο απο δεν λεει με σιγουρια οτι μπορει να χρησιμοποιηθει απο μονο του, ή μπορει? Γιατι αν ειναι να το παρω, και να πρεπει να εχω τον υπολογιστη ανοικτο για να το βλεπει σαν share, τοτε παει τα εχασα τα λεφτα μου...

Δημοσ.

Α οκ ενταξει, οποτε κανει. Λογικα θα χει το δικο του περιβαλλον, για να δημιουργεις τα share χωρις την αναγκη υπολογιστη.

NAS με NAS σε τι διαφερουν? Αξιζει να το ψαξω περισσοτερο ή να καταληξω σε αυτο, και να αγορασω και 2 εσωτερικους να τελιωνω?

Επισης οπως ειπα υπαρχουν και αυτες οι ετοιμες λυσεις και με σκληρο, αλλα δεν σου επιτρεπει να τον αλλαξεις οπως η αρχικη λυση που αναφερω.

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/External-HDD-DVD-USB/External-HDD/Western-Digital-2Tb-Network-My-Book-World-WDH1NC20000.htm

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/External-HDD-DVD-USB/External-HDD/Western-Digital-Network-My-Book-World-Ii-External-Hdd-4Tb-WDH2NC40000.htm

Δημοσ.

nas με nas διαφερουν στον αριθμο σκληρων που δεχονται στα πρωτοκολα κλπ

Εγω προσωπικα δεν θα αγοραζα ετοιμη λυση γιατι οπως ειπες δεν μπορεις να αλλαξες σκληρο (δηλαδη δεν ειναι αναβαθμισιμο).

τωρα για το μοντελο που εχεις δει (RAIDSONIC ICY BOX) δεν ειναι ανγκη να αγορασεις 2 σκληρους (εκτως βεβαια αν τους χρειαζεσαι) και με εναν μπορει να λειτουργησει και οποτε θες (ή οποτε γεμισει ο ενας) του προσθετεις και εναν δευτερο

• Super Moderators
Δημοσ.

βασική ερώτηση:

θες να πιάνεις ταχύτητες της προκοπής μέσω του ethernet port του NAS?

Δημοσ.

Το σημαντικοτερο ειναι να εχει ομαλη αναπαργωγη κατα το streaming. Ακομα και με 20Mbps αρχεια, πιστευω πως δεν νομιζω να εχει προβλημα. Απο κει και περα η ταχυτητα θα παιζει ρολο οταν θα μεταφερω αρχεια προς τους δισκους.

Τι εχεις κατα νου εσυ?

• Super Moderators
Δημοσ.

θα πω τι ΔΕΝ έχω κατά νου...

τις φτηνές έτοιμες λύσεις, έχουν αδύναμους controllers και σέρνονται (χειρότερα απο usb sticks) σε ethernet πχ οι δίσκοι της WD που είδα links πιο πάνω.

και επειδή οι έτοιμες λύσεις που είναι γρήγορες είναι πανάκριβες το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να στήσεις dedicated PCάκι με μεταχειρισμένα parts που θα έχει αυτό το ρόλο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...