Dragoneti2 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2003 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2003 Hello everybody!! Αγόρασα εχθές μια HIS radeon 9700 non pro για να αντικαταστήσω μια G4 Ti 4200 128. Η κάρτα εγκαταστάθηκε καλά (ή τουλάχιστον έτσι νομίζω μιας και δεν έχω κάνει ακόμα format). Το πρόβλημα είναι ότι μετά ακόμα κάποιο καιρό παιχνιδιού, τα γραφικά παθαίνουν corruption σε κάποιο σημείο (άλλο κάθε φορά) αλλά το υπόλοιπα γραφικά εμφανίζονται κανονικά!! Τι μπορεί να φταίει?? Έχω βάλει του τελευταίους drivers, έχω αλλάξει βύσμα τροφοδοσίας (έχω ένα chieftech 340 watt που θεωρείται καλό), έχω απενεργοποιήσει το fast writes (αρχικά ήταν ενεργό) και γενικά έχω προσπαθήσει αρκετά να λύσω το πρόβλημα αλλά δεν τα έχω καταφέρει! Φοβάμαι ότι μπορεί να είναι πρόβλημα ζεστής αν και ακόμα και με ανοιχτό το case δεν λύθηκε. Αλλά παρατηρώ ότι η ψύχτρα της κάρτα είναι αρκετά ζεστή ακόμα και έτσι( δηλαδή με ανοιχτό το case και με 2 case coolers (!!) σε ένα full tower επίσης της chieftech το DA-01W) Καμία ιδέα? Εάν βάλω κάποιο cooler στο αποκάτω slot θα κάνει δουλεία? Που μπορώ να βρω κάτι τέτοιο? Ευχαριστώ εκ των πρότερων!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MY80- Δημοσ. 6 Μαρτίου 2003 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2003 Exeis latest drivers gia thn 9700 ? Ontws theoreitai kalo to psu sou alla ta panta exartontai apo to ti exeis panw sto sys sou (px, emena me ola auta pou exw 350ri den antexei me tipota...) giauto rixe kai mia matia sta voltages apo to bios. Sto kanei se ena sygekrimeno paixnidi h se ola ? Provlhma zesths psiloxlwmo na einai mias kai auta ta chip einai sxediasmena gia na douleyoun se ypshles thermokrasies (edw oi fx ultra se 60c-80c douleyoune kanonikotata). Kalo tha htan na kaneis format h estw na dokimaseis to detonator destroyer h kanan allon nvidia driver remover. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Narayan Δημοσ. 6 Μαρτίου 2003 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2003 Όπως πολύ σωστά αναφέρεις, το πρόβλημά σου κατά μεγάλο ποσοστό οφείλεται σε υπερθερμανσή της κάρτας. Θα πρότεινα να ελέγξεις το ανεμιστηράκι της κάρτας για σωστή λειτουργία, και αν υπάρχει η δυνατότητα να το αντικαταστήσεις με κάποια aftermarket υλοποίηση, όπως της Thermaltake και της Zalman. Εναλλακτικά, τοποθέτησε έναν ανεμιστήρα 8" παράλληλα με την motherboard και μπροστά στην κάρτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dragoneti2 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2003 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2003 Ευχαριστω και τους δυο για τις απαντησεις σας! Εχω τους τελευταιοιυς drivers (cat 3.1) και δοκιμασα να βγαλω συσκευες ωστε να διαπιστωσω εαν ειναι θεμα τροφοδοσιας αλλα τιποτα! Παντως εχω παρατηρησει το εξης οτι το φαινομενο γινεται σε συγκεκριμενα παιχνιδια (ή τουλαχιστον ετσι νομιζω!) στο ut 2003 demo και στο nfshp2 και μια φορα στο fifa 2003 αλλα σε πολυ μικρο βαθμο! Παραδειγματος χαρι στο jedi knight 2 και στο Retun to castle wolfenstein δεν το κανει αλλα ουτε και στο 3dmark 2001 se που εκανα απανωτα τεστ για να δοκιμασω stability (για την ακριβεια το εκανε μια φορα αλλα στο demo και οχι στα τεστ!!). Οποτε μπορει να ειναι και θεμα conflict software! Βεβαια οφειλω να τονισω οτι εχθες που δοκιμασα να βαλω ενα ανεμιστηρα με μια πατεντα να χτυπαει την καρτα δεν μου εκανε το φαινομενο αλλα δεν το κανει παντα και αρα δεν μπορω να ειμαι σιγουρος οτι δουλευσε αυτη η λυση! Υπαρχει περιπτωση να εχει προβλημα η καρτα?? Δεν το νομιζω, γιατι καθε φορα μονο ενα texture χανεται και τα υπολοιπα δουλευουν (!) οποτε εαν ειχε προβλημα δεν θα ειχαν ολα τα γραφικα προβλημα?? Narayan για να μην χασω την εγγυηση πως μπορω να βαλω καποιον ανεμιστηρα στο αποκατω slot που ειναι ελευθερο?? Καμια προταση? Ευχαριστω και παλι!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Imagine Δημοσ. 6 Μαρτίου 2003 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2003 Επειδή αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα θα σου πω το εξής... Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχεις μητρική που "υποστηρίζει" AGP 8x...κάνω λάθος??? Το πρόβλημα βρίσκεται ακριβώς εκεί, και όχι στα fast writes ή κάπου αλλού... Δοκιμασμένα, το AGP8x προκαλεί προβλήματα με τις ATI, τόσο σε μητρικές με το VIA KT400, όσο και με το nForce 2...συγκεκριμένα το έχω δοκιμάσει σε Abit NFS & Gigabyte VAXP... Σε μητρικές με AGP 4x, όπως το Kt333 ή το i845PE δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα...δεν ξέρω τι συμβαίνει με το καινούριο Granite Bay που υποστηρίζει και αυτό AGP 8x, οπότε δεν μπορώ να πω αν πρόκειτε για πρόβλημα υποστήριξης του προτύπου 8x που εντοπίζεται στην κάρτα ή στα chipsets... Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι αν ελαττώσεις το AGP mode σε 4x από BIOS, έχεις σχεδόν σίγουρα λύσει το πρόβλημά σου... Η διαφορά στις επιδόσεις προφανώς είναι ανύπαρκτη σχεδόν. Μην διστάσεις! Imagine Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dragoneti2 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2003 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2003 Δυστηχως δεν εχω μητρικη με agp 8x αλλα μια απλη 845E (MSI 845e Max 2 - L) μαλλον δεν πρεπει να κανει προβλημα το agp (εχω ρυθμησει την καρτα σε 4χ)! Ευχαριστω παντως!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flameboy Δημοσ. 7 Μαρτίου 2003 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2003 Kati paromio xriazese... i timi tou einai peripou 10euro Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dragoneti2 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2003 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2003 Εαν δε κανω λαθος αυτο ειναι της akasa ετσι δεν ειναι? Που μπορω να το βρω? Και μια αλλη ερωτηση αυτο πεταει αερα μεσα στο case και συνεπως πανω στην καρτα ή τον βγαζει? Προτιμοτερο δεν ειναι να πεταει αερα στην καρτα ωστε να την κρυωνει καλυτερα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.