mentoras99 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Εστω ότι συγκατοικώ με το x ατομο, για κάποια χρόνια. Με ποιο τρόπο, θα μπορούσα να αποκτήσω κάποιο επίσημο χαρτί, που να μπορώ να το χρησιμοποιήσω αν και όποτε χρειαστεί, που να αποδεικνύει αυτή τη συγκατοίκηση; Λογικά θα υπάρχει καποιος τρόπος, αλλα θελω τον πιο σίγουρο, επίσημο. Πχ. καποιος μπορει να πει, με μια υπεύθυνη δήλωση του 1599/86. Ναι, αλλα αν εγω βρεθω στο εξωτερικό, δεν νομιζω οτι μια υπευθυνη δηλωση που έχει ισχύ εντος ελλαδας(με τις συνεπειες του νομου σε περιπτωση ψευδους δηλωσεως) ότι θα μπορεσω να αποδειξω τιποτε. Διαφορες σκέψεις μου ερχονται στο μυαλο αλλα δεν ξέρω κάτι σίγουρο και εξακριβωμένο. Πχ. ίσως χαρτί από τον οικείο Δήμο; Πως όμως μπορει να γινει αυτο? Ή με παρουσία και των δύο σε αστυνομικό τμήμα; Κι εκει τι μπορεί να καταγραφεί, κάτι ως υπευθυνη δηλωση ή δήλωση των δυο προσωπων στην αστυνομια και κατοπιν να δοθει καποια επισημη βεβαιωση/έγγραφο; Σας παρακαλω πειτε μου αν και οτι ξερετε σχετικα με το θεμα.
platongr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Να αποδείξεις τι ακριβώς ? Όσον αφορά το σπίτι και κάποια έξοδα, το πιο λογικό είναι να μπει το όνομα και των δυο σας στο ενοικιαστήριο.
Lucifer Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτό ακριβώς που ρωτάει, απόδειξη συγκατοίκησης από κάποια χρονική στιγμή μέχρι κάποια άλλη. Χρειάζεται σε μερικές μαλακισμένες περιπτώσεις, ειδικά αν θες να μείνεις σε κάποια χώρα του εξωτερικού με κάποιο άτομο που έχει ήδη άδεια παραμονής εκεί.
mentoras99 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Lucifer, πιθανως αυτη ειναι μια χρηση που θα μου χρειαστει οπως βλεπω τα πραγματα, αλλα ισως προκυψει και καμια αλλη ακομη. Το 2ο ατομο μπορει να μενει μαζι, διχως απαραιτητα να πληρωνει ενοικιο, λογαριασμους κλπ.
Lucifer Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Ye, μου είχαν κάνει την ίδια ερώτηση για Δανία όταν ήθελα να βγάλω άδεια παραμονής και αναρωτιόμουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Για την ακρίβεια, ρώτησα στο τηλ "αν σας έλεγα πως συζούσαμε ήδη για πάνω από 18 μήνες (τόσους νομίζω θέλανε) πως θα μπορούσατε να το εξακριβώσετε ως αληθές;" -Δε θα μπορούσαμε. Τώρα αν αυτό σήμαινε "εσύ απλώς πες το μας" ή "ό,τι και να μας πεις, δε θα περάσει" δεν κατάλαβα ποτέ.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Εστω ότι συγκατοικώ με το x ατομο, για κάποια χρόνια. Με ποιο τρόπο, θα μπορούσα να αποκτήσω κάποιο επίσημο χαρτί, που να μπορώ να το χρησιμοποιήσω αν και όποτε χρειαστεί, που να αποδεικνύει αυτή τη συγκατοίκηση; Λογικά θα υπάρχει καποιος τρόπος, αλλα θελω τον πιο σίγουρο, επίσημο. Πχ. καποιος μπορει να πει, με μια υπεύθυνη δήλωση του 1599/86. Ναι, αλλα αν εγω βρεθω στο εξωτερικό, δεν νομιζω οτι μια υπευθυνη δηλωση που έχει ισχύ εντος ελλαδας(με τις συνεπειες του νομου σε περιπτωση ψευδους δηλωσεως) ότι θα μπορεσω να αποδειξω τιποτε. Διαφορες σκέψεις μου ερχονται στο μυαλο αλλα δεν ξέρω κάτι σίγουρο και εξακριβωμένο. Πχ. ίσως χαρτί από τον οικείο Δήμο; Πως όμως μπορει να γινει αυτο? Ή με παρουσία και των δύο σε αστυνομικό τμήμα; Κι εκει τι μπορεί να καταγραφεί, κάτι ως υπευθυνη δηλωση ή δήλωση των δυο προσωπων στην αστυνομια και κατοπιν να δοθει καποια επισημη βεβαιωση/έγγραφο; Σας παρακαλω πειτε μου αν και οτι ξερετε σχετικα με το θεμα. Ο μόνος τρόπος να "αποδειχθεί" κάτι τέτοιο είναι με μία ένορκη βεβαίωση (affidavit) του ανθρώπου που συγκατοικεί μαζί σου, η οποία, αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί στο εξωτερικό, μπορεί να μεταφραστεί είτε από δικηγόρο είτε από την Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.
barbamar Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Ye, μου είχαν κάνει την ίδια ερώτηση για Δανία όταν ήθελα να βγάλω άδεια παραμονής και αναρωτιόμουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Για την ακρίβεια, ρώτησα στο τηλ "αν σας έλεγα πως συζούσαμε ήδη για πάνω από 18 μήνες (τόσους νομίζω θέλανε) πως θα μπορούσατε να το εξακριβώσετε ως αληθές;" -Δε θα μπορούσαμε. Τώρα αν αυτό σήμαινε "εσύ απλώς πες το μας" ή "ό,τι και να μας πεις, δε θα περάσει" δεν κατάλαβα ποτέ. Tι τραβάνε κι αυτές οι χορεύτριες,ναουμ.Για ένα μπούτσο να τους κάτσει αρμένικη βίζιτα. Πα-πα-πα...
Lucifer Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Επ, Ελληνίς η δεσποινίς, παρακαλείσθε όπως ανακαλέσατε τας ανθελληνικούς σας κιτρινισμούς, έστω φέροντες το ελαφρυντικόν της παρεξηγηθείσας αντίληψης της αρχικής μου δηλώσεως.
mentoras99 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Ο μόνος τρόπος να "αποδειχθεί" κάτι τέτοιο είναι με μία ένορκη βεβαίωση (affidavit) του ανθρώπου που συγκατοικεί μαζί σου, η οποία, αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί στο εξωτερικό, μπορεί να μεταφραστεί είτε από δικηγόρο είτε από την Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Ενορκη βεβαιωση? Πως γινεται αυτο, τι πρεπει να κανω σε γενικες γραμμες, και ποσο κοστιζει περιπου? Να εχω μια ιδέα.
weathor Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Αν το σπιτι ειναι με ενοικιο καντε απο κοινου το συμβολαιο 50-50%. Αν ειναι δικο σου το σπιτι τοτε κανεις εσυ μια υπευθυνη δηλωση οτι φιλοξενεις το συγκεκριμενο ατομο στο σπιτι σου. (Ετσι γινεται στον στρατο)
wgibson Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 ενορικη βεβαιωση στην ελλαδα σε συμβολαιογραφο ή στο ειρηνοδικειο της περιοχης σου.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Ενορκη βεβαιωση? Πως γινεται αυτο, τι πρεπει να κανω σε γενικες γραμμες, και ποσο κοστιζει περιπου? Να εχω μια ιδέα. Όπως αναφέρει και το μέλος wgibson, πηγαίνεις στο Ειρηνοδικείο της περιφέρειας όπου διαμένετε και το πρόσωπο που συγκατοικεί μαζί σου δηλώνει ότι συγκατοικείτε. Ουσιαστικά καταθέτει ενόρκως ενώπιον του Ειρηνοδίκη (καλά, δεν θα'ναι κι ο Ειρηνοδίκης εκεί...) ότι συγκατοικεί μαζί σου. Κόστος δεν γνωρίζω αλλά υπολογίζω όχι πάνω από 10 ευρώ. Ρωτάς στο Ειρηνοδικείο για πιο σίγουρα.
mentoras99 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Πιστευω οτι ειναι οτι πιο επισημο μπορω να εχω στα χερια μου, σωστα?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Πιστευω οτι ειναι οτι πιο επισημο μπορω να εχω στα χερια μου, σωστα? Ε ναι, δεν μπορείς να πιστοποιήσεις μία πραγματική κατάσταση τόσο απλά. Αφού δεν υφίσταται νομικός δεσμός μεταξύ των δύο προσώπων που συγκατοικούν (σύζυγοι, γονείς, γονέας και τέκνο κλπ), δύσκολα αποδεικνύεται. Το μόνο, συνεπώς, που απομένει είναι να δηλωθεί από τα ίδια τα πρόσωπα, με ένα είδος υπεύθυνης δήλωσης, ότι η πραγματική κατάσταση όντως υφίσταται. Και επειδή, όπως σωστά ανέφερες, η 'κλασσική' υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 λίγη ισχύ θα έχει σε χώρα του εξωτερικού, αυτό που απομένει είναι η ένορκη βεβαίωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.