Προς το περιεχόμενο

Προβλημα στην mb,cpu η καπου αλλου;;;

arshavin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον,παιδια εχουμε και λεμε,εχω επεξεργαστη Intel Pentium D 2,66Ghz 805 με FSB 533MGHz Socket 775. Ειχα την μητρικη Gigabyte GA-8I945PLGE-RH και μια καρτα γραφικων παλι της Gigabyte. Το προβλημα ηταν οτι οταν εμπαινα στα windows η εικονα παγωνε και οταν ακουμπουσα το κουμπι power ή τις υποδοχες οπου μπαινει το ποντικι και το πληκτρολογιο ο υπολογιστης ξαφνικα εκλεινε. Δεν ηξερα αν το προβλημα ηταν στην μητρικη ή στην καρτα γραφικων,ετσι αποφασισα μια και καλη να αγορασω μια καινουρια μητρικη με ενσωματωμενη καρτα γραφικων.Εδω να σημειωσω οτι η θερμοκρασια του επεξεργαστη ανεβαινε παρα πολυ ψηλα (δεν θυμαμαι ποσο ακριβως,νομιζω γυρω στους 65 βαθμους) με αποτελεσμα να αλλαξω ψυκτρα και καπως εστρωσε η θερμοκρασια. Ενας φιλος μου μου χαρισε την μητρικη ASUS P5N-MX Socket 775. Την εβαλα,εβαλα και τον επεξεργαστη,τα συνδεσα ολα,παταω το κουμπι,αρχιζουν τα ανεμιστηρακια και γυριζουν,τα λαμπακια αναβουν κανονικα,δεν ακουγεται το αρχικο μπιπ,η οθονη ειναι νεκρη και δεν μπαινει ουτε στα bios. Αλλαζω τροφοτικο,μου κανει τα ιδια.Βγαζω μνημες,τα ιδια.Αποσυνδεω το DVD,Cd,σκληρο,τα ιδια.Κανω Clear CMOS,τα ιδια.Σκεφτηκα οτι ειχε προβλημα η μητρικη ή οτι ο επεξεργαστης δεν ειναι συμβατος με την μητρικη.Βαζω την παλια μου μητρικη και την καρτα γραφικων,ο υπολογιστης κανει κανονικα το μπιπ,μπαινει στα bios,απλως αντι να δειχνει κειμενο δειχνει γραμμες (μαλλον προβλημα με την καρτα γραφικων ή με την PCI υποδοχη της μητρικης. Παω στο Πλαισιο και αγοραζω μια Gigabyte G41M-ES2L Socket 775 αφου ειχα σιγουρευτει (ειχα;;;) οτι ο επεξεργαστης που εχω ειναι συμβατος με την μητρικη αυτη.Κανω ο,τι ακριβως εκανα και με την μητρικη του φιλου μου και μου εκανε ακριβως τα ιδια :cry: , no beep,no boot and the monitor is dead. Παω στο σερβις του Πλαισιου την μητρικη αυτη μαζι με τον επεξεργαστη να ελεγξουν αν ειναι συμαβτος ο επεξεργαστης με την μητρικη και αν λειτουργει η μητρικη. Με παιρνουν τηλ. μετα απο 3 μερες και μου λενε οτι το προβλημα το ειχε ο επεξεργαστης,γιατι οταν εβαλαν εναν αλλον δικο τους με Socket 775 ολα δουλεψαν κανονικα.Τους λεω οτι δεν παιζει ρολο μονο το Socket αλλα και τα αλλα χαρακτηριστικα του επεξεργαστη κι επισης,τους ειπα οτι οταν εβαζα τον επεξεργαστη στην παλια μητρικη,εκανε κανονικα το μπιπ,εδινε σημα στην οθονη κτλ. Αρα λογικα λειτουργουσε κανονικα.Μου λενε δεν ξερουμε,ισως να καηκε μετα :rolleyes: . Αυριο θα παω να παρω πισω την μητρικη και τον επεξεργαστη. Κι εδω ζηταω την πολυτιμη βοηθεια σας,επειδη οπως ειπα και πριν ειμαι ασχετος.

1) Ειναι η ASUS P5N-MX συμβατη με τον επεξεργαστη που εχω;

2) Ειναι η GIGABYTE G41M-ES2L συμβατη με τον επεξεργαστη που εχω;

3) Πιστευετε οτι εχουν δικιο στο Πλαισιο,δηλ. εχει προβλημα ο επεξεργαστης;

4) Τα συμπτωματα που περιεγραψα παραπανω (no beep,no boot and dead monitor) ταιριαζουν σε εναν καμμενο επεξεργαστη ή σε εναν επεξεργαστη που εχει προβλημα.

5) Τι θα κανατε στην θεση μου; Θα προσπαθουσατε να ανταλλαξετε την μητρικη με καινουριο επεξεργαστη στο Πλαισιο;

Σας ευχαριστω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ εκ των προτερων και συγγνωμη αν σας επρηξα.

Δημοσ.

και η Asus και η Gigabyte είναι συμβατες με τον επεξεργαστή σου. Μήπως η μητρική σου δεν κουμπώνει σωστά στο κουτι; Μήπως έφυγε καμία βάση όταν εβγαλες την πρώτη μητρική και οι αλλες 2 που δοκιμασες ακουμπανε κάπου;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...