Προς το περιεχόμενο

Δυνατο και ποιοτικο -ποιο?

PSYHAS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σχετικα με το envy το μοναδικο review που κυκλοφορει και το επισημο θεμα κατοχων με 400και σελιδες απο το notebook check.

http://reviews.cnet.co.uk/laptops/hp-envy-17-1050ea-review-50000288/

http://forum.notebookreview.com/hp-envy-hdx/484905-official-hp-envy-17-owners-lounge.html

και ενα mini review με φωτογραφιες. http://forum.notebookreview.com/hp-envy-hdx/484905-official-hp-envy-17-owners-lounge-30.html#post6286940

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
το ξερω οτι δεν αξιζει,ομως την ποιοτητα που θελω να εχει το λαπτοπ δεν μπορω να την βρω σε πιο φτηνα μηχανηματα.το envy λοιπον, γιατι?επειδη βγαινει πιο οικονομικο σε σχεση με τα αλλα?εχεις εμπειρια απο την χρηση του?

αναφορες για τα envy (κυριως τα 15) εχω διαβασει κι εγω.Αν και υποτιθεται οτι βελτιωσανε καποια πραγματα σε σχεση με το 15.Παντως προβληματα εχω διαβασει για παρα πολλα notebook ,σε σημειο που δεν ξερω πλεον τι να πιστεψω και τι οχι.

Απο τη στιγμή που δε μπορείς να δεις απο κοντά το Νexoc μένουν τα άλλα δύο.

Τώρα πιστεύω ότι για τη διαφορά χρημάτων το envy είναι πολύ καλύτερο value/money,οκ υπάρχουν τα προβλήματα που κυκλοφορούν διάσπαρτα στο net αλλά πιστεύω ότι κυρίως στα ακριβά laptops το πρόβλημα διογκώνεται,όταν δίνεις 2 χιλιάρικα στο πρώτο restart απο overheating θα βγάλεις καντήλες και θα γράψεις τον άμπακο κράζοντας ακόμα και αν το είχες καλυμένο με κουβέρτα,καθαρά προσωπική άποψη μη σε πάρω στο λαιμό μου,αν έχεις αμφιβολίες τότε μη το πάρεις,στο πρώτο glitch θα απογοητευτείς και θα το μετανοιώνεις.

Όχι δεν είχα το envy συγκεκριμένα,αλλά η HP μου έχει αποδείξει ότι βγάζει laptop σκυλιά,απο προσωπική εμπειρία.

Δημοσ.

Θελω να διορθωσω καιτι για το envy17.Οι αναφορες για ψηλες θερμοκρασιες,ηταν για το envy 15 και οχι για το 17.Απλα το 17 εβγενε εκεινο τον καιρο που ημουν στην διαδικασια επιλογης και εψαχνα κατι απο 17" και ανω !

Απλα ειχα διαγραψει τα envy γενικα,μαζι και τα envy17,για τους λογους που αναφερα προηγουμενος!

Θελω να αναφερω και κατι ακομη,γιατι καποιοι ειναι λιγακι καχυποπτοι.Αυτη την φορα ηταν η πρωτη φορα,που κοιταξα για λαπτοπ,εκτος απο HP και η πρωτη φορα που αφιερωσα μηνες ολοκληρους,για να μαθω καποια βασικα πραγματα,πριν να επιλεξω.

Τις προηγουμενες φορες,απλα εβλεπα τι ειχε βγαλει η HP και αγοραζα αναλογος το τι χρειαζομουν εκεινο το καιρο,με τις πραγματικα,πολυ λιγοστες μου γνωσεις!

Δημοσ.

2.HP elitebook 8740w (απο τα πιο ανθεκτικα λαπτοπ αυτην την στιγμη,αλλα απο οσα εχω διαβασει η καρτα γραφικων ειναι κυριως για γραφιστικες εργασιες,κατι που εγω δεν χρειαζομαι και δεν ξερω αν μου κανει,παντως 3 ετη εγγυησης και κορυφαια οθονη-δεν ξερω αν ο i7-620 ειναι πολυ υποδεεστερος απο τον i7) -2145€

http://www.msystems.gr/index.php?category=1142&product=10511

Έγινα κάτοχός του λιγότερο από ένα μήνα πριν, κάπου στο forum θα βρεις και το δικό μου thread για γνώμες (μάλλον δεν θα σε ενδιαφέρει, είχε να κάνει με κάρτα γραφικών/multimedia εφαρμογές κτλ). Δεν θα αναφερθώ λοιπόν τόσο στις αποδόσεις μιας και είδα ότι δεν αποτελούν βασικό άξονα στην αναζήτησή σου. Όσον αφορά στη μέχρι τώρα μου "εμπειρία" μπορώ να σου πω ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ καλό μηχάνημα, του οποίου την ποιότητα κατασκευής βρίσκω εξαιρετική. Ας μην σε ζαλίσω με πολλά, αν έχεις συγκεκριμένες απορίες πες, εδώ είμαστε.. :-)

Δημοσ.

και λυπαμαι για αλλη μια φορα δεν απαντας σοβαρα και παντα χωρις επιχειρηματα. ωραια τα καλα score στο 3dmark και τα πολλα καρε στα games αλλα το pc ειναι και αλλα πραγματα.

Σε benchmark της matlab πάντως, όλα τα MAC σέρνονται. Μάλιστα είναι τόσο χάλια, που σε linux μέσω vmware, είναι γρηγορότερα από ότι στο ίδιο MAC OS.

Μακρυά από MAC.

Δημοσ.
Σε benchmark της matlab πάντως, όλα τα MAC σέρνονται. Μάλιστα είναι τόσο χάλια, που σε linux μέσω vmware, είναι γρηγορότερα από ότι στο ίδιο MAC OS.

Μακρυά από MAC.

συμφωνω στο οτι ειναι λιγακι πιο αργο αλλα οχι οτι σερνεται. αυτο που λες ισχυε μεχρι και το 2008b που το Matlab δεν ηταν optimized για το mac os. στο 2010a και b που εχω δουλεψει ειναι αρκετα βελτιωμενα τα πραγματα. και πες εμενα με νοιαζει που χρησιμοποιω matlab. δες εδω μερικες εξηγησεις http://gribblelab.org/2008/11/30/why-is-matlab-for-mac-so-slow/#comment-85

τον μεσο χρηστη τι τον νοιαζει;

το μακρυα απο mac ειναι σχετικο.

Δημοσ.
και πες εμενα με νοιαζει που χρησιμοποιω matlab.

τον μεσο χρηστη τι τον νοιαζει;

Ένα ακόμα benchmark, από κάποιο πρόγραμμα που τρέχει σε όλες τις πλατφόρμες και δείχνει ακόμη μια φορά την ανωτερότητα του MAC OS X.

Όλοι οι MAC χρήστες προσπαθούν να μας πείσουν πόσο καλά είναι τα mac.

Παιχνίδια δεν παίζει, (και βάλεις windows, τότε συγκριτικά με τα λεφτά που κάνει το μηχάνημα, είναι αργό).

Αν θές σοβαρό κειμενογράφο, βάζεις microsoft office.

Τελικά σε τί είναι καλύτερο? Ακόμα δεν κατάβα.

Για τό χρήστή που ξεκίνησε το θέμα, πάρε το hp 8740p (το w είναι πολύ ακριβό). Φοβερή ποιότητα ωραία χαρακτηριστικά.

Πάντως μή παραβλέπεις τα vaio f series, πολύ καλά μηχανήματα με πολύ φτηνή τιμή. Και σήμερα μόλις έκαναν ανανέωση (f13).

Δημοσ.
Αφού δένεις τόσα λεφτά και θέλεις το καλύτερο, χωρίς να έχεις προβλήματα.

Πήγαινε κατευθείαν στην κορυφή!!!

Apple - Mac ;)

http://www.apple.com/gr/macbookpro/

.Αν ανοιξετε τετοιο θεμα,ισως να πω και την δικη μου αποψη για τα mac,ομως απο την στιγμη που για δικους μου λογους δεν με ενδιαφερουν,δεν εχει νοημα να τα αναφερετε.

ουτε να τα ακουσει δεν θελει αλλα ας παρει ενα, να βρισκεται βρε αδελφε.

Δημοσ.
Ένα ακόμα benchmark, από κάποιο πρόγραμμα που τρέχει σε όλες τις πλατφόρμες και δείχνει ακόμη μια φορά την ανωτερότητα του MAC OS X.

Όλοι οι MAC χρήστες προσπαθούν να μας πείσουν πόσο καλά είναι τα mac.

Παιχνίδια δεν παίζει, (και βάλεις windows, τότε συγκριτικά με τα λεφτά που κάνει το μηχάνημα, είναι αργό).

Αν θές σοβαρό κειμενογράφο, βάζεις microsoft office.

Τελικά σε τί είναι καλύτερο? Ακόμα δεν κατάβα.

Για τό χρήστή που ξεκίνησε το θέμα, πάρε το hp 8740p (το w είναι πολύ ακριβό). Φοβερή ποιότητα ωραία χαρακτηριστικά.

Πάντως μή παραβλέπεις τα vaio f series, πολύ καλά μηχανήματα με πολύ φτηνή τιμή. Και σήμερα μόλις έκαναν ανανέωση (f13).

συμφωνω για το vaio μιας και ο φιλος δεν παιζει παιχνιδια.

διαφωνω για τα mac γιατι μαλλον δεν εχεις χρησιμοποιησει.

Δημοσ.
αν μπορεις βαλε το λινγκ του thread!

Θα μας ευκοληνει αρκετα.

Έχεις δίκιο, ο λόγος που δεν το έβαλα είναι (σχεδόν) αυτός που ανέφερα και στο post μου, ότι δηλαδή η κουβέντα είχε να κάνει με επιδόσεις/επιλογή κάρτας γραφικών/to Quardo or not to Quardo κτλ.

Σε κάθε περίπτωση, το thread είναι εδώ.

Δημοσ.

το ειχα υποψιν το νημα σου noasgr,οπως και αρκετα αλλα που εχουν να κανουν με τα elitebook (τοσο ελληνικων οσο και ξενων φορουμ) και διαβασα κυριως πολυ θετικα σχολια.Επειδη ομως με ενδιαφερει εστω και τελευταια στιγμη(αφου μεσα σε ενα μηνα πρεπει να το εχω παρει οπωσδηποτε) να βρω το καλυτερο για μενα και γιατι οχι αν μπορω να γλιτωσω και καποια λεφτα,ειπα να δω λιγο και τις εναλλακτικες.Τα sony vaio f, ηταν επισης για ενα διαστημα στη λιστα μου,με αρνητικα την τιμη(για αυτο που προσφερει-μιλαω για τα F12Z,φανταζομαι και το f13 που θα εχει τηνκαλυτερη καρτα GT 425M θα εχει την αυξησουλα του),την υπερθερμανση ,τον θορυβο που απο οτι διαβασα εχει ακομη και idle και το σερβις που ειναι Βελγιο(αλλα ειπα το σερβις ειναι το τελευταιο,εμενα με νοιαζει να μην το χρειαστω καν,κατι που για τα sony δεν ειμαι τοσο σιγουρος).Αν το f13 ερθει σχετικα συντομα και μπορω να εχω μια αποψη και για αυτο(και ειναι οντως βελτιωμενο απο τα προηγουμενα),ισως το δω ξανα.Η οθονη του παντως ειναι απο τις καλυτερες που εχω δει σε λαπτοπ.

τελος,για τα mac,δεν λεω οτι τα απεχθανομαι,ισα ισα παραδεχομαι την ποιοτητα κατασκευης τους,το εξοχο λειτουργικο τους,το design τους,αλλα δεν θελω τουλαχιστον στην παρουσα φαση( εχω δουλεψει σε mac ενα διαστημα που ημουν στις ΗΠΑ,για να το πω απλα αν εμενα εκει πιθανοτατα θα ηταν απο τις πρωτες επιλογες,εδω χρειαζομαι windows, . και - )

Δημοσ.

διαφωνω για τα mac γιατι μαλλον δεν εχεις χρησιμοποιησει.

Ποτέ δε κουράζουμε να το κάνω αυτό

Τα 3 ίδια βίντεο (720p)

capturecb.jpg

screenshot20100920at533.jpg

:o

Δημοσ.
Ποτέ δε κουράζουμε να το κάνω αυτό

Τα 3 ίδια βίντεο (720p)

capturecb.jpg

screenshot20100920at533.jpg

:o

κατι δεν παει καλα με τους codec στο mac (μονο στο quicktime pro με VDADecoder API απ οσο εχω δοκιμασει δουλευουν καλα, δεν χρησιμοποιω vlc, πχ εδω θα ηταν στο δικο σου περιππυ 30-35% cpu και για τα 3 video). δεν γινεται να χεις τετοιο usage αν επαιζε σωστα το hardware acceleration (στο mac της κοπελας μου που ειναι το ιδιο με το δικο σου εχω μεχρι 15% σε βαρια 1080p αρχεια)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...