Προς το περιεχόμενο

Iphone 4 ή samsung galaxy s

tolko21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μουφα ειναι ομως ειχα παει στον γερμανο κ ειναι στο απεριοριστα 75 κ μου λεει εχει γινει λαθος στην διαφημηση ειναι δυνατον ? τι να πω ελλαδα.

1ον, πες στον κόπανο τον υπάλληλο που σου το είπε ότι λάθη στις διαφημίσεις δεν γίνονται, μόνο σε φυλλάδια, και

2ον, πράγματι στον Γερμανό είναι στο 75, αλλά στο ΟΤΕShop ήταν στο 45. Δεν ξέρω όμως αν ισχύει ακόμη.

• Απαντ. 249
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

2ον, πράγματι στον Γερμανό είναι στο 75, αλλά στο ΟΤΕShop ήταν στο 45. Δεν ξέρω όμως αν ισχύει ακόμη.

Ήταν μέχρι 15/9 ...

Δημοσ.

Που κολλήσατε στην τιμή; Και το Samsung στα 600€ είναι. Για... 60€ διαφορά είναι «εφιάλτης» η τιμή του iPhone;

Δημοσ.
O topic starter δεν αναφέρει κάτι για επιδότηση, άρα θεωρώ ότι μιλάει για σκέτη συσκευή σε τιμή λιανικής. Οπότε το Galaxy S ξεκινάει από 480 ευρώ Ελλάδα και από 483 από amazon.de. Και ξαφνικά τα 60 ευρώ διαφορά γίνονται 200.

Μπορει να λεει για το 16αρι..:-)

629 εχει!!

http://www.skroutz.gr/s/280068/Samsung-Galaxy-S-i9000-16GB.html

Δημοσ.

Δεν είχα προσέξει ότι ο arxaggelos είχε βάλει link από το «μικρό» Galaxy. Οπότε τα 60€ διαφορά που είπα τώρα έγιναν 30€. :P

Για <5% διαφορά στην τιμή λοιπόν, δεν αξίζει μία το Samsung. Ψεύτικα πλαστικά (το κυριότερο) και πολύ μικρότερη ανάλυση.

Δημοσ.

Θα μας τρελάνετε ρε παιδιά; Με την χωρητικότητα και μόνο υπολογίζετε την αξία; ΟΚ λοιπόν, έχουμε και λέμε

iPhone 4 με 16gb από 658 ευρώ, και

Samsung Galaxy S με 8gb από 479 ευρώ συν μια κάρτα SD Micro με 16gb στα 32,5 ευρώ, σύνολο 24gb και συνολικό ποσό 479+32,50 = 511,50.

Δηλαδή περίπου 150 ευρώ διαφορά. Ναι, η διαφορά αυτή δικαιολογεί τις διαφορές υλικού. Όχι, το 16άρι galaxy δεν αξίζει μια, όπως και κανένα 16άρι με expandable storage (για να μην μιλήσω για 16άρι χωρίς καν expandable storage, γκουχ γκουχ).

Κάντε τώρα γαργάρα τα κατοστάρικα του iPhone και επιστρέψτε με κανένα σοβαρό επιχείρημα.

αν μιλάμε ντε και καλά για αγορά iPhone, 3gs και πάλι 3gs

Δημοσ.

Υπολογίζουμε με βάση το κατά δυνατόν όμοιο προϊόν. Από τη στιγμή που το iPhone προσφέρεται με 16GB ενσωματωμένης μνήμης θα το συγκρίνουμε με το αντίστοιχο, εφόσον υπάρχει. Όταν παίρνεις αυτοκίνητο λες ότι το τάδε έχει 280 lt χώρο για αποσκευές και το δείνα έχει 400 lt. Δεν λειτουργείς με το σκεπτικό «θα πάρω το μικρότερο και θα αγοράσω και μια μπαγκαζιέρα μιας και το μικρό έχει κοτσαδόρο».

;)

Anyway. Αν πρόκειται για αγορά iPhone σαφώς και μιλάμε για το καινούριο, το 3GS είναι εκτός παιχνιδιού. Το 3GS είναι πιο αδύναμο και με μικρότερη μπαταρία, χειρότερη λήψη, όλο πλαστικό, με πολύ μικρότερη ανάλυση και με χάλια εικόνα (συγκριτικά με το νέο). Το καινούριο φέρει IPS panel κιόλας.

Δημοσ.
Όταν παίρνεις αυτοκίνητο λες ότι το τάδε έχει 280 lt χώρο για αποσκευές και το δείνα έχει 400 lt. Δεν λειτουργείς με το σκεπτικό «θα πάρω το μικρότερο και θα αγοράσω και μια μπαγκαζιέρα μιας και το μικρό έχει κοτσαδόρο».

αχαχαχαχαχαχ...Θεος!!:lol:

Δημοσ.

Haldol εντελώς φιλικά, η παρομοίωση που κάνεις είναι άκυρη και το ξέρεις. Εννοείται ότι δεν είναι το ίδιο. Στην τελική, εάν για το Galaxy η επέκταση μνήμης σήμαινε ότι θα κρέμεται από κάτω ένα ακόμη εξάρτημα δεν θα το έπαιρνα ούτε εγώ :-)

Να αντιστρέψω το επιχείρημά σου; Το 4 είναι το μοναδικό που έχει 16g μνήμη, μη επεκτάσιμη. Αυτό δηλαδή το τοποθετεί εκτός σύγκρισης; Γιατί η σύγκριση με βάση τα mb ξεκίνησε από παιδί που υποστηρίζει το iPhone, αλλά στην ουσία το feature αυτό είναι μοναδικό στο iPhone, αλλά αποτελεί έλλειψη όχι καινοτομία (αφού είναι μη επεκτάσιμη). Οπότε σε καμία περίπτωση δεν στέκει σύγκριση με βάση αυτό.

Κάποτε άκουσα και το τραγικό, από την εποχή του 3g ακόμη, "είναι δύσκολο να γεμίσεις τα 8γ, άρα δεν χρειάζονται άλλα, άρα καλά κάνει η Apple και βάζει μόνο 8". Ναι, πολύ λογικό για ένα κινητό που και τότε έκανε 500ε.

Επίσης ανάμεσα σε ένα αυτοκίνητο που μπορεί να πάρει κοτσαδόρο, και σε ένα με μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, που δεν μπορεί να πάρει, θα διάλεγες το πρώτο.

Και μια υπερβολή: η επέκταση μνήμης στο Galaxy δεν έχει καμία επίπτωση, ούε οπτική, ούτε λειτουργιοκή, ούτε οικονομική, ούτε τίποτε. Οπότε μιλάμε απλά για ένα κινητό με δυνατότητα μεγαλύτερης μνήμης, τέλος. Σαν να έπαιρνες ένα αμάξι που με κάποιο κβαντικό κόλπο μεγάλωνε όσο ήθελες ο χώρος αποσκευών χωρίς να επηρρεάσει ούτε το σασί ούτε τον χώρο επιβατών, ούτε τις επιδόσεις. Ποιό θα έπαιρνες :-) ;

• Super Moderators
Δημοσ.
Το ήξερα ότι θα το έλεγες αυτό! Μα γιατί να πεις τι κάνει ευκολότερα το Iphone όταν μπορείς να ανακυκλώνεις αυτά που λέει ο jobs του τύπου "μαγικό" , "εύχρηστο"...και να δημιουργείς μία πλαστή εικόνα?

FYI το ότι είπες μια φορά κάτι δεν σημαίνει ότι ισχύει εσαεί, διότι και updates γίνονται και συνεχώς προσθέτονται καινούργια πράγματα και στα 2 λογισμικά. Ενώ άμα ήταν έτσι να απαγορέψει τα posts σαν αυτό που μιλάμε τώρα ένας admin και να παραπέμψει τους ενδιαφερόμενους σε αυτά πριν από 3 μήνες.

---------- Προσθήκη στις 13:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:18 ----------

Εντάξει δεν είμαστε αρμόδιοι (όπως λες) αλλά εμάς ρωτάει ο άνθρωπος. Στην ευκολία πάντως που αναφέρεται ο bildanos το παράδειγμα σου με το ringtone νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικότατο και όχι το μοναδικό.

Θα σου πω ναι. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Πραγματικά το iphone είναι πολύ καλύτερο σε επίπεδο first impression, αλλά όταν κάνεις μια αγορά προσπαθείς να σκεφτείς εάν θα σε βολέψει σε βάθος χρόνου, και όχι τα πρώτα 5 λεπτά.

Το δικό μου "βάθος χρόνου" κρατάει από το πρώτο iphone, σου αρκεί??? :P

Και αν διαβάσεις προηγούμενα μηνύματά μου θα δεις πως όλο αυτό το διάστημα πέρασαν ταυτόχρονα και σχεδόν όλα τα τηλέφωνα από τα χέρια μου με τελευταίο το Nexus One με froyo 2.2 που έμεινε μαζί μου σχεδόν 4 μήνες.

Το ότι είναι παρανοϊκά απλό το iphone δεν κάνει δύσχρηστο το android και είναι αστείο να υπαινίσσεσαι ότι θα σε δυσκολέψει, για αυτό απαντάω με χιούμορ στην κλασική ατάκα ότι το iphone τα κάνει όλα τέλεια.

Για τη θεία μου το android δεν είναι αλλά ούτε το iphone είναι. Εδώ δεν μπορεί να βρει που είναι οι αναπάντητες γιατί είναι άνθρωπος άλλης εποχής.

Σε γενικές γραμμές άμα το πάμε έτσι όποιος κι αν διαβάζει αυτές τις γραμμές μπορεί άνετα να χειριστεί ένα κινητό με android pχ galaxy γιατί έχει τις στοιχειώδεις απλοϊκές τεχνολογικές γνώσεις.

Άμα δεν τις έχει άλλωστε γιατί να πάρει smarthphone;

Εδώ έχεις ένα λάθος (ή μάλλον λάθος εκτίμηση) μιας και η "θεία σου" θα χειριστεί πολύ πιο έυκολα το iphone από ότι ένα android! Βέβαια εδώ μιλάμε για εμάς που δεν είμαστε στην κατηγορία θείας αλλά οκ, το σωστό να λέγεται!

Έπιασα πολλές φορές τον εαυτό μου με το Nexus να είμαι έξω και να ψάχνω να βρω μια διεύθυνση και ανοίγοντας το google maps κόντευα να το πετάξω κάτω και να το κάνω κομμάτια! Ε με το iphone τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και εύχρηστα ακόμη και με το βασικό app με τους χάρτες!

Αυτό είναι ένα μικρό μόνο παράδειγμα! Ο σημαντικότερος λόγος που απολαμβάνω το iphone είναι η λειτουργίες του ως mp3 player μιας και κυκλοφορώ συνεχώς με τα ακουστικά. Σε αυτό τον τομέα (είτε λέγεται ήχος, είτε οργάνωση κλπ) για μένα δεν έχει ανταγωνισμό!

B)

---------- Προσθήκη στις 19:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:12 ----------

Haldol εντελώς φιλικά, η παρομοίωση που κάνεις είναι άκυρη και το ξέρεις. Εννοείται ότι δεν είναι το ίδιο. Στην τελική, εάν για το Galaxy η επέκταση μνήμης σήμαινε ότι θα κρέμεται από κάτω ένα ακόμη εξάρτημα δεν θα το έπαιρνα ούτε εγώ :-)

Να αντιστρέψω το επιχείρημά σου; Το 4 είναι το μοναδικό που έχει 16g μνήμη, μη επεκτάσιμη. Αυτό δηλαδή το τοποθετεί εκτός σύγκρισης; Γιατί η σύγκριση με βάση τα mb ξεκίνησε από παιδί που υποστηρίζει το iPhone, αλλά στην ουσία το feature αυτό είναι μοναδικό στο iPhone, αλλά αποτελεί έλλειψη όχι καινοτομία (αφού είναι μη επεκτάσιμη). Οπότε σε καμία περίπτωση δεν στέκει σύγκριση με βάση αυτό.

Κάποτε άκουσα και το τραγικό, από την εποχή του 3g ακόμη, "είναι δύσκολο να γεμίσεις τα 8γ, άρα δεν χρειάζονται άλλα, άρα καλά κάνει η Apple και βάζει μόνο 8". Ναι, πολύ λογικό για ένα κινητό που και τότε έκανε 500ε.

Επίσης ανάμεσα σε ένα αυτοκίνητο που μπορεί να πάρει κοτσαδόρο, και σε ένα με μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, που δεν μπορεί να πάρει, θα διάλεγες το πρώτο.

Και μια υπερβολή: η επέκταση μνήμης στο Galaxy δεν έχει καμία επίπτωση, ούε οπτική, ούτε λειτουργιοκή, ούτε οικονομική, ούτε τίποτε. Οπότε μιλάμε απλά για ένα κινητό με δυνατότητα μεγαλύτερης μνήμης, τέλος. Σαν να έπαιρνες ένα αμάξι που με κάποιο κβαντικό κόλπο μεγάλωνε όσο ήθελες ο χώρος αποσκευών χωρίς να επηρρεάσει ούτε το σασί ούτε τον χώρο επιβατών, ούτε τις επιδόσεις. Ποιό θα έπαιρνες :-) ;

Κάποτε τα 8gb ήταν αρκετά γιατί οι φωτογραφίες μας ήταν μερικά kb η κάθε μία, τα mp3 μας το πολύ 4mb και δεν υπήρχαν και apps! Οι καιροί όμως άλλαξαν και έχουμε φωτογραφίες mb, videos hd, mp3s 9mb το ένα και ένα app gps πχ είναι 2gb! B)

Για το θεμα της επέκτασης μνήμης και τις διαφορές σε επιδόσεις κλπ δεν είναι ακριβώς τέλεια τα πράγματα γιατί κυκλοφορούν πολλές μάρκες και τύποι μνήμης που η κάθε μια συμπεριφέρεται και διαφορετικά! Θα ήθελα πολύ να δούμε ένα τεστ με τη μεταφορά ενός μεγάλου αρχείου από το iphone στο pc και αντίστοιχα από την κάρτα μνήμης του galaxy στο pc. Λεπτομέρεια -ίσως- στην καθημερινή χρήση, αλλά πρέπει να το αναφέρουμε!

B)

Δημοσ.
Κάποτε τα 8gb ήταν αρκετά γιατί οι φωτογραφίες μας ήταν μερικά kb η κάθε μία, τα mp3 μας το πολύ 4mb και δεν υπήρχαν και apps! Οι καιροί όμως άλλαξαν και έχουμε φωτογραφίες mb, videos hd, mp3s 9mb το ένα και ένα app gps πχ είναι 2gb! B)

Για το θεμα της επέκτασης μνήμης και τις διαφορές σε επιδόσεις κλπ δεν είναι ακριβώς τέλεια τα πράγματα γιατί κυκλοφορούν πολλές μάρκες και τύποι μνήμης που η κάθε μια συμπεριφέρεται και διαφορετικά! Θα ήθελα πολύ να δούμε ένα τεστ με τη μεταφορά ενός μεγάλου αρχείου από το iphone στο pc και αντίστοιχα από την κάρτα μνήμης του galaxy στο pc. Λεπτομέρεια -ίσως- στην καθημερινή χρήση, αλλά πρέπει να το αναφέρουμε!

B)

Το πρώτο ίσχυε πολύ πολύ πολύ πριν βγει ακόμη και το πρώτο iPhone φίλε Bill. Όσο για το δεύτερο, συμφωνώ ότι ενδεχομένως να έβγαινε διαφορά (δεν ξέρω υπέρ ποιού), αλλά όπως είπες κι εσύ αυτό στην καθημερινή χρήση είναι λεπτομέρεια, όποιο κινητό και να "κέρδιζε". Επίσης, έκανα 3 ποστ για να δείξω ότι η σύγκριση με βάση τα mb είναι εντελώς άκυρη, και από ότι φαίνεται συμφωνούμε, έστω και με διαφορετική προσέγγιση.

Αν πάντως επιμένει κανείς στη σύγκριση, και με βάση αυτά που είπες εσύ ο ίδιος, το σίγουρο δεδομένο είναι ότι την εποχή των φορητών ταινιών, των άπειρων apps και των τεράστιων πλέον φωτογραφιών - όπως είπες κι εσύ - ένα κινητό που με δεσμεύει με "μόνο" 16 γβ (πολλά για μερικούς, λίγα για άλλους, το δεσμευτικό είναι που μετράει) είναι κοροϊδία. Για αυτό και ζήτησα κανε΄να πιό σοναρό επιχείρημα, και όποιος παρακολουθεί τα σχετικά threads θα ξέρει ότι εγω τουλάχιστον δεν έχω παρωπίδες ούτε υπέρ ούτε κατά καμιας εταιρίας.

• Super Moderators
Δημοσ.
Το πρώτο ίσχυε πολύ πολύ πολύ πριν βγει ακόμη και το πρώτο iPhone φίλε Bill. Όσο για το δεύτερο, συμφωνώ ότι ενδεχομένως να έβγαινε διαφορά (δεν ξέρω υπέρ ποιού), αλλά όπως είπες κι εσύ αυτό στην καθημερινή χρήση είναι λεπτομέρεια, όποιο κινητό και να "κέρδιζε". Επίσης, έκανα 3 ποστ για να δείξω ότι η σύγκριση με βάση τα mb είναι εντελώς άκυρη, και από ότι φαίνεται συμφωνούμε, έστω και με διαφορετική προσέγγιση.

Αν πάντως επιμένει κανείς στη σύγκριση, και με βάση αυτά που είπες εσύ ο ίδιος, το σίγουρο δεδομένο είναι ότι την εποχή των φορητών ταινιών, των άπειρων apps και των τεράστιων πλέον φωτογραφιών - όπως είπες κι εσύ - ένα κινητό που με δεσμεύει με "μόνο" 16 γβ (πολλά για μερικούς, λίγα για άλλους, το δεσμευτικό είναι που μετράει) είναι κοροϊδία. Για αυτό και ζήτησα κανε΄να πιό σοναρό επιχείρημα, και όποιος παρακολουθεί τα σχετικά threads θα ξέρει ότι εγω τουλάχιστον δεν έχω παρωπίδες ούτε υπέρ ούτε κατά καμιας εταιρίας.

Δεν διαφωνούμε! Όπως επίσης και ποτέ δεν "'εθαψα" εντελώς το Galaxy! Ίσα ίσα νομίζω πως είναι από τις καλύτερες προστάσεις που κυκλοφορούν! Απλά για τα δικά μου γούστα δεν κάνει! Και βάζω μέσα από τα υλικά κατασκευής μέχρι και το software και το πως είναι παραμετροποιημένο από την samsung! Θα ήθελα πολύ να έχω την ενσωμάτωση των ειδοποιήσεων του android για τα mails, fb, twitter κλπ στο iphone, αλλά από μόνα τους δεν αρκούν για να με κάνουν να εγκαταλείψω το iphone!

B)

---------- Προσθήκη στις 19:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:46 ----------

Λοιπόν πιστεύω ότι το iPhone θα χάσει στην μεταφορά αρχείων. Εχω ένα pc με fedora. Ποιο θα είναι πιο γρήγορο;

Σκέψου πως το fedora μπορεί να "χάσει" από τα Windows 7 για παράδειγμα!

B)

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις. Εχω ένα pc με fedora και με ενδιαφέρει το τεστ σε αυτό το λειτουργικό ποιο θα είναι πιο γρήγορο. Και ρωτάω το galaxy s η το iPhone θα είναι πιο γρήγορο ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...