Προς το περιεχόμενο

Iphone 4 ή samsung galaxy s

tolko21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει δεν είμαστε αρμόδιοι (όπως λες) αλλά εμάς ρωτάει ο άνθρωπος. Στην ευκολία πάντως που αναφέρεται ο bildanos το παράδειγμα σου με το ringtone νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικότατο και όχι το μοναδικό.

Θα σου πω ναι. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Πραγματικά το iphone είναι πολύ καλύτερο σε επίπεδο first impression, αλλά όταν κάνεις μια αγορά προσπαθείς να σκεφτείς εάν θα σε βολέψει σε βάθος χρόνου, και όχι τα πρώτα 5 λεπτά.

Δε νομίζω ότι μετά τα πρώτα 5 λεπτά γίνεται δύσχρηστο. Παραμένει ένα εξαιρετικά εύχρηστο κινητό, μια οθόνη κλειδώματος, μια κεντρική οθόνη με εικονίδια, ένα hardware κουμπί. Είναι τόσο απλό που απευθύνεται και βρίσκει απήχηση σε όλα τα target groups, από την paris hilton ή τη γιαγιά μου μέχρι τον hardcore user. Είναι τόσο απλό που αρκετοί το βαριούνται και περνούν στα Androids. Άλλο καπέλο που λόγω κολλημάτων της Apple είναι δύσκολο να φτιάξεις ένα ringtone, θες jailbreak και αναμονή για το Celeste (παλιά το ibluenova) για να στείλεις αρχεία με bt κλπ. Γνωστά αυτά, "απαγορεύεται" η πρόσβαση στο root. Στη βάση του, όμως, είναι πιο απλό και από πλαστελίνη. Και αυτό είναι και ευχή και κατάρα, εγώ ζητάω αυτή την απλότητα (με δυνατότητα να το ξεσκίσω σε βάθος αν θέλω), άλλοι δεν την παλεύουν και θέλουν να φλασάρουν κάθε μέρα.

• Απαντ. 249
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Με galaxy ειμαι υπερευχαριστημενος αλλα νομιζω οτι οσοι λενε για την οθονη και την ευκολια κινησης μαλλον αλλο κινητο εχουν δει(η αλλο κινητο εχω παρει εγω).ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ αρτιοτητα και στην επιλογη αντικειμενων και σε οποιοδηποτε πατημα url και σε sms(swype FTW).

Γενικα παντως ειχα αντιπαθησει παρα πολυ την apple για ολες αυτες τις "εξυπναδες" του παρελθοντος.Αν συνηπολογησουμε την αυξανομενη αποτελεσματικοτητα του android σε εφαρμογες(ειχα δει την 1.6-οχι δουλεψει-εχω τωρα τη 2.1 και μου φενεται αλλο λειτουργικο πραγμματικα,αλλα ισως φταινε και τα specs του Galaxy)θα ελεγα αν οχι galaxy κινητο με android.

Εξαρταται και τι θελεις...Ας πουμε η καμερα του iphone ειναι ελαφρως καλυτερη.Η οθονη παντως του Galaxy με βολευει καλυτερα απο την retina και δε κουραζει το ματι(μαλλον το αναποδο),χωρια η ευκολια των δορυφορων σε GPS.

Τα 2 κινητα παντως ειναι εφαμιλα και στεναχωριεμαι που βλεπω φανμποϊσμους και ακραιες αποψεις(το ενα αξιζει το αλλο αξιζει κτλ),μιας και τα 2 κινητα ειναι κατι παραπανω απο 1 τηλεφωνο με αρκετες ικανοτητες και δυνατοτητες(καφε δε ψηνουν).Οκ εχει περισσοτερες εφαρμογες το apple store αλλα μεχρι ποτε(και ποσες περισσοτερες σαβουρες η αχρηστα apps);Αν η google δωσε δυνατοτητα και σε αλλους προγραματιστες να δουλεψουν θα δεις και αλλα.

Δημοσ.

Το ότι είναι παρανοϊκά απλό το iphone δεν κάνει δύσχρηστο το android και είναι αστείο να υπαινίσσεσαι ότι θα σε δυσκολέψει, για αυτό απαντάω με χιούμορ στην κλασική ατάκα ότι το iphone τα κάνει όλα τέλεια.

Για τη θεία μου το android δεν είναι αλλά ούτε το iphone είναι. Εδώ δεν μπορεί να βρει που είναι οι αναπάντητες γιατί είναι άνθρωπος άλλης εποχής.

Σε γενικές γραμμές άμα το πάμε έτσι όποιος κι αν διαβάζει αυτές τις γραμμές μπορεί άνετα να χειριστεί ένα κινητό με android pχ galaxy γιατί έχει τις στοιχειώδεις απλοϊκές τεχνολογικές γνώσεις.

Άμα δεν τις έχει άλλωστε γιατί να πάρει smarthphone;

Δημοσ.
Δε νομίζω ότι μετά τα πρώτα 5 λεπτά γίνεται δύσχρηστο.

Δε το είπα δύσχρηστο, το πρώτο Impression είναι υπερεκτιμημένο είπα.

Παραμένει ένα εξαιρετικά εύχρηστο κινητό, μια οθόνη κλειδώματος, μια κεντρική οθόνη με εικονίδια, ένα hardware κουμπί.

Κράτα και αυτό

Είναι τόσο απλό που απευθύνεται και βρίσκει απήχηση σε όλα τα target groups, από την paris hilton ή τη γιαγιά μου μέχρι τον hardcore user.

Σου απάντησε ο Nomedor

Είναι τόσο απλό που αρκετοί το βαριούνται και περνούν στα Androids.

Ε να του πούμε τότε ότι υπάρχει περίπτωση να το βαρεθεί, όχι ότι είναι μαγικό...

Άλλο καπέλο που λόγω κολλημάτων της Apple είναι δύσκολο να φτιάξεις ένα ringtone, θες jailbreak και αναμονή για το Celeste (παλιά το ibluenova) για να στείλεις αρχεία με bt κλπ. Γνωστά αυτά, "απαγορεύεται" η πρόσβαση στο root. Στη βάση του, όμως, είναι πιο απλό και από πλαστελίνη.

Όπα κάτσε γιατί ΆΛΛΟ ΑΥΤΌ? Κράτα και αυτό μισό λεπτάκι

Και αυτό είναι και ευχή και κατάρα, εγώ ζητάω αυτή την απλότητα (με δυνατότητα να το ξεσκίσω σε βάθος αν θέλω), άλλοι δεν την παλεύουν και θέλουν να φλασάρουν κάθε μέρα.

Μα όποιος έχει android τα κάνει όλα απλά και άμα θέλει το ξεσκίζει και flasharei. Εγώ δεν έχω κάνει root και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, κάνω ότι έκανα και στο jb ipod αλλά χωρίς το jb.

Όσο για αυτά που κράτησες...Άλλο απλό και άλλο απλοϊκό. Πριν με βρίσεις περίμενε λίγο ακόμα. Στο android έχεις 4 βασικά κουμπιά για να έχεις τις πιο συνηθισμένες εντολές σε shortcut. Το μεσαίο κουμπί του iphone είναι ένα από αυτά, αγνόησε όλα τα άλλα και στις 90% των περιπτώσεων θα κάνεις την δουλειά σου όπως στο iphone. Τα extra που έχει το android λύνουν διάφορα ζητήματα για να έχεις διευκολύνσεις. Εγώ προσωπικά δεν μπερδεύομαι 4 είναι άλλωστε όχι 10.

Ας πούμε το iphone τα έχει ΟΛΑ στο homescreen. E αυτό είναι απλοϊκό, για αυτό και στο jb iphone υπάρχει το Pouf. Διότι πολλά apps θες να τα έχεις αλλά να μην είναι όλην την ώρα στη μούρη σου. Γενικά η apple έχει αφήσει πολλά τέτοια ζητήματα εν γνώση της. Και το κάνει διότι ο τρόπος να τα λύσεις αυτά τα θέματα με απλότητα δεν είναι εύκολο. Θα μπορούσα να πω άπειρα παραδείγματα αλλά θα γινόμουν κουραστικός.

Λόγος να μην πάρεις iphone πάντως δεν είναι αυτά αλλά η πρόσβαση στο root και το lockdown στο itunes. Οι μεταφορές των αρχείων γίνονται με το πιο δύσκολο τρόπο (documents to go όπου πρέπει να κάνεις isntall ένα πρόγραμμά ώστε να κάνεις sync! omfg) ή και καθόλου (μετέφερε σε ένα άλλο pc ένα κομμάτι mp3) Στο android έχεις έναν file manager και τελείωσες.

Τέλος πάντων αυτό που λέω είναι ότι δεν έχουνε χαοτικές διαφορές στα βασικά πράγματα όπως είναι η ευκολία χρήσης και η απλότητα.

Δημοσ.

Αυτο ακριβως θελει να αποτρεψει η apple... να μοιραζεσαι τα αρχεια σου με τους αλλους αντι να τα αγοραζουνε....και σιγα το δυσκολο itunes... οτι ειναι τικαρισμενο περναει...so simple

Δημοσ.
Όσο για αυτά που κράτησες...Άλλο απλό και άλλο απλοϊκό. Πριν με βρίσεις περίμενε λίγο ακόμα. Στο android έχεις 4 βασικά κουμπιά για να έχεις τις πιο συνηθισμένες εντολές σε shortcut. Το μεσαίο κουμπί του iphone είναι ένα από αυτά, αγνόησε όλα τα άλλα και στις 90% των περιπτώσεων θα κάνεις την δουλειά σου όπως στο iphone. Τα extra που έχει το android λύνουν διάφορα ζητήματα για να έχεις διευκολύνσεις. Εγώ προσωπικά δεν μπερδεύομαι 4 είναι άλλωστε όχι 10.

Ας πούμε το iphone τα έχει ΟΛΑ στο homescreen. E αυτό είναι απλοϊκό, για αυτό και στο jb iphone υπάρχει το Pouf. Διότι πολλά apps θες να τα έχεις αλλά να μην είναι όλην την ώρα στη μούρη σου. Γενικά η apple έχει αφήσει πολλά τέτοια ζητήματα εν γνώση της. Και το κάνει διότι ο τρόπος να τα λύσεις αυτά τα θέματα με απλότητα δεν είναι εύκολο. Θα μπορούσα να πω άπειρα παραδείγματα αλλά θα γινόμουν κουραστικός.

Λόγος να μην πάρεις iphone πάντως δεν είναι αυτά αλλά η πρόσβαση στο root και το lockdown στο itunes. Οι μεταφορές των αρχείων γίνονται με το πιο δύσκολο τρόπο (documents to go όπου πρέπει να κάνεις isntall ένα πρόγραμμά ώστε να κάνεις sync! omfg) ή και καθόλου (μετέφερε σε ένα άλλο pc ένα κομμάτι mp3) Στο android έχεις έναν file manager και τελείωσες.

Τέλος πάντων αυτό που λέω είναι ότι δεν έχουνε χαοτικές διαφορές στα βασικά πράγματα όπως είναι η ευκολία χρήσης και η απλότητα.

Δε μπορώ να quotάρω και να απαντώ σε κάθε φράση.

Χωρίς να μπω στη διαδικασία να πω ότι το ένα κινητό/λειτουργικό είναι καλύτερο από κάποιο άλλο (είναι απλά διαφορετικά), σε αρκετά από τα παραπάνω διαφωνώ, κυρίως στην (μη) επεξήγηση της διαφοράς απλού και απλοϊκού (όσα apps δε θέλεις να βλέπεις τα στέλνεις στις τελευταίες σελίδες ή τα πετάς σε έναν φάκελο, τόσο "απλό" και όχι "απλοϊκό") ή για το first impression (το android είναι εκείνο που έχει live wallpapers για το "μάτι" -που μετά τα κλείνεις για να μην τρώνε πόρους και μπαταρία- και όχι το iOS που είναι ακριβώς αυτό που βλέπεις και τίποτα περισσότερο).

Επίσης, όταν μιλάμε μεταξύ μας, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να απαντάμε στις μαρκετινίστικες μ@λακίες που είπε κάποιος άλλος (jobs πχ). Εγώ δεν είπα ποτέ τη λέξη "μαγικό" οπότε μη μου απαντάτε σα να τη χρησιμοποιώ στα επιχειρήματά μου.

Τέλος, για τα διαφορετικά target groups που απευθύνεται και τελικά επιλέγουν το iPhone, μου απάντησε ο Nomedor αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η απάντησή του απηχεί τη μία και μοναδική πανανθρώπινη αλήθεια ή ότι με έπεισε, ήταν απλά η άποψή του/σου η οποία άποψη απέκλεισε αμέσως-αμέσως μια ομάδα ανθρώπων.

"Σε γενικές γραμμές άμα το πάμε έτσι όποιος κι αν διαβάζει αυτές τις γραμμές μπορεί άνετα να χειριστεί ένα κινητό με android πχ galaxy γιατί έχει τις στοιχειώδεις απλοϊκές τεχνολογικές γνώσεις.

Άμα δεν τις έχει άλλωστε γιατί να πάρει smarthphone;"

Οι απαντήσεις στο θέμα της διάδοσης του συγκεκριμένου τηλεφώνου σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως ηλικίας, μόρφωσης, φύλου κλπ είναι εκεί έξω, δε χρειάζονται επιχειρηματολογία, μια βόλτα αρκεί.

Τα κινητά, τέλος, είναι στα καταστήματα, όποιος θέλει τα δοκιμάζει και αγοράζει.

Δημοσ.

Κοίτα παρεξηγησες πολλά από αυτα που είπα και το πήρες πολύ προσωπικα οπότε δεν το συνεχίζω σε επίπεδο επιχειρημάτων.

Να ξεκαθαρίσω μόνο ότι εκεί που είπα σου απάντησε ο nomedor ένοουσα ότι συμφωνώ και δεν εχω κάτι άλλο να προσθέσω. Όχι χα χα στην είπε ο nomedor. Και γενικά λέω πείτε γιατί είναι απλό πείτε παραδείγματα μην λέτε είναι απλό και εύκολο. Πείτε τα γεγονότα. Βαριόμουν να πω την αλήθεια να γράψω γιατί ακριβώς είναι απλοϊκό έλεγα ότι θα το πιανατε αλλά προφανώς δεν το είπα καλά.

Συμφωνώ στο να πάει να τα δει από κοντά, βασικα είναι καλύτερο να κοιτάει live κάποιος το κινητό και μετά να ρωτάει εδώ για πράγματα που μπορεί κάποιος να χάσει.

Συγγνώμη εάν σε προσβαλλα πάντως... :-(

• Moderators
Δημοσ.

Προσωπικα επελεξα galaxy για δυο κυριους λογους.

Μεγαλυτερη οθονη (η οποια με εξυπηρετει φοβερα στο ιντερνετ και στην αναπαραγωγη καποιας σειρας λ.χ) και αντιπαθειας στο itunes.

Εχοντας ipοd touch και windows πραγματικα σιχαινομαι να συγχρονιζω οτιδηποτε θελω να περασω στην συσκευη. Αντιθετα με το galaxy κανω drag n drop τα αρχεια και ξεμπερδευω. Το kies το οποιο ειναι wannabe αντιστοιχο του itunes ενω στην πραγματικοτητα ειναι ο,τι πιο αθλιο εχει φτιαχτει imho, απλως δεν το χρησιμοποιω.

Aπο κει και περα δεν μπλεκω με μετατροπες σε mp4 καποιου αρχειου βιντεο (επειδη δεν ειμαι updated, αυτο εχει αλλαξει στο 4?). Απλως το πεταω μεσα και το βλεπω.

Το ios ειναι αστεια ευκολο στον χειρισμο του και τελειωνει εκει. Το δε android ειναι εξισου ευκολο αν θελεις, αλλα μπορεις να το λιωσεις στα πειραγματα, επισης αν θελεις. Αυτο το θεωρω πολυ θετικο καθως ο χρηστης επιλεγει την χρηση που θα κανει.

Απο ποιοτητα κατασκευης (και προερχομενος απο hd2) πραγματικα η samsung δεν δινει δεκαρα στην βελτιωση των υλικων της. Αντιθετα η apple με το 4 προσφερει ο,τι καλυτερο στον τομεα αυτον. Ειχα την ευκαιρια να το δω απο κοντα το σκ που ημουν Μιλανο σε εναν συναδελφο που το ειχε (παρεμπιπτοντως και η κουτση maria εκει ειχε το 4, ειναι απιστευτο ποσα κυκλοφορουν εκει, μου θυμισε εποχες που εβλεπες ολους με n95 εδω) και εμεινα εντυπωσιασμενος απο την συσκευη ως κατασκευη, ασχετως αν φανταζε μικρο στο χερι μου μετα το galaxy.

Δυστυχως δεν ειχα ευκαιρια για ταυτοχρονα τεστ, αλλα δεν μπορω να πω πως τρελαθηκα με το εσωτερικο (nothing new there), βεβαια δεν ειδα κολληματα κλπ, αλλα αυτος που το ειχε δεν ειχε ακουσει καν το jb.

Δημοσ.

htc hd desire περημενε μεσα οκτωμβρη θα ναι εδω...(θα ναι καλυτερο )

αναμεσα σε galaxy s κ iphone 4 κ τα 2 ειναι φοβερα κινητα ειναι αναλογα τι ψαχνεις ...θες πολυ μικρο κινητο ? λεπτο ? θες 4 ιντσες οθονη?

εμενα π.χ η οθονη του Iphone 4 μου πεφτει λιγο μικρη πηγενε δες τα κ αποφασησε ...

το μονο αρνητικο στο Iphone 4 ειναι η τιμη του 658e

Δημοσ.

Μουφα ειναι ομως ειχα παει στον γερμανο κ ειναι στο απεριοριστα 75 κ μου λεει εχει γινει λαθος στην διαφημηση ειναι δυνατον ? τι να πω ελλαδα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...