stelrp Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω για μία σύνθεση νεου pc που να μπορεί να τρέχει XP χωρίς προβλήματα συμβατότητας γιατί τον θέλω για τη δουλειά μου. Μελλοντικά όταν τα ελληνικά προγράμματα πουχρησιμοποιώ αναβαθμιστούν για να τρέχουν σε 7 θα πετάξω τα XP και θα περάσω σε καθαρά 7. Μέχρι τότε θα έχω δύο σκληρούς δίσκους (ναι θα κάνω dual boot) και τα χαρακτηριστικά που ψάχνω είναι : Fanless case - όλα υδρόψυξη (υπάρχει σε τροφοδοτικό τέτοιο πράγμα ?) ή παθητική φύξη (π.χ. σε σκηρούς δίσκους - μνήμες κλπ τροφοδοτικό ?). SSD δίσκο για τα προγράμματα των 7. Στα ΧP δεν νομίζω ότι πολυχρειάζεται , εκεί εξάλλου με έναν απλό δίσκο 1ΤΒ στα 7200 όλα πάνε σφαίρα. Επίσης, θα χρειαστώ δίσκο 2ΤΒ GREEN για τα data (είναι αργοί μάλλον ?) αλλά τί παίζει με USB 3 ? Μνήμη 4GB σε ένα chip για να μπορώ να κάνω μελλοντική αναβάθμιση ? Τα Win 7 με 4 GB πάνε καλά (έστω σε 32bit ?).Για τα XP και με 2gb που έχω τώρα είμαι ΟΚ!. VGA 1gb μάλλον κάτι σε ΑΤΙ (αλλά με passive cooling) . έχω τώρα μία 4850 και σφυράει το anemisthr;aki και μου λένε ότι δεν αλλάζει. . . . Παράλληλη θύρα on board !!! (γιατί τρέχω emulation DOS προγράμματα με HASP και χρειάζομαι μέσω VIRTUAL PC να κάνει assign IRQ και DMA στην παράλληλη για να δουλεύει). Οι πρόσθετες PCI ή PCI express κάρτες είναι μόνο για Windows Xp ή 7, και ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΩΜΕΙΩΣΗ. Αλλιώς βλέπω να κρατάω και τον προ διετίας που έχει Παράλληλη και σειριακή και PS2 και mouse port PS2. Δεν ξέρω γιατί τα καταργούνε καθώς χάνεις την προς τα πίσω συμβατότητα. Τα προγράμματα που θα τρέχω είναι : Office 2003 (ναι όχι το 2007 ούτε το 2010, ο γέρος είναι μιά χαρά!), ή openoffice AutoCAD 2006, 3dsmax 9 (του 2006) τα έχω αγορασμένα και δεν αναβαθμίζω γιατί τα νέα δεν έχουν δυνατότητες ουσιαστικές σε σχέση με τη δουλειά μου, winfax pro 10.04 (ακόμα ψάχνω κάποιον αξιόλογο αντικαταστάτη για windows 7 που να κρατάει database με το τί έχω στείλει). corel draw 12 (δεν το αναβαθμίζω !!!) adobe photoshop CS2, premiere pro 2.0 (επίσης, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν) μπορεί να βρεθεί κάτι με i5 που λένε ότι κάνει και αυτόματο overclock ?, ή θα πρέπει να πάρω κάτι σε Core2duo (για να έχω την παράλληλη θύρα). ? Ο ι7 αξίζει ή είναι κάπως παλιός ? ο ι3 ? Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα καινούργια παιχνίδια ! Πήγα για προσφορά σε eshop και Πλαίσιο αλλά δεν με κάλυψαν και με ξένισαν οι προσφορές που μου έδωσαν. Το PC Που ήδη έχω έχει έναν 8400 χρονισμένο στα 4.5GHZ και πετάει αλλά θέλω να πάρω κάτι ακόμα καλύτερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.