Προς το περιεχόμενο

mini ITX με I3 530 ή Ι5 750

avpap75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντα ζαχάρωνα την ιδέα να εγκαταλείψω τα κουτιά "κουμούτσες" και να βάλω στο γραφείο μου, ένα μικρό αλλά ταυτόχρονα δυνατό PC, χωρίς να αναγκαστώ να κάνω μεγάλους συμβιβασμούς ως προς την απόδοσή του. Ο ρόλος του θα είναι σύνθετος καθώς θα χρησιμοποιείται ως Desktop κυρίως (ιντερνετ, email, chating, θα βλέπω καμιά σειρούλα πότε - πότε και θα παίζει και κάνα παιχνιδάκι περιστασιακά).

Μέχρι τώρα λοιπόν όλες οι λύσεις σε mini ITX περιορίζονταν σε αδύναμο PC ικανό σαν κατεβαστήρι και βέβαια με τις ΙΟΝ υλοποιήσεις σε HTPC. Όλα αυτά μέχρι πριν λίγο καιρό, την αρχή την έκανε η ZOTAC και στη συνέχεια η Gigabyte με το GA-H55N που μόλις απέκτησα. Σε συνδυασμό λοιπόν με το Silverstone Sugo SG05 που επίσης ξεκινώ το ταξίδι στο κόσμο του mini ITX.

Στάση, λοιπόν, επεξεργαστής, με υποψήφιους δύο διαφορετικούς INTEL CPU οι πασίγνωστοι I3 530 και Ι5 750.

Με budget λοιπόν κοντά στα 350 € κοντά για επεργαστή - μνήμες - σκληρό - DVD-RW το ερώτημα μου είναι το εξής.

1) Ι3 530 με ενσωματωμένη IGP + μνήμες DD3 1600 + SSD 60 GB ή

2) Ι5 750 + φτηνή IGP + μνήμες DD# 1600 + HDD μηχανικό.

Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας και βέβαια σας υπόσχομαι μια παρουσίαση αναλυτική μόλις ολοκληρωθεί το σύστημα με φωτογραφίες και εντυπώσεις.

Δημοσ.

θα προτινα την πρωτη λυση η οποια ειναι υπεραρκετη για ταινιες και σειρες αλλα χωρις να ειμαι σιγουρος για την αποδοση της ενσωματομενης GPU στα παιχνιδια. και με τον SSD πιστευω θα ειναι πολυ καλο μηχανημα για τις απαιτησεις σου με μια επιφυλαξη ξανα λεω για τα παιχνιδια

• Moderators
Δημοσ.

Τι παιχνιδακια θα παιζει περιστασιακα; Σε τι αναλυση και με τι απαιτησεις;

Μια φθηνη PCI-E vga των 50-60 ευρω (ή και μεταχειρισμενη των 30-40), ειναι καμποσες φορες πιο δυνατη απο την ενσωματωμενη στους i3.

Ομως αν δεν κανω λαθος, τα ITX Κουτακια εχουν πολυ μικρο τροφοδοτικο, οποτε θα σου προτεινα να μεινεις στην ενσωματωμενη του επεξεργαστη ή να παρεις καποια με τι μικροτερη δυνατη καταναλωση για τον i5 quad, για να μη ζορισεις το τροφοδοτικουλι.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απανήσεις. Το τροφοδοτικό είναι 300 watt της Silverstone και πραγματικά σηκώνει μέχρι μέτριες GPU άνετα, απ'ότι λένε στα ξένα FORA. Δηλαδή ένας Ι3 530 με νορμάλ overclock και με την παρουσία ενός SSD θα έχω στις καθημερινές εφαρμογές εφάμμιλλες επιδόσεις με αυτές του Ι5;

• Moderators
Δημοσ.

Για να βλεπεις ταινιες, βιντεο στο youtube, απλο ιντερνετακι, chat, και αααντε κανενα παιχνιδακι που και που, ο διπυρηνος i3 ειναι μια χαρα. Και με τον SSD θα πεταει. (Αν και νομιζω οτι 60GB θα τελειωσουν συντομα)

Ο συγκεκριμενος i5 ειναι τετραπυρηνος, αρκετα ακριβοτερος, και γενικα αλλη κατηγορια. Για απλη χρηση ομως δεν ξερω σε τι θα σου χρησιμευσει.

Να μας ελεγες οτι κανεις επεξεργασια video ξερω γω, ή οτιδηποτε αλλο που χρειαζεται ισχυροτατο επεξεργαστη ναι, αλλα τωρα δεν βλεπω το λογο...

Παντως ισχυει η ερωτηση που εκανα πιο πανω.

Δημοσ.

Kαί με καθόλου overclock,για την δουλειά που το θέλεις, θα έχεις τις ίδιες επιδόσεις με τον

Ι5 750 .Το όλο θέμα είναι ,όπως ρώτησαν και τα παιδιά,τι εννοείς με το '' θα παίζει και κάνα παιχνιδάκι περιστασιακά'';

Δημοσ.

γιατι δεν παιρνεις κανεναν athlon x3?

για τις δουλειες που αναφερεις ειναι υπερ υπερ αρκετος, αρκετα δυνατος γενικοτερα και πολυ φθηνοτερος

επισης με καμια onboard vga 4250 θα εισαι πολυ καλυτερα απο οτι με την ενσωματωμενη του i3

Δημοσ.
γιατι δεν παιρνεις κανεναν athlon x3?

για τις δουλειες που αναφερεις ειναι υπερ υπερ αρκετος, αρκετα δυνατος γενικοτερα και πολυ φθηνοτερος

επισης με καμια onboard vga 4250 θα εισαι πολυ καλυτερα απο οτι με την ενσωματωμενη του i3

Έχω ήδη πάρει μητρική Η55, οπότε πάω για i3 ή i5.

Δημοσ.

ο i5 δε ξερω κατα ποσο θα καλοπερναει σε ενα μικρο κουτακι, με στοκ ψυξη :X

δεν ειναι τοσο ζεστος οσο οι i7 βεβαια, αλλα η ψυξη του ειναι ανεπαρκης

Δημοσ.

Το θέμα ψύξη ελπίζω να το λύσω με την απλή Shuriken. Η μόνη που χωράει στη μητρική χωρίς να ενοχλεί την GPU αλλά και τα slot με τις μνήμες.

Δημοσ.

φιλε επειδη εχω κανει το ιδιο εχω να πω το εξης οι θερμοκρασιες ι3 5χχ και ι5 6χχ ειναι απλα κορυφαιες .τα 32νμ κανουν την διαφορα.οσο για overclocking κανεις πολυ καλο ειδικα με την ψυκτρα που λες απλα μετρισε πρωτα τι υψος σου περισσευει πριν την αγορασεις και δεν χωραει.οσο περισσοτερα pipes τοσο το καλυτερο.αν δεν ωαλεις καρτα γραφικων δυσκολα να παιζεις παιχνιδια καλα απο την αλλη δεν θα χωρανε ολες οι καρτεσ γραφικων σε μικρο κουτι.εγω εχω βαλει μια nvidia gt240 και παιζω αξιοπρεπως pro evolution 2010 σε αναλυσεις 1980χ1080 εχω συνδεσει το κουτι με 37''οθονη και το εχω κανει media center στο σαλονι.αν εχεις αποριες μου λες.για αυτα που ζητας μια χαρα ειναι ο ι3 τα κανει ολα και συμφερει.τωρα αν σου πουν εδω μεσα για τετραπυρινα και αλλα τετοια θα συμφωνησω μονο αν κανεις δουλεια σοβαρη πανω σε υπολογιστη με πολυ βαρια προγραμματα πραγμα που δεν ανεφερες

Δημοσ.
φιλε επειδη εχω κανει το ιδιο εχω να πω το εξης οι θερμοκρασιες ι3 5χχ και ι5 6χχ ειναι απλα κορυφαιες .τα 32νμ κανουν την διαφορα.οσο για overclocking κανεις πολυ καλο ειδικα με την ψυκτρα που λες απλα μετρισε πρωτα τι υψος σου περισσευει πριν την αγορασεις και δεν χωραει.οσο περισσοτερα pipes τοσο το καλυτερο.αν δεν ωαλεις καρτα γραφικων δυσκολα να παιζεις παιχνιδια καλα απο την αλλη δεν θα χωρανε ολες οι καρτεσ γραφικων σε μικρο κουτι.εγω εχω βαλει μια nvidia gt240 και παιζω αξιοπρεπως pro evolution 2010 σε αναλυσεις 1980χ1080 εχω συνδεσει το κουτι με 37''οθονη και το εχω κανει media center στο σαλονι.αν εχεις αποριες μου λες.για αυτα που ζητας μια χαρα ειναι ο ι3 τα κανει ολα και συμφερει.τωρα αν σου πουν εδω μεσα για τετραπυρινα και αλλα τετοια θα συμφωνησω μονο αν κανεις δουλεια σοβαρη πανω σε υπολογιστη με πολυ βαρια προγραμματα πραγμα που δεν ανεφερες

Νομίζω πως έχεις απόλυτο δίκιο άσε που για τα παιχνίδια δύσκολα θα αποχωριστώ το ΧΒΟΧ 360 και την κοινότητα του. Πάντως η αγορά mini-itx είναι ανερχόμενη και μάλλον θα αντικαταστήσει όπως δείχνει την M-ATX ή οποία με τη σειρά της θα αντικαταστήσει την μεγάλη ATX σε πωλήσεις, η οποία απραγματικά δεν βλέπω πλέον την χρησιμότητα κάποιος μέσος χρήστης να πηγαίνει σε αυτήν.

Κρίμα πάντως που στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμα η Gigabyte GA-H55N που σαρώνει στο εξωτερικό αλλά και η φρέσκια Asus M4A88T-I για AMD επεξεργαστές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...