Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές για επαγγελματική αποκατάσταση

scorer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποιος ανέφερε το ανοικτό πανεπιστήμιο. Στο βρετανικό μπορεί να σπουδάσει ο οποιοσδήποτε, οι σπουδές είναι υψηλού επιπέδου αλλά τα δίδακτρα υψηλά για όσους δε μένουν Βρετανία, αλλά πολύ φθηνά για όσους μένουν.

http://www3.open.ac.uk/study/undergraduate/computing-and-ict/index.htm

Δημοσ.
Κάποιος ανέφερε το ανοικτό πανεπιστήμιο. Στο βρετανικό μπορεί να σπουδάσει ο οποιοσδήποτε, οι σπουδές είναι υψηλού επιπέδου αλλά τα δίδακτρα υψηλά για όσους δε μένουν Βρετανία, αλλά πολύ φθηνά για όσους μένουν.

http://www3.open.ac.uk/study/undergraduate/computing-and-ict/index.htm

Εννοούσα το ανοιχτό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα .

Επίσης ανέφερα τα distance learning στην Αγγλία απο to university of london

Undegraduate τα οποία είναι αρκετά felxible σε χρόνο σπουδών. Οπότε μπορεις να κανονίσεις τις σπουδες σου και τα οικονομικά σου ενω παράλληλα δεν φεύγεις απο Ελλάδα και δουλέυεις εδώ.

Δημοσ.
Εννοούσα το ανοιχτό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.

Και του ευχήθηκες καλή τύχη γιατί είναι δύσκολο να μπει κάποιος στο ελληνικό ανοικτό πανεπιστήμιο. Αντίθετα στο βρετανικό σε δέχονται 100%, είναι αναγνωρισμένο ίδρυμα με 40 χρόνια ιστορία και υψηλή ποιότητα σπουδών - ο καθένας κρίνει. Και φυσικά προσφέρει ευελιξία. Όσοι βρίσκονται στο νησί και έχουν περιορισμένα εισοδήματα απαλλάσσονται από μέρος ή από το σύνολο των διδάκτρων συν το ότι έχει campus με βιβλιοθήκη, lecture theatres κτλ και σημαντική ερευνητική δραστηριότητα. Γι αυτό πρότεινα το βρετανικό ανοικτό πανεπιστήμιο.

Δημοσ.
Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας.Εχω καποια ερωτηματα.Πεστε οτι τελιωνω δημοσιο ή ιδιωτικο ΙΕΚ ως τεχνικος δυκτιων ή ως τεχνικος υπολογιστων δεν θυμαμαι πως το λενε..με καλο βαθμο..Παιζει καποιο ρολο ο βαθμος?Μετα πως περνω πιστοποίηση?Τι ειναι αυτο? Εχω και καποια "κονε"..αλλα δεν θελω να βασιζομαι εκει απλα θα μου ανοιξουνε καποιες πορτες στην αρχη..μετα πιστευω στον εαυτο και στην δουλεια που θα κανω να με καλος και σιγα σιγα να ανεβω..Μπορει καποιος να πετυχει στον χωρο αυτο με ενα χαρτι απο ΙΕΚ και με το ποσο καλος θα μαι ή παντα θα με .."κοβει" το χαρτι αυτο?

Καταρχην οταν τελειωνεις το δημοσιο ιεκ (φανταζομαι και στο ιδιοτικο θα ειναι το ιδιο) δεν γραφει βαθμο πανω το απολυτηριο παρα μονο οτι παρακολουθησες τοσες ωρες μαθηματος. Απο εκει και περα τωρα μπορεις αν θες να πας για την πιστοποιηση που δινουν και να παρεις ενα χαρτι που κατα καποιον τροπο πιστοποιει τις γνωσεις σου. Το χαρτι ομως αυτο απο οσο ακουω ειναι πιο πολυ για το δημοσιο μιας και στον ιδιοτικο τομεα πιο πολυ θα σε ρωτησουν να δουν τι ξερεις παρα να τους δειξεις καποια πιστοποιηση.

Απο εκει και περα τωρα η γνωμη μου ειναι αν σ'αρεσει η πληροφορικη και θες να ψαχνεσαι στο αντικειμενο πηγαινε αλλα να ξερεις αυτα που θα κανετε θα ειναι ξεπερασμενα και θα χρειαστει να ενημερωνεσαι και να διαβαζεις και απο μονος σου. Εγω ειχα παει 2 χρονια σε ενα δημοσιο ιεκ απο γνωσεις δεν πηρα κατι το ιδιαιτερο αλλα μου εδωσε το εναυσμα να ξεκινησω και να ψαχνομαι για το κατι παραπανω και επισης ειναι ενα καλο μερος για γνωριμιες. Οταν λεω γνωριμιες δεν εννοω γκομενες και τετοια (οκ τα ειχε και αυτα :P ) αλλα πιο πολυ μιλαω για τους καθηγητες που οι περισσοτεροι ειναι ηδη στο επαγγελμα και μπορουν να σε προωθησουν καπου αν δουν οτι εισαι καλος.

Δημοσ.
Και του ευχήθηκες καλή τύχη γιατί είναι δύσκολο να μπει κάποιος στο ελληνικό ανοικτό πανεπιστήμιο. Αντίθετα στο βρετανικό σε δέχονται 100%, είναι αναγνωρισμένο ίδρυμα με 40 χρόνια ιστορία και υψηλή ποιότητα σπουδών - ο καθένας κρίνει. Και φυσικά προσφέρει ευελιξία. Όσοι βρίσκονται στο νησί και έχουν περιορισμένα εισοδήματα απαλλάσσονται από μέρος ή από το σύνολο των διδάκτρων συν το ότι έχει campus με βιβλιοθήκη, lecture theatres κτλ και σημαντική ερευνητική δραστηριότητα. Γι αυτό πρότεινα το βρετανικό ανοικτό πανεπιστήμιο.

Ναι αυτό έκανα

1 κάποιο distance πτυχίο από την αγγλία. Δεν ξέρω αν βρεις κάτι που σου αρεσει. Κυνηγάς αν θες και το ανοιχτό πανεπιστήμιο μήπως είσαι τυχερός.

Το να κάνει μια προσπάθεια για το ανοιχτό δεν είναι κακό . Παράλληλα και με άλλες αιτήσεις

Εγώ δεν έκρινα την πρόταση σου ούτε έκανα σύγκριση απλά είπα ,επειδή είπες ότι αναφέρθηκε, τι είπα εγώ.

Δημοσ.

Εξ αρχής κατάλαβα πως εννούσες το ελληνικό (επειδή του ευχήθηκες καλή τύχη) και πρόσθεσα ότι υπάρχει και το βρετανικό. Δηλαδή δεν κατάλαβες ότι κατάλαβα τί εννούσες, νόμιζες ότι δεν κατάλαβα, όμως εγώ είχα καταλάβει πολύ καλά. :lol:

Και μπορεί να μην έκρινες ευθέως το βρετανικό ανοικτό πανεπιστήμιο αλλά (μου) φάνηκε σα να προσπερνάς αυτή την επιλογή και γι' αυτό θεώρησα σωστό να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους το πρότεινα. Και όπως είδατε υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για να το προτιμήσει κάποιος π.χ. άμεση έναρξη σπουδών. Αυτά..

Δημοσ.

Σας ευχαριστω παιδια τι χρειαζεται να κανω για το ανοικτο Πανεπιστημιο?Εχουνε τελιωσει οι εγγραφες και οι αιτησεις? http://www.eap.gr δεν βρηκα εδω και καμια χρησιμη πληροφορια για πεστε...!

thanks σε ολους!

Δημοσ.

Σαν αξια σαν χαρτι τι προτείνετε ?Δημοσιο IEK ή ανοιχτο Πανεπιστημιο?Παντα για τομεα Πληροφορικης μιλαμε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...