Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές για επαγγελματική αποκατάσταση

scorer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα παιδια,

Ειμαι ο Νικος 21 χρονων και θελω καποιες συμβουλες οσοι γνωρίζουνε κατι.

Καταρχας τελιωσα το λυκειο πριν 3 χρονια με χαλια βαθμο απολυτηρίου με μονη φωτινή εξαίρεση τα Μαθηματικά!Τωρα που ξεμπερδεψα απο καποια προσωπικα προβληματα μου και ειδα ποσο δυσκολα ειναι τα πραγματα στους χωρους εργασιας αλλα γενικα τα παντα,θελω να σπουδάσω το θέμα είναι τι και που.

Απο μικρος ειχα το μικρόβιο με τους υπολογιστες κτλπ εχω πιστευω αρκετα καλες γνωσεις και software αλλα και hardware,ομως θελω να τις κανω ακομα περισσοτερες και να τις "πιστοποιήσω" με ενα χαρτι.Επίσης δεν εχω ακόμα Lower κατι που θα κάνω (Michigan) τον ερχόμενο Ιούνιο αν ολα πανε καλά.

Υπαρχουνε πιστευω καποιες λυσεις οπως να ξαναδωσω Παννεληνιες και να περασω σε καποιο ΤΕΙ(Κατι το οποιο ειναι απο παρα πολυ δυσκολο εως ακατορθωτο στην φαση που βρισκομαι.Μια αλλη λυση ειναι Δημοσιο ή Ιδιωτικο ΙΕΚ (που αποτι εχω ακουσει δεν εχει καμια αξια και καταληγεις να δουλευεις σε ασχετο πραμα απο αυτο που σπουδασες πιθανον σε καποιο Call Center μαζι με αλλα προβατα προς σφαγη.Λευτα για εξωτερικο σπουδες δεν υπαρχουνε.

Οποτε ποιες λυσεις υπαρχουνε?Κατεληξα εδω(Insomnia) γιατι δεν μπορω να βρω απο καποιον αλλο να μου δωσει καποιες πληροφοριες για το θεμα μου.

Τι θα κανατε στην θεση μου?

Ευχαριστώ που ακούσατε τους προβληματισμους μου.

Scorer

Δημοσ.
ως πρωτο βημα θα εφευγα απο την Ελλαδα,ολα τα υπολοιπα ειναι ευκολα

Καταρχήν, εαν μπορείς να φύγεις εξωτερικό κάντο, αν και είναι αρκετά δύσκολο να πας μετανάστης σε μια ξένη χώρα από πολλές απόψεις.

Σε περίπτωση που δεν παίζει κάτι τέτοιο θα σου πω κάποια πράγματα κατά την γνώμη μου, όπου και να πας να σπουδάσεις εαν δεν έχεις το μικρόβιο και την τρέλα γι αυτό που κάνεις θα αποτύχεις, τι εννοώ, θα πάρεις το πτυχίο και μέχρι εκεί, τέλος.

Τώρα στην φάση που είσαι σε κόβω είτε για δημόσιο (λίγα χρήματα) ή ιδιωτικό ΙΕΚ (περίπου 3,000€ μέσο όρο τον χρόνο για δίδακτρα), απο εκεί και πέρα απλά πιστοποιείς τις γνώσεις σου και μαθαίνεις πέντε - δέκα πράγματα παραπάνω απ' όσα ήδη ξέρεις, για να βρεις δουλειά δεν φτάνει μόνο να έχεις χαρτούρα, θέλει να έχεις και δείγματα για να δουν την δουλειά σου πχ ιστοσελίδες/γραφιστικά/κώδικα κλπ, όσο πιο πολλά και ποιοτικά τόσο το καλύτερο.

καλή επιτυχία σου εύχομαι.

Δημοσ.

οταν εννοεις software τι εννοεις?

ασε τους υπολογιστες και τραβα για ηλεκτρολογος,υδραυλικος κτλ. σε δημοσιο ιεκ.

δουλεια θα βρεις σε καποιον σαν βοηθος για να μαθεις και μετα απο χρονια ειναι ευκολη η ιστορια ή ανοιγεις μαγαζι για να σε βρισκουν ή φτιαχνεις φυλλαδια...

Δημοσ.
οταν εννοεις software τι εννοεις?

ασε τους υπολογιστες και τραβα για ηλεκτρολογος,υδραυλικος κτλ. σε δημοσιο ιεκ.

δουλεια θα βρεις σε καποιον σαν βοηθος για να μαθεις και μετα απο χρονια ειναι ευκολη η ιστορια ή ανοιγεις μαγαζι για να σε βρισκουν ή φτιαχνεις φυλλαδια...

+1

Δλυο γνωστοί μου γίνανε υδραυλικοί και μπορώ να πώ οτι έχει δουλειά. Όσο υπάρχουν σπίτια, θα υπάρχουν και σωλήνες.

Δημοσ.

Δύσκολα τ; πράγματα φίλε μου για ελλάδα. Εγώ τι θα έκανα ;

1 κάποιο distance πτυχίο από την αγγλία. Δεν ξέρω αν βρεις κάτι που σου αρεσει. Κυνηγάς αν θες και το ανοιχτό πανεπιστήμιο μήπως είσαι τυχερός.

2 λύση Cisco πιστοποίηση στο professional επίπεδο θα σε συνδυασμό με system πιστοποίηση

Αυτές τις δύο κινήσεις θα έκανα με μια γρήγορη σκέψη. Γενικότερα δεν θα προτιμούσα ιεκ.

Δημοσ.

2 λύση Cisco πιστοποίηση στο professional επίπεδο θα σε συνδυασμό με system πιστοποίηση

Μιλάς για CCNP και πάνω δηλαδή? Ναι φανταστικά , πιάστε μια πιστοποίηση στο 4.

Χωρίς βασικές γνώσεις θα τον στείλεις να κάνει σεμινάρια;

Λέμε ότι να' ναι όμως καμιά φορά.

Νίκο ότι και να κάνεις φρόντισε να έχεις κάποιο χαρτί στα χέρια σου. Θα σου έλεγα να μη μπλέξεις με την πληροφορική, αν το έχεις μεράκι όμως κάν' το. Το χαρτί όμως που θα έχεις θα καθορίσει το μισθολόγιό σου στα πρώτα χρόνια και το αν θα σε προτιμήσουν από κάποιον άλλο μετά τα 30 σου που δε θα σε πάρουν πια για τον πιτσιρικά που θα φτιάχνει τα πισι (με 600) αλλά για στέλεχος πληροφορικής.

Και φυσικά είναι δουλειά που μετράει η προυπηρεσία.

Δημοσ.
Μιλάς για CCNP και πάνω δηλαδή? Ναι φανταστικά , πιάστε μια πιστοποίηση στο 4.

Χωρίς βασικές γνώσεις θα τον στείλεις να κάνει σεμινάρια;

Λέμε ότι να' ναι όμως καμιά φορά.

Νίκο ότι και να κάνεις φρόντισε να έχεις κάποιο χαρτί στα χέρια σου. Θα σου έλεγα να μη μπλέξεις με την πληροφορική, αν το έχεις μεράκι όμως κάν' το. Το χαρτί όμως που θα έχεις θα καθορίσει το μισθολόγιό σου στα πρώτα χρόνια και το αν θα σε προτιμήσουν από κάποιον άλλο μετά τα 30 σου που δε θα σε πάρουν πια για τον πιτσιρικά που θα φτιάχνει τα πισι (με 600) αλλά για στέλεχος πληροφορικής.

Και φυσικά είναι δουλειά που μετράει η προυπηρεσία.

Φίλε expert κόψε τις ειρωνιες. Γράφω ότι θα έκανα τις δύο κινήσεις. Όχι μονο την μια.

Σε αυτό που λες τώρα ξέρω Unix,database admins με απολυτηρια λυκείου και οι οποίοι τα σπάνε. Αλλά και πάλι θα έκανα και τα δύο

Δημοσ.

Καμια ειρωνεία απο μέρους μου, απο σένα τη βλέπω.

Και γράφεις 2η λύση. Όχι 2ο βήμα. Δημιουργεί αμφισημία.

Φυσικά και υπάρχουν admins με λύκειο. όπως και ψήστες-τυλιχτές(no offence) με χαρτί πανεπιστημίου. Βλέπεις στο ποστ του Νίκου να αυτοπαρουσιάζεται σαν κάποιος με βαθιές γνώσεις συστημάτων που δεν έτυχε να σπουδάσει αλλά το έχει μέσα του και μολις τον ανακαλύψει η ms σαν ταλέντο θα τον προωθήσει; Το παιδί λέει οτι έχει μια κλίση και το σκέφτεται σα λύση.

Αν έχει το κουράγιο (και τα λεφτά λέω εγώ)όπως λέει να δώσει πανελλήνιες να το κάνει ασυζητητί. Αν δε μπορεί, ας πάει σε κάποιο ΙΕΚ-κολλέγιο-οτιδήποτε. Όταν σε 9 χρόνια μείνει χωρίς δουλειά στα 30, χωρίς σωστές βάσεις και χωρίς χαρτί που θα βρει; Εκτός αν θεωρείς καλή δουλειά τα μπουντρούμια του πλαισίου για 3,60. Και πόσο θα αντέξει να δουλεύει χαμαλίκι; Και σκέψου, ήδη είμαστε πολλοί στον κλάδο, σε 5 χρόνια φαντάζεσαι;

Δημοσ.

Τι να κάνουμε κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Μπορεί εσυ να μην μπορείς . Κάποιος άλλος θα μπορέσει. Προσωπικα ξερω examiner με απολυτήριο λυκείου.

Και ναι έχεις δίκιο δεν έσβησα το λύση από,το δεύτερο βήμα εκ παραδρομής.

Εγώ λοιπόν θα κοιτούσα ένα χαρτι όχι από ιεκ το πρώτο βήμα δηλαδη καθώς και συμπλήρωση από κια δυνατη πιστοποίηση.

Δημοσ.

Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας.Εχω καποια ερωτηματα.Πεστε οτι τελιωνω δημοσιο ή ιδιωτικο ΙΕΚ ως τεχνικος δυκτιων ή ως τεχνικος υπολογιστων δεν θυμαμαι πως το λενε..με καλο βαθμο..Παιζει καποιο ρολο ο βαθμος?Μετα πως περνω πιστοποίηση?Τι ειναι αυτο? Εχω και καποια "κονε"..αλλα δεν θελω να βασιζομαι εκει απλα θα μου ανοιξουνε καποιες πορτες στην αρχη..μετα πιστευω στον εαυτο και στην δουλεια που θα κανω να με καλος και σιγα σιγα να ανεβω..Μπορει καποιος να πετυχει στον χωρο αυτο με ενα χαρτι απο ΙΕΚ και με το ποσο καλος θα μαι ή παντα θα με .."κοβει" το χαρτι αυτο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...