thanasis_gt Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Γεια σας φίλοι μου . έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα πολύ τη βοήθεια σας . Έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα windows application και κάνω installation σε ένα pc και μου βγάζει το παρακάτω σφάλμα όταν πάω να το τρέξω . Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την εδραίωση σύνδεσης στο διακομιστεί. Κατά τη σύνδεση σε sql server 2005 αυτή η αποτυχία μπορεί να προκληθεί από το γεγονός ότι οι προεπιλεγμένες συνδέσεις του sql server δεν επιτρέπουν απομακρυσμένες συνδέσεις . [provider: Διασυνδέσεις δικτυού sql , error : 26 – προσδιοριστικέ σφάλμα εντοπισμού διακομιστεί / περιόδου Έχω περάσει στο pc τον sql server 2008 r2 και το sql management studio . Στο αρχείο του προγράμματος μου app.config Στο connection string έχω δώσει το όνομα του υπολογιστή\sqlexpress δλδ Όνομα\sqlexpress Έτσι συνδέομαι και με το sql management studio όταν θέλω να κάνω κάποιες ενέργειες στη βάση μου. Το θέμα είναι ότι δεν μου τρέχει το πρόγραμμα και έχω απελπιστεί γιατί σε άλλο pc μου τρέχει ενώ στο pc του πελάτη δεν δουλεύει . Plz HELP Ευχαριστώ Θανάσης
leukonas Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δοκίμασε αντί για το όνομα του μηχανήματος να βάλεις localhost. Το πρόβλημα είναι οτι δεν επιτρέπεις τα remote connections οπότε αν δεν δουλέψει το παραπάνω θα πρέπει να ενεργοποιήσεις τα remore connections ->http://www.linglom.com/2009/03/28/enable-remote-connection-on-sql-server-2008-express/
thanasis_gt Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 με localhost δεν πεζει . παω να κανω τα αλα βηματα και θα ενημερωσω .. ---------- Προσθήκη στις 00:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:31 ---------- εκανα ολα τα παραπανω και εχω ακομα το ιδιο προβλημα
leukonas Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 με localhost δεν πεζει . παω να κανω τα αλα βηματα και θα ενημερωσω .. ---------- Προσθήκη στις 00:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:31 ---------- εκανα ολα τα παραπανω και εχω ακομα το ιδιο προβλημα Ανοιξες δηλαδή τα remote connections και συνεχίζει να μην πάιζει και να βγάζει το ίδιο error?Επανεκίνηση έκανες το service?
thanasis_gt Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 ναι εκανα και restart . στο app.config εβαλα το ονομα του υπολογιστη και μετα SQLEXPRESS ...
leukonas Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Άνοιξε το sql management και εκεί θα δείς ακριβώς πως έχει ονομαστεί το instance του sqlserver(φαίνεται και όταν πάς να κάνεις login)
thanasis_gt Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 server name ειναι αυτο KEA-087D8E08003\SQLEXPRESS και instance name ειναι αυτο SQLEXPRESS εγω στο app.config εχω Data source =KEA-087D8E08003\SQLEXPRESS Σωστα ?
Evgenios1 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 για local θες ./sqlexpress γι remote Ip/sqlexpress αν θυμαμαι καλα
thanasis_gt Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 δεν θελει να πεξει. εχω απελπιστει ........
Apoll Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Έχεις ενεργοποιήσει από το SQL Configuration Manager τα remote connections; Έχεις επίσης βάλει στο firewall την SQL; Επίσης πως συνδέεσαι με την βάση; Με SQL username ή με windows inherited; Καλό είναι να κάνεις σύνδεση με SQL λογαριασμό για να μην παρουσιάζονται προβλήματα χρήση μέσω διαφορετικά domains κλπ.
thanasis_gt Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 εσβισα το sql server 2008 και περναο το 2005 τωρα . ειχα κανει ολα τα παραπανω .. μονο ειναι windows authentication οταν συνδεομαι στη βαση . ειχα απενεργοπιησει το firewall to win firewall ειχα .
thanasis_gt Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 τπτ ακομα . Helppppppppppppppppppppppp
Apoll Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Φτιάξε SQL λογαριασμό και δώστου rights στην βάση. Άνοιξε τον server να δέχεται SQL λογαριασμούς και θα παίξει. Αν έχεις κάνει όσα είπαμε παραπάνω θα παίξει. Εκτός αν θες screenshots.
thanasis_gt Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 το προβλημα ητανε αλλου τελικα . στο setup αρχειο . οταν το εκανα publish κραταγε αλλο instance name ..ελεος... ευχαριστω για τη βοηθεια !!!!! θανασης.
leukonas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 το προβλημα ητανε αλλου τελικα . στο setup αρχειο . οταν το εκανα publish κραταγε αλλο instance name ..ελεος...ευχαριστω για τη βοηθεια !!!!! θανασης. Το connection string δεν το τράβαγες απο το app.config?Το έχεις hardcoded στον κώδικα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.