Προς το περιεχόμενο

Σε ποια τιμη κοβεται πιστωτικο λογω εγγύησης ???

epivitor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχοντας αφησει εναν ελαττωματικό σκληρο δισκο στο service του multirama πριν απο 1 βδομαδα, σημερα μου ειπαν οτι οντως ο δισκος εχει προβλημα και θα μου πιστωσουν το ποσο του.

Τους ρωταω λοιπον ποιο ειναι το ποσο αυτο και μου λενε 100 ευρω, εγω ομως τον δισκο τον ειχα αγορασει 114 ευρω.

Τους εξηγω οτι το πιστωτικο κοβεται στο ποσο που ειναι γραμμενο στην απόδειξη αλλα εκεινοι μου λενε οτι ο δισκος τωρα κοστιζει 100 ευρω και τετοιο πιστωτικο θα μου κοψουν.

Πως να το χειριστω απο εδω και περα ? Ειμαι σιγουρος οτι ο νομος λεει αυτο που τους ειπα.

Δημοσ.

Είναι υποχρεωμένοι να σου αντικαταστήσουν τον δίσκο με έναν ίδιο ή να σου δώσουν τα χρήματά σου πίσω σε περίπτωση που δεν έχουν ίδιο μοντέλο. Και φυσικά παίρνεις πίσω την τιμή αγοράς, αυτά που σου λένε είναι δικές τους εξυπνάδες μπας και πιάσουν κάνα κορόιδο.

Τα πιστωτικά είναι εφευρέσεις των καταστημάτων. Αν θέλεις τα δέχεσαι, αλλιώς ζητάς σε μετρητά το ποσό που γράφει η απόδειξη. Αν βέβαια έχουν τον δίσκο σου σε απόθεμα, σου δίνουν έναν ίδιο καινούριο και δε μπορείς να πεις τίποτα.

Δημοσ.
Είναι υποχρεωμένοι να σου αντικαταστήσουν τον δίσκο με έναν ίδιο ή να σου δώσουν τα χρήματά σου πίσω σε περίπτωση που δεν έχουν ίδιο μοντέλο. Και φυσικά παίρνεις πίσω την τιμή αγοράς, αυτά που σου λένε είναι δικές τους εξυπνάδες μπας και πιάσουν κάνα κορόιδο.

Τα πιστωτικά είναι εφευρέσεις των καταστημάτων. Αν θέλεις τα δέχεσαι, αλλιώς ζητάς σε μετρητά το ποσό που γράφει η απόδειξη. Αν βέβαια έχουν τον δίσκο σου σε απόθεμα, σου δίνουν έναν ίδιο καινούριο και δε μπορείς να πεις τίποτα.

Δεν εχουν τον ιδιο (απορω πως μου λενε οτι κανει 100 ευρω κιολας, μαλλον δικια τους επινοηση) αλλα επιμενουν στα 100 ευρω πιστωτικο.

Ο δισκος ειναι ο WD1001FALS και οπως βλεπετε δεν υπαρχει στα multirama πλεον.

Δεν εχω προβλημα να μου κοψουν πιστωτικο αλλα οχι και να μου φανε 14 ευρω στο ετσι.

Ποιος ειναι ο νομος που επιβεβαιωνει αυτα που λες φιλε μου ? Ειμαι σιγουρος οτι ετσι οπως τα λες ειναι αλλα δε μπορω να βρω το νομο να τους τον τριψω στα μουτρα.

Δημοσ.

Η απάντηση που μου είχε έρθει από το ΕΚΠΟΙΖΩ:

Kαλημέρα σας κ. xxxxxxxxx και ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας μαζί μας

Έχετε κάθε δικαίωμα να σας επιστρέψουν τα χρήματα αγοράς (με βάση την απόδειξη) στην περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος. Επίσης είναι στην διακριτική σας ευχέρεια να δεχθείτε πιστωτικό, το οποίο θα είναι επίσης στην τιμή που καταβάλατε κατά την αγορά του προϊόντος.

Στη διάθεσή σας

Φιλικά

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Γραμματεία ΕΚΠΟΙΖΩ

Βαλτετσίου 43-45

106 81 Αθήνα

Τηλ. 210 330 4444

Φαξ 210 330 0591

e-mail: [email protected] , [email protected]

www. ekpizo.gr , http://ekpizo.gr/blog/

---------- Post added at 22:45 ---------- Previous post was at 22:32 ----------

Στο άρθορ 5 του Ν.2251/1994 αναφέρει σχετικά με τα ελαττωματικά προϊόντα και τις επιστροφές ότι ο καταναλωτής δικαιούται να ζητήσει την αντικατάσταση του προϊόντος με νέο ίσης αξίας και ποιότητας ή να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση.

Η αξία στην αγορά μετριέται σε ευρώ και σύμφωνα με τα τεκμήρια αγοράς, τα παραστατικά. Το παραστατικό στην περίπτωσή σου είναι η απόδειξη λιανικής. Η αξία δε μετριέται με κάποιον υποκειμενικό τρόπο, ούτε επηρεάζεται από τις εκάστοτε πολιτικές της επιχείρησης. Προϊόν ίσης αξίας με αυτό που αγόρασες σημαίνει προϊόν με αξία ίση με το ποσό που αναγράφεται στην απόδειξη αγοράς σου.

Δηλαδή αν εκείνη με μέρα βγάζανε το σκληρό σε προσφορά 40 ευρώ, θα σου έδιναν 40 ευρώ πιστωτικό; Αστεία πράγματα.

Δημοσ.
Στο άρθορ 5 του Ν.2251/1994 αναφέρει σχετικά με τα ελαττωματικά προϊόντα και τις επιστροφές ότι ο καταναλωτής δικαιούται να ζητήσει την αντικατάσταση του προϊόντος με νέο ίσης αξίας και ποιότητας ή να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση.

Αυτο φιλε που ακριβως το λεει ? Διαβασα το αρθρο 5 και δεν το ειδα πουθενα.

Δημοσ.

Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό.

Καλή τύχη.

---------- Post added at 00:26 ---------- Previous post was at 00:12 ----------

FFS ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

έλεος δλδ!

• Super Moderators
Δημοσ.

όπως είπαν και τα παιδιά το πιστωτικό πρέπει να κόβεται πάντα στην τιμή που αναγράφει η απόδειξη, αυτή είναι η σύμβαση μεταξύ του πελάτη και του καταστήματος και βάση αυτής γίνεται υπαναχώρηση (είτε πιστωτικό είτε χρήματα) όταν δεν υπάρχει ακριβώς ίδιο προϊόν για αλλαγή!

Δημοσ.
Κάνε μια αναζήτηση ρε άνθρωπε...

Λες να μην εκανα ρε φιλε ?

Θελω να βρω που ακριβως το λεει ωστε να το εκτυπωσω και να τους το τριψω στη μουρη.

Δημοσ.

Τωρα μιλησα με ινκα και μου ειπαν οτι το πιστωτικο κοβεται στην τιμη που εχει τωρα το προιον.

Τι να πω, εχω μπερδευτει.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εγώ πήγα ένα raptror που αγοράστηκε πριν 4 χρόνια μου είπαν ότι θα γίνει αντικατάσταση,αφού περίμενα 3 μήνες μ είπαν ότι θα μου δώσουν πιστωτικό στα 50 ευρώ ενώ ο σκληρός είχε αγοραστεί στα 105.

λέω βρείτε μ σκληρό ίδιο τότε!

τελικά τι ισχύει για το πιστωτικό ξέρουμε?

• Super Moderators
Δημοσ.

εμένα πάντως μου είχαν δώσει Velociraptor 150gb όταν έκανα RMA τον 74gb Raptor (από το 2004) πέρσυ...

κανονικά το πιστωτικό είναι στην τιμή της απόδειξης...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...