Centurion Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Λοιπόν παιδιά την επάτησα. Πάω να ανάψω τον υπολογιστή και όταν ανάβει, ακούω κάποιο θόρυβο από ανεμιστήρα που δεν ακουγόταν τόσο πολύ πριν. Στη συνέχεια ακούγονται απανωτά 5 ή 6 μπιπ από τη μητρική και κολλάει σε εκείνο το σημείο και δεν παίρνει σήμα η οθόνη. Έγινε τελείως ξαφνικά και με έπιασε στον ύπνο θα έλεγα. Άνοιξα το κουτί και έβγαλα τη CPU. Είδα ότι έχει αποκολληθεί περίπου το ένα τρίτο από την θερμοαγώγιμη πάστα και μπήκα λίγο σε υποψίες.Ωστόσο δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν υπήρχαν προβλήματα πριν. Ρωτώ λοιπόν εσάς αν ξέρετε τι μπορεί να συμβαίνει.Επεξεργαστής; Τροφοδοτικό; Μητρική; Ορίστε και τα χαρακτηριστικά(ότι γνωρίζω και θυμάμαι): CPU AMD Athlon x2 3200 2.4 GHZ * Η μητρική είναι στα 800 MHZ dual channel ddr2. Μάρκα δεν γνωρίζω( μην βαράτε ) καθότι δεν ασχολήθηκα καθόλου. GPU Ati 3870x2 PSU Coolermaster 800 watt RAM 3 GB corsair ddr2 Αναμένω λοιπόν τα φώτα σας γιατί ο αδερφός μου είναι έτοιμος να σκάσει από το κακό του που δεν θα μπορεί να παίξει CM. *Αν είναι θέμα επεξεργαστή, δεν με χαλάει να σκάσω κανα φράγκο για να πάρω και κάποιον πιο καινούριο και καλύτερο...
TheELF Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Η μητρική είναι στα 800 MHZ dual channel ddr2. Μάρκα δεν γνωρίζω( μην βαράτε ) καθότι δεν ασχολήθηκα καθόλου. Μάθε οπωσδήποτε γιατί εξαρτάτε από αυτήν το τι σημαίνουν τα μπιπ κατέβασε το cpu-z και δες καρτέλα mainboards. Άκυρο δεν μποοτάρι ε,δες πάνω στην ίδια την motherboard να δεις τη κωδικό έχει.
The_Judas Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δες εδώ ανάλογα με το bios που έχεις. http://www.computerhope.com/beep.htm
Centurion Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 @ ELF Δυστυχώς δεν έχω ιδέα σε ποιο σημείο είναι ο κωδικός... @ Judas Ξαναέβαλα μπροστά το σύστημα και κάνει τελικά 10 μπιπς + 1 μπιπ στο τέλος. Άρα έχουμε 11 μπιπς. Σύμφωνα με το λινκ που μου έδωσες μάλλον πρέπει να είναι πρόβλημα στο CMOS ή στην cache memory. Αν είναι CMOS θα πρέπει να βγάλω τη μπαταρία της Μ/Β και να βραχυκυκλώσω τπτ jumperάκια; Τι λέτε κι εσείς; Ευχαριστώ θερμά για τη βοήθεια.
kajwbtfe Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Συνήθως στις παλιες MB το ποσα <<μπιπ>>εκανε στο boot υποδηλωνει και το συγκεκριμενο προβλημα στο hardware.Θα βοηθουσε λοιπον να μαθεις ποια MB εχεις και να κοιταξεις στο νετ στο site της για να βρεις τι ακριβως ειναι.Εκτος και αν εχεις το manul της που σιγουρα γραφει μεσα λεπτομερως για το τι ακριβως ειναι ο καθε αριθμος απο μπιπ.Αλλιως ξεκινα απο τα βασικα οπως αν εχει 2 ντιμακια μνημες βγαλε το ενα και προσπαθησε να μπουταρεις με το αλλο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.