Προς το περιεχόμενο

Αγορα μεταχειρισμενου αυτοκινητου: Ειναι εφικτη η αρση παρακρατησης πριν την εξοφληση

firegarden

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Προκειται να αγορασω ενα μεταχειρισμενο αυτοκινητο.Επειδη δεν εχω ξαναγορασει μεταχειρισμενο αμαξι,μπορειτε να μου πειτε την διαδικασια, τι πρεπει να προσεξω,τι χαρτια θα χρειαστω,κλπ;

Η πληρωμη θα γινει με μεταφορα απο τραπεζικο λογαριασμο στην ιδια τραπεζα και ο ιδιοκτητης μου ειπε οτι θα παμε σε ΚΕΠ.

Στην αδεια τι πρεπει να προσεξω;Δεν εγραφε παρακρατηση κυριοτητας.

(Ο ιδιοκτητης μου ειπε οτι χρωστα περιπου τα μισα λεφτα της αρχικης αξιας στην τραπεζα αλλα παρολα αυτα του εχει γινει μεταβιβαση κυριοτητας, το οποιο μου φανηκε περιεργο).

Μου ειπε οτι πηγε στην τραπεζα και ειπε οτι θελει να πουλησει το αυτοκινητο και ετσι η τραπεζα εκανε αρση της παρακρατησης αλλα αυτος εξακολουθει να χρωστα τα υπολοιπα χρηματα (ως καταναλωτικο δανειο φανταζομαι).

Ειναι εφικτο κατι τετοιο ή μπορει να εχω προβληματα μετα;

Οποιαδηποτε συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη.

Σας ευχαριστω για το χρονο σας

Δημοσ.

Το ότι μπορεί να πουληθεί ένα αυτοκίνητο ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί πλήρως, ναι, εφικτό είναι. Τώρα για το αν γίνεται άρση της παρακράτησης σε αυτή την περίπτωση δε γνωρίζω. Αλλά και δε νομίζω, διότι αν γινόταν μετά η τράπεζα θα ήταν ακάλυπτη.

Δημοσ.

αν ο τύπος πήρε άλλο δάνειο για να ξεπληρώσει το πρώτο που είχε για το αμάξι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν έχει την κυριότητα όλα είναι εντάξει.

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι ακομα: Ο πωλητης μου ειπε οτι πρωτα θα παμε στο ΚΕΠ, μετα στην τραπεζα για παραβολο και καταθεση των χρηματων και μετα παλι στα ΚΕΠ.

Πως γινεται να εξασφαλισω οτι αν του κανω την καταθεση δε θα σηκωθει να φυγει αλλα και απο την αλλη αν μου κανει αυτος τη μεταβιβαση πρωτα,πως θα ειναι σιγουρος οτι θα του καταθεσω τα λεφτα μετα;

Δημοσ.

μια φορά που έκανα μεταβίβαση η αλλαγή χρημάτων έγινε στο κεπ και αφου είχαν πέσει οι υπογραφές μπροστά στον υπάλληλο. Αρα και οι δυο είστε οκ αφου υπάρχει και ο υπάλληλος. Στην συνεχεια παιρνεις κλειδιά και άδεια και για σας.

Δημοσ.

Τωρα πλεον δε μπορει να γινει συναλλαγη για αξια ανω των 2000€ με μετρητα.Αρα θα πρεπει να την κανω με μεταφορα σε τραπεζικο λογαριασμο.

Επομενως εκει δεν μπορει να βρισκεται υπαλληλος ΚΕΠ.

Δημοσ.
Τωρα πλεον δε μπορει να γινει συναλλαγη για αξια ανω των 2000€ με μετρητα.Αρα θα πρεπει να την κανω με μεταφορα σε τραπεζικο λογαριασμο.

Επομενως εκει δεν μπορει να βρισκεται υπαλληλος ΚΕΠ.

δεν ρωτας να βγαλεις μια τραπεζικη επιταγη?

δινεις τα λεφτα στην τραπεζα και εκδιδει επιταγη με ημερομηνια ημερας

δεν ξερω αν γινεται απο φυσικο προσωπο σε φυσικο προσωπο αλλα δεν χανεις τιποτα να ρωτησεις

Δημοσ.

Μιλησα σημερα με την τραπεζα και μου ειπαν οτι ειναι εφικτη η προωρη αρση της παρακρατησης, ακομα και αν δεν εχει εξοφληθει το χρεος. Το αμαξι μπορει να μεταβιβαστει κανονικα και το χρεος αφορα τον δανειοληπτη χωρις καμια δικια μου υποχρεωση.

Σαν μονη συμβουλη θα εδινα να προχωρησετε σε τετοια αγορα μονο εφοσον εχει ολοκληρωθει η διαδικασια της αρσης και δεν αναγραφεται παρακρατηση κυριοτητας στην αδεια κυκλοφοριας.

Σας ευχαριστω ολους για το χρονο σας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...