Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία εφαρμογών για iPhone

Propa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους, για δημιουργία εφαρμογής για iPhone τι πρέπει να κάνω;;; Τι προγράμματα πρέπει να έχω;;; Πρεπει να μπω στην ιστοσελίδα της apple για να κάνω κάποια αίτηση, δε ξέρω τα διαδικαστικά!!! Και κάτι τελευταίο μόνο με γνώσεις προγραμματισμού μπορεί κάποιος να φτιάξει εφαρμογή, κάποιο προγράμμα εικονικου περιβάλλοντος που θα κάνει την ίδια δουλειά υπάρχει;;;; Ευχαριστω!!! Οποίος μπορεί ας με βοηθήσει στο θεματακι μου!!

Δημοσ.

Για να ξεκινήσεις εγγράφεσαι στην Apple ως developer και εγκαθιστάς το Xcode στο μηχάνημά σου (το οποίο θα τρέχει MacOS). Γράφεις το πρόγραμμά σου σε Objective-C, το δοκιμάζεις στο «εικονικό» iPhone που σου προσφέρει το Xcode και όταν είσαι ικανοποιημένος... βάζεις το χέρι στην τσέπη και πληρώνεις το ποσό των $100 (one-time fee) ώστε να μπορέσεις: α) να δοκιμάσεις την εφαρμογή σου στο iPhone σου και β) να την ανεβάσεις στο App Store.

Αυτά τα ολίγα. Μέχρι να θελήσεις να δημοσιεύσεις την εφαρμογή σου η προσπάθεια είναι δωρεάν. B)

Δημοσ.
Για να ξεκινήσεις εγγράφεσαι στην Apple ως developer και εγκαθιστάς το Xcode στο μηχάνημά σου (το οποίο θα τρέχει MacOS). Γράφεις το πρόγραμμά σου σε Objective-C, το δοκιμάζεις στο «εικονικό» iPhone που σου προσφέρει το Xcode και όταν είσαι ικανοποιημένος... βάζεις το χέρι στην τσέπη και πληρώνεις το ποσό των $100 (one-time fee) ώστε να μπορέσεις: α) να δοκιμάσεις την εφαρμογή σου στο iPhone σου και β) να την ανεβάσεις στο App Store.

Αυτά τα ολίγα. Μέχρι να θελήσεις να δημοσιεύσεις την εφαρμογή σου η προσπάθεια είναι δωρεάν. B)

Συπληρώνω ότι η εγγραφή των $99 είναι ανά έτος και ότι εκτός της δημοσίευσης εφαρμογής απαιτείται για να έχεις πρόσβαση σε prerelease - beta os, tools και sdk.

Δημοσ.

Ωραία Ευχαριστω, αλλά δε είμαι γνωστής της objective - c, ξέρω βασικά πράγματα θα μπορέσω να γράψω;;; Πιο εύκολο προγράμμα του xcode δε υπάρχει;;;

Δημοσ.

Αν και δεν παίρνω όρκο, νομίζω ότι μπορείς να γράψεις και C/C++ αντί Objective-C. :-)

Προς το παρόν όχι, μόνο με το Xcode μπορείς να γράψεις για το iOS. Αλλά γιατί ψάχνεις κάτι «πιο εύκολο»; Το δοκίμασες και σε δυσκόλεψε σε κάτι; Εγώ που έχω ελάχιστη εμπειρία σε desktop προγραμματισμό το βρίσκω πολύ απλό σαν IDE.

Δημοσ.

Από το ύφος των μηνυματων σου καταλαβαίνω ότι δεν είσαι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με τον προγραμματισμό γενικότερα. Αν όντως είναι έτσι, τότε λυπάμαι αλλά δεν θα μπορέσεις να γράψεις software για το iPhone, τουλάχιστον όχι άμεσα. Θες κατ' αρχήν να μάθεις Objective-C και ταυτόχρονα να εξοικειωθείς με όλες τις έννοιες του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού, καθώς και τα εργαλεία που σου παρέχει το SDK. Και αυτά δε γίνονται σε λίγο χρόνο. :-(

Δημοσ.

A. Μάλλον το θεματάκι σου δεν είναι ακριβώς θεματάκι...

Β. Προφανώς δεν ξέρεις απο προγραμματισμό, οπότε ψάχνεις για ένα τρόπο να φτιάχνεις εφαρμογές χωρίς να προγραμματίζεις. Υπάρχει τέτοιος τρόπος, πάρε για παράδειγμα το http://www.appmakr.com/ Εννοείται πως μπορείς με τέτοιου είδους λύσεις να φτιάχνεις συγκεκριμένους τύπους εφαρμογών, και πως θα σου στοιχίσει από πολλά εώς πάρα πολλά.

Γ. Κατά τη γνώμη μου, άστο. Εφόσον δεν διαθέτεις τις γνώσεις για να φτιάξεις κάτι καλό και πρωτότυπο προγραμματίζοντας, και εφόσον τα έτοιμα online εργαλεία σε περιορίζουν κατά πολύ στο τι μπορείς να φτιάξεις, δεν έχει νόημα να ασχοληθείς, ειδικά αν περιμένεις να βγάλεις λεφτά από αυτό. Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς σοβαρά με τον προγραμματισμό για μερικά χρόνια, τότε το ξανασυζητάμε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...