Προς το περιεχόμενο

Καινουριο mp3 και ποιοτητα ηχου

alexcool

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια αγωρασα σημερα αυτο το mp3 στα 2γιγα με 40 ευρω πολυ καλο για τα χρηματα του:

http://www.tigerdirect.com/applications/searchtools/item-details.asp?EdpNo=6577606&SRCCODE=SHOPPINGDF&cm_mmc_o=2mHCjCmtB55bETCjCVqHCjCdwwp&cpncode=23-110080798-2

Τωρα με τον ηχο τι γινεται επειδη εχω την εντυποση οτι τα ακουστικα ειναι λιγο μουφα και επειδη οτι το 70% της ποιοτητας του ηχου ειναι ειναι θεμα των ακουστικων και μαλλον θα τα αλλαξω θα ηθελα να σας ρωτησω απο τι αλλο εξαρταταιη ποιοτητα ενος κομματιου εγω κοιταζω τα kbps για παραδειγμα αν και μερικα που εχω κατεβασει στα 128 εχω την εντυπωση οτι πεζουνε καλυτερα απο αλλα με πιο πολλα τωρα πως γινεται αυτο δεν ξερω.

Ειναι κατι αλλο που θα επρεπε να δω εκτος απο τα kbps; πρωτον αυτο και θα ηθελα μια καλη πρωταση για ακουστηκα;(headsets) δινω μεχρι 20ευρω αγωραζω τιποτα καλο;

Ευχαριστω πολυ Αλεξ.

Δημοσ.

Αυτό που λες με τα kbps το έχω παρατηρήσει και εγώ αλλά γενικώς όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά. Για τα ακουστικά τώρα νομίζω πως τα http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Speakers-Headsets-Microphones/Headsets/Sony-Earphones-Mdr-Ex35Lpb-MDREX35LPB-AE.htm

είναι μια καλή επιλογή.

Δημοσ.

Για να κρίνουμε την ποιότητα του mp3 το καλύτερο είναι βέβαια να έχουμε το αυθεντικό κομμάτι :-)

Κατά τα άλλα μπορούμε να λάβουμε υπ' όψη ορισμένα πράγματα.

Ο κωδικοποιητής πρώτα απ' όλα. Οι καλύτεροι σήμερα είναι ο Lame και ο Fraunhofer.

Το bitrate βέβαια.

Η ποιότητα επίσης σε χαμηλά bitrate είναι καλύτερη αν κωδικοποιηθούν σαν joint stereo και με variable bitrate.

Όλα αυτά μπορούμε να τα δούμε με το EncSpot MP3 Analyzer.

Δημοσ.
Αυτό που λες με τα kbps το έχω παρατηρήσει και εγώ αλλά γενικώς όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά. Για τα ακουστικά τώρα νομίζω πως τα http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Speakers-Headsets-Microphones/Headsets/Sony-Earphones-Mdr-Ex35Lpb-MDREX35LPB-AE.htm

είναι μια καλή επιλογή.

Καλα φενονται εχω δει κι αυτα επισης

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.500806

---------- Προσθήκη στις 02:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:55 ----------

Για να κρίνουμε την ποιότητα του mp3 το καλύτερο είναι βέβαια να έχουμε το αυθεντικό κομμάτι :-)

Κατά τα άλλα μπορούμε να λάβουμε υπ' όψη ορισμένα πράγματα.

Ο κωδικοποιητής πρώτα απ' όλα. Οι καλύτεροι σήμερα είναι ο Lame και ο Fraunhofer.

Το bitrate βέβαια.

Η ποιότητα επίσης σε χαμηλά bitrate είναι καλύτερη αν κωδικοποιηθούν σαν joint stereo και με variable bitrate.

Όλα αυτά μπορούμε να τα δούμε με το EncSpot MP3 Analyzer.

Δεν μου λες εμεις μπωρουμε να κανουμε αυτην την δουλεια να ''πειραξουμε'' κατα καποιο τροπο τα κομματια να τα κωδικοποιησουμε ετσι ωστε να τα βελτιωσουμε να ακουγονται καλυτερα; τα bitrate π.χ

Σε ευχαριστω πολυ φιλος αυτα δεν τα ξερα θα το ψαξω αμα ειναι.

Δημοσ.
Καλα φενονται εχω δει κι αυτα επισης

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.500806

---------- Προσθήκη στις 02:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:55 ----------

Δεν μου λες εμεις μπωρουμε να κανουμε αυτην την δουλεια να ''πειραξουμε'' κατα καποιο τροπο τα κομματια να τα κωδικοποιησουμε ετσι ωστε να τα βελτιωσουμε να ακουγονται καλυτερα; τα bitrate π.χ

Σε ευχαριστω πολυ φιλος αυτα δεν τα ξερα θα το ψαξω αμα ειναι.

Αν εννοεις να ξανα κωδικοποιησεις το ηδη κωδικοποιημενο τραγουδι, θα ακουγονται χειροτερα απο οτι πριν. μην ξεχνας οτι ειναι απωλεστικος αλγοριθμος.

Αν ενα τραγουδι που ειναι 128 πχ το μετατρεψεις σε 320, δεν θα ακουγεται καλυτερα, αλλα χειροτερα απο οτι πριν, αφου κατα την κωδικωποιηση του θα ξαναχαθουν καποιες αρμονικες και θα συμπιεστουν εκ νεου οι συχνοτητες. Μην σε μπερδευει οτι πριν ηταν 128 και μετα 320. Θα ειναι 320, αλλα με την πληροφορια του 128 μειον την πληροφορια που χαθηκε λογω επανακωδικοποιησης.

Κοινο σφαλμα που κανουν καποιοι και νομιζουν οτι θα βελτιωσουν το τραγουδι.

Και υστερα εσυ το κατεβαζεις και λες μα γιατι ακουγεται τοσο χαλια αυτο το 320αρι.

Ισως γιατι πριν ηταν 128αρι και καποιος το επανακωδικοποιησε.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Η ποιότητα ενός κομματιού, αντικειμενικά, βελτιώνεται όσο αυξάνεται ο ρυθμός κωδικοποίησης (το bitrate). Αυτό αφορά μόνο στο ΑΡΧΕΙΟ του ήχου. Από εκεί και πέρα είναι και το από που θα το ακούσεις. Δηλαδή, εάν παρεμβάλλεται ενισχυτής και εάν η αναπαραγωγή γίνεται από ηχεία ή ακουστικά. Ένα καλό trade off είναι γύρω στα 196..

Εάν ψάχνει κανείς για ακουστικά, υπάρχουν τεχνικά μεγέθη που μπορούν να δείξουν την ποιότητα αναπαραγωγής (όπως και στα ηχεία). Αλλά είναι too technical.. Εάν έχει κανείς απορία μπορεί να ποστάρει ή να μου στείλει πμ.

Cheers!

Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολυ παιδια δεν μου λετε μπωρω να κοδικοποιησω ενα κομματι οχι αν το ξανακωδικοποιησω αλλα απο την αρχη γινεται κατι τετοιο ειναι δυνατον απο τον υπολογηστη μου;να γινει δηλαδη οπως τα βρισκουμε και τα κατεβαζουμε εμεις απο το ιντερνετ;

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Λοιπόν, ότι αρχείο mp3 έχεις, μπορείς να το αλλάξεις μόνο προς το χειρότερο. Τέλος.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το κατεβάσεις ξανά απο άλλη πηγή με υψηλότερη ποιότητα σε bitrate, και αν είναι και τίποτα flac, εκεί είναι τα πάντα όλα.

Δημοσ.

A! Ο.Κ! ευχαριστω πολυ δηλαδη θα ελεγα οτι καπος πεειναι και θεμα τυχης οπως οταν κατεβαζεις και ταινιες δηλαδη μπωρεις να κατεβασεις μια ταινια σε καλη ποιοτητα υποτηθεται μεγαλου ογκου περιπου στα 6γιγα και να αποδειχθει μουφα.

Εγω για παραδειγμα εχω της ligitech τα Ζ-5450 και μερικα τραγουδια στα 128 μου τα πεζει καλυτερα απο αλλα που ειναι στα 320 τα ακουω πως να το περιγραψω τωρα κατι σαν ντολμπι σαραουντ οπως ειναι οταν βαζω μια ταινια δηλαδη το κομματι το νιωθεις οτι πεζει γυρω γυρω απο ολλα τα ηχεια αυτο το <<flac>> πως μπωρω να το δω;

Eπισης μου ειπανε και ενα προγραμματακι το οποιο κανει κι αυτο αναλυση το mediaInfo ειναι παρομοιo με το Encspot?

Παιδια δεν μου λετε πανω απο 320 ποιοτητα υπαρχει; φανταζομαι και να υπαρχει δεν θα ακους διαφορα.

Μηπως υπαρχει καμια καλη καρτα στο εμποριο που να συνεργαζεται καλα με τα συγκεκριμενα ηχεια που εχω;

Eπισης καποιος φιλος dj μου ειπε αν θελω να βελτιωσω λιγακι τον ηχο να κατεβασω ενα προυραμμα το foobar το ξερει κανεις αυτο; τι ακριβος ειναι; αξιζει καθολου;

Σας ευχαριστω πολυ Αλεξ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...