SpiderS Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Ψάχνω για έναν φτηνό laptop σε αντικατάσταση ενός .... (να μην το γράψω γιατί θα μου κάνουν μηνυση) που είχα δώσει 1400€ το 2005 και μου κάηκε η μητρική, λόγω υπερθέρμανσης στην εισοδο του τροφοδοτικού. Δεν έχω σκοπό να ξαναδώσω τόσα, και δεν έχω πια (οικονομική κρίση γαρ) και προσανοτολίζομαι σε φτηνές λύσεις της τάξης 450-500. Βλέπω κάτι τρελές διαφημησεις με προσφορές, ακόμα και στην τηλεόραση. Δεν παίζω παιχνίδια, σπάνια κανένα, αλλά το θέλω να δω και καμιά ταινιούλα ή να επεξεργαστώ και καμια φωτογραφία σε Photoshop, ή και κάποιο βιντεάκι και σίγουρα εφαρμογές γραφείου, σερφάρισμα κλπ, εργαλείο δουλειάς δηλαδή, κυρίως. Τι λέτε, αξίζουν τα λεφτά τους; Τι προτείνετε απ' αυτές, ποια θα προτιμούσατε; Εχω μπερδευτεί λίγο, κάθε γνώμη μετράει.
kamui Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Ψάχνω για έναν φτηνό laptop σε αντικατάσταση ενός .... (να μην το γράψω γιατί θα μου κάνουν μηνυση) που είχα δώσει 1400€ το 2005 και μου κάηκε η μητρική, λόγω υπερθέρμανσης στην εισοδο του τροφοδοτικού. Δεν έχω σκοπό να ξαναδώσω τόσα, και δεν έχω πια (οικονομική κρίση γαρ) και προσανοτολίζομαι σε φτηνές λύσεις της τάξης 450-500. Βλέπω κάτι τρελές διαφημησεις με προσφορές, ακόμα και στην τηλεόραση. Δεν παίζω παιχνίδια, σπάνια κανένα, αλλά το θέλω να δω και καμιά ταινιούλα ή να επεξεργαστώ και καμια φωτογραφία σε Photoshop, ή και κάποιο βιντεάκι και σίγουρα εφαρμογές γραφείου, σερφάρισμα κλπ, εργαλείο δουλειάς δηλαδή, κυρίως. Τι λέτε, αξίζουν τα λεφτά τους; Τι προτείνετε απ' αυτές, ποια θα προτιμούσατε; Εχω μπερδευτεί λίγο, κάθε γνώμη μετράει. Δεν δημοσιεύουμε μηνύματα ή θέματα ρωτώντας για προσφορές. ΚΑλό να διαβάζουμε τις οδηγίες, κάνε την ερώτηση στο Hardware
parsifal Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Το θέμα μεταφέρεται εδώ από την ενότητα Προσφορές. Ελέγχετε προσεκτικά τις περιγραφές των ενοτήτων στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας. Ευχαριστώ.
SpiderS Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Το θέμα μεταφέρεται εδώ από την ενότητα Προσφορές. Ελέγχετε προσεκτικά τις περιγραφές των ενοτήτων στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας. Ευχαριστώ. Κι εγώ ευχαριστώ
isay Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Spiders η απάντηση είναι «ότι πληρώνεις παίρνεις». Αν είσαι περιστασιακός χρήστης με λίγες επεξεργαστικές απαιτήσεις, τότε και με 450 θα κάνεις τη δουλειά σου. Να στο θέσω διαφορετικά. Έστω ότι θες να αγοράσεις αυτοκίνητο. Μπορείς να αγοράσεις, ένα hyundai i10, ένα ford focus ή ένα toyota avensis. Πρώτα δες αναλυτικά τι απαιτήσεις έχεις και μετά επικεντρώσου στα μοντέλα. Όσον αφορά την μάρκα, θα σου πρότεινα να μείνεις στα έμπιστα (toshiba, sony, dell, hp)
kamui Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν δημοσιεύουμε μηνύματα ή θέματα ρωτώντας για προσφορές. ΚΑλό να διαβάζουμε τις οδηγίες, κάνε την ερώτηση στο Hardware Ελπίζω να μην με πήρες με "κακό" μάτι. Καλύτερα που μεταφέρθηκε εδώ το θέμα σου μιας και θα πάρεις περισσότερες απαντήσεις. Σίγουρα ότι πληρώνεις παίρνεις. Μία καλή ίδεα βέβαια είναι να μπαίνεις στις Προσφορές για κανα μήνα όπως μπήκες προηγουμένος και σίγουρα κάποια καλή προσφορά θα εμφανιστεί για μηχάνημα των 600+ ευρώ να το πάρεις στα 450+ που θέλεις. Επίσης να προσέξεις πως κάθε εταιρεία ίσως κοστίζει αναλόγα των ατού που προσφέρει όπως π.χ. εγγύηση (Dell,Toshiba) (έχω Dell και 2 χρόνια όποτε ήθελα είχα τον τεχνικό στο σπίτι να μου διορθώνει το PC. Βέβαια χρειάστηκε μόνο μία φορά), Ανθεκτικά (Toshiba), Το καλύτερο τεχνολογικά για τα λεφτά (Acer, ίσως Fujitsu) αλλά που χάνουν σε ποιότητα υλικών κατ εμέ, Sony πολύ καλά με τέλειες οθόνες αλλά νομίζω πληρώνεις κ αρκετά όνομα ...αν και τελευταία είδα πολύ καλές τιμές και σε αυτά. HP μην με ρωτήσεις για κάποιο λόγο τα αντιπαθώ χωρίς λόγο...απλα κόλλημα. Πάντως εφόσων δεν παίζεις παιχνίδια σίγουρα ένα λαπτοπ,με μία onboard κάρτα γραφικών, των 450-500 αρκεί.
POUARO Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Ελπίζω να μην με πήρες με "κακό" μάτι. Καλύτερα που μεταφέρθηκε εδώ το θέμα σου μιας και θα πάρεις περισσότερες απαντήσεις. Σίγουρα ότι πληρώνεις παίρνεις. Μία καλή ίδεα βέβαια είναι να μπαίνεις στις Προσφορές για κανα μήνα όπως μπήκες προηγουμένος και σίγουρα κάποια καλή προσφορά θα εμφανιστεί για μηχάνημα των 600+ ευρώ να το πάρεις στα 450+ που θέλεις. Επίσης να προσέξεις πως κάθε εταιρεία ίσως κοστίζει αναλόγα των ατού που προσφέρει όπως π.χ. εγγύηση (Dell,Toshiba) (έχω Dell και 2 χρόνια όποτε ήθελα είχα τον τεχνικό στο σπίτι να μου διορθώνει το PC. Βέβαια χρειάστηκε μόνο μία φορά), Ανθεκτικά (Toshiba), Το καλύτερο τεχνολογικά για τα λεφτά (Acer, ίσως Fujitsu) αλλά που χάνουν σε ποιότητα υλικών κατ εμέ, Sony πολύ καλά με τέλειες οθόνες αλλά νομίζω πληρώνεις κ αρκετά όνομα ...αν και τελευταία είδα πολύ καλές τιμές και σε αυτά. HP μην με ρωτήσεις για κάποιο λόγο τα αντιπαθώ χωρίς λόγο...απλα κόλλημα. Πάντως εφόσων δεν παίζεις παιχνίδια σίγουρα ένα λαπτοπ,με μία onboard κάρτα γραφικών, των 450-500 αρκεί. Την Lenovo που την κατατασεις?
lanista Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Την Lenovo που την κατατασεις? Επειδή πήρα lenovo φορητό για να κάνω τις τυπικές εργασίες τα lenovo ανήκουν στην κατηγορία των σκληροτράχηλων φορητών, εγώ είχα πάρει ένα πέρισυ με 400 ευρώ σε μία προσφορά του electroworld και έχει αποδειχθεί σκυλί! Αν και η μπαταρία κρατάει λίγο ...
NetworkMeltdown Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 450 ευρώ για λάπτοπ = GTP K K K K K K K (καβάλα)
isay Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 450 ευρώ για λάπτοπ = GTP K K K K K K K (καβάλα) Εμπεριστατωμένη και με μεστά επιχειρήματα άποψη που πραγματικά βοηθά το ερώτημα του topic starter
Tompgr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Μακρια απο Turbo-X. Εκανα το λαθος πριν απο 3 χρονια να παρω εναν φορητο για την σχολη μου και μεσα σε ενα χρονο μου εκαψε 5!!!(ΠΕΝΤΕ) φορες την μητρηκη του καρτα, ενω οταν το πηγα την πρωτη φορα για service μου εκαναν τους δυσκολους αλλα δεν τους περασε
chiderboy Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 450 ευρώ για λάπτοπ = GTP K K K K K K K (καβάλα)Βασικά μερικών οι απόψεις είναιGTP K K K K K K K (καβάλα) Με 450-550€ παίρνεις άριστο μηχάνημα. Ποιοτικά οι διαφορές που έχει με ένα διπλάσιας τιμής είναι ελάχιστες και σε αξιοπιστία πολλές φορές είναι και καλύτερα Οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν συνήθως θα είναι στον πιο αδύναμο επεξεργαστή, στην μικρότερη μνήμη, στο μικρότερο σκληρό, στο πιο αδύναμο σύστημα γραφικών και στην απουσία blueray drive. Τα περισσότερα για τις χρήσεις που προορίζω εγώ τουλάχιστον ένα φορητό δεν τα θεωρώ καν σοβαρά μειονεκτήματα καθώς δεν είμαι fan του παραπανίσιου horsepower σε φορητό υπολογιστή. Ίσα ίσα που είχα προβλήματα με discrete κάρτες γραφικών και με blueray drives. Πέρα από αυτό το extra horsepower τις περισσότερες φορές αντιστοιχεί σε μειωμένη διάρκεια μπαταρίας Σχεδόν όλα τα φορητά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή μπορούν να τρέξουν πανεύκολα οτιδήποτε (πέρα από games)
kamui Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Γνώμη για lenovo δεν έχω. Επίσης περι τα GTPK πέρασα και εγώ τη φάση των 16-17 χρονών που έλεγα καιρός να πάρω PC και ξεκινούσα 9999999999GHZ CPU, 94838793GB RAM και πάει λέγοντας... Spiders κατα τη γνώμη μου και ένα pc 3 χρόνων πριν είναι αρκετό για να μπαίνεις στο Internet και να γράφεις κανα κείμενο. Ο καθένας κοιτάει για τη δουλειά που το θέλει και αποψή μου αν η δουλειά δεν περιέχει παιχνίδια και βαριές σχεδιαστηκές εφαρμογές ( CAD, rendering κλπ ) δεν αξίζουν τα πολλά λέφτα. Αντι να δώσεις 800+ τώρα για ένα σούπερ λαπτοπ που όπως και να έχει σε 4 χρόνια θα είναι παλιό. δώσε 450 σήμερα και άλλα 450 σε 3-4 χρόνια και πάρε άλλο που θα δείς ότι θα κάνει όσα έκανε των 800+ 3 χρόνια πριν κ περισσότερα. Είμαστε σε περίεργες εποχές, παντού touchscreens, USB 3,κλπ που σε 3 χρόνια θα τα θες κ τότε θα είναι σε προσιτές τιμές. Η μόνη συμβουλή μου για τώρα όσο πιο πολύ RAM βρεις πάρε. Οι περισσότερες CPU της αγοράς είναι ικανές να τα βγάλουν πέρα για τη χρήση που το θές νομίζω. Κοιτάζωντας προσφορές και καλές τιμές από τα διάφορα sites σήμερα: http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10067781&cmicc=pr-093818 http://www.getitnow.gr/prod/computers-and-software/computers/laptops/hp-g62-125ev-core-i3-330m-213-ghz-156-tft-led-biscotti-me-motibo-prism/prod170658pp/ ( δείχνει δυνατό! ) Μην βιαστείς φυσικά θα βγούν και άλλες λογικά απλά ψάχνε το καθημερινά. To Θέμα προσφορές του insomnia, το Mysales.gr και το topoffer.gr μάλλον θα γίνουν καλοί σου φίλοι καμιά φορά έλεγχε και το getitnow μπας και βγάλει κάτι που αξίζει. Αν αξίζει βέβαια θα σχολιαστεί σίγουρα στις Προσφορές.
ravend Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 για τα lenovo που ρώτησε ο πρώτος, πήρα τον αύγουστο το lenovo g555-1 ideapad στα 430 γιατι το πέτυχα σε εκπτωση απο το e-shop αν και είχα σκοπό να πάρω το g555-2 που έχει καλύτερα γραφικά αλλά έκανε 490.τώρα νομίζω έχει 450. (το είχα κάνει και θέμα εδώ για να πάρω γνώμες). το ήθελα για την αδελφή μου που το χρησιμοποιεί για πάνω κάτω δουλεία γραφείου,πολύ facebook για τα flash games,μουσική κτλ.άντε και κανένα παιχνίδι strategy εγώ σπάνια.όχι τίποτα σοβαρό δηλαδή. αποδείχτικε πολύ καλό για τα χρήματα του, - στιβαρή κατασκευή, - ωραίο φινιρισμά σαν ματ,δεν γυαλίζει πουθενά, - εύκολο κλείσιμο στο καπάκι. απλά κατεβάζεις την οθόνη και την ανοιγείς χωρίς διακοπτάκι,κάτι που θεωρώ must στους φορητούς. - η οθόνη του δεν σε κουράζει ιδιαίτερα, - αθόρυβο σε μεγάλο βαθμό - σχετικά δροσερό και ας έχει ati και amd επεξεργαστή. το μεγάλο του + κατα τη γνώμη μου είναι το βάρος του που μου φανηκε και πιο ελαφρύ απο το 13 macbook white που έχω εγώ.(ίσως να ήταν και η ιδέα μου). κάτι ακόμη που με τράβηξε ήταν η εγγύηση που έγραφε το e-shop που έλεγε για 2 χρόνια αντικατάσταση με καινούριο ή επιστροφή χρημάτων. δεν έιχα ποτέ θέμα με το e-shop η αλήθεια είναι όποτε το προτιμώ) μειονέκτημά του είναι η μπαταρία που με μέτρια χρήση αγγίζει τις δύο ώρες. για να μήν κουράσω,συμπερασματικά θα έλεγα οτι το συγκεκριμένο αξίζει τα χρήματα του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.