DJTaurus Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 H 37αρα LG LD450 που εχω υποστηριζει μεχρι 1.920x1.080. Εχω την παρακατω καρτα γραφικων που υποστηριζει μεχρι 2048 x 1536 pixels. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-5450-SVGA-PCI-Express-512MB-11166-04-20R.htm Η συνδεση εγινε μεσω HDMI....η αναλυση προ επιλεχθηκε απο το pc και μπηκε ορθως στο 1920x1080....το θεμα που εχω ειναι οτι στην TV δεν βλεπω full screen αλλα υπαρχει ενα μικρο μαυρο περιγραμμα το οποιο δεν με ενοχλει αλλα ειναι λογικο αυτο?....στης 32αρα που ειχα πριν εβλεπα αν θυμαμαι καλα σε full screen.Το μαυρο κενο ειναι μπλοκαρισμενο δλδ δεν μπορω να κινησω το mouse σε αυτη την περιοχη. Επισης σε μια τετοια συνδεση υπαρχει τροπος να βγαινει ο ηχος απο την TV?
bohemis09 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Ψάξε στις ρυθμίσεις της τηλεοράσης και άλλαξε τον τροπο θέασης απο εκεί.δεν θυμάμαι σε ποια επιλογή πρέπει να το βάλεις αλλά δοκίμασε τα υπάρχοντα και θα το πετύχεις. Για να βγάλει ήχο θα πρέπει η σύνδεση να γίνει με καλώδιο hdmi διότι αυτό μεταφέρει κ ήχο αλλά και εικόνα.αντίθετα αν γίνει σύνδεση μέσω dvi θα έχεις μόνο εικόνα.ελπίζω να βοήθησα. Edit: μόλις τώρα είδα πως η σύνδεση σου έγινε μέσω hdmi.θα ψάξω και θα σου απαντήσω.ίσως θα πρέπει να δεις και πάλι στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Ελπίζω το καλώδιο σύνδεσης να είναι hdmi to hdmi και Όχι dvi to hdmi.γιατί αν έχεις συνδέσει το καλωδιο μέσω του dvi port της κάρτας προς την hdmi θύρα της τηλεοράσης τότε ορθώς δεν δέχεσαι ήχο.
achilleas_f Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Κι εγώ αύτο το πρόβλημα είχα με το μαύρο περίγραμμα (σε άλλη tv) και το έλυσα από το μενού της κάρτας γραφικών. Ψαξ'το από 'κει το θέμα. Τώρα όσο αναφορά τον ήχο, αφού η σύνδεση είναι HDMI to HDMI, θα έπρεπε να έχεις ήχο από την tv λογικά...
DJTaurus Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Βρηκα λυση τελικα σε αυτο το θεμα....underscan...αλλα εχουν 2 ακομα ερωτησουλες.... 1)Στην 32αρα που ειχα οταν περναγα απο pc σε tv monitor το wallpaper του pc φαινοταν στην tv σε full screen....με την 37αρα δεν γινεται αυτο αλλα μου ανοιγει με μαυρο κενο δεξια και αριστερα....αν επιλεξω να θεσω wallpaper ενω ειμαι σε tv monitor μονο τοτε μπαινει σε full screen. 2)Τα windows 7 στην 1920x1080 αναλυση της tv μου φαινονται καπως pixilated σε σχεση με το πως εδειχναν στην hd read 32αρα...?..μπορει να ειναι και ιδεα μου επειδη τα χρωματα στη νεα tv ειναι πολυ πιο φωτεινα και εχω υψηλη αντιθεση....ισως πρεπει να παιξω με τις ρυθμισεις της tv.
lionheart75 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Βρηκα λυση τελικα σε αυτο το θεμα....underscan...αλλα εχουν 2 ακομα ερωτησουλες.... 1)Στην 32αρα που ειχα οταν περναγα απο pc σε tv monitor το wallpaper του pc φαινοταν στην tv σε full screen....με την 37αρα δεν γινεται αυτο αλλα μου ανοιγει με μαυρο κενο δεξια και αριστερα....αν επιλεξω να θεσω wallpaper ενω ειμαι σε tv monitor μονο τοτε μπαινει σε full screen. 2)Τα windows 7 στην 1920x1080 αναλυση της tv μου φαινονται καπως pixilated σε σχεση με το πως εδειχναν στην hd read 32αρα...?..μπορει να ειναι και ιδεα μου επειδη τα χρωματα στη νεα tv ειναι πολυ πιο φωτεινα και εχω υψηλη αντιθεση....ισως πρεπει να παιξω με τις ρυθμισεις της tv. Σχετικά με τα μαύρα περιθώρια που έχεις στην Tv. Μπαίνεις το catalyst control center της κάρτας γραφικών σου και κάνεις τις εξής ρυθμίσεις: - πάς στην καρτέλα desktops & displays και πατάς κάτω αριστερά στην μικρή οθόνη το βελάκι και θα σου βγάλει την επιλογή configure την οποία πατάς: - Σε βγάζει στην πρώτη καρτέλα Attributes του Digital panel όπου εκεί τικάρεις το Enable GPU scaling και μετά επιλέγεις απο κάτω το scale image to full size panel. Πατάς apply και βγαίνεις. Λογικά μετά απο αυτό η οθόνη σου γίνεται αυτόματα full size καταλαμβάνοντας όλα τα περιθώρια της tv σου. - Αν δεν γίνει αυτόματα full size μετά το παραπάνω βήμα τότε επιλέγεις την τρίτη καρτέλα scaling options στο digital panel και βάζεις τον κέρσορα τέρμα δεξιά στο underscan 0% και εν συνεχεία πατάς apply. Τώρα πλέον δεν θα έχεις περιθώρια δεξιά και αριστερά / πάνω - κάτω. Τώρα όσον αφορά τον ήχο που θέλεις να περάσεις στην τηλεόραση με καλώδιο hdmi μέσω της κάρτας σου, κάνε τα εξής: Eφ όσον χρησιμοποιείς win7 πηγαίνοντας στο control panel > Ήχος > διαχείριση συσκευών ήχου σε βγάζει σε αυτή την καρτέλα: Εκεί επιλέγεις και ενεργοποιείς την επιλογή Ati HDMI Output (εγώ έχω επιλέξει ηχεία γιατι είναι monitor και έχω ηχεία) κάνοντας δεξί κλίκ > ορισμός ώς προεπιλεγμένη συσκευή > εφαρμογή. Σε περίπτωση που μετά απο αυτή την ρύθμιση ακόμα δεν έχεις ήχο, τότε κατεβάζεις τους Ati hdmi audio drivers και τους εγκαθιστάς κανοντας στη συνέχεια το παραπάνω βήμα εφ΄όσον δεν λειτουργήσει αυτόματα μετά την εγκατάσταση.
angmar Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Σχετικά με το wallpaper, άλλαξε τη ρύθμισή του σε Fill ή Stretch (ορολογίες των 7). Αυτό συμβαίνει γιατί η 37αρα σου έχει μεγαλύτερη ανάλυση απ την 32αρα και πιθανότατα το wallpaper είναι σε "center" mode.
DJTaurus Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Σχετικά με το wallpaper, άλλαξε τη ρύθμισή του σε Fill ή Stretch (ορολογίες των 7). Αυτό συμβαίνει γιατί η 37αρα σου έχει μεγαλύτερη ανάλυση απ την 32αρα και πιθανότατα το wallpaper είναι σε "center" mode. Που βρισκω αυτη την ρυθμιση? Στο personalize εχει στο display settings Οrientation και επιλεγεις Landscape η Portrait που παλι δεν λυνει το προβλημα....δλδ το wallpaper στην tv φαινεται με κενα δεξια κ αριστερα. @lionheart75....ευχαριστω...underscan ηθελε...πλεον βλεπω το desktop σε full screen...τωρα εχω μαυρα κενα δεξια,αριστερα κ λιγο στο πανω μερος με το wallpaper...ts ts ts
lionheart75 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Που βρισκω αυτη την ρυθμιση? Στο personalize εχει στο display settings Οrientation και επιλεγεις Landscape η Portrait που παλι δεν λυνει το προβλημα....δλδ το wallpaper στην tv φαινεται με κενα δεξια κ αριστερα. @lionheart75....ευχαριστω...underscan ηθελε...πλεον βλεπω το desktop σε full screen...τωρα εχω μαυρα κενα δεξια,αριστερα κ λιγο στο πανω μερος με το wallpaper...ts ts ts Πατάς δεξί κλίκ στην επιφάνεια εργασίας > εξατομίκευση > κάτω αριστερα πατάς στο φόντο επιφάνειας εργασίας. Εν συνεχεία επιλέγεις στην Τοποθέτηση εικόνας > Συμπλήρωση και μετά αποθήκευση αλλαγών. Λογικά θα είσαι Ok με το wallpaper πλέον. Mε τον ήχο έκανες αυτά που σου είπα? Τι έγινε?
DJTaurus Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Παιδια thanks για το fill αλλα μια μικρη λεπτομερεια....καθε φορα που αλλαζω wallpaper μεσα απο τους φακελους μου επανερχεται σε Center και θα πρεπει να το ξαναεπιλεγω....η μονη λυση που βρηκα για να μην αλλαζει το fill ειναι με Browse να περασω ολα τα wallpaper που εχω σε διαφορους φακελους στο Picture Location του Desktop Background.Δεν με βολευει αλλα τι να κανω ειναι η μονη λυση...δλδ να εχω ολα τα wallpaper μου χυμα σε εναν φακελο και να τα συνδεσω με το Picture Location. @lionheart75 αδερφε δουλεψε οπως μου ειπες χωρις να χρειαστω να κατεβασω drivers...δλδ οταν εχω σαν Monitor την tv εχω ηχο απο την tv Και οταν εχω το monitor του pc εχω ηχο απο τα 2.1...thanks a lot!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.